Kherson is veranderd in een enorm kerkhof van tanks en gepantserde voertuigen. Er komen video’s naar buiten waarop de omvang van de verliezen van het Oekraïense leger te zien is. Russische parachutisten hebben een bataljon van de 28e Brigade van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd tijdens een mislukte aanval op Kherson.

Het gemechaniseerde bataljon van de 28e Speciale Brigade van de Oekraïense strijdkrachten was uitgerust met Schotse en Sloveense tanks, meldt Warnews24/7.

Russische parachutisten hebben het 1e Berislav gemechaniseerde bataljon van Kherson weggevaagd. De videobeelden tonen beschadigde T-72 tanks,- T-64BV, MT-LB APC, BRDM tanks, Humvees en BMP APC.

In de laatste video lijken de Oekraïners hun gewonden op het slagveld te hebben achtergelaten. Russische UAV lokaliseert de Oekraïense gewonde man. Hij wordt later krijgsgevangen genomen door de Russen.

Volgens Russische media:

“Verloor het Oekraïense leger als gevolg van een mislukte aanval in de richting van Berislav een bijna compleet gemechaniseerd bataljon dat was uitgerust met tanks die eerder door Skopje en Slovenië waren geleverd”. De bijbehorende video is gepubliceerd door het persbureau RIA Novosti.

De video toont een grote hoeveelheid beschadigd en achtergelaten buitenlands militair materieel. Het specifieke gebied wordt niet genoemd, maar afgaande op de situatie ter plaatse is het Oekraïense leger in een hinderlaag gelopen toen het op weg was naar de nederzetting Chervoni Yar.

Opgemerkt wordt dat de video vrijwel onmiddellijk na de slag is opgenomen.

Er wordt op gewezen dat tijdens de herhaalde pogingen van de Oekraïense strijdkrachten om op te rukken in de richting van Berislav, geen succes werd geboekt, hoewel vanmorgen grote activiteit van Oekraïense troepen werd waargenomen in het gebied van de nederzetting Novaja Kamenka.”

Bekijk de video’s

Dringende oproep tot evacuatie van Kherson!

Tegelijkertijd riepen de Russische autoriteiten in Kherson vandaag burgers op om de stad onmiddellijk te verlaten vanwege de escalerende militaire situatie.

Duizenden burgers zijn de stad al dagenlang ontvlucht en steken de rivier de Dnipro over, na berichten over een op handen zijnde Oekraïense tegenaanval met als doel de stad te heroveren.

“Alle burgers van Kherson moeten onmiddellijk de stad verlaten,” aldus een verklaring op Telegram.

“De burgers van Kherson en het personeel van alle departementen en ministeries van het openbaar bestuur moeten vandaag oversteken naar de linker (oostelijke) oever van de Dnipro-rivier.

Zorg voor de veiligheid van uw familie en vrienden! Vergeet niet documenten, geld, kostbaarheden en kleding mee te nemen.

Merk op dat u de linkeroever van de Dnjepr in het dorp Alyoshki via Rechport per boot kunt bereiken. De administratie riep op tot zelfbeheersing en het vermijden van paniek, en merkte op dat er een telefoonlijn is waar men vragen van belang kunt stellen.

In deze moeilijke tijd moet iedereen moed en veerkracht tonen. De autoriteiten van Kherson doen wat nodig is om onze burgers te beschermen”, aldus de verklaring.

Verrassend – en zorgwekkend – is de urgentie van het evacuatiesignaal in Kherson.

Waarschijnlijk houdt dit verband met eventuele informatie over het mogelijk opblazen van de dam van de waterkrachtcentrale Kakhovka in de regio Kherson.

Wat zei de districtsgouverneur?

Russische troepen hebben een reeks aanvallen van de strijdkrachten van Oekraïne in de richting Nikolaev-Krivoy Rog afgeslagen.

Volgens de plaatsvervangende luitenant-gouverneur van Kherson, Kirill Stremousov, blijft de situatie op de rechteroever momenteel moeilijk, maar stabiel en onder controle van de strijdkrachten van de Russische Federatie.

  Het einde voor Oekraïne in Bakmuth?

Hij voegde eraan toe dat de inwoners van Kherson en aangrenzende gebieden nog steeds naar de linkeroever van de Dnjepr worden gedreven.

Bekijk video: Russen lokaliseren gewonde Oekraïner:

 


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne oorlog – Close combat gevechten in loopgraven (Video 18+) Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDEFCON 2 in Rusland: Bevel om schuilkelders in Moskou voor te bereiden – Ontploffing Kakhovskaya dam en nucleaire explosie aan de horizon…
Volgend artikelDr. John wordt Red Pilled
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Volgens militair historicus Christ Klep…deze week te gast in OP1 is Oekraine dusdanig aan het winnen dat ze heel Oekraine inclusief de volledige Krim.deze zomer terugveroverd zullen hebben weinig kritische vragen vanuit de staatsomroep over bijvoorbeeld hoe Oekraine dat gaat doen zonder noemenswaardige luchtmacht en zonder infrastructuur… bovendien ook geen vragen over hoe we elke maand 5 miljard kunnen blijven sturen terwijl onze eigen bevolking, ons MKB, etc.. het met stuivers compensatie moeten doen. Heeft ons financieel stelsel nog tot zomer volgend jaar zou een mooie vraag zijn…

 2. De filmpjes doen het niet . Ook niet als ik het probeer met Tor browser . Dan staat er
  No video with supported format and MIME type found

 3. Conor Kennedy (1994), zoon van oprichter & directeur van Children’s Health Defence Robert Kennedy jr. (1954), heeft een aantal maanden meegevochten aan de zijde van Oekraïne: https://www.gva.be/cnt/dmf20221021_97719461.
  Robert Kennedy jr. is tevens de auteur van het boek: ‘De gevaarlijkste Dr. op aarde’ over jezuïet & meesterintrigant Anthony Fauci.

  • Frontnieuws:
   Reactie verwijderd en ban. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best, zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

   • Beste FN-redactie,

    Eindelijk!
    Mag ik u feliciteren?
    U heeft met uw aan Jossi uitgedeelde ban iedereen hier een plezier gedaan:
    Jossi is nl. een staatstrol.
    Deze zogenaamde diener is idd een diener, maar dan wel een die de leugens moet bewaken.
    Hij kwam met veel zogenaamde wijsheid, maar dat waren niets meer dan woorden die weinigen snappen.
    Alles wat hij schreef was onzin en bijzonder simpel te weerleggen.
    Ik was al bezig in mijn hoofd om hem het vuur aan zijn schenen te leggen, omdat hij ontmaskert diende te worden.
    Echter, u heeft mij een dienst gedaan, door hem te bannen.
    Scheelt mij denk- en schrijfwerk.

    Fijne zondag gewenst, ook aan alle lezers.
    Met name Trutju!
    Trutju, je schrijft heerlijke reacties!

 4. De prijzen voor oud ijzer swingen de pan uit, ik zie een opportuniteit voor de Oekraïners en hoe langer dit conflict aansleept hoe groter de opportuniteit wordt.

  • De USA denkt aan business, ook al gaat ten koste van de bevolking van Ukraine.
   Russia heeft gelijk de nazi is Ukraine te doen verwijderen.
   De Donbass is een wespennest voor criminelen, daardoor ook veel bio labs.
   De europes unie is gehersenspoeld.

 5. Dat bataljon is een leuk begin.
  Nou de rest.`
  Zo’n actie als bij de Poolse grens: perfect.
  En als er nu nog een paar van die acties gelijktijdig worden gedaan, zie je de oekies met witte vlaggen zwaaien en in hun broek pissen…

  Een grote gecoordineerde actie met alle middelen gelijktijdig, voert tot overgave.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in