Duitse apotheker wil geen mondkapjes verstrekken aan AfD-stemmers

5
860

Een apotheker uit Gengenbach heeft aangekondigd dat hij geen Corona-mondkapjes wil verstrekken aan AfD-stemmers. De arrogante apotheker – niet geheel onverwacht lid van de Groenen fractie in de districtsraad – vindt onder meer dat AfD-politicus Thomas Seitz, die lijdt aan Corona, zijn eigen ziekenhuisrekening moet betalen.

De Gengenbachse apotheker Markus Schilli heeft op Facebook gepleit dat AfD-kiezers geen FFP2-mondkapjes tegen Corona mogen krijgen. De Groenen politicus beschouwt dit als een verspilling in het geval van “Corona ontkenners”. De apotheker had vorige week woensdag al op Facebook geëist dat AfD-kiezers de mondkapjes niet bij hem zouden komen ophalen. “Ik steun geen pandemie-ontkenners en andere onverbeterlijke onnozelen”.

Het nieuwsportaal Baden-Online viert Schilli als een man die “geen blad voor de mond neemt” en citeert de apotheker achter zijn betaalmuur bovendien met de woorden: “Haat en ophitzing op het internet zijn nu een groot probleem”. Ook krijgt hij lof voor zijn toezegging om in de districtsraad te pleiten dat het AfD-lid van de Bundestag Thomas Seitz, die lijdt aan Corona en behandeld wordt in het Ortenau ziekenhuis in Lahr, zijn ziekenhuisrekening uit eigen zak moet betalen, meldt Jouwatch.

Op social media hebben de totalitaire argumentaties echter veel kritiek opgeleverd.  AfD-gemeenteraadslid van Offenburg sprak van “duidelijk racistische discriminatie”. Schilli heeft vervolgens in de afgelopen week – nogal de Coronaheld – de mensonterende passages uit zijn post geschrapt. Hij heeft echter geen spijt van zijn bericht, bluft Schilli tegenover Badischen Neusten Nachricht. Geheel in de links-groene stijl voegt de AfD-hater eraan toe: Maar als hij AfD-landraadsleden hoort polemiseren tegen de uitgaven voor de vluchtelingenhulp in het districtsbestuursdebat over de begroting van het district Ortenau, dan wil hij ook met de botte bijl hakken.

Varken levend geslacht en gevlamd op parkeerplaats – Migranten BBQ

Felle reacties op CNN's uitnodiging van Thunberg als expert over het Coronavirus

5 REACTIES

  1. En hoe pikt hij die AFD stemmers er dan uit die een masker komen kopen?
    Eerst een paar vragen beantwoorden voordat je er 1 mee krijgt, of andere “hulp middelen” ?
    Een beetje een stoer ouwehoer verhaal van een stoere apotheker.
    Volgens MIJN mening nadat dit gelezen te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here