Het Russische geleideraketfregat, de Admiral Gorshkov, bevindt zich midden in de Atlantische Oceaan, ogenschijnlijk op weg naar de oostkust van de Verenigde Staten, als onderdeel van een geplande reis die begon op 4 januari 2023 en die naar verwachting door de Atlantische en Indische Oceaan en de Middellandse Zee zal voeren. De Admiral Gorshkov is uitgerust met 16 verticale lanceerbuizen, die elk, in theorie, bewapend kunnen worden met hypersonische Zircon-raketten die in staat zijn 1000 kilometer af te leggen in minder dan 10 minuten, schrijft Scott Ritter.

Kortom, binnenkort zal Rusland zich in een positie bevinden waarin één enkel schip binnen enkele minuten 16 nucleair bewapende hypersonische raketten op de Verenigde Staten kan afvuren, die niet alleen door niets in het Amerikaanse wapenarsenaal kunnen worden onderschept, maar ook hun respectievelijke doelen zouden treffen voordat een zinvolle evacuatie kan worden uitgevoerd. Het is letterlijk een onthoofdingswapen.

De huidige Russische nucleaire doctrine staat een nucleaire eerste aanval niet toe; de Russische president Vladimir Poetin heeft zelfs duidelijk gemaakt dat Rusland niet de eerste natie zal zijn die kernwapens gebruikt in een toekomstig nucleair conflict. Maar hij benadrukte ook dat Rusland ook niet de tweede zou zijn, wat betekent dat Rusland zijn kernwapenarsenaal zou inzetten zonder te wachten op een eerste Amerikaanse aanval op Russisch grondgebied.

De admiraal Gorshkov geeft een duidelijk signaal af aan het Amerikaanse leiderschap dat er geen overlevenden zullen zijn bij een eventuele nucleaire uitwisseling tussen de VS en Rusland.

Te midden van dit spierballenvertoon heeft de Science and Security Board van het Bulletin of the Atomic Scientists, een groep die opkomt voor ontwapening en in 1945 is opgericht door Albert Einstein en wetenschappers van de Universiteit van Chicago die hebben geholpen bij de ontwikkeling van de eerste atoomwapens in het Manhattan Project, en die momenteel de zogenaamde “Doomsday Clock” bijhoudt die het risico van een nucleair conflict weergeeft, besloten om de wijzers van de klok tien seconden vooruit te zetten van de huidige 100 seconden tot middernacht. In een verklaring waarin dit besluit werd aangekondigd, “Een tijd van ongekend gevaar: het is 90 seconden voor middernacht”, verklaarde het bestuur het volgende:

“De oorlog in Oekraïne kan een tweede gruwelijk jaar ingaan, waarbij beide partijen ervan overtuigd zijn dat ze kunnen winnen. De soevereiniteit van Oekraïne en de bredere Europese veiligheidsafspraken die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog grotendeels stand hebben gehouden, staan op het spel. Bovendien heeft de oorlog van Rusland tegen Oekraïne diepgaande vragen opgeroepen over de manier waarop staten met elkaar omgaan, waardoor de internationale gedragsnormen die ten grondslag liggen aan succesvolle reacties op een verscheidenheid aan mondiale risico’s, worden uitgehold.

En het ergste van alles is dat de nauwelijks verhulde dreigementen van Rusland om kernwapens te gebruiken de wereld eraan herinneren dat escalatie van het conflict – per ongeluk, met opzet of door misrekening – een verschrikkelijk risico is. De kans dat het conflict uit de hand loopt blijft groot.”

De onwetendheid van deze verklaring is duidelijk. Wat de Board “de oorlog van Rusland tegen Oekraïne” noemt, gaat voorbij aan de op feiten gebaseerde historische waarheid dat het conflict in Oekraïne uitsluitend het bijproduct was, en is, van een gezamenlijk plan van de Verenigde Staten en de NAVO om Oekraïne te gebruiken als een decor voor een conflict dat bedoeld is om de regering van de Russische president Vladimir Poetin ten val te brengen.

  Heritage Foundation: Amerikaans leger niet in staat om ook maar één oorlog te winnen

Dit plan bestaat al minstens sinds 2008, toen de voormalige ambassadeur van de VS in Rusland (en huidige directeur van de CIA), William Burns, waarschuwde dat elke poging van de NAVO om Oekraïne in haar gelederen op te nemen een eventuele Russische militaire interventie zou bespoedigen. Ondanks deze scherpe waarschuwing heeft de NAVO Oekraïne in november 2008 uitgenodigd, waarmee duidelijk een bekende oorzaak-gevolgrelatie werd ingezet die het NAVO-beleid ten aanzien van Rusland definieerde als een beleid dat streefde naar een proxy-conflict met gebruikmaking van Oekraïne als stand-in voor de NAVO.

Dit beleid werd bevorderd doordat de VS, de EU en de NAVO allemaal samen optraden om in februari 2014 een staatsgreep in Oekraïne te plegen om de grondwettelijk verkozen president, Victor Janoekovitsj, af te zetten en te vervangen door een nieuwe, ultranationalistische regering, gedomineerd door aanhangers van de verfoeilijke ideologie van Stepan Bandera. De staatsgreep slaagde en in april verklaarde de nieuwe Oekraïense regering de oorlog aan de etnisch Russische bevolking van de Donbas. Deze actie leidde tot de Russische annexatie van de Krim en de verlening van militaire steun door Rusland aan de Donbas, wat precies de militaire interventie op gang bracht waarvoor William Burns zes jaar eerder had gewaarschuwd.

Oekraïne en zijn NAVO-bondgenoten eisten vervolgens vrede en startten onderhandelingen die leidden tot de goedkeuring van het Minsk-akkoord, dat voorzag in een staakt-het-vuren in ruil voor garanties met betrekking tot de Oekraïense soevereiniteit over de Donbas en relatieve autonomie voor de etnische Russen in de Donbas, waarbij hun taal, religie, cultuur en tradities werden beschermd.

  Rusland eist controle op over Krynki, Oekraïne verliest hoop op verzet (Video's)

De Minsk-akkoorden hebben acht jaar gefaald, waarbij Oekraïne er niet in slaagde de vereiste grondwetswijzigingen door te voeren om de rechten van de etnische Russen in de Donbas te waarborgen. De redenen voor deze vertraging zijn vandaag bekend, dankzij de openbare bekentenissen van de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko, de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel en de voormalige Franse president François Hollande, die alle drie de akkoorden hebben ondertekend. Deze drie nationale leiders hebben toegegeven dat de Minsk-akkoorden gewoon een schijnvertoning waren, ontworpen door Oekraïne om tijd te winnen voor de opbouw van een NAVO-proxy-leger dat zowel de Donbas als de Krim kan heroveren.

Het besluit van Rusland om Oekraïne op 24 februari 2022 binnen te vallen was geen onuitgelokte daad van agressie, maar veeleer een legitieme uitoefening van zijn recht, samen met de pas onafhankelijke republieken Lugansk en Donetsk, op preventieve collectieve zelfverdediging in het licht van de dreigende agressie door het pas opgeleide leger van Oekraïne, dat volgens plan weinig meer was dan een NAVO-proxy.

Het feit dat de gewaardeerde leden van het Bulletin of Atomic Scientists – met onder andere tien Nobelprijswinnaars – niet op de hoogte lijken te zijn van deze geschiedenis, kleurt hun vermogen om de ware aard van de dreiging waarmee de wereld vandaag wordt geconfronteerd te begrijpen, en waar die dreiging vandaan komt.

De Verenigde Staten, die opzettelijk een conflict met Rusland hebben uitgelokt, proberen nu een tweesporenbeleid uit te voeren dat bedoeld is om in Moskou een Maidan-achtig moment teweeg te brengen (genoemd naar het Maidanplein in Kiev, waar door de VS gesteunde neonazi’s een gewelddadige staatsgreep pleegden tegen de voormalige Oekraïense president Victor Janoekovitsj), waarbij de Russische bevolking in opstand zou komen tegen de regering van president Vadimir Poetin, hem omver zou werpen en een pro-westerse leider zou installeren die Rusland zou terugbrengen naar het koloniale bestaan van de jaren negentig, toen Boris Jeltsin het collectieve westen toestond Rusland economisch te verkrachten en politiek te domineren.

De twee sporen van dit beleid zijn het opleggen van economische sancties in verband met de beslissing van Rusland om militair in te grijpen in Oekraïne, en de vervolging van een proxy-conflict in Oekraïne, bedoeld om Rusland leeg te bloeden. Het doel van dit beleid is massale onrust te zaaien onder een gedemoraliseerde Russische bevolking, die op haar beurt in opstand zou komen en president Poetin uit de macht zou zetten.

De waanzin van een dergelijk plan is onbegrijpelijk. Stelt u zich eens voor dat Rusland een actieplan opstart om Mexico te onttrekken aan de invloedssfeer van de VS en daarbij een conflict uitlokt dat tot doel heeft Mexico met geweld het grondgebied van de staten Californië, Arizona, New Mexico en Texas te laten heroveren. Het idee dat de Verenigde Staten bij een dergelijke dreiging werkeloos zouden toekijken is belachelijk. Hetzelfde geldt voor het idee dat Rusland hetzelfde zou doen.

  Bloedbad in Kherson en Avdiika: Razendsnelle Russische aanval verwoest Oekraïense falanx van tanks en gepantserde personeelsdragers (Video's)

Een korte geschiedenisles voor het Bulletin of Atomic Scientists:

 • Het waren de VS, niet Rusland, die zich terugtrokken uit de Anti-Ballistic Missile en Intermediate Nuclear Forces verdragen.
 • Het zijn de VS, niet Rusland, die de besprekingen over de verlenging van het Nieuwe Strategische Wapenverdrag hebben bevroren.
 • Het zijn de VS, niet Rusland, die onlangs een nuclear posture policy hebben afgekondigd die het preventieve gebruik van kernwapens in een niet-nucleair scenario mogelijk maakt.
 • Het zijn de VS, niet Rusland, die een low-yield (d.w.z. “bruikbare”) kernkop (de W-76-2) hebben geplaatst op ballistische raketten die door een Trident-onderzeeër worden gelanceerd, en oorlogsspelletjes hebben gehouden waarbij de minister van Defensie de communicatieprocedures heeft geoefend die nodig zijn om dit wapen te lanceren wanneer Rusland het genoemde doelwit van de raket is.
 • Het zijn de VS, niet Rusland, die een Oekraïens proxy-leger opbouwen dat is ontworpen om grondgebied te kunnen veroveren dat Rusland als het zijne beschouwt (de vier voormalige Oekraïense provincies die Rusland in september 2022 heeft geannexeerd, en de Krim), goed wetende dat een van de triggers voor het vrijkomen van Russische kernwapens elk conventioneel militair geweld is dat het existentiële voortbestaan van Rusland bedreigt.

Het Bulletin of Atomic Scientists zou doof, stom en blind moeten zijn om deze onderliggende feiten niet te kennen, en ze niet als waarheid te zien.

Dat betekent dat ze medeplichtig zijn aan de nucleaire terreur van de Verenigde Staten en onverschillig staan tegenover de gevolgen daarvan.

Het Bulletin of Atomic Scientists heeft het daarom fundamenteel bij het verkeerde eind met zijn uitspraak dat het nog 90 seconden tot middernacht duurt.

De waarheid is dat de wereld één seconde voor middernacht is, en de klok kan elk moment slaan, iets wat de aanwezigheid van de Admiral Gorshkov voor de kust van de Verenigde Staten maar al te goed bewijst.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Jaar van de GaslichterVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Duitse tanks op Russisch grondgebied betekenen Heilige Oorlog” – Solovjov interviewt Richard Black
Volgend artikelDirecte militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO: Honderden M1A2 Abrams en Leopard 2 tanks rijden Oekraïne binnen – WWIII-scène
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Eens in de zoveel jaar neem ik nog eens een kijkje op GeenStijl. Dat was/leek ooit een echt kritische site, maar het is 1.000.000% gecontroleerde oppositie. De slapers op GeenStijl zijn voornamelijk nog aan het touwtrekken over links, rechts en middenpartijen… en FvD is zowiezo satanisch slecht en kwaadaardig. Overal staat alles op de kop. Bij de alternatieven vind ik godzijdank nog verhalen die op een hoger en strategisch niveau staan en meer objectiviteit lijken te hebben. Ik check het meeste dat ik lees en bij de alternatieven krijg ik daarvoor alle links en sporen om mijn eigen journalist te zijn. Ik schrik van het kleuterklas niveau op GeenStijl… mijn hemel, als kleuters die nog praten en ruziën over de poppenkast van Jan Klaassen en zn vrouw. Kleuters die nog steeds niet doorhebben dat ze naar een show van handpoppen zitten te kijken. Reaguurders voeren complete discussies over poppetjes en fake nieuws en fake showtjes en fake politiek en fake bedrijven en fake media en fake celebrities. Pfff… erg vermoeiend en beangstigend dat hele volksstammen maar niet doorzien dat ze naar één grote fake shitshow zitten te kijken. Hele verhalen over welk poppetje wat doet en welk poppetje wat zegt, 100% identitypolitics. De meeste mensen praten over politiek, economie en problemen van de wereld, zoals ze over de hitkrant praten. Pfff… ik ben onmiddellijk weer genezen na 5 minuten door de artikelen en commentaren te kijken. Het beangstigd mij dat er zo enorm veel mensen zijn die zichzelf superieur slim vinden, maar geen flauw idee hebben wat intelligentie is. Totale onwetendheid, terwijl ze zelf DENKEN dat ze de poppenkast Jan Klaassen en zn vrouw heel goed volgen en heel goed begrijpen. Pfff… de massa is als een enorme groep groupies… ze geloven ALLES en ze raken niet uitgepraat over de fake poppenkast. Deze nucleaire dreiging is helemaal geen bestaand onderwerp… FvD is de vijand en D666, VVD en het hele kartel zijn de popsterren. Ruziënde kleuters die hun idolen met elkaar vergelijken ipv volwassen mensen die zich afvragen waarom onze levens worden gesloopt door de clowns in de poppenkast. Terwijl iedereen zich druk maakt om kleinigheden en poppetjes, schijn de zon al maanden niet meer omdat de geo-engineers het zo besluiten. Alles gaat voor onze ogen kapot en we zijn allemaal druk met andere zaken dan met elkaar de armen ineen te slaan en op te staan en het kwaad een halt toe te roepen.

  Terwijl ik dit typ vraag ik mij af… zijn wij hier op FN net zoals deze lege hulzen op een ander niveau aan het lullen over bijzaken? Of praten wij wel over bestaande problemen? Iedereen is druk met de strijd die een groep psychopaten met elkaar uitvechten. Is het één club, zijn het twee of meer teams? Wie is er aan de winnende hand? Moeten we ons voorbereiden? Kunnen we ons voorbereiden? Pfff… alle vaste grond in de wereld lijkt te veranderen in drijfzand. Ik kon/durfde/probeerde ooit (3jr geleden) jaren vooruitkijken en te dromen en levens plannen te maken, inmiddels kan ik amper nog 5min vooruit kijken. Ik droom niet meer, ik wens dat het stopt en dat de 99,99% de macht krijgt, want de 99,99% wil gewoon vreedzaam alles delen. Wat een wereld… 8 miljard mensen worden kapotgemaakt door 0,01% demonen. Ik bid voor ons allemaal.

   • @Greet… ik had GeenStijl ook al lang afgeschreven, maar zo af en toe kijk ik er even om de hoek om te checken wat daar nu de toon is. Keiharde polarisatie… dat is de hoofdtaak van GeenStijl. Walgelijke verraders. Ik heb wel eens contact gehad met de grote namen van GeenStijl, Pritt, Bart en Ronaldo… wat een intens haatvolle en totaal gewetenloze idioten. Over hokjes denkers… GeenStijl is één groot, smerig, vuil, propaganda, modder/poepkanon.

  • Je heb helemaal gelijk Naam. Het is om te kotsen als je kijkt bij geenstijl. 99 % is slecht geïnformeerd en draaien de totale waarheid om.

   Waar je goed geïnformeerd wordt is hier bij FN en ook bij ejbron.wordpress.com en je kan ook bijbels op de hoogte blijven op YouTube, en zoek dan Amir Tsarfati. Of zoek Amir op telegram.

   • Geen stijl ,de benaming zegt me al genoeg , tegenwoordig zie je genoeg van die gekken op straat en in winkels dat je soms aan jezelf begint te twijfelen of je niets gek bent.

  • @Naam*
   Quote”Terwijl ik dit typ vraag ik mij af… zijn wij hier op FN net zoals deze lege hulzen op een ander niveau aan het lullen over bijzaken? Of praten wij wel over bestaande problemen? ”
   En ben je er al uit ?
   Punt is idd je hebt gelijk .
   Punt 2 mijn vraag waar maak je je zo druk om ?
   De herkenning van wat je schrijft is beamend.
   Als je midden in de bagger staat is je zicht beperkt.
   Sta je er boven dan kún je het overzicht plaatje zien . (imo)
   En wederom je bent net een magneet je steeds ik bid voor jullie en de bijbel er bij trekken .!
   Lijkt of je eigenlijk verkapt ook een geen stijl mentaliteit met betreking tot je duidelijk christelijke uitingen , welke veelal gebruikt worden in je draadjes. Ik Quote een stelling “Mentaliteit of ingesteldheid is het denk- en gedragspatroon van een persoon of een sociale groep. Hoewel er het gevaar bestaat van een bevooroordeelde of stereotiepe benadering van groepen, wordt de term gebruikt in de sociologie en de mentaliteitsgeschiedenis. In de gedragswetenschappen wordt de term mentaliteit opgevat als een mentale oriëntatie die onder de oppervlakte werkt en doorwerkt op het zichtbare niveau van het gedrag van mensen en in de interactie tussen mensen.”
   Je geschreven lap text is meer een schreeuw tot aandacht .
   Groeten .

 2. dank voor deze bijdrage met kei-en keigoeie ,glasheldere uitleg over de aanloop naar het Oekraine conflict,uitmondend in WW 3…!

  Omdat ik nog weleens mensen spreek die overduidelijk geen flauw benul hebben van deze aanloophistorie, wil ik de tekst gaan opslaan en de link bij belangstelling met ze delen.
  Het is zo treffend en helder verwoord!

 3. Helaas voor de moeite van de schrijver maar het brengt weinig soelaas. Het Bulletin of Atomic Scientist is er alleen om de Anglo-Amerikaanse en Navo-positie te versterken in de geesten. Alle verklaringen en schrijfsel uit die hoek zijn bijdragen om de vijand zwart en slecht te maken door geraffineerde woordtechnieken van halve waarheden, eenzijdige visies en insinuaties. Zij zijn instrumenten in het orkest dat ons moet bedwelmen om mee op te stappen tegen de vijand. Reageren daarop is slecht voor de bloeddruk en leidt tot maagzweren want dat wordt opzij gezet als conspired en geïnfiltreerd door de Russische propaganda.
  Moge het een troost zijn, in mijn omgeving blijken de meeste mensen het lichtje wel te weten hangen.

 4. Wat er met Amerika gebeurt weet ik niet. Misschien wordt het wel helemaal vernietigd door Rusland. Rusland gaat niet verliezen nu, want volgens ezechiel in de bijbel is Rusland straks de koning van het Noorden in de gog en magog oorlog, samen met Iran, Turkije, Libië en Sudan.

  • Moeten we dan naar Turkije vluchten? Ik ben wel een beetje klaar met al dit passief afwachten tot het water in deze Nederlandse, bijna dicht gelaste, pan gaat koken. Ik ben echt klaat met afwachten.

   • Ik zou naar de Falkland eilanden gaan.

    De tuinman en de dood

    Vanmorgen ijlt mijn tuinman, wit van schrik,
    Mijn woning in: “Heer, Heer, éen ogenblik!

    Ginds, in de rooshof, snoeide ik loot na loot,
    Toen keek ik achter mij. Daar stond de Dood.

    Ik schrok, en haastte mij langs de andere kant,
    Maar zag nog juist de dreiging van zijn hand.

    Meester, uw paard, en laat mij spoorslags gaan,
    Voor de avond nog bereik ik Ispahaan!

    Van middag (lang reeds was hij heengespoed)
    Heb ik in ’t cederpark de Dood ontmoet.

    “Waarom,” zo vraag ik, want hij wacht en zwijgt,
    “Hebt gij van morgen vroeg mijn knecht gedreigd?”

    Glimlachend antwoordt hij: “Geen dreiging was ’t,
    Waarvoor uw tuinman vlood. Ik was verrast,

    Toen ‘k ’s morgens hier nog stil aan ’t werk zag staan,
    Die ‘k ’s avonds halen moest te Ispahaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in