In het artikel en de podcastanalyse van vandaag komt Robert Griswold aan het woord, een zeer ervaren militair analist die de wereld heeft bereisd en met eigen ogen de verwoestingen van oorlog en mislukte diplomatie heeft gezien. Vandaag deelt hij met ons een ernstige waarschuwing over waar de oorlog in Rusland naartoe gaat en waarom deze catastrofaal zou kunnen zijn voor West-Europa en de Verenigde Staten, schrijft Mike Adams.

Robert Griswold is de CEO van ReadyMadeResources.com, een verkoper van militaire nachtkijkers, thermische kijkers, richtkijkers en andere soortgelijke producten. U kunt het volledige interview met hem beluisteren in mijn dagelijkse Situation Update podcast (hieronder).

In wezen, zoals Griswold uitlegt, is Rusland zeer sterk in militair up-close land-based, zoals artillerie. Rusland is ook extreem sterk en competent op het gebied van thermobarische bommen (niet-radioactieve brandstof-lucht explosieven) en nucleaire kernkoppen, waaronder hypersonische raketten en ICBM’s met meerdere terugkeervoertuigen (die ontwijkende manoeuvres kunnen uitvoeren). Tussen deze twee uiteinden van het spectrum van geweldsescalatie, legt Griswold uit, is Rusland echter niet zo goed uitgerust met “afgemeten” militaire reacties waaruit het kan kiezen.

Dit betekent dat als Rusland wordt geprovoceerd met voortdurende HIMARS-aanvallen van Oekraïne en Amerikaanse “contractanten”, het de sprong kan maken van reacties op het slagveld met een lagere escalatie (artillerie en directe vuurwapens) naar thermobarische bommen en tactische kernkoppen op het slagveld, waarschuwt Griswold.

De VS leiden Oekraïense HIMARS-aanvallen op Russische zachte doelen, waaronder kazernes vol rekruten

Erger nog, de Verenigde Staten lijken Rusland opzettelijk te provoceren tot precies zo’n reactie door belangrijke inlichtingen, satellietbeelden en richtoplossingen te leveren aan HIMARS-bemanningen, waarvan algemeen wordt aangenomen dat het Amerikaanse militairen zonder uniform zijn, die als “contractanten” in Oekraïne opereren. (HIMARS-systemen zijn zeer complex en vereisen vele maanden training om goed te kunnen bedienen).

Bovendien geloven zowel Griswold als deze auteur dat Rusland een groot offensief tegen Oekraïne voorbereidt, waarbij honderdduizenden Russische troepen betrokken zijn, in combinatie met raketaanvallen op belangrijke militaire en infrastructurele doelen in Oekraïne. Dit offensief – dat vrijwel zeker zal plaatsvinden vóór de lentedooi van Zuid-Oekraïne – zou Kiev waarschijnlijk ten val brengen en het Zelensky-regime dwingen naar het westen te vluchten.

Van daaruit zullen NAVO- en Poolse troepen waarschijnlijk West-Oekraïne binnendringen onder het mom van het creëren van een soort “veilige zone” voor de terugtrekkende Oekraïense troepen die er nog zijn. Deze veilige zone zal vrijwel zeker door Polen worden gebruikt als een toekomstige claim op het huidige Oekraïense grondgebied (voorheen Pools grondgebied), terwijl het de VS/NAVO-strijdkrachten de gelegenheid biedt scenario’s te bedenken voor een directe confrontatie met de Russische strijdkrachten terwijl die naar het westen trekken.

Het eindresultaat is waarschijnlijk een directe oorlog – en een volledige oorlogsverklaring – tussen de Verenigde Staten en Rusland. Dit is een zeer waarschijnlijke uitkomst in 2023.

  De tijd begint te dringen, zowel voor Zelensky als voor de NAVO - Operatie 'Vleesmolen' moet beginnen

Rusland heeft gezegd dat het geen kernwapens zal gebruiken, behalve in gevallen die het “existentieel” acht voor Rusland zelf, maar nu leiders van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in wezen oproepen tot de moord op Poetin en de totale vernietiging van Rusland zelf, lijkt die drempel al te zijn overschreden.

De Verenigde Staten zijn niet in staat een twee-fronten oorlog te voeren… en China kijkt toe

Nog erger is dat wanneer Rusland en de VS in een rechtstreeks conflict verwikkeld raken, China nauwlettend zal toezien, wachtend op een gelegenheid om toe te slaan, waarschuwt Griswold. Aangezien de Verenigde Staten een enorme voorraad wapens en munitie naar Oekraïne heeft gestuurd, is het Amerikaanse vasteland kwetsbaarder dan ooit tevoren sinds de Tweede Wereldoorlog, en zowel verstoringen in de toeleveringsketen als een instortende binnenlandse arbeidspool betekenen dat het jaren zal duren voordat het Pentagon de naar Oekraïne verscheepte munitie, wapens en andere uitrusting heeft vervangen.

Sommige militaire analisten beweren dat de Verenigde Staten niet eens in staat zijn om een één-frontoorlog met Rusland te voeren, grotendeels vanwege de overweldigende artilleriecapaciteiten van Rusland in combinatie met zijn binnenlandse infrastructuur voor munitieproductie (die 24/7 op volle kracht lijkt te draaien). Voeg aan die oorlog een tweede front toe – een rechtstreeks conflict met China, waarbij waarschijnlijk Taiwan betrokken is – en het wordt voor de huidige Amerikaanse strijdkrachten onmogelijk om in beide oorlogsgebieden effectief te blijven.

De Verenigde Staten hebben weliswaar de sterkste zeemacht ter wereld, maar zelfs die zeemacht kan het bevel krijgen zich terug te trekken door een corrupte, gechanteerde Joe Biden en zijn gecompromitteerde generaals van het Pentagon, die veel meer geïnteresseerd lijken in het verrijken van de wapenbedrijven van het land dan in het bereiken van echte gevechtsgereedheid. Ook in cultureel opzicht hebben zowel Rusland als China transgenderisme, sneeuwvlokjes en mietjes uit hun rangen verwijderd, terwijl het “woke” Pentagon transgenderisme, travestie en feminisering van de militaire cultuur heeft aangemoedigd.

Nu het Amerikaanse leger er niet in slaagt de huidige wervingsdoelstellingen te halen – en Amerikaanse mannen in de militaire leeftijd lijden onder wijdverbreid overgewicht, drugsverslaving en geestelijke gezondheidsproblemen – is het onmogelijk voor het Amerikaanse leger om een niveau van zinvolle werving te bereiken dat zou resulteren in een effectieve strijdmacht. De dagen van dappere 19-jarige Amerikaanse mariniers die de stranden van Normandië bestormden zijn al lang voorbij. De gemiddelde mannelijke 19-jarige Amerikaan van vandaag is een aan videospelletjes verslaafde “metroseksuele” sojajongen die nauwelijks een lekke band kan verwisselen, laat staan een M1A-geweer bedienen.

Je kunt geen leger samenstellen uit een cultuur van mietjes. China en Rusland weten dat al, en daarom verbieden ze dergelijke culturele transformaties gericht op hun eigen landen.

  Polen bereidt leger voor op Derde Wereldoorlog, onthult NAVO

100 megaton Poseidon kernkoppen geparkeerd voor de kusten van Amerika en Groot-Brittannië

Naast de hierboven genoemde punten beschikt Rusland over Poseidon onderwatervaartuigen die 100 megaton kernkoppen voor de kust van elk continent kunnen plaatsen, in afwachting van via satelliet uitgezonden detonatiebevelen. Deze wapens kunnen de veel gevreesde “radioactieve tsunami’s” ontketenen die kuststeden zouden overspoelen met enorme hoeveelheden radioactief oceaanwater, waardoor deze gebieden minstens drie eeuwen lang onbewoonbaar zouden zijn, wat overeenkomt met tien halfwaardetijden van Cesium-137.

Een dergelijk wapensysteem staat vermoedelijk geparkeerd voor de oostkust van de Verenigde Staten, waar de actieradius Norfolk, Washington D.C. en zelfs New York City zou vernietigen. Een ander wapen staat mogelijk al voor de Britse kust, klaar om een radioactieve hel neer te laten storten op Londen en andere laaggelegen steden in het Verenigd Koninkrijk.

Deze “doemsdag”-wapens zijn geen science fiction. Ze bestaan al en naar verluidt zijn ze al ingezet. Dit betekent dat de Verenigde Staten van Amerika één detonatie verwijderd zijn van vernietiging… toch blijven de VS Rusland provoceren met economische sancties, het verwijderen van het SWIFT-transactiesysteem en het blijven steunen van Oekraïne met enorme hoeveelheden wapens, uitrusting en (fiat)geld. Tot nu toe hebben de VS meer dan 110 miljard dollar toegezegd aan Oekraïne – een bedrag dat groter is dan het volledige jaarlijkse militaire budget van Rusland.

De volgende escalatie kan fataal zijn voor de westerse beschaving

Op welk moment Rusland ook kiest, het kan besluiten een einde te maken aan de Verenigde Staten van Amerika zoals wij die kennen. Er is geen enkele verdediging tegen het Poseidon-doemsdagwapen, en er is geen enkele westerse verdediging die effectief is tegen Ruslands hypersonische raketten met kernwapens. Dit betekent dat Poetin, wanneer hij maar wil, nucleaire aanvallen kan uitvoeren op steden als Londen, Berlijn of Washington D.C.

Wanneer iemand een pistool op je hoofd heeft gericht, probeer hem dan niet veel redenen te geven om de trekker over te halen.

Maar dat is precies wat Biden en Zelensky doen: hun aanvallen op doelen binnen Russisch grondgebied opvoeren en tegelijkertijd een toenemend aantal Amerikaanse wapens en militairen inzetten om aanvallen uit te voeren op bijvoorbeeld kazernes vol jonge Russische rekruten die worden opgeblazen terwijl ze slapen. De emotionele impact in Rusland die voortvloeit uit dergelijke gebeurtenissen brengt het risico met zich mee van een emotioneel geladen, asymmetrische reactie van Rusland zelf. Belangrijk is dat Rusland beschikt over de raketapparatuur en -technologie om thermobarische of nucleaire aanvallen uit te voeren op westerse doelen, waaronder doelen in de Verenigde Staten van Amerika.

Wat gebeurt er als Poetin op een dag besluit dat, aangezien Amerika de HIMARS-aanvallen en sabotage-explosies op Russisch grondgebied uitvoert, Rusland het recht heeft om vergeldingsmaatregelen te nemen tegen doelen op Amerikaans grondgebied? Waarschijnlijk is die drempel al bereikt in de hoofden van de Russische militaire leiders. En zij weten heel goed dat de meest effectieve manier om de Amerikaanse militaire reactie op een nieuw Russisch offensief te verlammen, een aanval op het Pentagon zelf is, op Amerikaans grondgebied, en het lamleggen van de militaire infrastructuur die de oorlogslogistiek coördineert.

  Oekraïne krijgt meer wapens, maar wat doet het land ermee?

Daarom hoeft niemand van ons verbaasd te zijn als een Russisch offensief in Oekraïne gepaard gaat met Russische raketaanvallen (of cyberoorlogsoffensieven) op Amerikaanse doelen op het Amerikaanse vasteland. Bovendien kunnen Ruslands hypersonische raketten Amerikaanse vliegdekschepen vernietigen en de Amerikaanse marine verzwakken, waardoor haar vermogen om troepen te projecteren in het gebied tussen Taiwan en China wordt lamgelegd.

Waar het op neerkomt? 2023 wordt een zeer gevaarlijk jaar, en de Verenigde Staten van Amerika worden momenteel geleid door gevaarlijke, incompetente, onwettige mensen die de laatste drie verkiezingen (2018, 2020, 2022) hebben vervalst en alleen aan de macht zijn gekomen door misleiding en crimineel gedrag in plaats van door verdienste. Zij zijn bijna per definitie niet gekwalificeerd om de Verenigde Staten door een wereldwijde oorlog te leiden, en dit betekent dat de reactie van de VS op aanvallen van Rusland of China somber zal zijn, zo niet ronduit apocalyptisch.

Verkiezingen hebben gevolgen. Gestolen verkiezingen hebben catastrofale gevolgen.

Lees meer in de Situation Update podcast van vandaag en het interview met Bob Griswold:

– Hollywood-acteur Jeremy Renner (uit The Avengers) komt bijna om bij ongeluk met sneeuwschuiver
– Wijsheid over veiligheid van apparatuur en het vermijden van letsel bij het doen van onbekende dingen
– Duitsland zegt dat hogere energieprijzen nooit meer normaal zullen worden
– NASA alarmeert over mogelijke door China gerunde militaire maanbasis, de “hoge grond” boven de aarde
– Buffalo Bills speler zakt in elkaar tijdens NFL Monday Night Football, krijgt hartstilstand
– Rusland maakt verwoestende slachtoffers door HIMARS-aanval VS/Oekraïne
– Provocatie duidelijk bedoeld om escalatie Wereldoorlog III met Rusland te forceren
– China klaar om Taiwan aan te vallen zodra VS en NAVO in directe oorlog zijn met Rusland
– Volledig interview met wereldwijde oorlogsanalist over Rusland en China
– VS kan 15% minder BBP krijgen als China Taiwan inneemt
– Tweede interview met expert oude beschavingen over komeetinslag versus zonnevlammen
– Bestonden er pre-Bijbelse oude beschavingen op aarde vóór de tijd van Adam?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Britse journalist keert terug uit West-Oekraïne: “Het zit er vol met nazi’s”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel5G is een wapensysteem ontworpen om mensen te VERMOORDEN, zegt wapenexpert Mark Steele
Volgend artikel“Bakhmut staat in brand”: Thermobarische aanval op Oekraïense posities in de stad – Bekijk video
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Ook in cultureel opzicht hebben zowel Rusland als China transgenderisme, sneeuwvlokjes en mietjes uit hun rangen verwijderd, terwijl het “woke” Pentagon transgenderisme, travestie en feminisering van de militaire cultuur heeft aangemoedigd. En wij hebben Kajsa Ollongren als minister van defensie. In vredestijd maakt het niets uit dat je een homo als minister van defensie hebt, maar in een oorlog is het funest. De Duitsers hebben een oma als minister van defensie, ook zo woke als de pest. Al dat woke volk wilt oorlog tot de laatste Rus dood is. Daarom alle homo’s uit de regering.

 2. Ja, wij beleven allemaal samen een epische tijd.
  Geschiedenis wordt nu met hoofdletters geschreven.
  De uitkomst ? deze ligt in de toekomst.
  Maar één ding staat vast; The Great Awakening is gaande.
  Nooit meer zal het worden zoals het ooit was.
  Wij zijn allemaal veranderd, hebben de wereld veranderd.
  En dit zal onze erfenis aan de volgende generaties worden: ben en blijf mens.
  Jij bent uniek en prachtig.
  Jij hebt een ziel die jou altijd begeleid, luister naar je ziel.
  Geef anderen NOOIT de macht over jou of jouw ziel.
  Ik heb maar één regel in mijn leven, wat gij niet wilt dat U geschiedt doe dat ook een ander niet.
  Lieve mensen succes met 2023.
  Stay your ground.

 3. Geboren in de jaren 70 en opgegroeid met angstpropaganda en leugens. Amerika is onze vriend en bevrijder? Ja echt wel. Duh. Na ’45 nooit meer oorlog maar wel meteen onze jongens naar indonesie sturen om de roep naar vrijheid de kop in te drukken. Overal zitten we te stoken en oorlog uit te lokken samen met onze “vriend” Amerika. Tijd dat de politici allen de strop krijgen en er goede bestuurders komen die samenwerking boven conflict stellen. Die het welzijn van de bevolking voor wie zij werken voorop stellen. Ach wat. Gooi die kernbommen wereldwijd en de wereld zal een betere plek zijn. Zoals de wereld nu is is het volkomen kut. En Rutte moet zijn kankermuil dichthouden en niet zeggen dat het onze oorlog is. Rutte, vieze hond, jij spreekt niet namens mij. Het is mijn oorlog niet !!! Je bent een landverrader en volksverrader.

 4. Voordat Rusland de finale nucleaire klap uitdeelt aan het westen, moeten de nucleaire schuilkelders voor de Russische bevolking op orde zijn,. Zodra het hermitage sluit voor ‘onderhoud’ en Russische kunstcollecties worden ‘gerestaureerd’, dan is het exit noord Amerika – groot Brittannië. Tot die tijd sukkelt het voort.

 5. Beste Mensen

  China hoeft niks te doen
  Taiwan is een provincie van China welk ooit door BuitenAardse mogendheden werd beroofd op de goedgelovige Chinezen
  Te weten de Blanke Mogendheid
  En China op zijn beurt is weer ontstaan uit door een groot deel van Bharat in te lijven
  Mede dankzij die verdeeldheid zaaiers

  Wat is Blank ?
  Blank is Shaytaan
  Ookwel bekend als de Vader van God en Duivel of Aliens of te noemen Gespleten Tong Wezens
  Sliss de Slangen Wezens
  Verdeeldheid zaaiers mentaliteiten op na houdende Energie en daardoor Regeren maar op Sadistische manier
  Barbaars Moordend enzovoorts allerlei bedenkbare manieren van cruwellety = listige gemeenigheden
  Dat zijn dus de Laffaards mentaliteiten op na houdende Wezens

  Kijkt men terug in de geschiedenis dan kan men die wezens er zo uit filteren
  PapaDog alias Idi Amien BabyDog waren ook door het Blank bezeten
  Even als Pieter Menten
  Zo zijn er meerdere bezetenen geweest
  Ook vandaag de dag
  Die weten niks van delen
  Samen Zijn en Samen Leven

  Ikke alles Jij niks is Hun motto
  Jij …….
  Weest maar lekker gelukkig met niks

  Kent men per ongeluk iemand welk in die richting kan denken en leven volgens het gezonde Brein ??

  Zie dan misschien voor het eerst of nogmaals deze documentaire
  Als hulpmiddel

  https://www.bitchute.com/video/PzqaZLoXSxfl/

  Deze is heel goed inelkaar gevlochten
  Zo zijn er nog veele fragmenten die erbij kunnen worden ingevlochten

  De mensen die daar op dat eilandje leven zullen wel bij draaien naar gezond verstand
  Maar zo lang er nog maar èèn Blanke daar zal verblijven
  Zal die trachten Roet in het eten te Strooien
  Pas op hier word niet gesproken over Witte Mensen Beste Mensen
  Ieder Wezen kan door het Blanke worden bezeten
  Zo ook U
  Houd daar rekening mee

  Dank U

   • Beste Mensen

    Petje af voor die genen
    Welken kunnen Zien of Ruiken of Horen dat stroom Groen Blauw Geel Zwart Rood Paars enzovoorts kan zijn

    Of is dat misschien gewoon een Brainwash Hersenspoel methode om alle neuzen een richting op te laten keren te ruiken ?
    Met ’t hode
    Kosten wat kost
    Alle Schapen gedwongen te springen over de Dam in de Ravijn

    Dank U

   • Je vindt Edmund Matthews een domme man terwijl je niet eens zijn video hebt bekeken en dat is net zo dom als mensen die geloven dat de ‘vaccines’ deugen terwijl ze geen kennis hebben genomen van het tegendeel.

 6. In de jaren tachtig werd ik bij een probleem als loodgieter opgeroepen bij een pand aan de ceintuurbaan in Amsterdam. Het bleek een pand te zijn in bezit van “prins Bernhard” junior! Je wil het absoluut niet geloven van wat ik DAAR aantrof! De matrassen lagen letterlijk overal! Een pand, drie etage’s waren in gebruik voor minimaal VIJFTIG mensen! Ik ben niet geheel achterlijk en zodra ik dit door had ben ik onmiddellijk gestopt
  met mijn werkzaamheden. Ik weiger in alle omstandigheden te werken voor de familie “royaal”!!!
  LAAT ZE HET ZELF MAAR OPKNAPPEN! Hoeveel ze mij ook zouden willen betalen? NEEN!
  Niet voor mij bedoeld!

  • in de jaren 70 en 80 was in Bergen op zoom ook een famillie huisjesmelkers actief…10 man op een kamer en 40 man in een pand was ongeveerr de juiste beschrijving….wc en keuken delen….vooral gastarbeiders werden daar geplukt…hoe die famillie heette….iets met nij en pels….VVD tuig in het kwadraat…onze elite…

   huisjes melkers zijn vaak VVD van geboorte en mensenhandel in deze vorm is hun kapitaal groei….

  • Volgens mij was pandjesprins Bernhard von Vollenhoven (25.12.1969) eind jaren tachtig bezig met zijn studie Economie in Groningen (later ook in Washington D.C.) en zijn eerste zakelijke activiteiten ontplooide hij met twee studievrienden onder de naam Ritzen koeriers begin jaren negentig na de invoering van de OV-Studentenkaart (vanaf 01.01.1991).

 7. Eind jaren 70 waren er op een bedrijf veel moslims; de eerste lichting, die nog werkten; Er was een imam bij, en die verhuurde een huis met een heleboel bedden. ieder bed voor12 uur per dag/nacht.

  Nou was ik electromonteur, en het heilige der heiligen was de schakel en beveiligingsruimte.
  Daar ging die Imam alijd in bidden.
  alle moslims waren bang voor hem, maar ik was op een leeftijd dat ik door deuren liep zonder ze open te doen.

  Ik pakte die idioot bij zijn soepjurk, sleepte hem eruit, buitendeur open, en trapte hem naar buiten.

  poosje daarna kwam ik de directeur tegen–die zei: “goed gedaan, werd tijd”…

  Alleen als ik nachtdienst had, was ik voorzichtig….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in