Dit gebeurt er als er een onduidelijk verkiezingsresultaat is – volgens de Amerikaanse grondwet

3
President Donald Trump in de Oval Office met een portret van Andrew Jackson op de achtergrond © The White House / Shealah Craighead

Als de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet op een juridisch onbetwistbare manier kan worden beslist, zal de verkiezing, tenzij een presidentskandidaat de nederlaag toegeeft, volgens de grondwet van het land worden beslist in het Amerikaanse Congres. In de praktijk zou dit betekenen dat het de Republikeinen zijn die beslissen wie de komende vier jaar de president van de Verenigde Staten zal zijn.

Het twaalfde amendement op de Amerikaanse grondwet voorziet in de procedure voor de beslissing van de presidentsverkiezingen in geval van een betwistbare verkiezingsuitslag, waaruit blijkt dat als geen van de kandidaten een duidelijke meerderheid van de verkiezingsstemmen krijgt (270 stemmen of meer), de vraag wie de volgende president zal zijn, zal worden beslist in een stemming in het Huis van Afgevaardigden. Het enige wat een dergelijke beslissing in zo’n geval kan voorkomen is de niet-juridisch bindende traditie die inhoudt dat de verkiezing voorbij is wanneer een presidentskandidaat zijn nederlaag toegeeft.

De Democraten hebben hier een meerderheid van 233 zetels tot 198, maar niet elk lid krijgt één stem. In plaats daarvan heeft elke staat één stem, en aangezien 37 van de 50 staten door Republikeinen worden gecontroleerd, betekent dat in de praktijk een Republikeinse meerderheid. Met andere woorden, het zijn de Republikeinen die beslissen wie de volgende president wordt.

Pastor Shane Vaughn uit Mississippi heeft de toevoeging op social media benadrukt en verwijst naar de verklaring van de ultraglobalistische en Democraat Hillary Clinton vóór de verkiezingen dat Joe Biden hoe dan ook geen nederlaag moet toegeven, en gelooft dat dit advies aan Biden is omdat Clinton zich goed bewust is van de traditionele praktijk dat een presidentskandidaat zelf hiertoe niet juridisch verplicht is, tenzij de uitkomst van de verkiezingen absoluut onbetwistbaar is.

  Homoactivist zegt dat hij de voormalige Amerikaanse president Barack Obama oraal heeft bevredigd

Vaughn wijst er verder op dat Joe Biden officieel een paar belangrijke staten heeft gewonnen met minder dan een procent marge – wat automatisch leidt tot herberekening. Hij is ook van mening dat het constitutionele amendement over het beslissen over de presidentsverkiezingen in het Huis van Afgevaardigden iets is dat de vroege Amerikaanse wetgevers als extra voorzorgsmaatregel wilden in geval van twijfel bij een verkiezing.

Reeds op 7 november kondigde de mainstream media in de VS en in het buitenland, ook in Nederland, Joe Biden aan als winnaar van de presidentsverkiezingen – iets wat in de huidige situatie verre van een feit is.

Soros valt samen met Pelosi Facebook aan: De overheid zou moeten beslissen wat mensen op social media plaatsen

Vorig artikelWetenschappelijke studie doeltreffendheid mondkapjes: biedt geen bescherming tegen het Coronavirus
Volgend artikelVertolkster: “De vluchtelingen haten ons, ze zijn van plan ons te islamiseren”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Die Biden komt steeds met een smerig geniepig lachje in beeld. Vertrouw die man voor nog geen halve cent. En dan bedoel ik niet de Eurocent.

  2. Biden is een stuk vuilnis; comleet met zijn familie.

    het is bijna zeker dat Trumpblijft zitten; nou ben ik geen fanatiek voorstander van Trump, maar gezien eenpaar dingen die hij deed: goede zaak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in