Het energiebeleid van Duitsland doet nu zelfs de autoriteiten van de EU (ver)twijfelen aan de koers van Europa’s grootste economie: ten laatste nadat minister van Economische Zaken Robert Habeck donderdag de tweede fase van het “gasnoodplan” moest afkondigen, heeft het energiebeleid van Duitsland zulke krankzinnige proporties aangenomen dat men in Europa al genoodzaakt is publiekelijk uiting te geven aan zijn bezorgdheid, schrijft Wochenblick.at.

In de marge van een EU-top heeft de Belgische premier Alexander De Croo gezegd dat Duitsland “tot nu toe het enige land is dat moet toegeven dat het misschien een deel van zijn economische activiteit zal moeten stopzetten omdat het niet genoeg gas heeft. Maar als Duitsland in de problemen komt, heeft dat ook een enorme impact op alle andere Europese landen.” Een EU-diplomaat zei ook dat er vrees bestond dat Poetin de gastoevoer naar de EU volledig zou stopzetten.

Opnieuw een realiteitsschok

Dit zou dan de tweede realiteitsschok zijn die de leden van de EU treft. Deze realisaties komen echter nogal laat, nadat de EU er alles aan gedaan heeft om deze toestand te bewerkstelligen met het ene blindelings rabiate sanctiepakket na het andere en een kanonnade van beledigingen aan het adres van Rusland. Het begint eindelijk tot sommige landen door te dringen dat Duitsland geen politieke en economische zelfmoord zal kunnen plegen zonder ten minste delen van Europa mee te sleuren. Bondskanselier Olaf Scholz had op de top de standaard Duitse onzin verspreid dat de hernieuwbare energiebronnen verder moeten worden uitgebreid om klimaatneutraal te kunnen werken. Bovendien zouden de inspanningen moeten worden opgevoerd om gas uit andere landen te importeren.

  IJsberg in zicht: De ineenstorting van de energievoorziening staat voor de deur!

Habeck rechtvaardigde de afkondiging van de tweede escalatiefase door te zeggen dat er “een storing in de gastoevoer” was. “Wij bevinden ons in een gascrisis. Gas is voortaan een schaars goed. De prijzen zijn al hoog en wij moeten voorbereid zijn op verdere verhogingen,” verklaarde hij verder met ongelooflijke vermetelheid. Hij vermeldde niet dat dit alles vanaf het begin te voorzien was en ook niet anders had kunnen gebeuren.

Grondstoffenvoorziening als wapen

Habeck en Scholz zijn kennelijk oprecht verbijsterd dat de president van een land dat men maandenlang bijna elke dag hevig beledigd, dat met steeds nieuwe sancties bestookt wordt, dat onophoudelijk te horen krijgt dat het zijn grondstoffen niet meer wil hebben, maar dat het ze helaas wel nodig heeft, maar niet lang meer, omdat het koortsachtig op zoek is naar andere leveranciers – hoewel men zich niet bekommert om hun mensenrechtenbeleid – en wiens tegenstanders het van allerlei oorlogswapens voorziet, op een gegeven moment op het idee komt om diezelfde grondstoffenleveranties als wapen in te zetten.

Dit beschrijft niet alleen het gedrag van de Duitse regering, die rijp is voor een gekkenhuis, maar ook de definitieve mislukking van de Duitse energietransitie, die vanaf het begin vaststond. Het idee dat een (nog steeds) geïndustrialiseerd land ter grootte van Duitsland uitsluitend te kunnen exploiteren met hernieuwbare energiebronnen, die volledig afhankelijk zijn van de grillen van het weer en nog steeds niet in die mate beschikbaar zijn dat zij zelfs maar een begin zouden kunnen maken met het compenseren van de bijna gelijktijdige afschaffing van kernenergie en steenkoolenergie, is zo hoogdravend, onverantwoordelijk en zelfvernietigend dat de regering van geen enkel ander land op een vergelijkbaar idee zou komen.

  Wat gaat de NAVO doen aan Oekraine?

Waanzin tot het bittere einde

Maar aangezien in Duitsland, zoals bekend, elke waanzin tot het bittere einde wordt uitgevoerd, omdat de werkelijkheid zich aan de theorie moet aanpassen, wordt het land liever omgebouwd tot een economie van schaarste en de bevolking van haar allerlaatste geld beroofd, dan dat het eindelijk tot bezinning komt en tenminste de weinige nog beschikbare kerncentrales draaiende houdt.

Het is nu al duidelijk dat Habeck binnenkort de derde fase van het “gasnoodplan” zal moeten aankondigen. Dit zou betekenen dat de staat dan uiteindelijk zou bepalen wie er überhaupt nog gas zou krijgen. De markt zou volledig geruïneerd zijn, en de Groenen zouden het kapitalisme en de te weinig energieke energietransitie de schuld kunnen geven van hun zelf toegebrachte chaos. En aangezien zij de staatszenders ARD en ZDF, die voor de meeste burgers nog steeds de belangrijkste bron van informatie zijn, tot hun laatste ademtocht aan hun kant hebben staan, zullen zij er waarschijnlijk nog mee wegkomen ook.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De westerse leiders hebben met hun sancties tegen Rusland aan uw neus getrokken om u in uw gezicht te spugenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe oorlog in Oekraïne nadert snel zijn ontknoping
Volgend artikel“Het zal ons bestaan bedreigen” – Vooraanstaande Duitse vereniging voorspelt horrorwinter zonder Russisch gas
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. https://youtu.be/6Z9wZK26inI

  EU sloot gasdeal met Israel, Egypte op haar beurt voert uit nr Europa.
  Egypte zelf heeft geen gasresources, maar koopt v Israel en verkoopt verder.

  Ben benieuwd hoe duur dit gas zal zijn!?

  Amir Tsarfati, wonende in Israel, bevestigd gasdeal:
  https://youtu.be/cuBjQ9SbVxE

  EU gasdeal met Israel!?
  EU haat Israel en altijd pro- Hamas geweest, maar nadat stupid EU in diens eigen voet schoot middels Russia sancties, is Israel plots DE redder in nood.

  Alle voorspellingen komen uit… ongelofelijk!

  Be blessed folks!

 2. Van in het begin al waren de ‘boemerang sancties’ tegen Rusland heimelijk bedoeld om via deze weg de eigen bevolking te treffen met energie- en voedsel-tekorten en Rusland hiervan de schuld te geven.
  CO2, Corona, Rusland, de politici die ons (beweren te) vertegenwoordigen zijn bijzonder uitgekookt…

  • Zelfs in de top gasextractiejaren kon Nederland dit tekort niet hebben aangevuld. Zoveel werd er per jaar niet gewonnen. Maar als je bedoeld dat alle kleine beetjes helpen dan ben ik het met je eens. Er gaat dan helaas wel een prachtkans verloren om ze, de EU leiders en al het globalistische tuig binnen onze regeringen te confronteren met hun eigen geklungel. Door sancties te willen handhaven tegen Rusland en door hun groene transitiemanie zitten mensen straks letterlijk in de kou of staan ze baanloos op straat omdat de productie stokt.

 3. Ach ja; de moffen hebben nog steeds de pest aan de Russen; gaat terug tot 40–45….
  Ze verloren toen, ze verliezen nu….

  De enige oplossing voor hun is simpel: boycot stoppen en in Roebeltjes betalen.

  Ik hoop dat NL de kraan ook dichtdraait…

  • Nou Pierre Ik denk eerder dat de Nam eerder als een gek gaat pompen om de Duitsers van gas te voorzien en dat de huizen in Groningen in elkaar storten hebben ze in Den Haag het val dood aan.
   Zoals bekend is de compensatie voor de Groningers al op de lange baan geschoven en kunnen de Groningers nog meer ellende verwachten.
   In ieder geval mag Nederland van de Haagse maffia naar de gallemiezen alleen hebben de slapertjes dat nog niet begrepen

   • De prijs van links bestuur–zie ook toeslagen affaire.
    En daar zullen ze wel een smoes voor hebben.

    Als het aan mij lag: kraantje dicht….

 4. Duitsland met zijn onbuigzaam deugdzaamheid trekt Europa verder in de drijfzand. Uiteindelijk gaat Europa ten onder omdat Rusland definitief de gaskraan dicht. Daarnaast kan Europa haar schuld bij de banken niet meer afbetalen. En de rest van Europa idem.

 5. Al onze zogenaamde leiders zijn narcisten, deze hersenafwijking zorgt ervoor dat zij een actie reactie fenomeen niet kunnen begrijpen. Zij leven als ware in het verleden en het heden, de toekomst is een vaag begrip voor hen. Daar in tegen is Urban en Poetin strategen, die denken vele stappen vooruit voordat zij tot actie komen. Van als ik dit nu doe, dan gebeurt dat. Zo worden er constant diverse mogelijkheden onder zocht wat het beste is voor hen en hun volk. Maar hier in het westen, lopen ze als een kip zonder kop de ene naar de andere cruciale fouten te maken, die zijn weerga bijna niet kunnen evenaren. Maar toch lukt het hen steeds weer om nog ergere domme fouten te maken. En dan kloppen zich nog op de borst hoe goed zij zijn op het moment van de actie, maar zodra het resultaat van de reactie komt, zijn zij ten eerste verbaast van hoe kan dat nou en tweede instantie in paniek van wat nu en ten derde proberen ze een andere de schuld te geven, zodat zij zich zelf geen politieke zelfmoord behoeven te plegen. Maar dat is nu net de paradox. Hoe dommer je bent, des te meer je denkt te weten. Andersom is het ook zo. Hoe meer je leert, hoe meer je er achter komt, dat je eigenlijk maar zo weinig weet.

  • Is het ook niet dat het agenda doorgang moet krijgen koste wat het kost en dan de great reset….
   Alles moet eerst kapot. Maar het zal ze niet lukken!!!

 6. En nog zijn de meesten pro EU beleid wat je spreekt.Totaal geen weet van de Oekraine en Minsk akkoorden ,vermoorden van pro Russen in de Donbas etc.
  Ze lijken alleen de MSM te geloven.
  Dat het hun zwaar in de beurs gaat treffen,weten ze niet eens zo goed,
  De EU pleegt zelfmoord,en we staan erbij en kijken erna.
  Duur gas/energie= dure voeding=Chaos,=dood en verderf.
  En voor de overlevenden: You own nothing but will be happy…

  • Quote-De EU pleegt zelfmoord,en we staan erbij en kijken erna.-Eind Quote.
   Eh nee, ik heb duidelijk in 2005 NEE gestemd tegen alles EU!!, net zo als de rest van de 62.5% nee stemmers, het werd toch een Ja, zowel lokaal als nationaal, is er met oorlog gedreigd geworden, geen voorzieningen meer, en alles wat ze nog meer uit hun paniekvoerende duim konden zuigen, het volk zei nee, en hun maakte daar ja van.
   Ik heb nee gezegd en zeg het nog steeds, want ik was daarna ook klaar met stemmen.
   De schijtlaarzen durven het volk niet te vertrouwen vanwege hun geheime klieken… klinkt het bekend in de oren?
   Ik heb voor mijzelf de nodige maatregelen getroffen om door de BS van de overheid heen te komen dag voor dag, jaar na jaar. Dat is alles wat je kan doen.
   –Overleven–

 7. Een grote netto-betaler (GB) is afgehaakt.
  Als een grote netto-betaler (Duitsland) serieus in financiële problemen komt en daar een andere grote netto-betaler/toeleverancier (Nederland) in financiële problemen brengt, gaan de gaten in het huishoudboekje van de EU bedenkelijk groot worden.
  Kennelijk begint men dat in Brussel in te zien.

 8. En dan te bedenken dat Nederland een LEVERINGS VERPLICHTING AAN DUITSLAND HEEFT‼️
  Dan moet contractueel straks de kraan “ gewoon open “ Duitsland heeft goed rechters❗️
  En zit Groningen opnieuw in de ellende.

  En als je van plan bent nog een nieuwe Mercedes te kopen zou ik het maar snel doen…….❗️
  Zonne panelen op je dak, een paar zeer grote accu’s in je huis en mogelijk blijf je dan nog een tijdje “ MOBIEL”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in