Protests in Ierland. Youtube

Vorige maand noemde de beroemde psycholoog Jordan Peterson multiculturalisme “een wonder van domheid”. Ten eerste “hebben we altijd een multiculturele wereld gehad”, legde hij uit op GB News. “Daarom zijn er oorlogen geweest, toch? Dus multiculturalisme gaat gepaard met oorlogen wanneer culturen niet met elkaar overweg kunnen.”

En wanneer “multiculturalisme” je meerdere culturen binnen hetzelfde land geeft en ze niet met elkaar overweg kunnen, dan ontstaan er oorlogen, schrijft Selwyn Duke.

Welkom in het Westen van vandaag.

Maar terwijl multiculturele fantasieën crashen en branden en de naties die ze koesteren dreigen te verwoesten, nemen de pseudo-elites die de problemen hebben veroorzaakt niet de verantwoordelijkheid – in plaats daarvan geven ze de schuld aan de werkende en middenklasse burgers die de dupe zijn van dit wonderbaarlijk domme beleid, wees Allison Pearson van The Telegraph er vorige week op.

Gisteren schreef ik nog over een verwant isme – immigratieisme – en de gevolgen daarvan voor het Westen. De Verenigde Staten hebben nu een recordaantal van 49,5 miljoen immigranten. Bovendien zijn er sinds januari 2021, toen Joe Biden aantrad, 4,5 miljoen illegalen ons land binnengekomen; dat is meer dan de bevolking van 25 staten. En door deze voortdurende instroom kan onze in het buitenland geboren bevolking 59 miljoen bedragen tegen het einde van een eventuele tweede termijn van Biden, aldus een studie.

Het zijn ook niet alleen de Verenigde Staten. Of Ierse ogen nu glimlachen of niet, de immigrationisten hebben Ierland meer dan in het vizier: bijna 20 procent van de bevolking van het land is nu in het buitenland geboren. In feite is (im)migratie een instituut in het hele Westen. Dit is mogelijk gemaakt en door het multiculturalisme, omdat buitenlandse overspoeling wordt gebruikt om de ideologie te rechtvaardigen, en de ideologie rechtvaardigt buitenlandse overspoeling.

De ideologie druist ook in tegen assimilatie. Het is zelfs zo erg in Zweden dat assimilatie “volledig uit den boze is”, klaagde journalist Mikael Jalving in 2014. “Iedereen, in alle grote politieke partijen en media … zou lachen – lachen – om het woord assimilatie,” vervolgde hij. “Het is een nazi-woord in Zweden.”

  HIV in Nederland - asielzoekers achter 39% van de gevallen

Maar zoals schrijfster Ayn Rand zei: “We kunnen de werkelijkheid negeren, maar we kunnen de gevolgen van het negeren van de werkelijkheid niet negeren” – en het “multiculturele monster”, zoals de eerder genoemde Pearson het omschrijft, begint zijn tanden te laten zien.

Pearson begint met te vertellen hoe Ierse vrouwen in juli een protestactie organiseerden nadat ze hadden gehoord dat er 60 mannelijke “asielzoekers” in hun buurt zouden worden gehuisvest. Deze vrouwen maakten zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen en kleinkinderen; het ging tenslotte om jonge, libidineuze mannen die, zo geeft Pearson aan, vrouwen met ontbloot bovenlijf en vlees vaak zien als fair game spel (ze zal er niet voor uitkomen dat ze moslim zijn). De autoriteiten waren natuurlijk ook welwillend, toch?

Geen schijn van kans.

In feite wordt de verantwoordelijkheid bij de vrouwen gelegd. “Mensen zijn bang,” citeert Pearson een protesterende vrouw. “Er is niemand die met ons komt praten. Het enige wat de politieke partijen doen is Facebook gebruiken om bange vrouwen racisten en bullebakken te noemen.”

“Wat me opviel aan die vrouwen van in de 40, 50 en 60 – vrouwen met dochters en kleindochters om zich zorgen over te maken – was dat een groot deel van hun woede voortkwam uit het feit dat ze niet alleen niet werden gehoord, maar ook werden behandeld als het probleem,” vervolgt Pearson. “Zij waren niet het probleem en ze wisten dat ze dat niet waren.”

Maar om het werkelijke probleem te illustreren, stak onlangs een moslimman – een in Algerije geboren en genaturaliseerde Ierse burger – een vrouw en drie kinderen neer op een traditionele, Gaelic-talige Ierse basisschool. Dit leidde tot massale protesten en bijbehorende rellen (de Algerijnse verdachte werd zelf in coma geslagen).

  "Eruit met dat criminele tuig" - Geert Wilders dringt aan op deportaties na Marokkanen rellen in Nederlandse steden na WK-winst

Pearson wijst erop dat in betere tijden het bestrijden van een buitenlandse dreiging niet zou worden overgelaten aan mensen op straat; de autoriteiten zouden die rol vervullen.

Maar niet in het Ierland van vandaag – of in het Westen. In de nasleep van het steekincident op school behandelen de autoriteiten van het eiland Emerald de slogan “Irish Lives Matter” als haatzaaiende taal, terwijl de pseudo-elites van de natie gemeenplaatsen over massamigratie verkondigen. Een veelzeggend voorbeeld vond vorig jaar plaats nadat Boko Haram 40 christenen had vermoord in Nigeria: De “president van Ierland, Michael Higgins, gaf de schuld van het bloedbad aan de opwarming van de aarde”, aldus commentator Tim Stanley.

Het is dus niet verrassend dat deze pseudo-elites de status quo van massamigratie niet willen aanpakken. En het is niet verwonderlijk dat ze de rellen naar aanleiding van het school-steekpartij hebben gebruikt om de aandacht af te leiden. “Je kon het establishment bijna horen zuchten van opluchting,” schreef Stanley, “want nu hoefden ze niet meer over immigratie te praten en konden ze in plaats daarvan racisme aan de kaak stellen.”

En hoewel er hooligans waren die de protesten gebruikten als voorwendsel om problemen te veroorzaken, geeft Pearson toe, zit er ook een andere kant aan het verhaal. Per Pearson:

Zoals de politieke commentator John McGuirk, redacteur van de website Gript, tweette: “Toen duizenden mensen vreedzaam protesteerden in East Wall en in andere gemeenschappen in Dublin, was hun beloning niet dat ze erkend werden of met hen in gesprek gingen vanwege hun vreedzame politieke participatie. Hun beloning was eerder dat ze extreem-rechts, betreurenswaardig en het uitschot van de Ierse samenleving werden genoemd. Alles is in het werk gesteld om mensen het zwijgen op te leggen. Vandaag hebben ze van zich laten horen. Ik wou dat ze een andere weg hadden gekozen. En dan herinner ik het me. Dat deden ze. En jullie weigerden allemaal te luisteren.”

  Turbofase omvolking: Nederland kan burgers dwingen migranten in hun huis op te nemen!

Maar horen zullen ze, uiteindelijk, nu de gevolgen van de realiteit hun lelijke kop opsteken (relevante tweet hieronder).

Voeg daarbij de waarschuwing van een Franse ambtenaar dat een lang gevreesde burgeroorlog nabij kan zijn, dat de Duitse politie onlangs een golf van migrantenmisdrijven “beangstigend” noemde en dat onlangs een jihadistisch complot om een heel Frans dorp af te slachten werd ontmaskerd, en het plaatje wordt nog duidelijker. Er staat nog meer in mijn recente artikel “For the West to Live, Immigration(ism) Must Die.

Dit gezegd hebbende, het is niet alsof de pseudo-elites niet opletten. Nadat een Algerijnse moslimbende een tienerjongen vermoordde en 16 andere mensen verwondde bij een recente mesaanval in Crepol, Frankrijk, kwamen de autoriteiten in actie. Ze beloofden, zoals de BBC het uitdrukte, “ultra-rechts aan te pakken.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Duitse politicus waarschuwt: “Europa is op weg naar een burgeroorlog”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Heeft Kiev al verloren?” – Duitse krant Welt verklaart dat Oekraïne “afbrokkelt” en dat Orbán gelijk had, maar “niemand durft het toe te geven”
Volgend artikelAls je het had geweten, zou je dan de prik hebben genomen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

23 REACTIES

 1. Wie schudt de pot waardoor de mieren gaan vechten?

  En alles wat terrorisme wordt genoemd, is (bijna) altijd een geheime dienst die een false flag pleegt. De Europese elites willen oorlog op Europese bodem. WIJ moeten als een reus opstaan en alles en iedereen die dit heeft gecreëerd gaan arresteren en samen met de verraders van de politie in hun eigen cellen opsluiten. Daarna kunnen we rustig al hun clubjes en netwerken oprollen. Al hun smerige acroniemen clubs, EU, VN, IMF, CIA, MI6, AIVD, NCTV, WEF, GAVI, BIS, ECB, DNB, NAVO, VVD, PVV, NSC, BBB, D666, GL, PVDA, CDA, SP, SGP, CU, COP28 enz enz enz enz enz enz enz enz enz enz enz eindeloos enz en enz… we weten wie ze zijn, we moeten ze alleen gaan stoppen ipv te wachten te hopen dat iets of iemand ons gaat redden.

 2. …………………..Maar om het werkelijke probleem te illustreren, stak onlangs een moslimman – een in Algerije geboren en genaturaliseerde Ierse burger – een vrouw en drie kinderen neer op een traditionele, Gaelic-talige Ierse basisschool. Dit leidde tot massale protesten en bijbehorende rellen (de Algerijnse verdachte werd zelf in coma geslagen)……………………

  Marokko, Algerije , Tunesië.

  Drie wonderen van moderne communicatie, helderheid, en een diep ingebed op respect gebaseerd moreel fatseoen.

  En daarom worden ze hierheen gehaald.

  Ik vraag me af of die miserabele hoerenkast uit de politiek, (die gewoon door gaat met het verspreiden van mentale en morele besmettingen) zelf in de buurt van zo’n verzamelplaats van bronstig tuig uit de achterbuurten van NoordAfrika zou gaan wonen.

  Denk het niet. Die plaat voor die koppen is te dik. Het morele besef al lang en breed verzopen in een overdosis zelfgenoegzaamheid, drugs en adenochroom.

  Vermoedelijk zo chantabel als de pest omdat ze zo geil als een stier zijn van de macht, en dus makkelijk te verleiden zijn á la de Epstein methodiek. Filmen en dreigen met openbaar making.

  En het wordt steeds duidelijker dat het hele zootje óf zo corrupt is als de hel, of te stom om voor de duvel te dansen, in dier voege bruikbaar voor de corrupten…….. dus een hopeloos geval.

  En dan word je geacht beleefd te blijven. Zo hoort dat in de omgang.

  Als dat tuig nog een keer in de buurt van de mijnen komt………dan zijn ze aan de beurt. Dan zal het geen coma zijn.

  Naar believen herhalen.

  En die hoerenkast mag mijnentwege in de fik, met Kaag, Rutte en consorten en al. Ben der klaar met. Alles naar de verdommenis helpen en zelf buiten schot blijven?

  Denk het niet.

  • En zoals ik al vele malen eerder gesteld heb…….we betalen ons scheel voor onze eigen terreur.

   De baanbrekende studie, getiteld “Grenzeloze verzorgingsstaat. De gevolgen van immigratie voor de overheidsfinanciën” laat zien dat de nettokosten van immigratie voor de Nederlandse overheidssector over de periode 1995-2019 een verbazingwekkende €400 miljard bedroegen, gemiddeld €17 miljard per jaar, met een piek van €32 miljard in 2016 als gevolg van de “vluchtelingencrisis” van 2015.

   Om deze cijfers in perspectief te plaatsen: de Nederlandse overheid gaf in 2016 ongeveer €30 miljard uit aan onderwijs, €2 miljard minder dan ze in hetzelfde jaar aan migranten uitgaf.

   Anders nog?

   • …en wij maar belasting blijven betalen…. wil je als volk de echte aandacht van de heren/dames politici dan moeten we met zijn allen (evt. deels) stoppen met belasting betalen. In de media worden ze al nerveus van die “autonomen” en “soevereinen” die de stap nemen. Nu zijn dat overigens ook maar loze woorden die je niet moet gebruiken, want je labelt jezelf en dan kun je weggezet worden als psychologisch probleem, zoals onlangs op Nieuwsuur te zien was. Je bent een mens van vlees en bloed en dat is voldoende.

 3. PROFESSOR BOB SMALHOUT OVER MOSLIMMIGRATIE

  Hieronder de Telegraaf-column van Professor Bob Smalhout van deze week, waarin hij ingaat op de gevolgen van de massale migratie van moslims naar Europa. Hij betoogt dat het idee dat de islam in de westerse wereld gematigder zal worden, een illusie is. Het ziet er eerder naar uit dat onze maatschappij zich aan de islam gaat aanpassen.

  Het voeden van een krokodil

  Kort voor Pasen gaf de leider van de PVV, Geert Wilders, een gloednieuw boek cadeau aan de leden van de Tweede Kamer. Het was in het Engels geschreven door twee islamexperts. De titel luidde: ’Al-Hijra’ met als ondertitel ’Islamitische doctrine van immigratie’. Dit lijkt voor de gemiddelde Nederlander geen tekst om wakker van te liggen. Maar de inhoud is uiterst onrustbarend.

  De schrijvers heten Sam Solomon en E. Al Maqdisi. Ze zijn vooraanstaande schrijvers en wetenschappers op het gebied van mensenrechten en de relaties tussen de joods-christelijke wereld en de islam. Vermoedelijk zal het grootste deel van onze politici het boek (Pilcrow Press 2009) ongelezen op de stapel ’ongewenste literatuur’ leggen. Want de tekst, voorzien van talrijke Arabische begrippen, is wat moeilijk te lezen. Maar bij nader inzien blijkt het fascinerende literatuur.

  Vandaar dat het belangrijk is de essenties van het boek wat ruimer bekend te maken.

  Het Arabische Al-Hijra betekent ’immigratie’. Dat woord is bedacht door de stichter van de islam, de profeet Mohammed, in het jaar 622 A.D. Hij verhuisde toen van de stad Mekka naar de plaats Yathrib, die hij al spoedig herdoopte in ’Madinar Ul Nabi’, de stad van de profeet. De naam werd later afgekort tot Medina. Vanuit Medina ontwikkelde zich de toen nog gloednieuwe godsdienst de islam tot een zich pijlsnel verspreidende religie. Binnen zeer korte tijd waren bijna alle landen in het MiddenOosten, zoals Mesopotamië, Egypte, Libië, Palestina, Syrië en het Arabische schiereiland, onder islamitisch bewind gekomen. Later volgden grote landen zoals Maleisië, Afrika en Indonesië. >>>

  https://www.pvv.nl/in-de-media/interviews/1913-professor-bob-smalhout-over-moslimmigratie.html

 4. Geen enkele westerse samenleving is erin geslaagd moslims te integreren

  Een wetenschapper stelt dat geen enkele westerse samenleving erin geslaagd is moslims te integreren. Hij baseert zijn uitspraak op meer dan twintig jaar studie en gelooft dat de oorzaak in de religie zelf ligt.

  Het is het Noorse dagblad Document dat de aandacht vestigt op een interview met de Nederlandse onderzoeker Ruud Koopmans waarin hij de islam in de westerse wereld aanroert. Koopmans is hoogleraar sociologie en migratieonderzoek aan het Instituut voor Sociale Wetenschappen aan de Humboldt Universiteit in Berlijn, schrijft het Zweedse nieuwsportaal Samhälsnytt.

  Koopmans doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar integratie en assimilatie onder moslims in Europa en is tot een duidelijke conclusie gekomen. De islam laat zich niet verenigen met democratie en westerse samenlevingen.

  Het Deense dagblad Berlingske vraagt de wetenschapper of er toch niet ergens een ‘positief verhaal’ is. Het antwoord is nee. Koopmans is zeker van zijn zaak – het is overduidelijk moeilijker om moslims te integreren dan andere groepen immigranten in westerse samenlevingen.

  Reeds in 2013 publiceerde Koopmans een rapport (pdf) met een met bijbehorend onderzoek waaruit blijkt dat tweederde van de ondervraagde moslims van mening is dat religieuze regels belangrijker zijn dan de wetgeving van het land waarin zij wonen. >>>

  https://www.frontnieuws.com/geen-enkele-westerse-samenleving-is-erin-geslaagd-moslims-te-integreren/

 5. Waarom de elite de islam importeert

  Niet zelden vragen mensen zich af waarom de elite een moordzuchtige veroveringsideologie importeert in onze westerse samenleving. Een samenleving die zich onder andere kenmerkt door keuzevrijheid, persoonlijke ontwikkeling, de rede als basis, een hoog niveau van beschaving, wetenschap en een relatief grote mate van veiligheid. Islam staat haaks op deze zaken. Heeft de elite de islam onderschat? Is men naïef? Of zit er een bewust idee achter?
  In 1400 jaar is de islam niets veranderd. Het is derhalve plausibel dat er geen sprake kan zijn van onderschatting. Ook enige vorm van naïviteit lijkt niet aannemelijk in relatie tot een elite met mondiale macht. Er ligt dus een bewuste intentie ten grondslag aan het importeren van de islamitische ideologie, die onverenigbaar is met onze normen en waarden, met onze zeden en gewoonten, schrijft gastauteur Blondemevrouw.

  De elite heeft bepaald dat de volkeren van Europa zichzelf moeten beschouwen als Europeanen. Niet als Nederlanders of Duitsers, maar als Europeanen, die trouw zweren aan de EU-vlag. Om dat te realiseren, moeten nationale identiteiten worden vernietigd. Het importeren van een ideologie die haaks staat op alles waar westerlingen voor staan, moet die nationale identiteit laten vervagen. “Dè Nederlander bestaat niet.”

  Daarnaast hekelt de elite de ontwikkeling van de mens in westerse landen. Slimme mensen zijn meer kritisch en kunnen zaken beter doorgronden. Slimme mensen informeren zichzelf en laten zich niet belazeren door propaganda. Liever ziet de elite een ouderwets volgzaam volk, gemakkelijk onder controle te houden.

  Wellicht lijken moslims moeilijk onder controle te houden, met terreuraanslagen en het weigeren zich aan te passen aan de westerse wereld waarin zij zich vestigen. Maar ze volgen in de 21e eeuw, na 1400 jaar, nog steeds de leer van Mohammed en doen exact waartoe hij opdracht geeft in de Koran en ahadith. De westerse vrijheid heeft geen aantrekkende werking en westers onderwijs heeft nauwelijks invloed. De ummah laat zich juist gewillig meer en meer radicaliseren.

  VN dringt bij regeringen aan illegale migranten vrij te laten – “Toegang bieden tot gezondheidszorg en huisvesting”
  Wetenschappelijk onderzoek van Ruud Koopmans toont dat 60% van de moslims in Nederland meent dat moslims terug moeten gaan naar de 1400 jaar oude kern van islam. Geen modernisering, geen afscheid nemen van de vele oorlogzuchtige en mensonterende opdrachten uit de Koran en ahadith, maar terug naar de historisch radicale kern.

  75% van de moslims in Nederland meent dat er maar één interpretatie is van islam, waar iedere moslim zich aan moet houden. Koranverzen op één manier interpreteren, is de verzen letterlijk nemen.

  70% van de moslims in Nederland acht de islamitische religieuze wetten belangrijker dan de Nederlandse grondwet. Vanuit islam worden door de mens gemaakte wetten niet erkend.

  Ondanks alle voordelen die een westers bestaan heeft ten opzichte van een bestaan in islamlanden, constateert het sociaal cultureel planbureau dat nagenoeg alle moslims in Nederland de leer van Mohammed als leidraad hebben. Geïndoctrineerd vanaf de geboorte laten moslims zich hiervan door niets of niemand afleiden. Niet door westers onderwijs, niet door westerse vrijheden en niet door wetenschap. Hen is met de paplepel ingegoten dat zij het nieuwe Herrenvolk zijn, verheven boven westerlingen en hun zeden en gewoonten.

  In de 21e eeuw houden moslims nog steeds vast aan een 1400 jaar oude veroveringsideologie. Niet gehinderd door moderne wetenschap of enige vorm van beschaving.

  De elite houdt van een volk dat, zonder zelfstandig kritisch te oordelen, bereid is de meest brute opdrachten uit te voeren. Een volgzaam volk, dat zich niet laat leiden door een geweten, maar dat gewoon doet wat hen verteld wordt. Er is één groep in de wereld die aan die omschrijving voldoet, alsof de middeleeuwen nooit zijn weggeweest. De aanhangers van islam.

  https://www.frontnieuws.com/waarom-de-elite-de-islam-importeert/

  • Moet zijn:

   “Dè Nederlandse Staat bestaat niet.”

   Want is organisatie dat amerika first moet faciliteren en hun beleid moet uitvoeren
   Ien dales tegen VNG: ‘de Russische Maffia komt naar Nederland’ bvd moet overal infiltreren en in haarvaten samenleving sturend aanwezig zijn.
   Kamer vraag aan kabinet: ‘CIA ronselt nl burgers op vaklantie in buitenland is dat niet problematisch ?’
   Wim kok nee want het betreft hier een bondgenoot het is en het word nooit een probleem

 6. Politici kijken niet verder dan hun eigen bestaan blijkbaar. Wat er met hun kinderen en kleinkinderen gebeurt intersseert ze geen zier blijkbaar. Geldt ook voor ondersteunende ambtenaren.

  • @Joop Visser

   Als de stront de ventilator raakt, staan hun koffers klaar en een volgetankt vliegtuig in de EL HAL hangar op Schiphol brengt hun richting Denver International Airport, de geschiedenis van 13-mei-1940 herhaalt zich dan.

   • Toen verliet en verraadde het koningshuis met de regering het Nederlandse volk. Schaamteloos kwam het geteisem na de oorlog terug en claimde het land en volk weer. Wettelijk gezien hebben ze geen recht meer op de troon. Puur feitelijk bekeken vraag ik mij af….hadden we het niet beter toen Seys-Inquart ons land bestuurde?

     • De Italiaanse koning Victor Emmanuel III (1869 – 1947) heeft Benito Mussolini (1883 – 1945) notabene uitgenodigd om in 1922 de mars naar Rome te ondernemen en heeft hem nooit een strobreed in de weg gelegd.
      Victor Emmanuel is in mei 1946 afgetreden om zijn zoon Umberto (1904 – 1983) de gelegenheid te geven zich te profileren in een opmaat naar het op 2 juni gehouden referendum over het al dan niet handhaven van de monarchie.
      De bevolking van Italië heeft de monarchie weggestemd, Umberto zat 33 (!) dagen op de troon en hij ging vervolgens in ballingschap in Portugal. Hij wordt ook wel de meikoning genoemd.

      • Kunnen ze een krantewijk gaan zoeken
       Veel opleiding hebben ze niet
       En hun kennis is ook nergens toepasbaar

       Nah, Hostess op een congress in de rai mischien

 7. de (overheid/overheden/corporatie) wil ,;

  1- nodig zijn om relevant te zijn.
  “von munchausen byproxy overheid/stockholm syndroom bevolking”

  2-oorlog (veroorzaken)
  om hun eigen onverklaarde illegale oorlog op/tegen het eigen westerse volk
  onder maritieme wet/regel-geving dmv het geboorte register te verantwoorden
  en/of , dmv een precedent in eigen recht($)Bank te genereren ,
  en nullificatie te weeg te brengen en de dans/gerechtigheid te ontlopen.

  baudet stelde dat het nullificeren van wetten
  (ongeldig vanaf het beging/nooit geldig geweest)
  niet zou moeten/mogen gebeuren. “” eens btw”‘

  Nullificeren,:
  1) Geringschatten 2) Nietig verklaren 3) Ondervangen 4) Opheffen 5) Tenietdoen 6) Terugdraaien 7) Verijdelen 8) Vernietigen
  Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Nullificeren/1

  3- wegens usurperen van c0rp-0ratie,s , de kroon , rotkindbankiers en hun misdaden een bestorming van een Bastille veroorzaken door het volk opdat zij die zich de patenthouders van geweld achten , juridisch juist kunnen laten ingrijpen en een voortdurende staat van beleg / martial law / nood toestand kunnen en mogen uitroepen en hun machtsgreep kunnen verstevigen met het argument,
  jullie kunnen niet voor jullie zelf zorgen , wij grijpen in , blauwe helmen.

  Usurperen,:
  1) Inlijven 2) Overweldigen 3) Toe-eigenen 4) Veroveren 5) Wederrechtelijk bezetten 6) Wederrechtelijk in bezit nemen 7) Zich aanmatigen
  Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Usurperen/1

  (((ze)))
  komen vanzelf aan de beurt als het volk rustig blijft en geduldig wacht op het massale
  NEE

  vrede definitie , de afwezigheid van oorlog en/of gewelddadig conflict.

 8. Nu een reactie hier op een ouder artikel plaatsen.
  Op recente artikelen kan ik geen reacties meer zien of zelf plaatsen.
  Eens kijken of het hier nog wel lukt.

  Mogelijk zijn er meer reaguurders die met hetzelfde probleem zitten.
  Ik ben druk bezig om te achterhalen waar het probleem zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in