Prognosemaker, universitair professor, CEO en econoom Tuomas Malinen, PhD, zegt dat de economische omstandigheden in Europa veel erger zijn dan de meeste mensen denken – ook de Europeanen zelf, die door hun politici in het duister worden gehouden over wat er aan de hand is, bericht Ethan Huff.

Naast de energiecrisis – verschillende van Europa’s grootste staalfabrieken zijn zojuist gesloten omdat de energieprijzen te hoog zijn – heeft Europa te maken met een andere grote bankencrisis.

Het blijkt dat de energiesector, net als veel andere sectoren, zwaar leveraged is. En nu de markten op de rand van de afgrond staan, dreigen energiebedrijven kaput te gaan, en daarom worden nu reddingsoperaties als oplossing voorgesteld – net als in 2008, trouwens.

“Ik zeg u mensen dat de situatie in #Europa veel erger is dan velen begrijpen,” tweette Malinen in een vierdelige draad.

“We staan in wezen aan de vooravond van een nieuwe bankencrisis, een ineenstorting van onze industriële basis en onze huishoudens, en dus aan de vooravond van de ineenstorting van onze economieën.”

Malinen zegt dat de Europeanen “overgeleverd zijn aan de autoriteiten”

Omdat ongekozen bureaucraten via de Europese Unie (EU) en haar Europese Commissie een groot deel van Europa controleren, hebben de burgers op het hele continent heel weinig te zeggen of zelfs maar kennis over de beslissingen die in de schaduw worden genomen.

“Wij zijn ook totaal overgeleverd aan de autoriteiten, en wij weten heel weinig van wat zij van plan zijn,” zegt Malinen.

“Zullen zij in staat zijn het uitbreken van de bankencrisis, voor de zoveelste keer, te stoppen? Ik weet het niet, maar ik heb er mijn twijfels over.”

Malinen deelde een link naar een pagina van GNS Economics over de zogenaamde “Grote Reset,” wat die inhoudt, en hoe het het eindspel is van de huidige situatie die zich in Europa afspeelt.

  WEF: WHO roept wereldleiders op bevoegdheden over te dragen aan VN om 'Ziekte X' te bestrijden

De drie hoofdpijlers van de Grote Reset, die op 3 juni 2020 door het hoofd van het Wereld Economisch Forum (WEF), Klaus Schwab, werden voorgesteld, klinken heel erg als wat Europa momenteel te wachten staat:

• Regeringen moeten de markten “sturen” in de richting van “eerlijker resultaten” door middel van belastingen, regelgevings- en fiscaal beleid, vermogensbelasting, en het afschaffen van subsidies voor fossiele brandstoffen – en ook nieuwe regels opstellen voor intellectuele eigendom, handel en concurrentie

• Regeringen moeten ervoor zorgen dat investeringen “gedeelde doelen” bevorderen, zoals “billijkheid” en “duurzaamheid”, twee globalistische modewoorden die een nieuw wereldwijd communistisch systeem impliceren, d.w.z. een één-wereldorde

• De regeringen moeten innovaties “optuigen” die passen in de agenda van de Vierde Industriële Revolutie, en daarbij zowel gezondheids- als sociale problemen aanpakken

Om zijn Grote Reset te bewerkstelligen, moeten Schwab en zijn volgelingen eerst het oude systeem afbreken, en dat is precies wat er nu gebeurt, met Europa in de voorhoede van die kunstmatige ineenstorting.

De rest van het Westen zal in zijn voetsporen volgen, maar op dit ogenblik zijn alle ogen gericht op Europa en zijn dreigende ineenstorting.

“In ieder geval is de snelheid van de verslechtering nu enorm, en het is slechts een kwestie van tijd, wanneer de markten ons inhalen,” waarschuwde Malinen. “Ik durf te wedden dat we nog een paar weken (maximaal maanden) hebben voordat de ‘chaos’ echt begint.”

“Neem voorzorgsmaatregelen. Voorraden:
1) Contant geld.
2) Voedsel.
3) Water.
4) Hout (als u een kachel heeft).
5) Andere benodigdheden.”

Malinen benadrukte in zijn twitterdraad dat de mensen ervoor moeten zorgen dat ze veel contant geld bij de hand hebben en “geen onzinnige rente bij banken,” samen met de andere benodigdheden.

  WEF beveelt regeringen te beginnen met voedselbeperking om klimaatverandering te bestrijden

“Geniet u hier al van?” reageerde iemand anders op Twitter op het bericht van Malinen. “Ze hebben allemaal duidelijk gezegd wat ze gaan doen! ‘Build Back Better’ – dus moet het eerst vernietigd worden.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Systeemuitval: Grondstoffenmarkten, banken, munteenheden en contracten beginnen in te storten… en de gevolgen zullen catastrofaal zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom de val van de door satanisten gedomineerde Westerse samenleving GOED is voor de toekomst van de mensheid
Volgend artikelWaarom artsen zich niet uitspreken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Straks zullen we ze ophalen. De leiders die dit veroorzaakt hebben. Overal zullen ze aan de lantaarnpalen bungelen. Overgeleverd aan de kraaien die hen de ogen uitpikken.

  • laten we het hopen, kan mij niet snel genoeg gebeuren voor dat gespuis, tis nu al een paar jaar zo en ze blijven bewust doorgaan en dus ook bewust van wat ze doen… weg er mee, u gata niet naar de gevangenis want dat kost ons nog meer geld, u gaat direct naar de hell in de biomassa centrales, zijn die eindelijk eens van nut en goed tegen dat soort milieu.

  • George H.W. Bush (1989 – 1993) had na een persconferentie een onderonsje met een journalist en liet zich toen ontvallen, dat cabaltijgers weten dat lynchen door een woedende bevolking vroeg of laat staat te gebeuren.

 2. De politici zitten in en dienen het duister.
  Ze laten niet de mens in het duister zitten.
  Die is op weg naar het Licht.
  Houdt moet. Alle regeringrn gaan ten onder.

 3. Je ziet het tegenwoordig heel vaak. Economen die hun eigen hachje proberen te redden, door één
  of ander goed woordje te doen. Het zijn er zovelen….daarom zie je sommige namen ook niet vaak
  voorbij komen. De wereld immers ook vol met veel meer dan 7 miljard inwoners.

  Feit is meestal, dat zulken rijk zijn en al lang binnen zijn. Ze wonen ergens in de natuur met grote huizen. In rijkeluisreservaten, maar echt zelfvoorzienend leven doen ze niet.
  Het is geen jaloezie, maar zulken moeten hun bekken houden ‘goed te doen’.
  Het zijn geen strijders. Dat zijn ze nooit geweest. Het zijn en blijven meelopers van het vaste starre
  systeem. Met al dat geld wat vele tienduizenden economen gezamenlijk hebben, hadden ze veel meer
  rechtzaken kunnen voeren.
  En als zij (zo zogenaamd hooggeleerd als ze zijn), dan zouden ze kunnen weten dat het geen zin heeft om op traditionele wijze rechtszaken te voeren. Dat heeft geen zin!
  Ze zitten in hetzelfde PhD systeem als rechters.

  Het wordt nog veel erger? Voor wie? Voor hen?
  Al die economen moeten eens als klokkenluiders fungeren, en het echte actuele verhaal vertellen!
  Hoe het anders kan…..
  Dat het eens afgelopen moet zijn met geld en toekomstig digitaal geld.
  Ze hebben totaal geen wereldvisies over eerlijk delen en verdelen en non-profit uitlenen.

  Dat had al lang een feit kunnen zijn voor iedere wereldbewoner.
  Dit wetenende zouden zulke economen een wappiemode moeten gaan, in plaats van altijd maar
  zo elitair te blijven doen.

 4. De kans dat BBB goed gaat verlopen en voor iedereen een verbetering is, is kleiner dan dat de wereldbevolking in zijn geheel aan covid overlijdt.
  Er zijn teveel parameters, waar dat stelletje patjepejers nooit aan heeft gedacht.
  Het gaat ze echt niet omons, ze willen van ons af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in