Duits Corona-verzet neemt toe: ondernemers lanceren initiatief “We gaan open”

1
1452
© Deb Beatty Mel (CC0 1.0)

Met het aanbreken van het nieuwe jaar wordt men op het Duitse Coronafront merkbaar veel meer prikkelbaar. De reden hiervoor is waarschijnlijk de stilzwijgende overeenkomst van het politieke kartel dat de lockdown, die oorspronkelijk tot 10 januari werd opgelegd, nu zonder ophef met ten minste drie weken wordt verlengd. Voor veel ondernemers lijkt dit een rode lijn te hebben overschreden.

Onder het motto “We gaan open” hebben nu vooral restauranthouders en andere zelfstandigen een initiatief gelanceerd om hun bedrijf na 10 januari te heropenen, indien nodig op eigen houtje – en zonder rekening te houden met de Corona-regelgeving en dreiging met boetes.

In de inleidende tekst van het initiatief staat letterlijk op Telegram: “Bedrijfseigenaren, gastronomie, detailhandel, cosmetica, kappers… Vanaf 11 januari open ik de deuren. Een verdere verlenging wordt niet geaccepteerd”. In aanvulling op de protestactie is inmiddels ook een pagina coronapedia.de gelanceerd, die zich richt op gebruikers in Oostenrijk en Zwitserland en waarmee de protestactie wordt gecoördineerd.

Ondernemers in Nederland hadden eerder al uitzicht op een soortgelijke actie. Alleen al op Telegram heeft de speciaal opgerichte groep “We gaan open – geen lockdown meer” in zeer korte tijd meer dan 40.000 volgers gevonden.

Veel van de betrokken ondernemers zijn niet meer bang voor boetes. Zo schrijft een sympathisant van de actie: “Wat zou het alternatief zijn? Faillissement door middel van verboden en beperkingen? Zou het niet beter zijn om het risico te nemen van een boete die ook wettelijk kan worden aangevochten?”

In veel gevallen wordt de actie van de handelaars met sympathie ontvangen – maar ook met haat van de hysterici en de zelfbenoemde Corona-blokwachters, die een tegenbeweging onder de hashtag #WirMachenEuchDicht (#WijSluitenJullie) begonnen en de geplande openingen scherp veroordeelde waarbij de betrokkenen op de gebruikelijke manier werden belasterd met “Covidiotes”. De mainstream media brengen, op enkele uitzonderingen na, niet een lettergreep verslag uit over het initiatief.

Coronaterreur tegen kinderen: kinderarts gaat naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag vanwege verplichte mondkapjes

De zelfmoord van Duitsland, een dag in Dortmund
Vorig artikelChina weigert de toegang van de WHO – wil niet dat de oorsprong van het Coronavirus wordt onderzocht
Volgend artikelMigranten voorstad van Parijs: aanval op twee politieagenten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

  1. De waarheid achter de plandemie corona komt altijd boven water.
    Hopelijk in VLaanderen een verzet van miljoenen mensen tegen dit facisme

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in