Buitenlanders die vertrouwen op de belofte van de Verenigde Staten om hen te steunen, zijn zich blijkbaar niet bewust van het lot van Vietnamezen, Libiërs, Cambodjanen, Afghanen en Irakezen die de beloften van Washington geloofden. When the going gets tough, zegt de VS adios.

De volgende videocartoon is een kanarie in de kolenmijn. Terwijl het Westen alles in het werk stelt om Oekraïne de schuld te geven van het mislukte tegenoffensief, zetten sommigen in Oekraïne zich af tegen dat narratief door terecht op te merken dat de belofte van Washington en de NAVO om hen de wapensystemen te geven die ze nodig hebben om het Russische offensief af te slaan, niet meer is dan lippendienst. Ik geef twee versies – YouTube en Rumble (voor het geval YouTube de video blokkeert), schrijft Larry Johnson.

Zonder succes op het slagveld kiest Oekraïne voor de drone hail Mary – d.w.z. het aanvallen van een paar Russische schepen met maritieme drones. Deze aanvallen zijn speldenprikken zonder strategische betekenis wat betreft het verminderen van de militaire macht van Rusland. Deze aanvallen zullen de Russische generale staf echter waarschijnlijk inspireren om te kijken naar aanvallen op ISR van de NAVO die boven de Zwarte Zee opereert, vanwege de rol die de westerse luchtsurveillance heeft gespeeld bij het verschaffen van inlichtingen aan Oekraïne die nodig waren om die twee Russische schepen aan te vallen. Bovendien zullen deze aanvallen Rusland waarschijnlijk sterken in zijn vastberadenheid om de komende weken een de facto embargo op te leggen aan Oekraïense havens.

  Push-aways

Ik vraag me af wanneer de bookmakers in Londen weddenschappen gaan aanbieden die de val van Zelensky of de terugtrekking van het Oekraïense leger van het slagveld voorspellen? Ook dat is een betere voorspeller van het verloop van de oorlog in Oekraïne dan alle onzin die gepubliceerd wordt door de Britse inlichtingendienst of het Institute for the Study of War.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Anatomie van een Russische PsyopVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU steunt het plan van Bill Gates om “de opwarming van de aarde tegen te gaan” door de zon te blokkeren
Volgend artikelHiroshima, Nagasaki, Russisch Roulette
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • een vrachtwagenchauffeur bij mij op het werk, getrouwd met een oekrainse…van oorsprong van zaporizja….(waar die A team zogezegd aan het werk is)….
   klagen dat ie niet op vakantie kan gaan bij zijn schoonouders daar, eerst covid, nu het feit dat het russisch bezet gebied is…
   veel kunnen die mannen er niet uitspoken, wat minimale schade aanrichten, dat is dan ook al…
   ik geniet ervan dat men ontzettend kleine ‘succesjes’ moet gebruiken om te doen alsof ze aan de ‘winnende hand’ zijn terwijl de werkelijkheid ontettend gruwelijk anders is….
   over 400.000 ukrainse doden, over 2.000.000 gewonden…en de russen??? 40.000 doden en nog geen 100.000 gewonden…
   de russen zijn zelfs nog niet’s begonnen….en waarom zouden ze??
   WIJ zijn zo zot van onszelf steeds weer kapot te lopen tegen hun verdedigingslijnen….
   een ratio van 10/1 in het voordeel van de rus? waarom dat uit handen geven? lol

 1. de hele bedoeling is om rusland te verzwakken, het maakt ze niet uit hoeveel (van ons) geld en mensenlevens dat kost.
  ze hebben oekraïne vanaf 2014 volgepropt met wapens, de enige reden daartoe was om ze te gebruiken tegen rusland.

  • Klopt helemaal. Kort en bondig ter zake doende commentaar.
   Helaas veel zinloos gebral dikwijls bij de commentaren op FN die niet goed afstralen op de kwaliteit van de site.

  • Ja Rusland verzwakken is een doel maar ik denk dat het hoofddoel van WW3 nog steeds het vernietigen van Europa is en dat is al opgestart met de oorlogen in het midden oosten, en de vluchtelingen stroom.
   Als Europa geen vinger meer in soep heeft en Rusland zwak is dan kan er nog maar een zijn. (Highlander)

   • Een samenwerking van Duitsland met Rusland is al 130 jaar de grote angst, daarvoor zijn al twee wereldoorlogen uitgelokt. Dat duo zou zelfs performanter zijn dan China.

 2. de EU USA NAVO en alle anderen kunnen ook niets he niet eens dat Ruslandje een standje te geven wat een zielig zooitje is het ook en dat noemt zich diplomaten jaaaaaaaaaa van het schijthuis RUSLAND ga zo door meer respect voor jullie dan die mafketels van het westen en moordenars

 3. Van alles wordt er geschreven behalve over de schending van mensenrechten in de Donbass.
  Burgers die zijn verdwenen, gemarteld en gedood uit haat tegen Russisch sprekende burgers. Wat mankeren wij dat we zwijgen en wegkijken van mensonterende situaties. Zoveel respect voor de journalisten die de verhalen van mensen blijven filmen en opschrijven ondanks de aanvallen van hun collega’s die veilig achter hun bureau commentaar leveren omdat we Rusland moeten haten. Wat een gruwel, ga leven zonder haat in het hart. Zie wat haat veroorzaakt en waarom?
  We hebben censuur waarschijnlijk omdat ze de waarheid niet durven te benoemen. Merkel heeft wat dat betreft een handgranaat gegooid en dat de Minsk Akkoorden zijn misbruikt om tijd te winnen. Leger opbouwen, Rusland verzwakken en daarna het land in stukken uiteen laten vallen. Dat is het doel. Maar wat was er gebeurt met de bevolking van de Donbass? Niemand die beseft welk menselijk drama was ontstaan. Mensen, wiens hart wordt pijnlijk bij het idee dat een leger walst over burgers om Rusland te bereiken? Hoever zijn we als mens de diepte ingegaan. Daders zijn geen redders. Laat het eens goed tot ons doordringen. Opkomen voor mensen levens is nooit geen propaganda. Luisteren naar hun verhalen en wat zij willen. Het is hun leven, niet de onze.
  We schrijven over alles. Vergeet de bevolking van de Donbass niet. Bedankt voor het lezen.

  • Nee. Persoonlijk ken ik geen Cornelia P. Weet niet wie het is.
   Ik ben een Nederlandse vrouw die al heel veel jaren mee loopt op deze wereld en tijdens het
   referendum over het associatie overeenkomst geïnteresseerd ben geraakt over de Donbass.
   De bevolking is in mijn hart gaan zitten en kan deze vreselijke situatie niet meer los laten tot er gerechtigheid voor de bevolking komt. De naam die hebben gekregen van de AZOV strijders
   “unmenschen” gaat door merg en been.
   Als naoorlogs kind heb ik mensen gezien met levenloze ogen. Ieder vorm van leven was uit de mens. Ik zie het weer bij sommige mensen die gefilmd zijn. Ik hoor een gruwelijk naam gebruiken tegen een medemens. Ga ik nu van deze wereld af zoals ik erop kwam. Mensheid heeft in één mensenleven niets geleerd. Ongelooflijk, waar komt het lef vandaan om een bevolking vanwege hun afkomst zo te behandelen. We mogen niet zwijgen.

   • ‘Beschaving’, beste Cornelia, is slechts een dun laagje mooi weer vernis, ondanks alle ‘vooruitgang’ in alle aspecten zijn we intrinsiek nog net zo primitief als 10K jaar geleden….

 4. Hoerkraiene zich bewust geraken van iets ? Nooit ! Tot ze eens een atoombom op hun kloten krijgen! kwestie van tijd zoals de zaken nu escaleren; guerilla oorlog met drones en lange afstand raketten, binnenkort ook met F16 s ….Hoeveel geduld heeft Poetin en vooral zijn entourage nog ??

 5. tja, de tijd dat de main stream media nog enig aanzien had ligt ook al heel lang weer achter ons. Jammer dat nog zovelen er in trappen. Wat ik wel mooi vind is dat op Twitter ” Neurenberg ” regelmatig trending is. Ik ken enkele Nederlandse politici die zich daar zouden moeten verantwoorden. Ene Mark R die innig met de Oekraiense fuhrer loopt te flik flooien bijvoorbeeld. Hoe klinkt toch, wir haben es nicht gewusst, op zijn Nederlands.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in