De Oekraïense plannen voor een tegenoffensief lijken moeilijk uitvoerbaar. Tijdens een vergadering van Russische militaire topfunctionarissen op 2 mei heeft de Russische minister van Defensie Sergej Sjoigu de officiële evaluaties van de Oekraïense slachtoffers van de afgelopen maand bekendgemaakt. De regering schat dat alleen al in april meer dan 15.000 Oekraïense soldaten zijn geneutraliseerd – gedood of ernstig gewond. Volgens Shoigu kan Kiev niet voorkomen dat zijn troepen ernstige schade oplopen aan de frontlinies, “ondanks ongekende militaire bijstand van westerse mogendheden”, schrijft Lucas Leiroz.

De Russische gegevens komen in een scenario van collectief scepticisme over de mogelijkheid dat Kiev het militaire scenario van het conflict omkeert. De westerse publieke opinie lijkt steeds sceptischer over een Oekraïense overwinning, aangezien de territoriale verliezen van de Kievse troepen berucht zijn en de Russen steeds meer afstevenen op de volledige bevrijding van de gebieden die opnieuw in de Federatie zijn opgenomen. Nu deze gegevens over het aantal slachtoffers zijn vrijgegeven, is de tendens dat dit scepticisme toeneemt, wat de westerse oorlogsplannen bemoeilijkt.

De grote westerse media hebben op deze situatie gereageerd met een soort damage control – gedeeltelijk toegeven dat het niet goed gaat in Oekraïne, maar suggereren dat als er meer wapens worden gestuurd, het scenario zou kunnen veranderen. Sommige journalisten gebruiken de retoriek dat er een verondersteld tegenoffensief is dat ergens dit seizoen zal worden uitgevoerd, waardoor de Oekraïense troepen een grote territoriale opmars zouden kunnen maken, waarbij de Russen zelfs uit gepacificeerde gebieden zoals de Krim zouden worden verdreven. Maar het bestaan van gegevens zoals deze die door het Russische ministerie zijn onthuld, maakt het moeilijk om in de mogelijkheid van een dergelijke stap te geloven.

  Euro in een duikvlucht - inflatie blijft stijgen: Kostengolf haalt burgers in

Hoewel de mainstream media geneigd zijn de verspreiding van informatie over de Oekraïense problemen tegen te gaan, zal het moeilijk zijn het collectieve scepticisme te stoppen, aangezien dit niet de eerste keer is dat er cijfers over de rampzalige situatie van de Oekraïense strijdkrachten worden onthuld. In de afgelopen maanden zijn herhaaldelijk rapporten over dit onderwerp verschenen. In de recente golf van uitgelekte documenten werd een schatting van het Pentagon gepubliceerd dat tussen de 124.000 en 131.000 Oekraïense soldaten door Russische troepen zijn gedood. In schattingen van andere inlichtingendiensten staan nog hogere cijfers, waarbij sommige rapporten zelfs 200.000 tot 300.000 Oekraïense slachtoffers noemen. Deze rapporten circuleren vrijelijk op het internet, dus hoezeer de mainstream media ook proberen de gegevens te censureren, de veelheid aan bronnen maakt dit werk erg moeilijk.

Zoals verwacht, blijft het neonazistische regime in Kiev al deze berichten ontkennen en beweren dat het de strijd kan voortzetten. In februari verklaarde de Oekraïense minister van Defensie Aleksej Reznikov dat het aantal doden onder de troepen van het regime lager was dan het aantal doden bij de aardbeving die Turkije en Syrië heeft getroffen. Volgens officiële bronnen heeft de ramp in deze twee landen geleid tot de dood van 55.000 mensen, waaruit blijkt dat Reznikov kennelijk liegt, want zelfs onder de meest openlijk pro-Oekraïense bronnen gelooft men niet in zo’n laag aantal slachtoffers.

Soortgelijke verklaringen worden ook voor de nabije toekomst verwacht, vooral als reactie op de verklaringen van Shoigu. De functionarissen van Kiev zullen op alle mogelijke manieren proberen te laten zien dat zij de situatie van hun troepen onder controle hebben en dat hun soldaten in voldoende aantallen zijn voor een tegenoffensief – alleen afhankelijk van meer westerse wapens, en daarmee het “bedelgedrag” rechtvaardigen waar Zelensky inmiddels bekend om staat. Tegelijkertijd zullen de regeringen van de westerse landen hun burgers ervan moeten overtuigen dat het inderdaad verstandig en noodzakelijk is om wapens naar Kiev te blijven sturen.

  Invloedrijke Russische filosoof Alexander Dugin zegt dat Rusland met de oorlog in Oekraïne strijdt tegen "mondiale liberale elites"

Het verstandigst zou zijn om de alarmerende aantallen Oekraïense slachtoffers toe te geven en de oorlogsmachine achter het regime te stoppen. Aangezien het een niet te winnen conflict is, is vredesonderhandelingen het beste alternatief voor alle partijen. Maar noch Oekraïne heeft de soevereiniteit om een dergelijke beslissing te nemen, noch de NAVO heeft belang bij een mogelijke vrede. Dus zullen Oekraïense burgers hoogstwaarschijnlijk blijven sterven in de “vleesmolen” aan het front.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verschrikkelijke verliezen: Lichamen van Oekraïense soldaten worden op het slagveld achtergelaten, mortuaria mogen geen informatie verstrekkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russen hebben de eerste Duitse Leopard 2A4 vernietigd met een eenvoudige bazooka-technologie uit de jaren 1960!
Volgend artikelBono maakt nu illustraties voor The Atlantic, omdat alles fake en stom is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. ondertussen is het 4 mei, dodenherdenking.
  ook is vandaag zelenski in nederland, aannemelijk om meer wapens en geld voor meer wapens te vragen voor de oekraïense nazi’s om oorlog te voeren en mensen te doden.
  de nederlandse politiek steunt dit nazigeweld.
  “dit nooit meer” is verworden tot “dit nog een keer”.
  moeten we nu blijven herdenken uit respect voor de slachtoffers van toen of het herdenken maar stoppen omdat dat er niets van geleerd is?
  wat is jullie mening?

  • Ralf,
   Ik blijf als burger herdenken, wat onze eigen overheid er ook verder van maakt en ook hoe zij nu handelen, de Jodenvervolging en ook andere gevangen zoals homosexuelen of de Sinti en Roma en een oom van mijn moeder die omkwam in een werkkamp, mogen zij allemaal rusten in vrede!!!

  • We moeten blijven herdenken en òok de hedendaagse slachtoffers aan zowel Russische als Oekrainse zijde betreuren. Net zoals het aantal slachtoffers van Covid en de niet erg succesvolle vaccinaties.
   Echter, we moeten niet collectief herdenken met een premier die demonstranten tijdens Covid neer liet knuppelen, terreur zaaide over kinderen en burgers via overheidsdiensten (belastingdienst), wapens stuurde naar Oekraine waardoor er ook Nederlandse slachtoffers gaan vallen tijdens dit conflict, een associatieverdrag met Oekraine er tegen de wil van de bevolking doordrukte, boeren onteigende, ons krekels en wormen laat eten, etc… en ook nog over alles aantoonbaar liegt, omdat.hij nergens actieve herinnering aan heeft

   • Klopt helemaal Emile, (onze) regering doet toch wat het zelf wil, aan het volk wordt niks gevraagd, als ze voor alles een referendum zouden doen zou er veel niet doorheen komen.

 2. Zelensky wordt GEGIJZELD door zijn eigen leger.
  Hij moet wapens binnen halen….. doet hij dit niet meer dan maakt zijn eigen leger hem dood.
  En gaan deze BLOEDDORSTIGE LIEDEN GEWOON VERDER……
  Dat is ook de reden dat hij niet kan of wil onderhandelen.

  Het Ukrainse leger bestaat grotendeels uit nazi’s. En hij heeft geen keus….. hij is de komiek die in 2014 door Amerika op deze plaats is gezet door Victoria Nuland.
  Sinds 2014 tot de Russische inval heeft het leger HELEMAAL ZIJN EIGEN GANG KUNNEN GAAN.
  HIERBIJ ZIJN 15.000 etnische Russen in Ukraine gedood….. en het leger was nu opsteekt om de Russen in Ukraine de genade slag te gaan geven…….. en toen kwam Putin met zijn leger………
  Zelensky is bang van zijn eigen leger . en durft hen niet aan te pakken. Amerika maakt nu de dienst uit en de plannen…….. doordat Zelensky in het verleden zijn leger niet heeft gecorrigeerd ging dat leger zijn eigen gang en Hierdoor is de MH 17 neergeschoten, omdat Zelensky het naliet om zijn eigen leger tot de orde te roepen.

  Op YouTube zijn filmpjes te vinden van de nazi opleidingen van voor de oorlog. Het is te walgelijk om te zien….. Ook kinderen worden op kampen op nazi manier gedrillt om soldaat te worden.

 3. mischien kan ik een leopard tank of abrams van Zelenski kopen met munitie er bij .
  die man verrijkt zich aan alles wat word gegeven ,zijn land maakt hem niks uit.
  hij heeft woningen in Zwitserland en is gebuur van Verhofstad , dan nog woningen elders ter wereld.
  bij het verlies zal Zelenski verdwenen zijn naar een veilig oord.

 4. Onze Nederlandse „regering“ heeft geen eigen beleid maar voert opdrachten uit van de US in dit geval, en van WEF in vele andere situaties. Wanneer clowns een regeringszaal binnen komen wordt het een circus. Vandaar het ‚connected‘ gevoel bij Zelenski. The show must go on, NATO zal overwinnen en dergelijk politieke onzin. Het zal het bewustzijn over de actuele situatie een beetje bijstellen voor de meeste burgers. Zij geloven nog in de gekochte MSN…tot hun dochters en zonen sterven „in het landsbelang“ – het is niet anders. Oorlog is altijd een overal een money & power game. Ook in Rusland! Met magere Hein voor de deur, maatregelen nemen voor jezelf en je gezin. Ga vooral niet op oorlogspad, blijf vredig en beheerst. Proberen ze weg te stemmen en zorg voor alternatieven- die zijn zeer schaars!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in