Kim Dotcom, een Fins-Duitse metaforische Robin Hood van de online piraterij gevestigd in Nieuw-Zeeland, heeft op Twitter een volkomen accurate diagnose gepubliceerd van de huidige trieste staat van de geopolitieke zaken: eerst heeft de Amerikaanse regering de EU verwikkeld in een proxy-oorlog met Rusland. Dan gaan ze verder met de sancties tegen Rusland die de economie van de EU vernietigen en vervolgens nemen de VS een nieuwe wet aan zodat ze de EU-industrie (openlijke) kunnen omkopen en hen op de een of andere manier kunnen overhalen om hun bedrijven naar de VS te verplaatsen. Bij die gelegenheid stelde Kim een retorische vraag: “Hoe dom kunnen de EU-politici zijn? Ze zijn allemaal met kwade bedoelingen ‘gebruikt’ en letterlijk voor hun ogen bedrogen.” Deze analyse toont aan dat het collectieve Westen is vervallen in een terminale stervensfase waarin het zichzelf verslindt tot zijn eigen mogelijk onvermijdelijke dood. Deze analyse is zeker nogal ongemakkelijk in haar Freudiaanse unbequeme Wahrheit potentieel, maar zij is waar en spot on. We zien dat deze analyse zich leent voor de smerige details van de rip off van de EU door de VS, schrijft Natasha Wright.

Sommige van deze prognoses komen misschien over als al te sensatiebelust en louter schandalenjacht, maar de grimmige gevolgen van dit woeste festijn waarbij Europa het tongstrelende hoofdgerecht zal zijn, zijn niet louter sensatiebelust. De Europese industrie wordt verplaatst naar de VS – zo meldt de Financial Times. De politici waarschuwen ons voor de exodus van investeerders naar de andere kant van de Atlantische Oceaan vanwege de gunstigere gasprijzen en bovendien dankzij de gloednieuwe Amerikaanse stimuleringsmaatregelen. Het oorverdovende geluid van de politieke waarschuwingsbellen in de EU weerklinkt die de nieuwe economische en financiële pakketmaatregelen van de regering-Biden inluiden met om precies te zijn tamtam van 369 miljard Amerikaanse dollars aan subsidies en te hoge energieprijzen in Europa waar het gas zelfs met de recente prijsdalingen vijf keer zo duur blijft als in de VS. Financial Times verwijst naar de woorden van Emmanuel Macron dat we in Europa dringend een wake-up call nodig hebben. Robert Habeck, Duits vice-kanselier en minister van economie, wordt ook geciteerd met zijn paniekerige waarschuwingen dat de VS de financiën van de EU allemaal opslurpen.

  Video: Zelensky stortte in tijdens de oorlogsraad - Hij beval een terugtocht en de bouw van defensieve vestingwerken in het hele land - Om te redden wat er over is...

Politico, dat anderhalf jaar geleden voor een miljard dollar werd overgenomen door Axel Springer, een Duitse nieuwe uitgeverij, zegt op wat klinkt als een zeer gealarmeerde toon dat de klok tikt voor de wapenstilstand met de regering Biden. Politico is altijd een voorstander geweest van nauwe banden tussen de EU en de VS op politiek, economisch en financieel gebied, die in hun vermoedelijke toekomstperspectief lijken af te nemen. Er zijn nog maar zes weken te gaan om een trans-Atlantische spreekwoordelijke schietpartij af te wenden. De Duitsers komen nogal gefrustreerd over omdat de Biden-regering geen enkel vredesaanbod heeft gedaan. Met 1 januari 2023 in aantocht, de datum waarop de Groene Agenda voor het bedrijfsleven van kracht wordt, is de boeman voor de Europeanen die hen de stuipen op het lijf jaagt (en zeker in hun schatkist), dat de industrie door al die Amerikaanse investeringen en subsidies ongetwijfeld ver weg van Europa (en zijn bankkisten) zullen vluchten. Deze protectionistische maatregelen kunnen niet erger zijn dan ze nu zijn, want in Duitsland lijkt het alsof ze al een paniekstoornis aan het ontwikkelen zijn, aangezien hun geavanceerde bedrijven “de benen nemen” om te vertrekken naar meer vruchtbare akkers en hun investeringen elders te doen. Namelijk in de VS.

Het laatste wat de politiek in Berlijn nu nodig heeft zijn meer financiële prikkels en subsidies voor de zakenlieden en investeerders om Europa op te geven en naar de heuvels van de VS te vluchten.

Als deze verhitte ruzie tussen de VS en de EU uitmondt in een vurige vete, komt er zeker een handelsoorlog tussen de VS en de EU waarvan de “belegerde” Europeanen het meest te vrezen hebben. Het zakenportaal Bloomberg meldt dat de spanningen in Europa hoog oplopen vanwege de groeiende sociale ongelijkheid in vergelijking met die in de VS. Het handelsoverschot van de eurozone is omgeslagen in een handelstekort omdat te hoge gasprijzen de Europese consumenten alleen maar armer maken en tegelijkertijd de Amerikaanse exporteurs rijker maken.

  Het is geen veronderstelling ... het is een feit, dat Rusland vecht tegen een gecombineerd Westen

Nieuwe Amerikaanse protectionistische maatregelen in de vorm van investeringen en subsidies voor de binnenlandse producenten lijken zout in de wonden van de EU-producenten te wrijven. Zelfs Henry Kissinger heeft ooit de beroemde uitspraak gedaan: “Het is misschien gevaarlijk om Amerika’s vijand te zijn, maar Amerika’s vriend zijn is fataal”, omdat de VS bondgenoten heeft aangevallen voor wie zij zogenaamd de veiligheid garandeerden.

Bloomberg voegt eraan toe dat de zogeheten sleek diplomatie niet kan verhullen dat de VS en de EU sterk van mening verschillen omdat China de belangrijkste rivaal van de VS is en Berlijn er vooral belang bij heeft zijn belangrijkste handelsbetrekkingen, die in feite met China zijn, in stand te houden.

Dit is een van de grote breuklijnen in de betrekkingen tussen de VS en de EU, waardoor de kans op een komend conflict groot is. Bloomberg zegt verder dat de VS arrogant denken dat de EU niet genoeg doet, omdat zij niet voldoende militaire en financiële steun aan het regime in Kiev geven en niet sterk genoeg zijn in hun verzet tegen China. Het Berlijnse standpunt dat Peking “een zakenpartner, en een concurrent en een rivaal” is, is voor Washington een te vaag en ongrijpbaar concept. Bloomberg beveelt de EU verder aan in hun typische Angelsaksische cynisme, hun welbekende en veelvuldig beproefde tactiek “verdeel en heers”. Ook al is Frankrijk nu goed afgestemd op de VS, Frankrijk zou wel eens een soortgelijke positie kunnen innemen als Washington en zelfs meer dan de positie van Berlijn. China is überhaupt de vijfde zakenpartner van Frankrijk, terwijl het voor Duitsland de tweede is. Toen Macron Xi ontmoette tijdens de G20-top op Bali, leek hij veel meer op één lijn te zitten met de Biden-regering dan met Olaf Scholz. Ondertussen blijft in Duitsland de leider van de regerende liberale partij van Noordrijn-Westfalen om hulp roepen: “Wij zijn compleetl beroofd van de energievoorziening en nu wordt ons het Russische gas afgenomen. De situatie in deze Duitse provincie/deelstaat, de meest energie-intensieve, is bijzonder dramatisch.

  Oekraïne Situatierapport: een leger en land aan hun einde

Het befaamde Duitse bedrijfsmodel als zodanig staat onder zeer zware druk. We moeten ons afvragen of hier over tien jaar nog iemand überhaupt iets kan produceren en concurrerend kan zijn op de wereldmarkt. Hoe gerechtvaardigd is deze angstaanjagende sombere kijk op de wereld?

Wat doen de VS in hemelsnaam met hun EU-bondgenoten? En vooral: is de EU dapper genoeg om zich tegen de VS te durven verzetten?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Econoom: Europeanen zijn “Laaiend van woede en het zal nog erger worden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDreigende grootschalige aanval op Oekraïne gevreesd nu tientallen bommenwerpers met nucleair vermogen zich groeperen te midden van ongewoon hoge activiteit op Russische luchtmachtbasis
Volgend artikelWat is er gebeurd met de (ooit) machtige Bundesmachine…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. We worden, zoals gewoonlijk in het westen, continue voorgelogen en als wapen of excuus gebruikt in de imperialistische spelletjes van de VS om de wereldhegemonie te “bewaren” en de fascistische Internationale Rechts(e-H)orde te beschermen!

  Maar, Poetin heeft aangekondigd dit “Empire of Evil” te slechten…

  • We worden in Europa VOORGELOGEN DOOR ONZE EIGEN REGERINGEN.
   Amerika heeft de gas pijpleiding van Rusland naar Duitsland gebombardeerd, ( of in ieder geval opdracht gegeven dat vanaf een Engelse luchthaven een USA toestel op is gestegen om deze misdaad tegen een NAVO bond genoot uit te voeren.) en daaruit kun je opmaken dat Amerika ons “ als buffer “ gebruikt in de oorlog met Rusland. Wij zijn in feite in oorlog met de USA….ZIJ VALLN ONZE ECONOMIE AAN.EEN SMERIG SPEL..
   ZE WILLEN ONS PRESSEN OM ACHTER HEN TE GAAN STAAN……
   MAAR EUOPA SPUTTERT TEGEN.

   Deze Amerikaanse regering ziet het ONRUST ZAAIEN als hun laatste redmiddel om hun hegemonie in de wereld te kunnen behouden en daar offert ze alles aan op.
   OOK EUROPA.
   Zij moeten en zullen de wereld heerschappij hebben, maar ik denk dat het ze niet gaat lukken. ‼️
   Waarom…… Omdat Putin in dit geval slimmer is.
   Putin heeft voor hij het avontuur begon in Ukraine STEUN GEZOCHT BIJ DE BRICS LANDEN. EN DE ARABISCHE LANDEN EN LANDEN IN ZUID AMERIKA EN CHINA , dat was een hele slimme zet….. Putin zag in dat deze landen een hoge potentie hebben en meer bruto nationaal product produceren dan de “ lamme duck “ Amerika……
   EN KIJK EENS NAAR DE VERHOUDING VAN STEMMEN IN DE V.N.DE RUSLAND STEUNENDE LANDEN HEBBEN DE OVERHAND.
   Dit weet Biden en zijn kliek, en voelt zich nu als een aangeschoten wild dier en zo gaat Amerika ook te keer op dit moment. Ook in Ukraine met wapenleverantie, in plaats van dat hij aanstuurt op gesprekken….
   Hij verliest op termijn ook de “ petrodollar “ aan de hardere munten De dollar is helaas slechts papier….
   Amerikanen slaan nu om zich heen zoeken geen hulp in Europa maar straffen Europa ; denkende dat Europa hun dan wel om hulp zal vragen.
   ( geopolitiek van Amerika is soms net een kleuterklas)
   Hopelijk is Europa verstandiger, in ieder geval Scholz, wel die heeft nu een contract voor gas levering met Qatar afgesloten voor de komende 15 jaar……. Dus geen USA gas (. 4 keer zo duur) maar Quatar gas…… Mensen rechten……. Nou effe niet…… want amerika behandeld ons ook als een tweedehandsje.
   Scholz Zijn bevolking moet overleven, en hopelijk de werkgelegenheid in Duitsland ook want als er onrust komt dan is de geest uit de fles…..
   Als Duitsland economisch uit de rails vliegt dan klapt heel Europa in elkaar…..
   Hopelijk redden ze het met deze buitenlandse GAS CONTRACTEN
   En Rutte HIJ STAAT ERBIJ EN HIJ KEEK ERNAAR…… LACHT EEN KEERTJE EN REALISEERD ZICH HOPELIJK DAT “ ZIJN VAASJE “ gebroken is…… totaal in scherven. 🤭
   WAT KUNNEN WIJ NOG VAN HEM VERWACHTEN❓ORDERS opvolgen VAN ONGEKOZEN LIEDEN DIE DE WERELD WILLEN VERNIETIGEN. ‼️
   JAMMER VAN ONS MOOIE LAND. ‼️

 2. Een heel lang verhaal.
  Kort gezegd:
  To Little To Late.
  Dit is allemaal de bedoeling geweest, altijd al.
  En de illegale overheden in eurapa hebben heel erg goed hun best gedaan.
  Jammer, wij hebben afgedaan.
  Op naar een nieuwe wereld 🥰💪🔥🪓🙏

 3. Amerika heeft niets met Europa, alleen de frontlinie telt voor hun. Oekraïne had nogal wat te verbergen van zowel Amerika als van Europa.

 4. Nouja, kijk maar ff maar het personeel van Ome Biden maar ook Elon Musk…Het zijn regelrechte duivel aanbidders….Allemaal transgenders en Elon in een Baphomet kostuum nog steeds op zijn twitter account zie je een deel…Zoek maar op goede browser en je vindt hem in vol pak met ze satanische moeder…Zelfs een atheïst ziet dit….nuff said..

  • Nuke:
   Ach ja, zelf de ‘wakkeren’ willen nog enige aanbidding kunnen doen. Elon is hun nieuwe held. Laat maar… je krijgt mensen echt niet wakker, hoe wakker ze ook denken te zijn.

 5. Waar heeft die beste jongen het over…? Het gaat toch om de pharma en de energie tegenwoordig? Waar wijzen de pijltjes naar? Naar Trutsula van de Lijken als woordvoerdster voor de pharma via haar huw-parasiet via de Ziomafia die de VS regeert. Wat denken jullie dat zij en haar medeparasieten krijgen voor de verkoop van EU? En al die kuddedieren in de regeringen van de EU landen zijn echt niet slimmer dan al die vaxxies die tegen jou stonden te stompen en te spugen. En vraag je ook eens af waarom al die oligarchen plotselinge ‘zelfmoorden’ pleegden binnen korte tijd na elkaar. (Nee, er was geen polonium bij betrokken, dus deze zelfmoorden kwamen niet van Rusland.)

  Het feit is dat EU verkocht is door een paar smeerlappen die het EU parlament hebben gestolen, en de kuddedieren staan er bij te kijken en blaten mee. En uiteraard krijgen ze ook wat zwijggeld. Ja toch? Zou jij toch ook doen?

 6. Zelf denk ik dat de vork ietwat anders in de steel zit dan door betreffende Robin Hood alias Kim dot com wordt geschetst…..

  Vergeet aub niet dat de VS een vazalstaat zijn van Engeland…..niemand zal dit misschien doorhebben echter het is wél zo…

  De oude vorstenhuizen maken de dienst uit achter de schermen en mensen als Satan Klaus en de rest van dit soort onbenul zijn ook maar poppetjes welke aan de bekende touwtjes bungelen en hun opdrachten uitvoeren en niet te vergeten VERVANGBAAR zijn en dat vinden betreffende vorstenhuizen natuurlijk niet van zichzelf!!!

  De wereld wordt geregeerd vanuit de City of London met als BIJ vestigingen Washington D.C. én Vaticaanstad.

  Er is een videoserie hierover gemaakt die dit goed beschrijft te weten `The Golden Web` in 3 delen (erg taaie kost overigens en de duur ervan is ongeveer 450 minuten!!!) welke enig inzicht geeft hoe o.a. de City of London een beetje functioneert en dat is nogal anders dan de meesten zouden vermoeden!!!

  Dit is hoe ik erover denk maar dat moet kunnen:

  Gladiator

 7. @Gladiotor, klopt…Zwarte Adel oftewel Black Nobility,alle monarchieën zijn er bij betrokken meeste uitgehuwelijkt en heel soms een externe opname. Hebben nauwe betrekkingen met nep-joden,foute khazaren die in het licht opereren zoals Rothshilds,Rockefellers,soros,Kissinger de gehele Pfizer top…Biontech is juist weer in handen van black nobility zelf, zo ook 5G projecten zoals die van Caitway Delta Fibers Engeland based maar via ngo’s te traceren naar monarchieën in Scandinavië. Orsini’s en de Rosenbergs en de Medici’s zijn er een paar die nog vrij in het duister vertoeven voor de meeste mensen..Laatse is zogenaamd uitgestorven maar is niet zo…

 8. Wat zij trachten te doen is volledige overname middels Vattenfall en Delta fibers om ons allen straks te controleren..Tenminste diegene die nog staan…Iedereen al oud androidje gepakt en gescand op de gevaccineerde? Test en aanschouw….Je nieuwe Iphone laat dit niet zien deze sterke uitstraal op bleutooth…..

  • Mooie missie Nuke! Die kennis zou wijd verspreid dienen te worden … Gisteren weer eens een stukje film gezien hoe het er in China aan toegaat t.o.v. het ´sociale controle kredietsysteem´. Uiteraard kunnen diens slachtoffers daar niet openhartig over zijn … De massa alhier heeft het helaas niet door. Slikken de reguliere omgekochte corrupte media voor zoete koek. Na hen de zondvloed … ´China het grote voorbeeld´, aldus Rothschild Klauss Sschwab.

   Beeldfragmenten in onderstaande. Geìnteresseerden zelf even zoeken want ik heb geen idee op welk tijdstip het werd weergegeven. Ook goede beelden wat de ´S.M.A.R.T.´ foon aanricht in het hoofd en andere organen. Voor degenen met voldoende doekoe ook spul om zich te beschermen. Qi Devices in drie maten … Ziet er goed uit, maar is niet voor mijn portemonnee.

   https://ultraluxhealth.org/emf-replay-2/ (Nog zes dagen in de lucht.)

   • p.s. heel vreemd dat roken zo uit de wereld gestampt werd, terwijl die gifspuit vereerd wordt. Waarom moet jouw gezondheid gered worden van het roken, maar je gezondheid mag lijden onder de GMO-spuit. Waarom moet je een helm op met je brommer, maar je neemt grif de gifspuiten.

 9. Vanuit de politiek zie ik het niet gebeuren. Ik zie eigenlijk helemaal niets gebeuren wat in het voordeel van Europa en de Europese volkeren zal zijn. De enige kans op verandering zal van ons, het volk moeten komen want ‘onze’ leiders zijn tegen ons en niet te vertrouwen. Zij zijn lachend bezig ons allemaal in diepe armoede en ellende te storten en maken zich liever druk om plastic koffiebekertjes en dat soort onzin. Ik wacht met smart op een grote volkswoede die zich tegen hen zal keren. Ik wacht op de dag, en ik bid dat ik het mee zal mogen maken, dat wij onze verschillen en geschillen opzij gaan zetten en ons gezamenlijk tegen ONZE gezamenlijke vijand zullen keren en eigenhandig het ontij gaan keren.
  De vijand van mijn vijand is mijn vriend.

  A hungry man is an angry man.
  (Bob Marley)

 10. Jammer dat er dertig jaar geleden niet iemand op hetzelfde idee kwam als de Heer Breivik. Als ze die kutkliek die nu aan de macht was toen hadden afgeknald hadden we deze shit niet. Voor mij geen tribunalen, ik moet al kotsen als ik het woord hoor, gewoon openbaar slachten. Dat wat dit tuig ons aandeed, doet en nog wil doen vraagt om bloed. Geen weekhartig geleuter…als je kakkerlakken in je huis hebt roei je alles uit, ook de kleine kakkerlakjes.

 11. Dank allen die de moeite nemen. Ik hoop echt dat iedereen de moeite neemt om ff ze oude android te pakken en te scannen…Het is echt waar! en het is iets waar je mensen mee om de oren kan slaan dit moet echt naar buiten! Het is niet voor niets dat mensen met een Iphone dit niet zien of zelfs een nieuwe andriod blijkt nu!! Die vuilakken willen niet dat dit getetecteerd wordt en gezien! De bleutooth signalen zijn zo fucking sterk… .En het zijn er veel….Heel veel!! Tot nu toe is de conclusie dat het de geboosterde betreft en het niet detecteerbaar is met je nieuwe tellie….Vandaag van overheid een brief voor mijn oudjes ivm nieuwe digiD staat gelijk bovenaan de tip dat ze beste bv nieuwe “Iphone” kunnen aanschaffen voor digiD app…..Een overheid die speciaal een bepaald merk propagandeerd waar kennen we dit van???? En waar je uitgerekend deze wandelende booster antennes niet op kan detecteren??? Come on!! Hoop dat iedereen echt meehelpt zodat het, het nieuws raakt alternatief of msm….Ze zijn al verder dan we denken…”Bodies off internet” kijk maar op wef site. Oja diep triest….Een medeonderzoeker was vandaag met zijn kids bij een evenement 14+ en schrok zich helemaal de pleuris had meer dan 30 hits waar maar paar volwassen waren dus velen hebben hun kids ook stilletjes ingespoten met het boostertje……Dus iedereen die denkt de spuitjes gekte hebben we gehad….Dus niet! Het echte feest moet nog beginnen….En is door deze shit boven tafel te gooien misschien nog te stoppen…Het is waarschijnlijk iets met graphene en 5G….En bedenkt dat ook al zijn wij ongevaccineerde hier ook last van gaan krijgen als je buren er zo bijlopen indien ze nog staan… Ik heb vandaag 4 gevaccineerde overtuigd en laten zien en uitgelegd zelfs de aanwezige 2 boosters….Ik stelde daarna 2 simpelde vragen: loop maar 100 meter weg, en hop nummer weg….En waarom denk je dat een oude andriod zo’n sterk signaal oppakt en de juist nieuwe tellies niet? Omdat ze er vanuit gaan dat 80% de nieuwste tellies gebruikt na +/- 2 jaar…

  • Nuke: wat een raar verhaal. Niet dat ik je waarnemngen in twijfel trek. Maar het is toch juist de bedoeling dat een tellie een bluetooth signaal oppakt? Waarom zouden de nieuwere modellen er mee uitscheiden? Of, althans, zo lijkt het, onderscheid maken tussen het ene bluetooth signaal en het andere? Hoe filtert de nieuwe tellie dan juist die geboesterde mensen er uit? Zelf heb ik nog geen mac adressen kunnen oppakken, ben wel heel nieuwsgierig, want het lijkt me onmogelijk omdat er toch een bepaalde voltage achter moet zitten om zo’n signaal uit te sturen? Ik heb het in het begin geprobeerd op een kantoor, waar ik wel alle mac adressen van de laptoppen zag, maar niet die van de Ingespotenen.

 12. @Immortal,

  Zeg het maar…Ik heb inmiddels met zoveel mensen getest en deze hebben echt geen macbook stiekem onder hun jas.
  Iphone = 0 resultaten
  Nieuwe andriods = 0 resultaten

  Oude androids = Overal hits

  Er vanuit gaande dat een sterk signaal want ze zijn best sterk met 50 meter voor een huis met vaxxies en 100 meter ongeveer buiten op een persoon..

  En de wetenschap dat ze er van uit gaan dat iedereen om de 2 jaar zijn telefoon verwisseld….

  Kan ik maar 1 ding concluderen, ze willen niet dat het opvalt…

  Pak maar oude andriod (voor 2019) en scan deze samen tegelijk met je nieuwere toestel en zie het…..Op de oude andriod zie je ze, op de nieuwe niet….Simpel…Meten=Weten…

 13. Het is ook heel opmerkelijk dat de overheid mensen nu actief benaderd via belasting of digiD om Iphone te gebruiken. Moet een overheid niet neutraal zijn en hier zeggen : Een smartphone of in iedergeval iets neutraals? Nieuwe Iphone kan je de batterij er ook niet uithalen maar dat terzijde…

 14. “Maar het is toch juist de bedoeling dat een tellie een bluetooth signaal oppakt?” Dit dus precies is wat ik zeg…Waarom zien de nieuwere toestellen dit niet? En oude wel?

 15. Bedankt voor de links guys!! Ze blijven maar 5G uitrollen die Delta Fibers…..zucht…

  De mens gaat van :
  Van Delta fibers naar Dela fertelizer…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in