Het niveau van de gekte in de Verenigde Staten en Europa blijft stijgen Kent u de uitdrukking: “Denial ain’t a river in Egypt?” Veel denial (ontkenning) in Washington en de Europese hoofdsteden. Toch worden enkele zeer ongemakkelijke waarheden erkend, schrijft Larry Johnson.

Het Pentagon geeft bijvoorbeeld toe: “Het zal moeilijk zijn voor Kiev om de gevechtscapaciteit van Abrams-tanks te behouden.” Toen ik bij de CIA werkte, noemden we dit NSA (No Shit Analysis). Bedankt, Captain Obvious.

Het Pentagon gaf ook het volgende toe:

De VS heeft momenteel geen extra M1A2 Abrams-tanks in haar arsenaal om ze naar Oekraïne te sturen, dus het overdrachtsproces zal enkele maanden duren – deze tanks zullen moeten worden aangekocht bij fabrikanten, zei plaatsvervangend Pentagon-woordvoerster Sabrina Singh.

De “mengelmoes” van verschillende modellen NAVO-tanks, die elk verschillende levertijden hebben, zorgt voor ongekende logistieke problemen voor Kiev. Daarom zijn militaire deskundigen er niet zeker van of de NAVO-tanks dit voorjaar een beslissende invloed zullen hebben op het slagveld. – WP

Denk aan de propagandaoverwinning voor de Russische president Vladimir Poetin als er foto’s opduiken van uitgeschakelde Amerikaanse tanks op een Oekraïens slagveld. – CNN

Ik denk (althans dat hoop ik) dat de lezers van mijn blog begrijpen dat het feit dat een tank zwaar gepantserd is en over vernuftige technologie beschikt om tijdens het rijden te schieten, waardeloos is zonder een goed getrainde tankbemanning. En training duurt maanden, geen weken. De Oekraïners hebben niet de luxe van tijd. Het huidige offensief van Rusland is groter dan de meeste commentatoren beseffen. Het probleem van het ontbreken van getrainde bemanningen wordt nog verergerd door het ontbreken van een logistieke aanvoerlijn voor munitie, reserveonderdelen en personeel dat tanks met gevechtsschade kan repareren (of basisonderhoud kan uitvoeren). Dit is een recept voor chaos voor het Oekraïense leger.

  Wit-Rusland toont NAVO-lid bewijs over helikopter "incident"

Verstandige, verantwoordelijke beleidsmakers zouden op zoek moeten gaan naar een uitweg. Maar die mensen zitten niet in de Biden-regering. Zij verdubbelen als een ontspoorde gokker die al zijn geld heeft verloren en nieuw kapitaal van de maffia leent:

Verenigde Staten sluiten levering van F-16 gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne niet uit – plaatsvervangend Pentagon woordvoerster Sabrina Singh.

“We gaan niets uit overweging terugtrekken <…> Ik loop niet vooruit op pakketten (van militaire bijstand) die nog niet zijn aangekondigd, of beslissingen van de president of de minister (van Defensie),” antwoordde ze op een vraag over de mogelijke uitzending van F-16 gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne. – https://t.me/azmilitary11/35117

De waanzin beperkt zich niet tot de wandelgangen van Washington. Belangrijke Europese landen omarmen de krankzinnigheid die in Washington wordt aangehangen:

Frankrijk en Italië zijn bijna klaar met de technische details voor de levering van SAMP-T luchtverdedigingssystemen aan Oekraïne. Dit meldde Reuters donderdag, op basis van diplomatieke bronnen.

De minister van Defensie, Guido Crosetto roept het schrikbeeld op van een verwoestend conflict en veel groter dan het huidige, de Derde Wereldoorlog, die “begint op het moment dat Russische tanks in Kiev en aan de grenzen van Europa aankomen. Ervoor zorgen dat ze aankomen is de enige manier om het te stoppen”. Dat zegt hij tijdens een evenement in Rome, na te hebben deelgenomen aan een bilaterale bijeenkomst met zijn Franse collega Sébastien Lecornu, die hij ’s middags in de Villa Madama in Rome heeft ontvangen. – https://translated.turbopages.org

Niet tevreden met het verbranden van hun bruggen van verzoening met Moskou, willen de Europeanen ook Wit-Rusland straffen, blijkbaar zonder rekening te houden met de waarschijnlijkheid dat een dergelijke actie de banden tussen Rusland en Wit-Rusland zal verstevigen:

Heeft niemand van de westerse inlichtingendiensten het erover dat de historische gegevens over de “doeltreffendheid” van sancties aantonen dat sancties onmachtig zijn om een verandering van regime of beleid teweeg te brengen?

Ondertussen beweerden Oekraïense bronnen dat er grote explosies waren in de kerncentrale van Zaprozhye. De Russen zeggen: “Nyet!”.

De informatie van het IAEA over krachtige explosies bij de kerncentrale van Zaporozhye is een provocatie om het publiek ervan te overtuigen dat Rusland de nucleaire veiligheid niet kan garanderen, aldus Renat Karchaa,” adviseur van de algemeen directeur van Rosenergoatom.

De realiteit op de grond voor de Oekraïense troepen is grimmig. Vorig jaar plaatste ik een aantal video’s van Oekraïense soldaten die hun smeekbeden op sociale media plaatsten en de politieke en militaire leiding om steun smeekten. Sinds juli zijn er maar weinig van dergelijke video’s geweest. Deze week kwam er een nieuwe uit van een gedecimeerde compagnie van het 144e Territoriale Verdedigingsbataljon. Dit lijkt een legitiem verzoek om hulp en geeft een somber beeld van wat de Oekraïense eenheden in de Donbas te wachten staat:

“Ten tijde van het grootschalige offensief en de gewapende agressie van Rusland sloot ik mij met honderden mannen en vrouwen aan bij de gelederen van het 144e Territoriale Verdedigingsbataljon. We leefden mee met het gebrek aan VVK, het gebrek aan adequate wapens en uniformen. Van februari tot december vonden in mijn eenheid ongeveer 5 schietoefeningen met AK’s en trainingen in tactiek plaats. Hoewel we, volgens de papieren, bijna elke dag vuurtraining hadden voor de ontwikkeling van verschillende soorten wapens.

In januari werden we naar de gevechtszone gestuurd in de operationeel-tactische formatie van Soledar. Het eerste gevecht vond plaats met aanvalselementen, waarop we niet voorbereid waren. We zaten zonder communicatie met het commando van de mortierbatterij, we leden verliezen in doden en gewonden. We werden geconfronteerd met tankvuur, waardoor onze groep uiteenviel.

Na 2 dagen, zonder goede medische hulp, werden de restanten van mijn peloton en andere pelotons opnieuw naar de contactlijn gestuurd met gevechtscontacten en directe artilleriebeschietingen, waardoor we ons hoofd niet konden optrekken. We werden er gewond heen gestuurd, shell-shocked-, zonder aanvoer van spullen die we hadden verloren. We hadden weer gewonden, en de toestand van de eerdere gewonden verslechterde. Bovendien werd onze basis verwoest door artillerievuur.

Sommigen van ons zaten zonder winterspullen, zonder alles dan wat we op het moment van de operatie aanhadden, dat wil zeggen, kogelvrij vest, lossing, machinegeweer. Sommigen van ons hebben ziekenhuiscertificaten in handen over de noodzaak om voor 5 dagen vrijgesteld te worden van dienst.

Niemand van ons weigerde en weigert gevechtsmissies uit te voeren, de meesten van ons zijn gewoon niet gevechtsklaar door verwondingen, gebrek aan ondersteuning, communicatie en coördinatie.” – https://t.me/azmilitary11/35112

Ik geloof niet dat dit een geïsoleerd, uitzonderlijk geval is. Ik denk dat hun boodschap een breder probleem weerspiegelt dat het onvermogen van de Oekraïense militaire commandanten benadrukt om hun troepen ter plekke adequaat te bevoorraden en te ondersteunen.

  De beker met geduld loopt over: Hoe steun voor Oekraïne de ratings van westerse politici beïnvloedde

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De oorlog in Oekraïne en de onuitstaanbare hypocrisie van de westerse politiciVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEXPLOSIEF: Pfizer GEEFT TOE dat ze covid virussen ONTWERPEN
Volgend artikelDe mensheid moet zich voorbij angst, onzekerheid en twijfel bewegen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ik weet dat onze inlichtendiensten altijd meelezen, bij dezen:
  nucleaire holocaust omdat een corrupt, neo nazi land in het zadel moet blijven? Ik heb daar geen zin in, de gewone burgers op deze planeet ook niet.

  • Als je bij de inlichtingendienst werkt?
   1. Val je straks dan ook onder de nieuwe pensioenwet, zodat je op je 70e na een ambtenarencarriere van APG raad van toezicht “communist” Paul Rossenmuller te horen krijgt “and it’s gone”…
   2. Sta je dan ook op de wachtlijst voor operaties in her ziekenhuis?
   3. Wordt je dan in je verpleeghuis straks ook eens per week maar gewassen wegens gebrek aan personeel.
   4. Lopen de gevaarlijke gekken die je met moeite en gevaar voor leven samen met de politie opgespoord hebt dan vrij rond, omdat ze “aan de aandacht van hun begeleider ontsnapt waren?”
   5. Kunnen je “woke” opgevoede kinderen dan ook geen huis kopen dankzij falend monetair stimuleringsbeleid en mag je dan zelf financieel bijdragen door je boot te verkopen?
   6. Eet je dan straks ook met ons luizen en krekels via allerlei voedingsmiddelen technologien?
   7. Kun je straks niet zoals de “babyboomers” met een camper door Europa toeren, want “global warming”
   Ik kan zo wel meer bedenken. Als je voor de veiligheidsdiensten werkt, dan zou ik meer eisen voor hetgeen je doet… dat doen wij overigens ook, ondanks dat de vakbonden niet meer zo machtig zijn als in de tijd van vadertje staat Wim Kok…

   • @Emile, je zou asiel kunnen aanvragen in België. Misschien word je ondergebracht in een luxueus cruiseschip op de Schelde in Antwerpen.
    Wie niet waagt, wie niet wint toch?
    Zo ontstaat in ons kikkerlandje weer ruimte voor Afrikaanse & Aziatische kansparels.

    • In onderontwikkelde derde wereld landen is duidelijk nog zoveel werk aan de winkel en toch worden ze door hun eigen ‘bekwame’ jongemannen in de steek gelaten om ons hier te komen ‘verrijken’ met hun grote ’talenten’…

 2. Als je bij de inlichtingendienst werkt, ben je pas echt een HELD als je een KLOKKENLUIDER wordt.
  Zie de HELDEN van de 20ste eeuw:
  Edward Snowden en Julian Assange.
  Doet het ze maar na, als je bij de HELDEN van de 21ste eeuw wil horen.
  Julian Assange en Edward Snowden waren LEVENS REDDERS, nou U nog geheimagent.

  • Assange & Snowden hebben goed werk verricht tot op zekere hoogte. Assange heeft bij zijn WikiLeaks een land niet genoemd: de op 14.05.1948 opgerichte zionistische entiteit aka Israël.
   Het lanceren van de Panama papers heeft ook bepaalde multinationals/ banken/ personen uit de wind gehouden.
   De agenda hierachter is zo ongelofelijk smerig en gaat alle bevattingsvermogen te boven.

  • Ik zou meer respect hebben voor Assange en Snowden als ze ook mistoestanden aan het licht zouden gebracht hebben over andere landen (China, Rusland) in plaats van eenzijdig alleen over het Westen.

 3. We vestigen onze hoop op mensen die het voor ons oplossen, zo hadden we Reiner Fullmich waarin we vertrouwen hadden en sommigen vertrouwen op Trump of Putin die ons verlossen van de “great reset” Allemaal verloren hoop, we moeten het zelf doen, de massa moet zich verenigen tegen deze tiranie van onze regeringen. De tijd van praten en opvoeren van argumenten is voorbij, ze luisteren niet naar het volk dus moeten ze voelen. Als wij in vrede willen leven zonder onze zonen in een moordend oorlog te verliezen zullen we zelf de wapens moeten opnemen en onze regeringen de laan uit sturen. Helaas hebben zij ons in een hoek gedrukt waaruit we alleen met zinvol geweld uit kunnen raken. De figuren in onze regeringen die oorlog willen en sancties opleggen zijn erger als de meest psychopatische massamoordenaars. Vanuit hun veilig warme kantoortjes voeren ze een laffe oorlog tegen de burgerbevolking in eigen en andere landen. Sancties opleggen is oorlog tegen de gewone mensen. Een uiterst laffe daad.

 4. “Zij verdubbelen als een ontspoorde gokker die al zijn geld heeft verloren en nieuw kapitaal van de maffia leent”

  De standaard (niet werkende) linkse methode voor het oplossen van problemen dus…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in