© Viktorius / Freepik

Denemarken voegt zich bij de groep landen die de verspreiding van de Omicronvariant als een gelukstreffer beschouwen. Dankzij dit systeem is een einde van de pandemie al over twee maanden denkbaar, aldus de staatsepidemioloog van het Noord-Europese land, schrijft Report24.news.

Tyra Grove Krause, de senior epidemioloog van het Deense Epidemiologisk Infektionsberedskab, zei dat de Omicronvariant een einde zou maken aan de pandemie: “Over twee maanden zullen we weer een normaal leven hebben.” In een interview met de Deense TV 2 zei de wetenschapster dat uit een nieuw overheidsonderzoek was gebleken dat het risico van ziekenhuisopname met Omicron slechts de helft was van dat met Delta.

Snelle immunisatie van de bevolking

“Ik denk dat we dat in de komende twee maanden zullen hebben en dan hoop ik dat de infectie zal afnemen en we ons normale leven kunnen hervatten,” zei ze op maandag. Ondanks de aanvankelijke vrees dat Omicron de pandemie zou kunnen verlengen vanwege de verhoogde besmettingsgraad, zou het volgens Krause in feite het einde van de pandemie kunnen betekenen. Dit blijkt uit een studie: “Omicron zal blijven en in de komende maanden een massale verspreiding van infecties veroorzaken. Als het voorbij is, zijn we in een betere positie dan voorheen.”

Hoewel het aantal infecties in landen met deze variant de pan uit rijst, zegt de deskundige dat de zeer besmettelijke Omicronvariant milder is dan de Deltavariant en dat daarom meer mensen geïnfecteerd raken zonder ernstige symptomen te hebben. Als gevolg daarvan, zei de deskundige, zal er een goede immuniteit zijn in de bevolking. Denemarken heeft de laatste weken een sterke stijging van het aantal nieuwe infecties gekend en meldde zondag het hoogste gemiddelde aantal infecties in zeven dagen. In de voorgaande week bedroeg het gemiddelde 20.886, of 3.592,74 per miljoen inwoners – een van de hoogste percentages in Europa.

  Het aantal sterfgevallen onder mannelijke tieners steeg met 53% na de Covid-19 vaccinatie in 2021 en de sterftepieken correleren perfect met de inname van dosis 1, 2 & 3

De piek moet nog komen

Krause benadrukte echter dat er in de komende maanden nog veel werk moet worden verzet om de pandemie te verslaan.

“Omicron zal eind januari zijn hoogtepunt bereiken en in februari zullen we een afnemende infectiedruk en een afnemende belasting van het gezondheidssysteem zien,” zei ze. “Maar we moeten in januari een inspanning leveren, want het zal moeilijk worden om hier doorheen te komen.”

De vraag rijst echter of de Deense autoriteiten nu niet ook de vaccinatiedruk op de bevolking zullen opvoeren – bijvoorbeeld met booostervaccinaties om de drie maanden, zoals veel regeringen nu van plan zijn. De weerstand van het publiek tegen dergelijke plannen neemt wereldwijd echter massaal toe.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Dr. Mike Yeadon: “Vaccinpaspoorten zullen een toegangspoort zijn tot massamoord, in de miljarden”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDood door Covid-injectie is met voorbedachte rade en gecoördineerd, concluderen deskundigen
Volgend artikelTrump’s support voor vaccins kan hem in 2024 de overwinning kosten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. Weer een poging om de halsstarrigen te overtuigen en te verlokken met einde griepje àls…
  Echt alle middelen worden ingezet, de hufters!!!!

 2. Je hoeft echt geen wetenschapper te zijn om te zien dat als je de geschiedenis bekijkt van een normaal griepseizoen je ieder jaar min of meer dezelfde grafieken ziet.
  Je hebt dan altijd een piek in het najaar die rond maart is afgelopen. Dat kan ik nu ook voorspellen.
  Ook tijdens corona waren die cijfers nagenoeg hetzelfde, ondanks al die maatregels. Die hebben geen enkel effect gehad.
  Maar nu komen de gevaccineerden met hun kapot immuunsysteem in de ziekenhuizen terecht en krijg je een vertekend beeld door de oversterfte, maar het zal nooit aan die spuit liggen. En komende jaren zullen de lange termijn gevolgen zich aandienen.

 3. En dan vinden ze heel toevallig weer een nieuwe exotische variant die met sneltreinvaart onze kant opkomt. Dan mogen de geconditioneerde schaapjes wederom hun mouwen opstropen.

 4. Ze moeten toch iets hebben om de bijverschijnselen te maskeren, verbloemen.
  Ze zullen nooit toegeven dat de gen-therapie een fiasco is en dat kan alleen als er geen vergelijkingsmateriaal meer beschikbaar is.

 5. Zolang de kudde de herder volgt zal niets veranderen of verbeteren tenzij ze naar het slachthuis moeten gaan Waarom regeringsleiders wereldwijd de wolven blijven volgen is mij een groot raadsel Maar ik denk dat er teveel makke schapen rondlopen die blind zijn!!!!!

  • Ik vermoed dat de regeringsleiders allerlei beloftes is gedaan..
   en het is moeilijk om als eerste op je schreden terug te keren.

 6. en maar blijven rapporteren en praten over een fakevirus en hun fakevarianten. De internationale criminele agenda waarvoor het hoaxvirus als excuus wordt gebruikt, hebben niets met een virus of met volksgezondheid te maken, dat mag onderhand toch wel duidelijk zijn hoop ik.

  • Je slaat de spijker op zijn kop.
   Nog even een citaat uit de bijbel van onze grote vriend Jezus, of die nou bestaan heeft of niet:
   Gij mensenkinderen gij hebt ogen, maar gij ziet niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in