Een menigte patriotten heeft het gebouw van het Capitool bestormd nadat vice-president Mike Pence had aankondigd dat hij zich niet bij president Donald Trump en zijn aanhangers zal aansluiten. Verslaggevers ter plaatse zeggen dat “duizenden” mensen de barrières hebben doorbroken en dat er momenteel geen mobiele telefoondienst beschikbaar is in het gebouw is.

Buiten het congres in Washington is het een zeer gespannen situatie. Trump-aanhangers proberen de barrières door te breken en het gebouw binnen te gaan. Sommigen van hen zijn erin geslaagd en lopen in het gebouw rond.

De rel brak uit na de toespraak van Donald Trump voor honderdduizenden supporters die zich in de Amerikaanse hoofdstad hadden verzameld.

In zijn toespraak herhaalde de president zijn beschuldigingen van verkiezingsfraude, waarbij hij verklaarde dat hij “nooit” zal opgeven.

Na de toespraak begon de enorme menigte naar het Congres te marcheren, waar de kiesmannen stemmen worden geteld en de winnaar van de presidentsverkiezingen officieel wordt aangekondigd. Maar reeds toen was er een menigte buiten het gebouw en brak er een rel uit.

De menigte heeft geprobeerd de versperring te forceren die de politie bij de ingang had opgezet, en de politie reageerde met pepperspray. De politie moest zich vervolgens terugtrekken in het gebouw en veel demonstranten klommen op delen van het gebouw die gesloten zijn voor het publiek. Een nabijgelegen gebouw is geëvacueerd.

Dagboek beschuldigt Biden van seksueel misbruik van zijn dochter

Pathetisch: sojaboy gaat op zijn knieën en smeekt Trump-supporters een mondkapje te dragen bij MAGA-bijeenkomst

7 REACTIES

  1. Ik zag op tv : “ Extra NOS-journaal op NPO3”. Handenwrijvend zat ik te kijken , denkend dat het Binnenhof was bestormd. Bleek het Capitool in Washington te zijn helaas, maar wat niet is kan nog komen !

  2. Logisch dat Amerikanen razend zijn en het Capitool bestormen. Er is niets gedaan aan de grootschalige verkiezingsfraude. Iedereen weet dat er zwaar gefraudeerd werd, liberalen weten dat ook, maar ze liegen. 71 miljoen mensen hebben voor Trump gestemd en verdienen gerechtigheid. Biden haalde zogezegd meer stemmen dan Obama (wat natuurlijk onzin is, want Obama was vele malen populairder dan Biden). Biden krijgt nog geen klein zaaltje gevuld met supporters. Trump krijgt een half miljoen mensen op de been.

    • Ja want als Biden toch president word met zijn verkiezingsfraude dat ook nog eens met China want die hebben daar zeker aandeel aan met hun foefelsoftware dan zal de great reset zeker een feit worden want dat is net wat China wil samen met de joden totale wereldmacht met Biden voor hun kar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here