DavidGallie / Pixabay

Een van de belangrijkste Russische vroegtijdige waarschuwing-radarinstallaties, die was ontworpen om inkomende nucleaire raketten op te sporen, werd op 23 mei vernietigd, maar de grote nieuwszenders in de westerse wereld zeggen er nauwelijks iets over. Zonder die installatie is er een gigantisch gat in het vermogen van Rusland om inkomende raketten uit de richting van het Midden-Oosten op te sporen. Dit is dus echt een groot probleem. Tijdens een totale nucleaire oorlog zouden vroegtijdige waarschuwing-radarinstallaties tot de allereerste doelwitten behoren, en de Russen vertellen ons dat volgens hun nucleaire protocollen de vernietiging van het Armavir Radarstation hen in staat had kunnen stellen om een nucleaire aanval uit te voeren. Gelukkig is dat niet gebeurd. Maar dit had wereldwijd voorpaginanieuws moeten zijn, schrijft Michael Snyder.

Er wordt gemeld dat het Armavir Radar Station in het zuidwesten van Rusland donderdag “aanzienlijke schade” heeft opgelopen door Oekraïense drones…

Satellietbeelden bevestigen dat een Russische vroegtijdige waarschuwing-radarbasis van het land aanzienlijk is beschadigd bij een gerapporteerde Oekraïense aanval met drones eerder deze week. Dit lijkt een eerste aanval in zijn soort op een locatie die verbonden is met de algemene strategische verdediging van Rusland. Als zodanig wijst het op een nieuwe en zorgwekkende dimensie in het conflict, vooral als het gaat om het mogelijke gebruik van kernwapens.

Op een satellietfoto van 23 mei die The War Zone heeft verkregen van Planet Labs van het Armavir Radar Station in het zuidwesten van het Russische Krasnodar Krai is te zien dat er veel puin ligt rond een van de twee Voronezh-DM radargebouwen. Dit zijn ultra-hoge-frequentie (UHF) over-the-horizon (OTH) radars die deel uitmaken van het Russische waarschuwingssysteem voor nucleaire ballistische raketten.

Er waren twee Voronezh-DM eenheden op die specifieke locatie, en het lijkt erop dat ze nu allebei onbruikbaar zijn, en dat zal waarschijnlijk nog wel een tijdje zo blijven

Wat te zien is op de satellietfoto komt overeen met foto’s vanaf de grond die eerder vandaag opdoken op social media en die ernstige schade tonen aan beide structuren waarin de Voronezh-DM’s in Armavir zijn ondergebracht. Er is ook duidelijk bewijs van meerdere inslagen op de radargebouwen. Het is vermeldenswaard dat radararrays over het algemeen zeer gevoelige en kwetsbare systemen zijn en dat zelfs relatief beperkte schade kan resulteren in een “mission kill”, waardoor ze voor langere tijd onbruikbaar zijn.

Het Armavir Radarstation is zeer geavanceerd en in 2013 schepte de Russische president Vladimir Poetin op dat het “zelfs het meest onopvallende doelwit in fracties van een seconde kan detecteren en lanceringen van verschillende soorten raketten op honderden en zelfs duizenden kilometers van onze grenzen kan detecteren.”

  Militair overzicht: Wagner-strijders naderen stadsbestuursgebouw in het centrum van Bakhmut (Video's)

Als iemand een radarinstallatie voor vroegtijdige waarschuwing in de VS zou raken, zouden al onze militaire functionarissen nu echt uit hun dak gaan.

Maar omdat dit in Rusland is gebeurd, doet iedereen alsof er niets belangrijks is gebeurd.

De waarheid is natuurlijk dat de Oekraïners heel dom waren om deze installatie aan te vallen, want er wordt ons verteld dat deze aanval genoeg was om “te voldoen aan de voorwaarden die de Russische regering in 2020 publiekelijk heeft gesteld voor acties die een nucleaire vergeldingsaanval zouden kunnen uitlokken”…

De twee Voronezh-DM’s in de faciliteit zijn een belangrijk onderdeel van het grotere Russische strategische netwerk voor vroegtijdige waarschuwing en hun verlies, zelfs tijdelijk, zou het vermogen van het land om inkomende nucleaire dreigingen te detecteren alleen maar kunnen verminderen. Er is ook bezorgdheid over hoe dit het vermogen van het algemene strategische waarschuwingsnetwerk van Rusland zou kunnen beïnvloeden om potentiële dreigingen te evalueren en vals-positieven te elimineren als gevolg van het mogelijke verlies van overlappende dekking in bepaalde gebieden.

Bovendien is erop gewezen dat de aanval op Armavir zou kunnen voldoen aan de voorwaarden die de Russische regering in 2020 publiekelijk heeft gesteld voor acties die een nucleaire vergeldingsaanval zouden kunnen uitlokken. Het Russische netwerk voor vroegtijdige waarschuwing maakt deel uit van de bredere nucleaire afschrikking van het land.

Dmitry Rogozin erkent publiekelijk dat het waar is dat de Russen kernwapens hadden kunnen gebruiken als reactie op deze aanval

Het voormalige hoofd van het staatsbedrijf Roscosmos en nu senator in de Federatieraad van de Russische Federatie, Dmitry Rogozin, meldde dat de Oekraïense strijdkrachten een installatie van het Russische Missile Attack Warning System (MSWS) in het Krasnodar Territory hebben aangevallen.

Dit is een belangrijk onderdeel van het Battle Command System van de strategische nucleaire strijdkrachten van het land.

De senator meldt dat als gevolg van de aanval de faciliteit van het Koeban waarschuwingssysteem is beschadigd.

“In feite betekent dit dat Rusland het recht heeft om deze aanval te beschouwen als een wereldwijde bedreiging voor zijn staat en nationale veiligheid, die, volgens onze doctrine, het gebruik van kernwapens(!) als antwoord toestaat.

Tegelijkertijd is het niet helemaal duidelijk wie deze in wezen irrationele beslissing heeft genomen,” schrijft Rogozin.

Ik wou dat ik iedereen kon laten begrijpen hoe ernstig dit is.

  Oekraïne - Doe het licht uit, het feest is voorbij

Hier in de Verenigde Staten is de mogelijkheid van een nucleaire oorlog niet eens aan de orde en voor de meeste Amerikanen is het zo onwaarschijnlijk dat het niet eens de moeite waard is om over na te denken.

Maar in Rusland praten de nationale leiders de hele tijd over een kernoorlog en is het een constant onderwerp in nieuwsprogramma’s.

Als de Russen van mening zijn dat hun nationale bestaan ernstig wordt bedreigd, zullen ze kernwapens gebruiken.

En het helpt zeker niet dat westerse politici blijven praten over hoe ze Rusland zullen opdelen nadat ze de Oekraïners hebben geholpen de oorlog te winnen. Hier is een van de meest recente voorbeelden

Vorige week namen Russische media nota van de laatste provocerende uitspraken van de Estse premier Kaja Kallas. Zij heeft het kleine Baltische buurland van Rusland naar een stevige havikistische anti-Moskou positie geleid. Het land maakte deel uit van de golf van Oost-Europese landen die zich halverwege de jaren 2000 tijdens het Bush-tijdperk bij de NAVO aansloten.

Ze roept op tot het opsplitsen van de Russische Federatie. Kallas stelde vorige week tijdens een debat in de hoofdstad van het land, Tallinn, voor dat Rusland veel “kleiner” zou kunnen worden als gewenst resultaat van de oorlog in Oekraïne.

“De nederlaag van Rusland is geen slechte zaak, want dan weet je dat er echt een verandering in de samenleving kan komen,” vertelde de premier op de 17e Lennart Meri Conferentie, zoals vertaald door de Russische RT.

Ze zei dat de Russische Federatie op dit moment eigenlijk kan worden gezien als bestaande uit “veel verschillende naties” en dat deze op natuurlijke wijze kunnen worden opgesplitst in afzonderlijke staten.

Dit is wat de globalisten van plan zijn en de Russen beseffen dit.

  Poetin beveelt realiteitscheck - Geen Oekraïners meer op het slagveld, geen soevereiniteit in Kiev

En de Russen zullen er alles aan doen om dat te voorkomen.

Ondertussen lijkt het erop dat een groot conflict tussen de Verenigde Staten en China dichterbij komt.

Volgens de Daily Mail is het Amerikaanse leger zich nu actief aan het “voorbereiden op een oorlog met China”…

Het Amerikaanse leger bereidt zich actief voor op een oorlog met China uit angst voor een invasie van Taiwan.

Mariniers uit de VS en de Filippijnen hebben onheilspellende oorlogsoefeningen gehouden op kleine eilanden op korte afstand van Taiwan, meldt de Wall Street Journal.

Bij de oefeningen worden teams van mariniers ingezet vanuit Chinook-helikopters, worden ongewapende aanvalswapens klaargezet en wordt het terrein verkend dat hypothetisch gebruikt zou kunnen worden als er een conflict zou uitbreken.

Helaas hebben de meesten van ons in de westerse wereld geen idee van wat er daar echt aan de hand is.

De meesten van ons amuseren zich gewoon terwijl onze leiders ons naar de rand van de afgrond slepen.

Als het eindelijk zover is, zal de vernietiging miljoenen mensen heel plotseling overvallen.

Als we oorlog willen vermijden, is het nu tijd om dat te doen.

Want als de raketten eenmaal beginnen te vliegen, is het al veel te laat.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hier is de voornaamste reden waarom Rusland Oekraïne volledig moet neutraliseren!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelArresteer deze krankzinnige NAVO oorlogsstokers!
Volgend artikelDr. Coleman: Het geld is op
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Als een Hi-Tech systeem onklaar gemaakt kan worden met een paar drones wat is dan het nut er van? Lijkt me nogal beschamend, alles is te onderscheppen met dit systeem maar een beetje vuurwerk en de boel ligt plat. Niet echt bemoedigend, dit.

  • De Russen hebben een ‘Early Warning’ systeem bestaande uit 6 satellieten (worden op termijn 3 aan toegevoegd) genaamd EKS ( Единая космическая система).

   De vroegtijdige waarschuwing-radarinstallaties op het land zijn eigenlijk minder van belang geworden en kunnen meer gezien worden als een back-up systeem.

 2. Dat het radarsysteem is uitgeschakeld door een drone van Oekranazïe, is voor mij een raadsel.
  Hoe kan het, dat Rusland deze drone niet opmerkte?
  Er zal ook altijd een tweede controle zijn voordat Rusland atomaire bommen inzet.

 3. Die massieve betonnen torens (35m) zouden geraakt kunnen zijn door Britse drones. Snyder blaast dit op, hij is “evangelical” ,en leeft van apocalyptische boekjes. Een Oekraïense pr-stunt gebaseerd op 2 foto’s-screenshots volgens blogger Martyanov. Natuurlijk een gevaarlijk precedent.

 4. Als deze vroegtijdige waarschuwing-radarinstallaties zo belangrijk zijn t.a.v. een nucleaire aanval, is het vreemd dat Rusland daar geen luchtafweer verdedigingen in de buurt heeft geplaatst.
  Rusland zou in de ondertussen wel hadden moeten begrijpen dat het westen als een kat in het nauw zit en rare sprongen kan maken.

  Maar goed, De russen zijn nu gewaarschuwd.
  Ik ben benieuwd tot hoever het geduld van Putin gaat.

 5. De VS verdient het om van de aardbodem te worden weggevaagd. Jammer voor de goedwillende amerikanen, maar de VS is de aanjager van vrijwel elk conflict van de afgelopen 50 jaar. Het is beter voor de wereld als ze verdwijnen.

 6. Lijkt erop dat Rusland “ verraders” heeft die het beleid boycotten. De eenheid van het land van binnenuit verwoesten.
  “ vrienden” van globalisten, DE NAZI.
  Globalisme in deze vorm; voorstander CO2 afdruk , geen vlees, -eieren, vernietiging MKB,
  De Asfalt plakker, hongersnood-, cbdc,
  -, watertekort creatie , vernietigen van bruggen, faciliteert oorlogen, met massa doden-, vaccins, GMO voedsel .
  Lockdown , opsluiten van mensen

  En voor wat , voor wiens geluk 🍀?
  We leven tussen gevaarlijke DEBIELEN
  Wereldwijd.

  • Realiseer; je bent (wordt) in deze race, slachtoffer of dader.
   Er is geen tussenweg.
   Ook niet met een paralelle samenleving. Omdat deze debielen overal in geïnfiltreerd zijn.

   • Of kunstmatige inseminatie enige invloed heeft op de verhouding dader / slachtoffer, is een vraagteken.
    Hoewel nazi krankzinnigheid er reeds was voor die tijd.

 7. Blablablablah, gooi nou maar die hele teringzooi plat dan hebben we dàt iig gehad en kunnen we verder met het volgende probleem, wilders/schoof bijv.

 8. Rusland zal wel meerdere van deze radars hebben.
  denk ook dat de reparatie’s snel verholpen worden
  de VS wil dat de EU het werk gaat doen om Rusland te verzwakken ( wat niet zal lukken) maar Macron volgt de bevelen op een ideaal persoon voor de VS want Frankrijk is ook buitengevlogen in Afrikaanse landen waar ze niet meer kunnen profiteren dank zij Rusland.

 9. Zorgwekkend. Wat ik wel vreemd vind is dat juist zo’n installatie niet heel vroeg die aanstormende drones of whatever ziet aankomen zodat men deze op tijd kunnen onderscheppen.
  Tijd om dit soort belangrijke installaties uit te voeren met goalkeeper achtige snelvuur kanonnen.

 10. Als het waar is dat deze installaties onbruikbaar zijn gemaakt en dat detectie van balistische raketten vanuit het Midden Oosten ongemerkt zouden kunnen binnendringen kan ik maar aan een land denken dat zoiets durft en ook vergelding heeft beloofd.

 11. De Russische lucht- en ruimtevaartstrijdkrachten hebben het Yavorovsky-oefenterrein van de Oekraïense strijdkrachten getroffen met een “dolk”

  De Russische lucht- en ruimtevaartmacht lanceerde een aanval met een hypersonische Kinzhal-raket op het Yavorovsky-oefenterrein in de regio Lvov, melden Turkse bronnen. Volgens hen kwamen zeker 300 mensen om het leven, onder wie instructeurs uit NAVO-landen.

  Opgemerkt wordt dat militair personeel uit Frankrijk, Polen, de VS en andere landen op het testterrein aanwezig waren ten tijde van de aanval. Nu worden de gewonden actief geëvacueerd naar Polen.

  Het Yavoriv-oefenterrein is een belangrijk centrum voor de inzet van buitenlandse militaire instructeurs en huurlingen van het Oekraïense leger. Het ligt heel dicht bij de Poolse grens en werd daarom gebruikt als knooppunt voor grote troepenbewegingen. >>>

  https://topcor.ru/47930-vks-rossii-udarili-kinzhalom-po-javorovskomu-poligonu-vsu.html

 12. Die Russische vroegtijdige waarschuwing-radarinstallaties zijn opgezet in samenwerking met Prorail. Dan kun je uitval verwachten. Gelukkig zijn de Russen koelbloedig en laten zich niet zomaar in een onnodig conflict slepen. Daar kunnen de Europeanen en Amerikanen een voorbeeld aan nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in