Als de betreffende conflicterende groepen voor 98% uit jonge mannen bestaan met een etnische achtergrond, is het vaak dat je op deze bevolkingsgroep moet focussen wanneer men iemand in verband met het conflict gaat fouilleren. Want dat zijn degenen die tot de bendes behoren.

In een interview met de Zweedse staatszender SVT meldt een Deense politiechef dat criminele bendes voor 98 procent uit jonge mannen met verschillende etnische achtergronden bestaan. Tegelijkertijd maakt de SVT zich zorgen dat de politieman immigranten krenkt.

Het was verleden jaar november dat de Zweedse staatstelevisie het programma ‘Misdaad van de week’ uitzond, waarin ze het recente aan bendes gerelateerde geweld in Denemarken aan de kaak stelden. In haar programma had SVT een bezoek gebracht aan de door immigranten gedomineerde getto Nørrebro in Kopenhagen, waar de Deense politie een visitatiezone heeft ingevoerd, schrijft Samhällsnytt.

In het programma wijst staatsverslaggeefster Camilla Kvartoft erop wat zij ziet als tekortkomingen in de tactiek van de politie om toegang tot criminelen te krijgen. Ze maakt zich vooral zorgen over het risico dat de tactiek van de Deense politie verdachtmaking creëert en immigranten in het district krenkt die niet crimineel zijn, wanneer de politie het recht heeft om iemand in dat specifieke gebied te fouilleren.

De Deense politieman Martin Rump verwoordt waarom ze zich vooral op immigranten richten:

Als de betreffende conflicterende groepen voor 98% uit jonge mannen bestaan met een etnische achtergrond, is het vaak dat je op deze bevolkingsgroep moet focussen wanneer men iemand in verband met het conflict gaat fouilleren. Want dat zijn degenen die tot de bendes behoren.

In het programma projecteert SVT ook het lopende project van de Zweedse politie ‘Stop met schieten!’, om het geweld in Malmö een halt toe te roepen door onder andere pizzabijeenkomsten met zware criminelen te organiseren.

  Moslim in Denemarken aangeklaagd voor landverraad

De staatsverslaggeefster vertelt over het initiatief dat Malmö’s (Zweden) politiechef Stefan Sintéus heeft uitgevoerd en dat de alternatieve media het project bespot.

Ja, het heeft in sommige media een vervelende stempel gekregen, daar ben ik het mee eens, zegt Sintéus.

Rapport: 8 van de 10 moslimmigranten willen dat kritiek op de islam illegaal moet worden

Vorig artikelWanneer blanken worden aangevallen, worden we verondersteld de andere kant op te kijken
Volgend artikelEuropa was de geboorteplaats van de mensheid, niet Afrika, vinden wetenschappers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in