Onderschat nooit een gewond en in verval geraakt Imperium dat in real time instort. Imperialistische functionarissen, zelfs in een “diplomatieke” hoedanigheid, blijven schaamteloos verklaren dat hun uitzonderlijke controle over de wereld verplicht is.

Als dat niet het geval is, kunnen concurrenten opduiken en de schijnwerpers stelen – gemonopoliseerd door Amerikaanse oligarchieën. Dat is natuurlijk een absoluut anathema, schrijft Pepe Escobar.

De imperiale modus operandi tegen geopolitieke en geo-economische concurrenten blijft dezelfde: een lawine van sancties, embargo’s, economische blokkades, protectionistische maatregelen, cancel culture, militaire opmars in buurlanden en allerlei dreigementen. Maar bovenal oorlogszuchtige retoriek – momenteel verheven tot koortshoogte.

De hegemoon is misschien “transparant”, althans op dit gebied, want hij controleert nog steeds een enorm internationaal netwerk van instellingen, financiële organen, politici, CEO’s, propaganda-agentschappen en de popcultuurindustrie. Vandaar deze vermeende onkwetsbaarheid die onbeschaamdheid kweekt.

Paniek in de “tuin”

Met het opblazen van Nord Stream (NS) en Nord Stream 2 (NS2) – iedereen weet wie het gedaan heeft, maar de verdachte mag niet bij naam genoemd worden – werd het tweeledige imperiale project om goedkope Russische energie van Europa af te snijden en de Duitse economie te vernietigen naar een hoger plan getild.

Vanuit imperiaal perspectief is het ideale subplot de opkomst van een door de VS gecontroleerd Intermarium – van de Oostzee en de Adriatische Zee tot de Zwarte Zee – onder leiding van Polen, dat een soort nieuwe hegemonie in Europa uitoefent, op de hielen gezeten door het Drie Zeeën-initiatief..

Maar zoals het er nu voor staat, blijft dat een natte droom.

Bij het onbetrouwbare “onderzoek” naar wat er werkelijk met de NS en NS2 is gebeurd, is Zweden gecast als The Cleaner, alsof dit een vervolg is op Quentin Tarantino’s misdaadthriller Pulp Fiction.

Oekraïne wint de strijd tegen gewone Europeanen

Daarom mogen de resultaten van het “onderzoek” niet met Rusland worden gedeeld. De Cleaner was er om elk belastend bewijs uit te wissen.

De Duitsers hebben vrijwillig de rol van sullen op zich genomen. Berlijn beweerde dat het om sabotage ging, maar durfde niet te zeggen door wie.

Dit is eigenlijk het meest sinistere dat er is, want Zweden, Denemarken en Duitsland, en de hele EU, weten dat als je het Imperium echt in het openbaar confronteert, het Imperium zal terugslaan en een oorlog op Europees grondgebied zal veroorzaken. Het gaat om angst – en niet om angst voor Rusland.

Het Imperium kan het zich eenvoudigweg niet veroorloven de “tuin” te verliezen. En de “tuin”-elites met een IQ boven kamertemperatuur weten dat ze te maken hebben met een psychopathische seriemoordenaar die niet te sussen is.

Ondertussen voorspelt de komst van generaal Winter in Europa een sociaal-economische afdaling naar een maalstroom van duisternis – nog maar een paar maanden geleden onvoorstelbaar in de zogenaamde “tuin” van de mensheid, zo ver weg van het gerommel in de “jungle”.

Welnu, vanaf nu begint de barbarij thuis. En de Europeanen moeten de Amerikaanse “bondgenoot” daarvoor bedanken, die vakkundig de angstige, vazalistische EU-elites manipuleert.

Veel gevaarlijker is echter een spookbeeld dat slechts weinigen kunnen herkennen: de op handen zijnde Syriësering van Europa. Dat zal een direct gevolg zijn van het NAVO-debacle in Oekraïne.

Vanuit imperiaal perspectief zijn de vooruitzichten op het Oekraïense slagveld somber. De Speciale Militaire Operatie (SMO) van Rusland is naadloos overgegaan in een Contra Terrorisme Operatie (CTO): Moskou bestempelt Kiev nu openlijk als een terroristisch regime.

Arctische kou: Eerste stresstest voor Europeanen

De pijnknop gaat steeds verder omhoog, met chirurgische aanvallen op de Oekraïense elektriciteitsinfrastructuur die de economie en het leger van Kiev volledig lam zullen leggen. En in december komt er een goed getraind en zeer gemotiveerd contingent gedeeltelijke mobilisaties aan het front en in de achterhoede.

De enige vraag betreft het tijdschema. Moskou is nu bezig om langzaam maar zeker de  Kiev-proxy te onthoofden, en uiteindelijk de “eenheid” van de NAVO te breken.

Het martelproces van de EU-economie is meedogenloos. En de echte wereld buiten het collectieve Westen – het Mondiale Zuiden – is met Rusland, van Afrika en Latijns-Amerika tot West-Azië en zelfs delen van de EU.

Het is Moskou – en duidelijk niet Peking – dat de door de hegemonie gesteunde “op regels gebaseerde internationale orde” verscheurt, gesteund door zijn natuurlijke rijkdommen, voedselvoorziening en betrouwbare beveiliging.

En in samenwerking met China, Iran en belangrijke Euraziatische spelers werkt Rusland aan de uiteindelijke ontmanteling van al die door de VS gecontroleerde internationale organisaties – naarmate het Zuiden van de wereld vrijwel immuun wordt voor de verspreiding van NAVO-psyops.

De Syriësering van Europa

Op het Oekraïense slagveld is de kruistocht van de NAVO tegen Rusland gedoemd te mislukken – zelfs nu in verschillende knooppunten wel 80 procent van de strijdkrachten uit NAVO-personeel bestaat. Wunderwaffen zoals HIMARS zijn schaars. En afhankelijk van de uitslag van de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen zal de bewapening in 2023 opdrogen.

Oekraïne kan in het voorjaar van 2023 gereduceerd zijn tot niet meer dan een verarmd zwart gat. Het imperiale plan A blijft Afghanisatie: een leger van huurlingen inzetten voor gerichte destabilisatie en/of terroristische invallen in de Russische Federatie.

De dialoog tussen Surovikin en Shogun: 40.000 Russische troepen teruggetrokken uit Kherson - Vrees dat de Kakhovka stuwdam wordt opgeblazen

Tegelijkertijd is Europa bezaaid met Amerikaanse militaire bases.

Al die bases kunnen de rol spelen van belangrijke terreurbases – net als in Syrië, in al-Tanf en het oosten van de Eufraat. De VS hebben de lange proxy-oorlog in Syrië – waar zij de jihadi’s hebben geïnstrumentaliseerd – verloren, maar zijn nog steeds niet verdreven.

In dit proces van Syriësering van Europa kunnen Amerikaanse militaire bases ideale centra worden om groepen Oost-Europese emigranten te rekruteren en/of te “trainen”, wier enige kans op werk, afgezien van de drugshandel en orgaanhandel, zal bestaan uit – wat anders – imperiale huurlingen, die zullen vechten tegen welke vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid dan ook in een verarmde EU.

Het spreekt vanzelf dat dit Nieuwe Model Leger volledig zal worden gesanctioneerd door de Brusselse EUrocratie – die slechts de public relations tak van de NAVO is.

Een gedeïndustrialiseerde EU, verstrikt in verschillende lagen van giftige intra-oorlog, waar de NAVO haar beproefde rol van Robocop speelt, is het perfecte Mad Max scenario tegenover wat, tenminste in de mijmeringen van Amerikaanse Straussians/neo-cons, een eiland van welvaart zou zijn: de Amerikaanse economie, de ideale bestemming voor Mondiaal Kapitaal, inclusief Europees Kapitaal.

Het Imperium zal zijn troetelproject Oekraïne “verliezen”. Maar het zal nooit accepteren dat het de Europese “tuin” verliest.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeneraal Surovikin nam de scalp van Zelensky: Enorme Oekraïense nederlaag bij Kherson – Russische luchtlandingstroepen & mariniers verpletterden golven van Oekraïense tegenaanvallen (Video’s)
Volgend artikelHoe meer de vaccins u verwonden, hoe beter het voor u is…
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

22 REACTIES

 1. Lijkt me een uiterst plausibele voorspelling. De krachten achter de VS en EU zijn tot alles in staat ook grove terreur op Europese bodem en de wakkeren onder ons zullen de zndebok worden want die doen niet mee met het narratief. Interessante tijden!

 2. Eurogendfor lopen al emphatieloze oostblok figuren dus zal mij niks verbazen als ze deze beesten zo ook op ons gewone burgers loslaten..(test al gebeurt overigens in R’dam/Brussel)

  • @Nuke Davos,

   Beste,
   …..”zal mij niks verbazen als ze deze beesten zo ook op ons gewone burgers loslaten”…….

   Is idd reeds gebeurt……..so what…..we laten het toch gewoon toe en houden het bij wat typewerk!!

   Ter info…..voor degenen die nog steeds twijfelen….

   Eurogendfor BESTOND uit ongeveer 3000 personen……met in Italië (where else!!) hun steunpunt oftewel kazerne……..

   Deze worden daar echt goed getraind en beschikken over een aantal zaken welke nogal van belang zijn.

   Ten eerste krijgen een training gelijk aan SAS of US Marines of Commando’s enz…..

   De beste man to man gevechtstraining……inclusief urban warfare training…….

   De allerbeste handvuurwapens welke speciaal uitgerust zijn en niet vergelijkbaar met wat standaard op de markt verkrijgbaar is en geloof me aub op mijn woord…daar zit nogal verschil in en wel heel erg veel!!

   Alle randapparatuur voor elk beoogd doel en ook hier het beste van het beste.

   Daarbij wordt dit legertje van 3000 personen op DIT OGENBLIK waarschijnlijk al uitgebreid naar het beoogde doel…..en ik weet niet meer precies waar ik dit cijfer vandaan heb gehaald destijds (kan het niet terugvinden maar heb het zeer zeker gelezen!), en ik praat over ongeveer 6 tot 9 maanden geleden, maar het staat nog steeds diep in mijn geheugen gegriefd, maar het moeten 300.000 mensen gaan worden en dan last but not least……….deze stronthommels hebben zonder enige uitzondering en met goedvinden van de regeringen ter plaatse een LICENCE TO KILL!!!

   Zo….nog vragen!!!

   WIJ………LATEN……….DIT…….TOE…….ECHT………WAAR……….HOOR!!!!!!

   Typen gaat niet meer helpen……maar hierin kan ik natuurlijk wel fout zitten……..of misschien toch niet……maakt ook niets meer uit, er is toch niemand vooruit te branden……..hoor hier alleen maar opdracht verstrekkingen aan anderen die het moeten gaan doen!

   En denk niet dat de politiek met een oplossing gaat komen, niet van Meijeren, niet van Houwelingen, niet Boudet…….want deze zitten zelf ook in dit theaterstuk…….toch!!??

   Door hun enge gedrag kan de zittende overheid mooi wetten maken welke alle ondermijnende acties in de kiem kan en zal smoren! Dat is pas mooi nietwaar!!

   Alles in 1x opgelost met dank aan……tja……

   Fijne avond verder,
   Gladiator
   ps valt het niemand op dat er de laatste 9 maanden bijna NERGENS meer politie te zien is althans dat geldt met zekerheid hier in mijn omgeving. Geen grote politie controles meer, bijna geen patrouille wagens meer te zien, heb al die maanden zelfs niet 1 motoragent meer gezien…….kan aan mij liggen maar het is toch echt zo…….maar dat heeft natuurlijk helemaal niets te betekenen!!!!!! of……

    • s althans dat geldt met zekerheid hier in mijn omgeving. Geen grote politie controles meer, bijna geen patrouille wagens meer te zien, heb al die maanden zelfs niet 1 motoragent meer

    • Woont u in een dorpje ofzo ? Hier is nog altijd alles juist hetzelfde als voor covid . @ gladiator… Een training zoals het SAS ?…lol

    • Dat hebben de gele hesjes in Frankrijk destijds geweten , doelgericht schieten op ooghoogte , en meer van dat soort praktijken . Deze sadistische moordenaars gaan tegen ons ingezet worden , wanneer het voor hun uit de hand dreigt te lopen

   • Hoe dom bent u in feite ? Denkt u dat zwaaien met een groot zwaard zoals in de middeleeuwen u zal winnen tegen de kliek dat al honderden jaren de plak zwaait en zelfs weet hoe de mens psychologisch in elkaar zit ?lol. U kan niet winnen tegen de psychopaten top elite. Zo simpel is het. Moest u het nog niet goed doorhebben… 99.9 procent van de massa zal braaf meelopen. Het enigste wat u kan doen is niet meelopen…

   • Gladiator , je hebt helemaal gelijk , ze doen niets bang om te …..
    Beter dat dan zo leven als onderdrukte slaaf , k doe wat k kan , maar in me uppie …. vul maar in …
    Waar is men bang voor , binnenkort kun je pas echt bang worden als je het in de ogen kijkt …

    Groetjes , een strijder !

   • Vroeg net aan onze zoon of hij meer of minder pliesie heeft gezien de laatste tijd. Hij hoefde niet na te denken hij zei; meer. Wij wonen in Frankrijk. Ben benieuwd wanneer ze hier die training krijgen of ze hebben het misschien al gehad.

  • Bij de gele hestjes actie in Frabkrijk een paar jaar terug 23 doden en meer als 70 ogen eruit geschoten en in de 70 handen eraf en meer als 1000 voortaan levens lang invalide. Dat is het nieuwe normaal waar Rutte over spreekt en de media zweeg en wat als dit in Rusland had plaats gevonden?

 3. @Adriaan W. >> (Eurogendfor heeft een license to kill, we gaan het meemaken n.m.m.)

  Dan kan hij eindelijk een keer uit het vet 😉

 4. Ik geloof dat Cicero dit ooit gezegd heeft…dat elke keizer die zijn ondergang ziet naderen de meest Absurde reacties heeft (daar komt het op neer)

 5. Tsja in je eentje kan je weinig, ben overal met zelfs inzet van politie verwijderd tijdens slaafbeflap periode uit supermarkt,gemeentehuis,ziekenshuis en dit allemaal door geïnjecteerde gehersenspoelde mensen die gingen bellen alsof ik grootste gevaar op aarde was en omdat ik hun Stasi medewerkers noemde en dit oprecht vind. Ook die sneaky nu uitrollende 5G ga ik mee in discussie daarom weet ik uit eerste hand dat Delta fibers (van zwarte adel) dit laat uitvoeren door de BAM die op haar beurt weer werkt met slaafjes uit Qatar die het uitvoeren in ongestickerde busjes…De nederlandse vervoerder (grote vrachtwagen) sprak ik aan of hij wel wist wat hij aan het uitrollen was…”Ja kabel, relaxed he voor snel internet” Ik zei je rolt letterlijk het schrikdraad uit voor de kuddes maar dan x 1000 en dodelijk. Staan ze te kijken of ze Keulen zien branden hebben nog nooit onderzoek gedaan naar 5G die gewoon aan publiek ontrokken is. Op nederlandse melkvee site staat laatste onderzoek waar veehouders hun zorgen uiten omdat hun dieren raar afwijkend gedrag vertoonde in testgebied gewoon nog te vinden “melkvee / 5G ” en je vindt hun site. Daarna volgde radiostilte en tijdens lockdowns hebben ze ons buegers omringd met die klote modules in alle lantaarnpalen om wijken heen. Demonstraties gaan ons niet helpen,zijn we knuppelvee of schietschijven. Typen inderdaad ook niet..Men moet terug naar de basis waar is het verkeerd gegaan? Wat is ons ongevraagd opgedrongen welke zaken wordt gepusht en ins door de strot geduwd door een hand vol psychopaten? Daar ligt het antwoord en tevens de oplossing..Interperteer dit zoals je wil , een vrijdenker weet wat ik bedoel…Ennuh Elon Musk is not ur friend maar uitvoerder gedachtegoed Harari.

 6. Dit is geen terror oorlog, een eten tekort oorlog, geen energie tekort oorlog, dit is een bankiers oorlog!!!
  Ze zijn allemaal failiet!!
  Alle oorlogen zijn bankiers oorlogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in