SPC Willis G. Pelton, USA / Wikimedia / (Public Domain)

Ondanks Amerikaanse beweringen dat ze Oekraïne zullen leveren wat het nodig heeft om tegen de Russen te vechten, klopt de rekensom aan Amerikaanse zijde niet. Wat bedoel ik daarmee? Als je berekent wat de Verenigde Staten produceren en daarvan aftrekt wat Oekraïne dagelijks verbruikt – of het nu gaat om 155 mm houwitsers granaten, ATACMS of Patriot raketten – dan schieten de Verenigde Staten ernstig tekort, schrijft Larry Johnson.

Laten we de Patriot-raket als voorbeeld nemen. In 2010 had Lockheed Martin meer dan 10.000 Patriot-raketten geproduceerd. Kunnen we het erover eens zijn dat deze hoeveelheid niet alleen in handen was van de Verenigde Staten? Volgens Wikipedia produceerden de Verenigde Staten “1.106 lanceerinrichtingen in de VS (483 waren er in dienst in 2010). Meer dan 250 lanceerinrichtingen geëxporteerd naar 18 landen.”

Een PATRIOT-batterij (d.w.z. de basisvuurwapeneenheid) bestaat uit een phased array radar, een gevechtscontrolestation, computers, stroomopwekkingsapparatuur en tot acht lanceerinrichtingen die elk vier vuurklare raketten bevatten. Er zijn ongeveer 90 soldaten toegewezen aan een batterij, maar drie soldaten in het inzetcontrolestation zijn het enige personeel dat nodig is om de batterij te bedienen tijdens gevechten. Het eerste gevechtsgebruik van PATRIOT vond plaats in Saudi-Arabië en Israël tijdens Operatie Desert Storm.

De PAC-3 MSE raketten worden gelanceerd door het Patriot luchtverdedigingssysteem, gemaakt door Raytheon, en ze vertrouwen op kinetische kracht om een breed scala aan luchtbedreigingen neer te halen, waaronder zowel ballistische als kruisraketten en vliegtuigen.

Lockheed werkt samen met het Amerikaanse leger aan een jaarlijkse productie van 550 raketten op de productielocatie in Arkansas. In een interview met Defense News in december zei Brenda Davidson, vicepresident van de PAC-3 programma’s van het bedrijf, dat ze een productie van 500 per jaar hadden bereikt.

Dus reken maar uit. Als er in 2010 10.000 raketten waren en Lockheed produceerde er 500 per jaar, dan waren er tegen het einde van 2023 nog eens 6.500 extra. Maar de realiteit is dat de Amerikaanse en wereldwijde voorraden veel kleiner zijn. Saoedi-Arabië vuurde een aantal Patriot-raketten af in een poging om Houthi-raketten te neutraliseren tijdens hun oorlog, die begon in 2015. In 2021 vuurden de Houthi’s 430 raketten af tegen Saoedi-Arabië. Als Patriot-raketbatterijen werden gebruikt om die dreiging te verslaan, betekent dit dat er 860 Patriot-raketten werden gebruikt (d.w.z. je vuurt twee raketten af tegen elke inkomende raket). Dat betekent dat er aan het eind van 2023 nog maar 15.640 Patriot raketten waren als er geen waren afgevuurd in andere conflicten.

  De oorlog in Oekraïne markeert het einde van het Amerikaanse Imperium - "Wat overblijft is een dampende hoop schulden in dollars"

Maar we weten dat dit niet waar is. Kijk eens naar deze cijfers:

Rusland heeft ongeveer 7.400 raketten en 3.700 Shahed kamikaze-drones gelanceerd op doelen in Oekraïne tijdens zijn 22 maanden oude invasie, zei Kiev op donderdag, wat de enorme schaal van Moskous luchtaanvallen illustreert.

De Oekraïense luchtverdediging was in staat om 1.600 van de raketten en 2.900 van de drones neer te schieten, zei de woordvoerder van de luchtmacht, Yuriy Ihnat, in televisiecommentaren.

Als er Patriotraketten waren afgevuurd op elk van de Russische raketten – opnieuw, met gebruik van de twee Patriots voor elke inkomende raket – zou Oekraïne, in theorie, 14.800 Patriots hebben ingezet. Laten we dat aftrekken van de 15.640, dan blijft er een totaal over van 840 Patriot-raketten in de Amerikaanse inventaris. Kortom, als Oekraïne vertrouwt op het Patriot-systeem als zijn primaire luchtverdedigingsoptie, is het de pineut.

Denk eens aan wat er op 29 december 2023 in Oekraïne gebeurde.

Volgens Oekraïense functionarissen werden ten minste 122 kruis- en ballistische raketten en 36 drones afgevuurd, waarbij ten minste 58 mensen omkwamen en meer dan 160 gewond raakten[1] in een nachtelijke landelijke aanval[3][4] die tot 18 uur duurde.[5] De Oekraïense luchtmacht beweerde 87 raketten en 27 drones te hebben onderschept.

Als het Patriot-systeem uitsluitend werd gebruikt om de Russische aanval te bestrijden, betekent dit dat er 244 Patriot-raketten werden ingezet. Bekijk het eens van een andere kant – in één dag zou Oekraïne bijna 50% hebben gebruikt van wat Lockheed Martin in één jaar kan produceren. Je hoeft geen graad in wiskunde te hebben om te beseffen dat dit onhoudbaar is voor Oekraïne en de Verenigde Staten.

  Zijn er winnaars in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne?

Ik geef toe dat ik niet precies weet hoeveel Patriotraketten er in Oekraïne zijn afgevuurd tijdens de Russische speciale militaire operatie. Volgens Newsweek ontving Oekraïne zijn eerste Patriot-systeem begin 2023, dus de verbrandingssnelheid die ik heb geprojecteerd overdrijft de werkelijke uitgaven van Patriot-raketten. Maar het fundamentele punt blijft – de Verenigde Staten zijn niet in staat om de hoeveelheid Patriot-raketten te produceren die nodig zijn om Russische aanvallen te onderscheppen. En Oekraïne is niet het enige oorlogstoneel waar de Patriot wordt ingezet. Laten we Israël niet vergeten. Iran heeft met zijn massale drone- en raketaanval in april een aanzienlijk deel van Israëls Patriot-voorraden opgevreten.

Brian Berletic heeft net een nieuwe video geplaatst over deze kwestie en andere tekortkomingen waarmee de Oekraïners worden geconfronteerd.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hoe het Westen zich in Oekraïne misrekend heeft en waarom er geen staakt-het-vuren komtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGriezelig – Hoe de politiestaat ons eraan went om moderne slaven te zijn
Volgend artikelAlles in onze samenleving is erop gericht om ons te laten geloven in de propaganda
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. De kostprijs van die Amerikaanse ‘raketjes’ zijn waanzinnig ; stel je voor 1miljoen $ per stuk , de wapenmaffia wrijft uiteraard in zijn handen + de ganse US deep state bende, maar ook het corrupte EU circus vieren FEEST …..LET THE fckn GOOD TIMES ROLL !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in