Op 23 april 2021 schreef ik het volgende: “Oekraïne heeft twee opties: zijn rol als bufferstaat accepteren, of uiteengereten worden. Als de VS hen aanspoort tot een poging om de Donbass te onderwerpen, zal Rusland Oost-Oekraïne wegsnijden en assimileren – en er is *niets* wat de VS kan doen om dat te voorkomen,” schrijft William Schryver.

Natuurlijk weten we allemaal wat er sindsdien is gebeurd. En nu, terwijl de zomer van 2023 wegglijdt hier op onze steeds erger wordende planeet, merk ik de volgende opvallende ontwikkelingen op:

1) De proxy-oorlog van het Imperium in Oekraïne is een verloren zaak, en Rusland zal er veel sterker uit tevoorschijn komen dan toen het begon

De zaken hebben het punt bereikt waarop de Imperiale meesters gedwongen zullen worden om te kiezen tussen een vernederende terugtrekking en het aan zijn lot overlaten van Oekraïne – of anders een rampzalige directe militaire interventie.

In de afgelopen maanden hebben veel van de invloedrijkste stemmen in Rusland de eisen herhaald die in december 2021 aan het NAVO-blok werden gesteld: het moet zijn militaire troepen terugtrekken naar hun positie van vóór 1997.

De aanwezigheid van de NAVO in en de militaire steun aan Oekraïne moeten onmiddellijk ophouden; Oekraïne moet volledig gedemilitariseerd worden, en er moet een neutraal regime worden geïnstalleerd in welke Oekraïense rompstaat de Russen ook kiezen om aan moeder Rusland over te laten.

Bovendien – en deze eis is expliciet gesteld – moeten Amerikaanse raketten onmiddellijk uit Polen en Roemenië worden verwijderd, en moet de militaire aanwezigheid van de NAVO in alle aan Rusland grenzende landen worden teruggetrokken.

  Als het om Nordstream en F-16's gaat, kiezen de VS voor politieke gebaren met de armen over elkaar

Veel geopolitieke analisten hebben in beperkte mate commentaar geleverd op de toespraak van Poetin tot de wereld, die hij hield terwijl de Russische strijdkrachten op 24 februari 2022 begonnen met hun “Speciale Militaire Operatie” in Oekraïne, maar weinigen hebben hun aandacht gericht op de even veelzeggende toespraak die Poetin drie dagen eerder hield.

In zijn toespraak van 21 februari 2022 vertelde Poetin nauwgezet de relevante geschiedenis van de regio die meerdere eeuwen teruggaat, en richtte hij zich specifiek op de gebeurtenissen die volgden na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.

Naast Poetins geschiedenisles verwijst hij met name naar een gedetailleerd voorstel dat Rusland midden december 2021 aan de Verenigde Staten en haar NAVO-bondgenoten heeft gedaan – een voorstel dat in feite neerkwam op een “laatste waarschuwing”; een laatste wanhopige poging om oorlog in Oekraïne te voorkomen.

Overweeg zijn woorden zorgvuldig, vooral in het licht van de manier waarop Rusland onwrikbaar vasthoudt aan de drie primaire oorlogsdoelen die Poetin in zijn toespraak van 24 februari verwoordde.

Afgelopen december overhandigden we onze westerse partners een ontwerpverdrag tussen de Russische Federatie en de Verenigde Staten over veiligheidsgaranties, evenals een ontwerpovereenkomst over maatregelen om de veiligheid van de Russische Federatie en de NAVO-lidstaten te garanderen.

De Verenigde Staten en de NAVO reageerden met algemene verklaringen. Er zaten ook kernpunten van rationaliteit in, maar ze hadden betrekking op zaken van secundair belang en het leek allemaal op een poging om de kwestie te rekken en de discussie op een dwaalspoor te brengen.

We reageerden hierop en wezen erop dat we bereid waren om de weg van de onderhandelingen te volgen, op voorwaarde echter dat alle kwesties worden beschouwd als een pakket dat de kernvoorstellen van Rusland omvat, die drie belangrijke punten bevatten. Ten eerste, verdere uitbreiding van de NAVO voorkomen. Ten tweede dat het bondgenootschap afziet van het inzetten van aanvalswapensystemen aan de Russische grenzen. En tot slot, het terugbrengen van de militaire capaciteit en infrastructuur van het blok in Europa tot waar ze waren in 1997, toen de NAVO-Rusland Oprichtingsakte werd ondertekend.Vladimir Poetin, toespraak van de president van de Russische Federatie, 21 februari 2022 (nadruk toegevoegd)

  Vaarwel Kiev, hallo Cote d'Azur: Terwijl westerlingen hulp sturen, zien we hoe de corrupte Oekraïense elite profiteert van het conflict

Het is duidelijk dat de Russen aangemoedigd worden door zowel hun ontluikende militaire kracht als de duidelijke militaire zwakte van de NAVO.

Deze oorlog heeft precies het tegenovergestelde effect bereikt dat de opstellers ervan voor ogen hadden: hij heeft Rusland sterker gemaakt en ook een onverslaanbare alliantie gesmeed tussen Rusland, China en Iran.

Dat gezegd hebbende, kan ik me niet aan de beklemmende zorg onttrekken dat de “Empire At All Costs”-cultus er misschien toch in slaagt om de machthebbers in het Pentagon over te halen om de mythe van de Amerikaanse militaire suprematie te testen tegen wat zo lang werd gezien als Russische militaire onbekwaamheid.

Ik denk dat we het antwoord op die vraag zullen zien tussen nu en het lentepunt in maart 2024.

2) Net als zijn nieuwe bondgenoten in Rusland en Iran, heeft China nu in niet mis te verstane bewoordingen verklaard dat het zich niet langer zal houden aan de arbitraire “op regels gebaseerde internationale orde”

Ze zullen niet langer toestaan dat de VS zich met Taiwan bemoeit, noch dat de VS de geopolitieke verhoudingen tussen de landen in Oost-Azië en het westelijk deel van de Stille Oceaan dicteert.

De dagen van een geduldig en onderdanig China zijn voorbij.

Om deze realiteit kracht bij te zetten, hebben we onlangs de ongekende ontwikkeling gezien van gezamenlijke Russische/Chinese marinepatrouilles in de Stille Oceaan – inclusief voor de kust van Alaska.

Met andere woorden, we zijn echt op een scharnierpunt in de tijd aangekomen.

Het eerste mondiale imperium in de geschiedenis van de mensheid heeft al lang geleden zijn hoogste punt bereikt en bevindt zich nu in een snel en steeds chaotischer verval.

Grote gevaren en gedenkwaardige veranderingen liggen in het verschiet – sommige in de relatief nabije toekomst; sommige niet ver over de horizon.

Bereid u daarop voor …


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe zal de oorlog in Oekraine eindigen?
Volgend artikelWat was de oorzaak van de Hawaiiaanse bosbranden waarbij tientallen doden vielen en de historische stad Lahaina in Maui verwoestten?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. zo spijtig dat mijn moeder dit niet meer kan meemaken…zoveel ruzie’s indertijd over mijn mdrs Rusland🇷🇺🇷🇺🇷🇺 en de rest vd rottige familie voor het smerige amerika.. zelf was ik een us-hater vanwege de indianen en John Wayne..de enige goede indiaan is een dode indiaan…

  • Begrip. Bloedband en persoonlijke geschiedenis. Dank voor het delen. Ontroerend. Heb je misschien voor mij een mooi stukje Russische muziek om te gaan beluisteren? Bij voorbaat dank Raphael.

   • Zoek eens voor muziek op Michael Minsky (1918-1988), tenor en bandura speler. Prachtige muziek gemaakt. Ooit gescheiden, zijn laatste vrouw zoekt wereldwijd nog naar muziek van hem. Ik kan meerdere anekdotes vertellen, maar is buiten dit topic.

  • Ik ben van 1950 en mijn hele leven was het hier in Nederland “Russen slecht”
   Nooit ging ik daar in mee en had op de ambachtsschool een schuifmaat, made in USSR.
   Mooi ding trouwens.
   Mijn vader was door het Rode Leger bevrijd en vond het beste mensen.
   Idioten hier, communistenhaters, gingen trots, vrijwillig naar Korea om mensen af te slachten.
   Zwaar gehersenspoeld, toen al.

  • Door 2 boeken ben ik het moeilijke en moeizame leven van mijn moeder beter gaan begrijpen. “Een koffer uit Riga” over de drukkers familie Häcker, en “de Stamhouder” van Alexander Münninghoff (1944-2020).

 2. ‘Grote gevaren en gedenkwaardige veranderingen liggen in het verschiet – sommige in de relatief nabije toekomst; sommige niet ver over de horizon.

  Bereid u daarop voor …’

  HOE DAN? Laten we het daar eens in de diepte over hebben. HOE DAN? Moeten we ons verenigen met de dood of moeten we onze indekken tegen zware financiele knallen of moeten we volledig zelfvoorzienend word en of moeten we Europa ontvluchten??? Ik heb me voorbereid op een ineenstorting financiën, voedsel en energie en ik heb ALLE overige scenario’s overdacht. Ondertussen zie ik ELKE dag eindeloze weermanipulatie en non-stop vliegtuigen die ons als ongedierte besproeien. Ondertussen worden we door totaal krankzinnige media en politieke poppetjes richting de gaskamers gepushed. Het is gigantisch wat er gaande is. ALLES wat we kennen is verrot, corrupt en verankerd… HOE BEREIDEN WE ONS VOOR?

  • Ik ben bv zelfvoorziend zonnepaneeltje voor men gsm, visgerief, fruit hier in de bergen in overvloed, groentjes aangelegd, hier in Greece weinig chemtrails…en als ik eens internet wil moet ik wel eventjes een aantal km wandelen maar hey moet ik sowieso voor men vallen en vis, en wat komt dat komt….

   • @Danny

    Dus het zal jou niet zo snel overkomen dat je er getuige van bent dat er mensen uit huis worden getrokken door een stel smerissen waar je dan op afstapt om te vragen wat er loos is waarna je afgewimpeld wordt met een of ander geruststellend antwoord waarvan je vermoed dat het een leugen is waarna je al je vrienden gaat bellen en hen vraagt om minstens een honkbalknuppel mee te nemen om verdere actie te kunnen ondernemen; althans wanneer dat lukt gezien de tijdspanne en snelheid van ontwikkelingen…

    En geen chemtrails…en de rest klinkt ook goed. Wauw Danny, carpe diem en alle geluk toegewenst!

   • @Danny…

    Is er daar in de buurt nog ruimte over? Ik ben in staat om van mn laatste geld een bus te kopen en gewoon op goed geluk te vertrekken.

    Ik begin op een punt te geraken dat ik denk dat we moeten vluchten of verzuipen. Het is hopeloos hier. Ik ben het zo enorm zat aan het worden hier in NL, dat ik zo onderhand bijna via Italië naar Libië wil vluchten in de omgekeerde richting van de gelukszoekers. Die gelukszoekers zijn een zinkend schip op geklommen, die gaan nog wensen dat ze hier niet waren gekomen. Ik voel de energie overal om me heen laag worden. De meeste mensen hebben niet eens door dat ze volkomen futloze, lege hulzen zijn. De ziel is overal uit aan het verdwijnen. Als ik mensen op straat hallo zeg, lopen ze vast en moeten ze zoeken naar een reactie.

    • Beste LGSTO,
     Vertrekken naar een andere plaats of land kan ook minder goede gevolgen hebben.
     Op de plek waar je aankomt is de kans aanzienlijk dat men jou met argusogen en wellicht wantrouwen zal bekijken.
     Net als nu hier worden buitenlanders scheef aangekeken.
     dat zal elders niet veel anders zijn, helemaal als daar de omstandigheden minder zijn geworden .

     Tenzij je reeds familie en/of kennissen ter plaatse hebt, is er minder backup dan wat je hier zou hebben, hoe weinig dat hier wellicht zou zijn.
     Mensen zijn groepsdieren die buitenstaanders moeilijk zullen accepteren, helemaal als de omstandigheden minder zijn.

     Tijdens een buitenlandse vakantie is dat heel anders, je komt dan immers om hun economie te stimuleren, daar leeft men vaak van.

     • Iedereen op deze planeet heeft gekozen om op dit moment in de geschiedenis van de mensheid aanwezig te zijn middels een zielscontract. Ons is verteld dat het niet makkelijk zal worden. Laten we hopen dat deze verwarrende tijd niet te lang hoeft te duren.
      Wij worden door ontelbare zeer hoog ontwikkelde wezens in het multiversum gevolgd en aangemoedigd om de eindstreep te halen.
      Het uitdijen van het multiversum is door vader/moeder God voor onbepaalde tijd opgeschort, opdat alle aandacht & energie naar Gaia/ Terra/ aarde kan gaan.

    • @LGSTO
     Er is hier in de bergen meeeeer als plaats genoeg en eten, drinken in overvloed ik zit hier nu al 4maand en mijn bewuste keuze, nog geen enkele dag spijt van gehad en Tigron idd backup te hebben is verstandig deze ik ook heb, en de lokale bevolking valt heel goed mee ik zit niet in een toeristisch gebied vandaar alles top

  • Beste LGSTO,
   Bedenk dat je jezelf niet op alle denkbare scenario’s kunt voorbereide.
   Als voorbeeld; stel dat er een kernexplosie plaats vind in de Noordzee en alles staat onder water tot de Duitse grens.
   Of dat een of andere malloot gaat met kernwapens aan de gang op Volkel, Leeuwarden en Rotterdam.
   de meesten onder ons hebben niet de middelen om zichzelf voor te bereiden op alles.
   Een ding is echter primair in diverse omstandigheden, en dat is eten, drinken en warmte/onderdak.
   Eventueel aangevuld met iets voor verdediging tegen mensen die geen voorzorgsmaatregelen hebben genomen en besluiten om het dan maar bij anderen te halen.
   Verder is het van belang om niet te gaan rondvertellen tegen anderen wat je aan voorbereidingen hebt getroffen.
   Nu zal men je uitlachen en je een doemdenker vinden.
   Zodra de grote problemen daar zijn zal men zich herinneren wat jij allemaal hebt en zullen het dan ook krijgen, met of zonder jouw toestemming.
   Beschaving is slechts een dun laagje chroom op roestig ijzer.

   En alweer dezelfde uitspraak;
   ieder mens maakt eigen keuzes maar is verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan, zowel in positieve, dan wel in negatieve zin.

    • @Tigron…

     Haha… uhm… ik heb onlangs nog 10 dagen gevast. Ik voelde me rond dag 9 beter dan ooit. Maar ik snap wat je bedoeld. Ik maakte een bewuste keuze om te vasten, als mensen ineens zonder keuze 9 maaltijden moeten missen worden het beesten.

     • Beste LGSTO,
      Er zijn mensen die jou uitlachen met jouw vasten.
      Er zijn er ook die jou uitlachen met preppen. doe wat jouw hart jou ingeeft en handel daarnaar.
      Vrede in de wereld zullen wij niet kunnen realiseren.
      Vrede in, en met ons zelf echter wel.

   • Ik heb overal rekening mee gehouden en ik vertel dat nergens om me heen. Ik kan me een korte periode wel redden, maar ik ben het gewoon zat. Niemand wil deze hel op aarde, maar niemand wil er actief wat aan doen om het te voorkomen. Ik voel me een kikker in een pan en enerzijds wil ik weg hier, maar anderzijds voelt het alsof we allemaal op onze plek moeten blijven om allemaal ons eigen stukje aarde te zuiveren van de kwade krachten. De scenario’s met atoomwapens geloof ik niet zo in en als het wel gebeurt dan gaan we gewoon allemaal dood en dan hoop ik dat ik dichtbij zit zodat ik niet in een apocalyptische wereld moet leven. Als kind vroeg ik vaak aan mijn ouders waarom mensen oorlog maken… ik kreeg dan een uitleg met redenen en dat er niks aan te doen was, maar daarop zei ik dan ik NIEMAND kende die oorlog en ellende wil… en dan wisten mn ouders het ook niet meer. Niemand wil deze hel op aarde en ik ken niemand die wil dat psychopaten de baas zijn, maar we laten het gewoon gebeuren, we werken er zelfs ijverig aan mee… allemaal voor geld. Maarja… op hoop van zegen dan maar.

    • Beste LGSTO,
     Je kunt mij op mijn woord geloven, er zijn er velen die nagenoeg net zo moedeloos zijn als jij en ik.
     En geloof mij ook dat er velen zijn die net zo gefrustreerd zijn als wij, maar evenmin niet weten hoe dit te stoppen.
     We vloeken en tieren en kijken rond naar ‘ helden’ die de oorzaak van onze onmacht zullen wegnemen.
     Er is helaas geen Jezus, Gandhi of Fortuyn.

     Regelmatig komen hier de slogans voorbij dat er geen redder komt maar dat we het zelf moeten doen.
     Maar daar blijft het dan bij, ondanks de waarheid die er achter zit.
     Zolang iedereen met zijn/haar eigen leventje bezig blijft, krijgt men nimmer alle neuzen dezelfde kant op.

     Mijn manier om toch een beetje zinvol door het leven te kunnen gaan is om die mensen die daar blijk van geven te ondersteunen met raad en daad zodat ze iets meer mogelijkheden krijgen om de komende klap te doorstaan.

     Als jij jouw schaapjes op het droge hebt, kun je kijken of je anderen kunt helpen om ook zover te komen.
     Vroeg of laat krijg je terug wat je ooit gezaaid hebt.

     • Mee eens Tigron, geloof ik ook in.
      Maar inderdaad, ook ik word er soms moedeloos van. Bedacht vandaag “stel dat we ook als Maui worden behandeld”. nou ja, dan is het wel snel voorbij. Geluk bij een ongeluk zou je zeggen.
      Maar zulk doemdenken gaat wel eens door me heen. En toch blijf ik ook humorvol en hoop houden.

  • Hoi Laat God,

   Ook ik heb het gevoel dat jij hebt. Ik heb echt goed gekeken waar ik eventueel heen kon vluchten. Mijn conclusie, er zijn alleen, op zijn best, minder slechte opties dan in NL. Alleen als er een echte oorlog uitbreekt tussen NAVO en Rusland, China en Iran is Mexico de optie om heen te gaan voor mij. Heerlijk makkelijk om je daar te vestigen zonder ”democratische rechten” zoals mogen stemmen, rechter of politicus en dan nog een paar dingen mogen doen of worden Nou wat erg (lol).

   Verder dan dat heb ik tot mijn spijt moeten concluderen dat ik de shitshow die gaat komen, we seen nothing yet en het is al erg, ik het beste hier kan doen. De belangrijkste reden is omdat ik een redelijk aantal familieleden en familie heb die op zijn minst begrijpen wat er aan zit te komen.

   Naast wat je al gedaan hebt zou ik je van harte aanraden om tijd en moeite te investeren in het verzamelen van een netwerk van mensen om je heen die snappen waar dit heen gaat en daar banden mee op te bouwen. Schrijf die ”zielloze” mensen af. Zoals ik al een poosje geleden heb geschreven, ik hoop dat al die lui sterven want dan kunnen mensen zoals jij en ik en iedereen hier samen een iets beters opbouwen.

   Mocht je willen, ik woon in Rotterdam en sta prima open om ergens in Rotterdam een kop koffie te gaan drinken. Spreken we af voor het CS op datum en tijd x. Hou jij een bordje omhoog met jouw naam en ik de mijne (smile)

   Ik gok dat ik je wel wat dingen kan vertellen die ik hier no way post.

   Groeten,
   Hugo

   • @Hugo…

    Bedankt voor je reactie en het meedenken. Ik zit in de regio Apeldoorn. Door omstandigheden is reizen voor mij wat lastig, maar bedankt voor je aanbod om bij Rotterdam CS een kop koffie te doen. Ik ben idd ook bezig met een netwerkje. Ik zou willen dat ik kon doen wat Danny heeft gedaan. Respect Danny… no fear, just love.

    Ik kan mij ook erg goed vinden in het verhaal van Ron Swart. Ik geloof steeds meer dat er een groter plan is en dat iedereen momenteel doet wat hij/zij moet doen en is waar hij/zij moet zijn. Er staat iets groots te gebeuren. Ik weet uiteindelijk niks, maar wat ik tot nu toe begrijp is dat Kali Yuga ten einde komt en dat er een Sat Yuga wordt geboren. De apocalypse van het ego en de wederopstanding van het collectieve bewustzijn.

    Tigron thanks voor je adviezen en je helderheid. Het licht begint in ons ZELF.

    Sterkte, kracht en liefde aan jullie allemaal…

    • Twee gebeurtenissen uit 1963 waarin het laagste meestergetal 11 centraal staat: op 29.06.1963 (2 + 9 = 11) neemt volgens de jezuïet Malachi B. Martin (1921 – 1999) heer satan zijn intrek in ‘t vaticaan.

     JFK (1917 – 1963) ondertekent op 11.10.1963 het National Security Action Memorandum 263 (2 + 6 + 3 = 11) op grond waarvan de VS eind 1965 alle troepen uit Vietnam zouden moeten terugtrekken.

  • Wat maken jullie je toch druk.

   De geschiedenis loopt op zijn einde. Na 6000 jaar is het tijd voor een rustdag. Als je je wilt voorbereiden heb ik een goed boek voor je:
   Basic Instructions Before Leaving Earth

   “Maar wij verwachten, overeenkomstig Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont.”
   2 Petrus 3, zoek het op en lees het hele stuk.

   Er zullen spotters komen die zeggen “waar blijft ie nou?” Staat er letterlijk. En dat mensen “leven naar hun begeerten” wat helemaal past bij onze westerse mentaliteit van LGBTQpedo, nihilisme, materialisme en egoïsme.

   Ik verlang naar die gerechtigheid. Maar ik ben ook niet bang of bezorgd. De hemelse Vader zorgt voor mij. Dat is wat ik regelmatig in de praktijk merk. Mijn zorgen zijn gebrek aan vertrouwen.

   Wees bereid, maar zorg liever voor je hemelse paspoort dan voor aardse zaken te vluchten.

  • Hoi,

   Ik raad je aan om niet te wachten. Volg het goede voorbeeld van de Russen. Graaf je figuurlijk in en bereid je voor op de storm, orkaan, die gaat komen en onvermijdelijk is.

   De Russen graven zich in ipv over de Ukies heen te walsen. Iets wat ze inmiddels makkelijk kunnen maar niet doen. Ze weten dat NAVO eraan komt. Ze weten dat ze zichzelf moeten voorbereiden op de orkaan ipv aanvallen…..

   Groeten,
   Hugo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in