Russische militairen in Grozny Bron: Sputnik © Kirill Kallinikow

Het lijdt nu geen twijfel meer dat Rusland Oekraïne zal verslaan en zijn voorwaarden zal opleggen. Zoals Poetin enkele weken geleden zei, was het zijn fout te denken dat hij het Westen kon vertrouwen om tot een redelijke overeenkomst te komen en had hij geen echte keuze dan zijn Oekraïense marionet militair te verslaan. Zijn gewiekste minister van Buitenlandse Zaken Lavrov wees erop dat discussies met de huidige Amerikaanse regering geen zin hadden. Zij hebben geen verstand van oorlog en nog minder van diplomatie, schrijft Thomas H. Lipscomb.

Maar hoe zullen de Verenigde Staten reageren op het besef dat de jarenlange VS/NAVO-planning van de Oekraïense proxyoorlog die Angela Merkel onlangs onthulde, niet heeft geleid tot de ineenstorting van de Russische macht en de omverwerping van Poetin, maar tot de vernietiging en opdeling van Oekraïne en de ontmaskering van de Amerikaanse en NAVO-militaire uitdaging als enorm inferieur aan haar reputatie? Dit was een angst die Biden daadwerkelijk blootlegde in zijn ontmoeting in het Witte Huis tijdens het bezoek van Zelensky voor Kerstmis.

Door hun totale controle over de media kunnen de VS/NAVO de bevolking nog geruime tijd in het duister houden van deze ramp voor de westerse macht en pretenties. Maar de internationale gevolgen zullen onmiddellijk merkbaar zijn.

De Amerikaanse militaire planning was ooit van wereldklasse. Maar wie plant er nu een proxy-oorlog tegen Rusland, een van de erkende meesters van de artillerie met veel betere luchtverdedigingstechnologie dan welk Westers land ook, en rust vervolgens onze marionet Oekraïne uit met inferieure wapens en slechts genoeg munitie voor zes maanden? En konden de Amerikaanse planners het niet helpen te weten dat er geen productiebasis meer was voor herbevoorrading, en dat de opslagplaatsen van de NAVO praktisch leeg waren?

  Het moment van de vernietiging van de basis van de speciale strijdkrachten van de Oekraïense strijdkrachten in Khmelnytsky op video vastgelegd

Rhett Butler herinnerde de Zuidelijke afscheidingsleiders er minachtend aan: “Er is geen kanonnenfabriek in het hele Zuiden.” In de Verenigde Staten is het vandaag de dag niet veel beter. Het is een eeuwenoude waarheid als een koe dat logistiek de sleutel is tot dominantie op het slagveld. Hebben onze huidige militaire planners dat op de een of andere manier gemist?

Amerika struint nu zijn schroothoop af naar verouderde wapens die toch nooit op tijd kunnen arriveren om de lijsten met militaire hulp van het Pentagon aan te vullen, samen met productiecontracten voor toekomstige voorraden die irrelevant zijn, en Oekraïne graaft stoomlocomotieven uit musea om te rijden op wat er over is van zijn spoorwegsysteem.

Maar het huidige leiderschap van de Verenigde Staten is een stel totale idioten, verblind door ideologie, arrogantie en illusies over het nastreven van een “op regels gebaseerde” wereldhegemonie, een kans die al lang voorbij is, zoals onze prestaties in deze proxy-oorlog laten zien. De Verenigde Staten hebben misschien de Koude Oorlog gewonnen, maar de vrede verloren. Haar strategisch denken en haar leger zijn verouderd en de configuratie van zowel troepen als materieel is gebaseerd op veronderstellingen van het afgelopen millennium. De strijd voor een Grote Wereldwijde Reset onder een unipolaire Amerikaanse hegemonie is ook verloren. Het World Economic Forum is nu ongeveer even relevant als het Heilige Roomse Rijk. Het enige wat ze kunnen blijven doen is de steeds autoritairder wordende staten van het Westen terroriseren met stompzinnige beleidsvoorstellen.

De poging om Rusland te vernietigen heeft het land aangezet tot een uitbarsting van briljante diplomatie en leiderschap door Poetin en zijn team, die stilletjes hebben vastgesteld dat de rest van de wereld de voorkeur geeft aan soevereiniteit en een multipolaire wereld. De “Pox Americana” van na de Koude Oorlog, zoals Larry Johnson het noemde, is voorbij. Historici van de toekomst zullen deze periode van de geschiedenis met fascinatie bestuderen. Weinig keren in de geschiedenis hebben zulke immense veranderingen zich zo snel voltrokken.

  Het enige wat nog ontbreekt is een zombie-invasie - Spaanse premier

Maar hoe zullen de idioten in Washington reageren? Zullen zij hun toevlucht nemen tot een poging om Petraeus’ “coalitie van bereidwilligen”, samengesteld uit enkele NAVO-troepen en enkele van onze eigen troepen, te implementeren? Petraeus heeft tot nu toe twee belangrijke ideeën gehad in zijn leven: Als cadet trouwde hij met de dochter van zijn baas, de Superintendent van West Point, en hij koos ervoor om zijn CIA-mannen die in Benghazi stierven in de steek te laten om Obama en Hillary Clinton niet in verlegenheid te brengen. Zal een wanhopige VS/NAVO een oorzaak verzinnen en daadwerkelijk fysiek ingrijpen om de onvermijdelijke nederlaag van Oekraïne te voorkomen?

Er is een mogelijke belangrijke aanwijzing en die komt van Poetins tactiek in de Donbas. Waarom zouden de Russen, als een groot offensief om de Donbas in te nemen en uit te breken op het punt staat te beginnen, de linie die ze al in handen hebben intensief versterken? Zou het kunnen dat na de absurde Parthische speldenprikken die de CIA in Rusland zelf heeft toegebracht, de Russen hebben besloten dat de VS/NAVO net genoeg buiten zinnen zijn om zowel een tactische atoombom als een NAVO-aanval te proberen?

De komende zes maanden worden waarschijnlijk de meest huiveringwekkende die we tot nu toe hebben gezien.

Thomas H. Lipscombwas is oprichter en CEO van twee publieke bedrijven in digitale technologie en bezit vijf patenten. Hij is directeur geweest van verschillende mediabedrijven, waaronder CEO van Times Books, en hij heeft artikelen geschreven voor publicaties als The New York Times, The Washington Post en The Wall Street Journal.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische televisie over de deïndustrialisering van EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

  Volgende stap naar WOIII - Vicepresident Harris: "De Verenigde Staten hebben formeel vastgesteld dat Rusland misdaden tegen de mensheid heeft begaan"

Lees meer over:

Vorig artikelAls de vaccin-verzwakte immuniteit explodeert, verwacht dan drie dingen van de regering om het te verdoezelen
Volgend artikelEen bakstenen muur
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. En konden de Amerikaanse planners het niet helpen te weten dat er geen productiebasis meer was voor herbevoorrading, en dat de opslagplaatsen van de NAVO praktisch leeg waren?
  Ik weet het niet…
  Ik verwacht van de neocons dat ze steeds weer een nieuw konijn uit de hoge hoed toveren.
  Vertrouwd heb ik ze sowieso nooit, maar nu ben ik zelfs bang voor deze satanisten.
  Aan de andere kant, als dit mijn einde is, is het zo!
  Dood aan de wef, satanisten, who, VN, en al onze “leiders”.
  Lijkt me trouwens ook nog een goed voornemen voor 2023 👍💣🪓🔥💪

  • Autoritaire figuren dulden geen slecht nieuws of tegenspraak. Ze negeren factoren die in hun nadeel werken en leven daarom in een fantasiewereld. De ‘lastige persoon’ die ze hieraan herinnert moet de mond worden gesnoerd, waarmee het probleem natuurlijk nog steeds bestaat. Dat probleem wordt steeds groter naar mate de tijd vordert. Dat is de reden dat de autoritaire figuren steeds dictatorialer worden, want door het negeren van de problemen worden die ook groter. Ook worden de problemen voor de buitenwereld langzamerhand zichtbaar, wat ook weer de kop ingedrukt moet worden. Het griezelige eraan is dat de autoritaire figuren het spel hoog gespeeld hebben maar niet tegen gezichtsverlies kunnen en daarom tot het bittere einde doorgaan. Zie de film ‘der Untergang’.

 2. Er is geen 1 Amerika er zijn meerdere en ook meerdere presidenten, zo is Biden enkel president van City Washington DC inc. maar die is al sinds november 2020 failliet en ook USA is failliet. (vandaar de roep naar het digitale geld wat op niets is gebaseerd, zodat zij de macht kunnen behouden.) Het Amerikaanse leger is allang compleet geprivatiseerd en wordt nu aangestuurd door de neocons, die zwaar geïnvesteerd hebben in Oekraïne. Het land Oekraïne was al compleet toe geëigend door deze neocons die met beursgenoteerde grote internationale coöperaties alles opgekocht hebben.

  De plaatselijke bevolking moesten verkassen van deze neocons, omdat zij hun toe geëigende landerijen en andere delfstoffen in het land willen inpikken en zo het land kunnen plunderen. Nu Rusland het oosten van het land, waar de Russisch sprekende bevolking wonen en tevens het gebied is waar de meeste vruchtbare gronden en delfstoffen bevinden en ook nog eens ideaal gelegen aan de zwarte zee. Wat vroeger gewoon bij Rusland behoorde. De plaatselijke bevolking komt bevrijden van deze genocide van het westen.

  Die de NAVO altijd al gebruiken als een privaatleger voor de neocons. De hebzucht van deze neocons kent geen grenzen, vandaar dat Amerika constant oorlog voeren in landen waar lucratieve delfstoffen te halen is. Daar Rusland ook veel lucratieve delfstoffen bezit, moet en zal Rusland omver geworpen worden, om ook dat land te kunnen leeg roven. Want het Angelo Zionisten Rijk van de neocons onderhandelen nooit, maar veroveren landen. Die ze vervolgens leeg plunderen op kosten van de plaatselijke bevolkingen.

  Daar de WEF een creatie van de neocons zijn, om zo iedereen te onderwerpen aan hen. De nutteloze willen ze ruimen en de bruikbare nog even sparen totdat zij ook overbodig zijn. De zogenaamde bruikbare idioten, die geld boven hun eigen landen stellen. Daar moet het zogenaamde vaccin voor zorgen. De mens ombouwen tot een willoze en hersenloze wezens, die door het A.I. bestuurd worden naar de wensen van de hebzuchtige neocons. Met het digitale programmeerbare geld kunnen zo alles toe eigenen en iedereen onderwerpen en dwingen om de euthanasie spuit te nemen en/of zich te laten ombouwen naar het voorbeeld van de neocons.

  De westerse bevolking zijn al zo ver geconditioneerd dat zij geld boven hun eigen kinderen kiezen en zo zonder pardon hun eigen kinderen opofferen door hen te laten injecteren met deze euthanasie spuiten of bewust geen kinderen nemen, om zo een luxere leventje op na te kunnen houden. Allemaal zogenaamd voor het klimaat te redden, want met deze onzin worden nu hele werelddelen in dood en verderf gestort en de economie bewust de nek omgedraaid. Door gebruik te maken met ego-engenering om het weer ermee te manipuleren. Zo om extreme droogtes of net andersom om bewust de oogsten te laten mislukken of bosbranden te veroorzaken of overstromingen of extreme hitte of extreme kou. Zodat het net lijkt alsof we het klimaat moeten redden, door natuurlijke gassen zoals CO2 en NO2 te gaan verbieden.

  Elke logica ontbreekt, maar dat is in elke ideologie die gehanteerd wordt vanuit de zogenaamde regeringen. Die in werkelijkheid niets anders zijn dan commerciële coöperaties die alle omgekocht zijn door deze neocons of d.m.v. staatsgrepen door grove fraudes met verkiezingen. De burgers zijn allang buiten spel gezet. Verkiezingen zijn niets anders dan een illusie voor de burgers dat zij inbreng hebben op het gevoerde beleid. Zo is bij ons de 2e en 1e kamer niets meer dan toneel opvoeringen voor de bühne, om de illusie hoog te houden dat we in een fictieve democratie leven. De oppositie moet er stevig tegen het beleid schoppen, zodat het net lijkt alsof. Maar het zijn de katvangers (de PVV en de FvD) om zo de burgers in het systeem te laten geloven.

  • >>> vandaar de roep naar het digitale geld wat op niets is gebaseerd <<<

   vandaar de roep naar het digitale geld wat OOK op niets is gebaseerd.
   Ons huidige monetaire stelsel is al op niets gebaseerd namelijk. Zogenaamd 'Fiat Currency' gecreerd uit 'lucht' of beter door elke: SUKKEL die een lening aangaat..

   zie evtl:
   Money as Debt (2009)
   http://www.bitchute.com/video/oUGpITCNr8OP/

 3. Een “ lange termijn overwinning van Rusland” zal het “ omgooien “ van het internationale betalings verkeer zijn.
  Rusland heeft eerst voordat de oorlog begon, of zeer in het begin van de oorlog, hun steun in het buitenland veilig gesteld. Heel slim van Putin.
  Putin is gaan praten met de BRICS landen en China en Saudie Arabië en heeft hen herinnerd aan de Amerikaanse leugens en bedrog in het midden oosten, in Azië en overal waar Amerika “ bevrijdings “ oorlogen voerde. En uitgelegd welke hypocrisie hier achteruit…… dit was voor Putin aantoonbaar eenvoudig.
  Putin heeft hen verteld hoe “ machtig” Amerika is met het SWIFT betalings systeem , dat als Amrika iets niet aanstaat deze landen ( net als nu in Rusland) opeens niet meer bij hun valuta kunnen komen.
  Dit is waarschijnlijk ingeslagen als een bom, ( zeker bij Saudie Arabië) en zo heeft Putin bewerkstlligt dat deze landen nu voor de tactiek van Rusland kiezen in plaats van Amerika.

  Dit is een KEERPUNT IN DE GESCHIEDENIS‼️

  Amerika zonder macht over andere landen, dat wordt een nieuwe ontwikkeling in de Geopolitik.
  Europa begint ook al af te kalven,dat heeft meer tijd nodig maar het bombardement van de noordstream pijplijdingen is nog niet vergeten, zeker niet door Duitsland.

  De grootste economieën terwereld liggen nog altijd BUITEN DE USA. En kunnen dus een vuist maken tegen de USA. En zeker met China gaat dat lukken.
  En Rusland kan op termijn samen met deze landen AMERIKA TOTAAL BANKROET GAAN MAKEN ❗️
  De dollar is nu al niets meer waard…..

  Dus oorlog of niet, hoe het ook af zal lopen in Ukraine; AMERIKA KOMT EENMAAL OP DE KNIEËN ‼️
  Dankzij de geopolitieke strateeg Putin…… het was nu zijn momentum❗️
  Het grote gevaar is wel “ de Amerikaanse als de spreekwoordelijke kat in het nauw” gekke sprongen zal gaan maken en ze zijn in Washington gek genoeg om naar kernwapens te grijpen.

  Dan zijn er ALLEEN MAAR VERLIEZERS. Ook Amerika zal dan totaal vernietigd worden.
  Dit blijft een risico want de haat bij “ Uncle Sam “ zit wel diep.

  • Het eerste deel van uw betoog klopt! Wat in Het Westen ook niet doordringt is dat de oud-gekolonialiseerde landen nu wat meer in hun mars hebben dan twintig- dertig jaar geleden. Als het geen rancune is, dan zal een zeker leedvermaak niet vreemd zijn bij het gespartel en de huichelachtige taal van hun vroegere onderdrukkers die hun land leeg roofden en bevolking vernederde.

   • Luc,
    Zou Rusland echt niet weten dat (als ik het goed heb ) India zijn gas of olie gekocht bij Rusland voor veel meer geld weer doorverkocht aan sommige Westerse landen en er dus dik aan verdiende?
    Nieuwsgierig ben ik zelf naar dit antwoord, zou Rusland van Putin er hard om hebben gelachen of wisten zij het niet, zelf vond ik het wel humor.

    • Alle BRICS landen waren volledig op de hoogte. En ook alle olieproducerende landen die zich aan zullen sluiten bij een MULTI polaire wereld. Ze lachen nu nog..

   • Ten eerste is deze theorie nieTs waard en ten tweede zijn er altijd landen geweest om de gehele wereld aan zich te onderwerpen maar de tegenstand is groot en overwint altijd,,,,,met veel slachtoffers dat was al sinds de mens hier op deze aardkloot rond mocht lopen…..
    Ook putin denkt zo,,,,,om de bedreigingen die hij denkt vanuit het westen zijn land doet afkalven rusland…..Rusland heeft door de eeuwen heen landen en gebieden onderworpen Ook nu weer wil hij zijn vroege bondegenoten zijn wil opleggen Putin maakt dus dezelfde fout als Napoleon en Adolf Hitler dat alle landen die tegen hun waren uiteidelijk capituleren en vrede willen sluiten maar dat lukte dus niet>>>>> Hierdoor verloren zij beiden de oorlog
    De mens wil vrijheid waar dan ook ter wereld maar die is er nooit gekomen omdat ook zonder oorlog te voeren de vrijheid door de regeringen in die landen weer wordt beperkt!!!!

 4. Vermoedelijk dat de VS met de navo nog een konijn uit de hoge hoed toveren. De kans dat de navo West Oekraïne bezet is enorm.

 5. Ooit was er in NL een operatie “Gladio”(als ik de naam goed heb.
  Ik las dat er ook zoiets in Oekieland is; dus verzet en sabotage als Oekieland bezet is.
  Maar die moeten niet vergeten, dat hun high security gevangenissen geen pretparken zijn, en dat de Gulags in Siberie niet gezellig zijn.

  En dat er een doodstraf is op terrorisme.

  • Niet slechts in Nederland maar in alle landen behorende bij NATO. Zogenaamde ‘stay behind’ troepen. Kleine eenheden die zelfstandig konden opereren in tijd van bezetting /oorlog. Dat deze voor terroristische doeleinden werden ingezet tbv politieke agenda is ander verhaal.. Jaren tachtig had je bijv. de RAF (Rote Army Fraction of Baader-Meinhof Gruppe) en in Belgie de zg. ‘Bende van Nijvel’, bekend van aanslag op supermarkt van Delhaize. Deze ’terreur organisatie’ maakten dus deel uit van ja wel: NATO!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in