De oorlog in Oekraïne bereikt snel een cruciaal punt, nu de Russische strijdkrachten onverbiddelijk steeds dichter bij de volledige controle over de Donbass komen. Zodra de Donbass volledig onder de controle van de Russen is, is het een open vraag hoeveel verder zij in de staat Oekraïne zullen oprukken. Op het ogenblik vertonen zij geen neiging om hun opmars te staken en zij zullen waarschijnlijk doorgaan tot zij het hele kustgebied tot en met de stad Odessa onder controle hebben, schrijft James O’Neill.

De tactiek van de Oekraïense strijdkrachten is vanuit rationeel oogpunt moeilijk te bepalen. Zij schijnen op een momenteel suïcidale weg te zijn, waarbij hun strijdkrachten schijnbaar onmogelijke posities trachten te verdedigen. De rationele keuze zou zijn geweest, dat zij zich weken geleden hadden teruggetrokken, toen zij nog de mogelijkheid hadden om dat te doen. In plaats daarvan lijken zij vastbesloten de irrationele eisen van de Oekraïense president om stand te houden uit te voeren, ongeacht de enorme verliezen die zij lijden en de duidelijke absurditeit van hun positie.

Volgens de huidige cijfers verliezen de Oekraïners tot 1000 man per dag, hetzij gedood, gewond of krijgsgevangen. Hun president lijkt er echter op aan te dringen dat zij blijven en vechten, zelfs in het aangezicht van overweldigende bewijzen dat een dergelijke aanpak op zijn best suïcidaal is. Zelensky schijnt te geloven, of althans te hopen, dat zijn steeds extremere eisen om Amerikaanse wapens de zaak op magische wijze zullen redden. Er zijn een aantal redenen waarom dit meer zegt over de mate waarin hij het contact met de werkelijkheid verloren heeft, dan over een haalbaar plan voor een Oekraïense overwinning.

De eerste reden is dat de Verenigde Staten eenvoudig niet over de wapens beschikken die Zelensky eist. De tweede reden is dat, zelfs als die wapens geleverd zouden kunnen worden, het weken, zo niet maanden zou duren voordat de Oekraïners voldoende getraind zouden zijn in het gebruik ervan om een doeltreffend wapen tegen de Russen te zijn. De derde reden is dat de Russen elk wapentuig dat de Oekraïners krijgen, sneller buitmaken en/of vernietigen dan dat het vervangen kan worden.

  De nieuwe Oekraïense Eenhoorn - Het miljoenkoppige leger

In een rationele wereld zouden de Oekraïners toegeven dat hun zaak hopeloos is en om vrede vragen. Die tijd is voorbij. Het was mogelijk dat de regeling tot stand zou zijn gekomen na de ontmoeting tussen de partijen in Istanboel in maart van dit jaar. Zelensky stemde op die bijeenkomst in met de voorwaarden van een regeling. De overeenkomst duurde zo lang als het duurde voordat de Oekraïense partij naar Kiev terugkeerde.

Er zijn verschillende verklaringen over de reden waarom de Oekraïners van gedachten veranderden en doorgingen met vechten in plaats van een vreedzame regeling van het conflict te bereiken. Het meest aannemelijke verhaal is dat de Britten, in de persoon van premier Boris Johnson, sterk gekant waren tegen de regeling en de Oekraïners ertoe overhaalden zich te distantiëren van de overeenkomst die zij hadden bereikt.

Dit was een beslissing die volledig tegen de Oekraïense belangen indruiste. Het lijkt erop dat Boris Johnson de laatste persoon in het Verenigd Koninkrijk is die nog gelooft dat de Oekraïners enig uitzicht op succes hebben. Een veel realistischer visie is onlangs in de Verenigde Staten uitgezonden door luitenant-kolonel Daniel Davis. In zijn toespraak op Fox News zei kolonel Davis dat er geen rationele basis was om te geloven dat de oorlog omgebogen kon worden. Er was evenmin een rationele basis om te geloven dat de Oekraïners Rusland ernstig zouden kunnen schaden, laat staan de oorlog winnen.

Dat is een rationele opvatting die in schril contrast staat met de opvattingen van Boris Johnson. Johnson lijkt geobsedeerd in zijn opvattingen, die beginnen met een diepe afkeer van Rusland en al het andere in zijn denken kleuren. Johnsons eigen positie in het Verenigd Koninkrijk lijkt steeds wankeler te worden. Onlangs overleefde hij een motie van wantrouwen in zijn eigen partij, maar de consensus is dat hij slechts uitstel heeft gekregen dat hem op langere termijn niet zal redden. Veel commentatoren geven zijn premierschap in het beste geval nog maar enkele weken.

  Vernietiging VS M-777 houwitsers door Lancet kamikaze-drones (Video's)

Het probleem is dat alle waarschijnlijke opvolgers van Johnson een soortgelijke irrationele afkeer van Rusland hebben. De verandering van leiderschap in het Verenigd Koninkrijk zou niet noodzakelijk gelijk staan met een verandering van beleid.

De irrationaliteit van Johnson werd onlangs geëvenaard door die van de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba, die sprak van een op handen zijnde Oekraïense overwinning in de oorlog, en de uiteindelijke herovering van zowel de Donbass als de Krim. Het is deze mate van onwerkelijkheid die de Oekraïense regering ertoe brengt erop aan te dringen dat haar strijders tegen de Russen blijven vechten, hoewel zij nu 1000 per dag verliezen aan doden, gewonden en krijgsgevangenen.

Het is nu waarschijnlijk te laat voor een oplossing van de oorlog door onderhandelingen. Alles wat de Oekraïners zouden kunnen zeggen, zal gewoon niet geloofd worden. De Russen hebben levendige herinneringen aan het Minsk-akkoord van 2015, waarmee de Oekraïners hebben ingestemd, maar dat ze nooit hebben uitgevoerd. Daarbij werden zij geholpen en bijgestaan door Duitsland en Frankrijk, twee andere ondertekenaars van het akkoord dat ondertekend was. Met deze geschiedenis is het nauwelijks te verwonderen dat de Russen geen enkel vertrouwen meer hebben in wat de Oekraïners ook mogen zeggen.

Het versterkt de stelregel dat de beste gids voor iemands gedrag in de toekomst zijn gedrag in het verleden is. Oekraïne heeft eenvoudig alle aanspraken verspeeld die het had kunnen maken om geloofd te worden. De meest brutaal realistische voorstelling van de toekomst is dat Oekraïne in stukken zal worden gehakt, waarbij verschillende delen in handen zullen vallen van Rusland, Polen en eventueel Hongarije. Welke schil er overblijft nadat deze landen hun deel hebben genomen, valt nog te bezien. Zelensky heeft onlangs negen oppositiepartijen verboden (een daad van ondemocratisch gedrag die in het Westen totaal onbesproken is gebleven), dus hij ziet voor zichzelf duidelijk een rol weggelegd in het restant van Oekraïne dat overblijft. Of de rechtse fanatici die het land werkelijk regeren die visie delen, valt nog te bezien. Het valt eerlijk gezegd te betwijfelen.

  Kolonel Douglas Macgregor vertelt Tucker dat de Amerikaanse aanpak van de oorlog in Oekraïne ons "op de rand van een catastrofe heeft gebracht"

De hele droevige Oekraïense sage heeft nog een eind te gaan. Zeker is dat het eindresultaat niet zal lijken op de absurde anti-Russische fantasieën die momenteel in de plaats zijn gekomen van echt politiek denken in het Westen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet ware staatsterrorisme is de militarisering van woonwijken door Kiev
Volgend artikelDuits “gasnoodplan”: Nu wordt zelfs Brussel nerveus
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

  • Rob stop met het lezen van dit soort berichten. Wanneer ik de aanhef al zie lees ik het al niet meer. DE telegraaf heeft echt geen journalisten daar naar toe gestuurd . Ze schrijven gewooon op wat er bij Reuters uit de deur gaat en ook die hebben geen journalisten ter plekke. Zou dat het geval geweest zijn dan zou U waarschijnlijk heel andere berichten krijgen.

  • Vast en zeker waar, JA Telegraaf.. Met de nieuwe moderne top wapens uit de VS gaat Oekraïne zeker winnen, maar voor de Oekraïne om steden als Severodonetsk, Marioepol, sviatohirsk, Kherso, etc terug te veroveren zullen ze wellicht nog maanden aan urban oorlogsvoering moeten doen… En dan is het gas en graan al lang op. Vredesakkoord ! Nu

  • Rob…… kijk ook eens naar de filmpjes van PATRICK Lancaster op YouTube.
   Hij is ter plaatse oorlogsjuournalist, wordt soms tijden zijn reportages beschoten en spreekt met diverse mensen.
   Gisteren had hij een filmpje hoe in de stad severodonsk groepen “ huurlingen “ ( diverse nationaliteiten) achter zijn gebleven en daar nu de burgers die met heel veel narigheid in de bunkers hebben overleefd: nu beroven van hun telefoons. Waardoor contact met hun familie onmogelijk is.
   ER IS VEEL MEER AANDE HAND DAN WIJ HIER HOREN EN WETEN…….

   Kijk PATRICK LANCASTER TO DAY ‼️Echte info van het front. Ongecensureerd! Op YouTube ❗️

   • Zoek Patrick Lancaster een op via Google dat weet je dat hij zeer pro-Russisch is en dus niet heel objectief net zoals andere wannabe-specialisten

 1. 9 Partijen verbieden is 9 kansen om gepakt en uitgeleverd te worden, als hij al mag blijven leven. Daarnaast zou het slim zijn van Rusland om heel Oekraine in te nemen, ze hebben niks meer te verliezen en een beetje wisselgeld is nooit weg.

 2. Er zijn redenen om dat rustig te bekijken.
  Vanaf miitair oogpunt: RU moet een mogelijkheid hebben die streek gemakkelijk te verdedigen
  Economisch oogpunt: waar zitten de grondstoffen? de verliezer betaalt de oorlogskosten; kan ook via grondstoffen
  Rusland kan de stukken Oekraine terug nemen die er door de sovjet aan waren toegevoegd.

  Ik zou zeggen: heel Oekraine; in ieder geval voorlopig.

 3. Uithongering ? Dus de fruitbomen en groenteplanten stoppen ermee met groeien ineens ? en de koopmarkt verdwijnt ? En wat gebeurt er met de groente en tomaten in mijn achtertuin ? die stoppen ook met groeien? ja dan inderdaad uithongering, Alleen wel gebaseerd op tv sprookjes. De natuur stopt niet. dat kan helemaal niet.
  bangmaakverhaaltjes voor kleine kinderen, uithongering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in