Tucker Carlson in een eerder Fox News interview met de Hongaarse premier Viktor Orbán. Screenshot Youtube video

Linkse EU-wetgevers hebben opgeroepen tot een onderzoek naar de Amerikaanse journalist Tucker Carlson nadat hij Moskou had bezocht om de Russische president Vladimir Poetin te interviewen. Sommigen eisten zelfs een “reisverbod” naar Europa – maar Hongaarse regeringsfunctionarissen zeiden dat ze hun veto zouden uitspreken.

Brussel barstte uit in massahysterie nadat voormalig Fox News presentator Carlson had aangekondigd dat hij met de Russische president in het Kremlin had gesproken en het interview binnenkort onbewerkt zou uitzenden op X – een social media platform dat al door veel Europese liberalen wordt verafschuwd vanwege de toewijding van eigenaar Elon Musk aan het vrije woord, bericht Thoms Brooke.

“Twee jaar in een oorlog die onze wereld opnieuw vormgeeft, zijn de meeste Amerikanen niet geïnformeerd,” vertelde Carlson volgers terwijl hij uitlegde waarom hij naar de Russische hoofdstad was afgereisd.

Hij zei dat de Westerse mainstream media de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gedurende het hele huidige conflict had bewierookt en drong erop aan dat het publiek zou moeten luisteren naar actoren aan beide kanten van de oorlog, omdat “ze voor een groot deel van de oorlog betalen op een manier die ze misschien nog niet helemaal beseffen.”

“Je hebt zijn stem nog nooit gehoord”, zei Carlson over Poetin. “Dat is verkeerd. Amerikanen hebben het recht om alles te weten wat we kunnen over een oorlog waar zij bij betrokken zijn, en wij hebben het recht om hen erover te vertellen.”

“We zijn hier niet omdat we van Vladimir Poetin houden…. We moedigen je niet aan om het eens te zijn met wat Poetin zegt in dit interview, maar we sporen je wel aan om het te bekijken. U moet zoveel mogelijk weten,” voegde hij eraan toe.

  Zelensky, Trudeau eren echte Nazi uit het Derde Rijk met staande ovatie

Zoals zo vaak was Guy Verhofstadt, de voormalige Belgische premier en huidig EU-wetgever, de eerste om zijn verontwaardiging te uiten bij de gedachte dat de Russische president de kans zou krijgen om rechtstreeks met de Westerse wereld te communiceren zonder de grotendeels partijdige lens van de mainstream media.

Hij vertelde Newsweek dat Carlson een “spreekbuis” is voor de voormalige Amerikaanse president Donald Trump met pro-Kremlin standpunten en suggereerde dat het “logisch” zou zijn om een onderzoek in te stellen naar de Amerikaanse journalist.

“Aangezien Poetin een oorlogsmisdadiger is en de EU sancties oplegt aan iedereen die hem daarbij helpt, lijkt het logisch dat de Europese dienst voor extern optreden ook zijn zaak onderzoekt,” voegde Verhofstadt eraan toe.

De voormalige Spaanse liberale Europarlementariër Luis Garicano sloot zich aan bij het standpunt van Verhofstadt en vertelde dezelfde publicatie dat Carlson “niet langer een nieuwslezer is, maar een propagandist voor het meest afschuwelijke regime op Europese bodem en het regime dat het gevaarlijkst is voor onze vrede en veiligheid.”

Zijn sancties tegen Tucker Carlson waarschijnlijk?

De Europese dienst voor extern optreden (EEAS) is in feite het ministerie van buitenlandse zaken en defensie van de Europese Unie. Bewijs van banden van een individu met een oorlogvoerende natie kan voor onderzoek worden voorgelegd aan de dienst, die sancties kan voorstellen.

Deze sancties moeten echter worden goedgekeurd door nationale leiders binnen de Europese Raad en Hongarije heeft al aangegeven dat het zich zal verzetten tegen elke poging om Carlson aan te vallen.

In reactie op berichten dat de Amerikaanse journalist EU-sancties tegemoet kan zien, postte Balázs Orbán, de politiek directeur van de Hongaarse premier Viktor Orbán op X: “Doe geen moeite om het te proberen – we zullen het niet laten gebeuren!”

Koskovics Zoltán, een geopolitiek analist bij het in Boedapest gevestigde Centrum voor Fundamentele Rechten merkte op dat “een Hongaars veto” op elke poging om Carlson te sanctioneren “gegarandeerd is.”

  Ruslands asymmetrische respons

De Amerikaanse miljardair en X-eigenaar Elon Musk reageerde ook op de suggestie en waarschuwde dat een dergelijke stap “inderdaad verontrustend zou zijn.”

“Men kan het eens zijn met Tucker of niet, maar hij is een belangrijke Amerikaanse journalist en een dergelijke actie zou het Amerikaanse publiek enorm beledigen,” voegde hij eraan toe.

Op woensdag onthulde de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, de redenen van Moskou om een ontmoeting met Carlson toe te staan, terwijl andere westerse media tijdens de oorlog in Oekraïne een interview geweigerd werd.

“Als het gaat om de landen van het collectieve Westen, kunnen de grote netwerkmedia, tv-zenders en grote kranten er op geen enkele manier op bogen dat ze zelfs maar proberen om op zijn minst onpartijdig te lijken in termen van berichtgeving,” zei de heer Peskov.

“Dit zijn allemaal media die een uitzonderlijk eenzijdig standpunt innemen. Natuurlijk is er geen wens om met zulke media te communiceren, en het heeft nauwelijks zin, en het is onwaarschijnlijk dat het nuttig zal zijn.”

Peskov beweerde dat Carlson het interview had gekregen omdat “zijn positie anders is dan de anderen” omdat hij “op geen enkele manier pro-Russisch is, noch pro-Oekraïens”, maar zijn “pro-Amerikaanse” visie contrasteert met de “positie van de traditionele Angelsaksische media”.

Het langverwachte interview wordt naar verwachting donderdag op vrijdag om middernacht (CET) gepubliceerd op het social mediaplatform X.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Tucker Carlson durft te vragen: “Waarom zijn we eigenlijk in oorlog met Rusland?”Volg Frontnieuws op Telegram

  De Globalistische wereldorde is nu eindelijk en echt aan het afbrokkelen

Lees meer over:

Vorig artikelPeer-reviewed onderzoek toont aan dat Covid-vaccins 14x meer mensen doodden dan redden
Volgend artikelDe Verenigde Staten en Europa zijn vastbesloten om WO III te ontketenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Zowat iedereen is in de hoogste staat van alertheid m.b.t. dit interview.
  Vol verwachting tot aan een hype niveau.
  Laten we hopen dat het uiteindelijke interview geen anticlimax gaat opleveren.

  Het is inmiddels duidelijk dat de gemoederen gespannen zijn tussen enerzijds hoop op positieve veranderingen in de wereld en anderzijds de vrees op onthullingen waardoor de gevestigde orde aan het wankelen gaat.

  We gaan het zien wat het resultaat gaat worden.

 2. Als de eu burger zich blauw aan overbelastingen moet betalen, om zulk parlement te betalen, kan men dit beter afschaffen. Hebben die eu-parlementariers o.l.v. een ex premier echt niet zinnigs te doen, behalve kleuteraktiviteiten?

 3. Het is tijd dat de mensen van Oekraïne gaan terug naar Oekraïne, er zijn nog veiliger plekken in Oekraïne veiliger dan in Gaza. Waarom worden zij niet terug verstuurd?

  • @ luis
   Asielzoekers worden toegelaten als public relations voor de oorlogszucht van het westen. Steeds weer worden asielzoekers toegelaten uit landen waarvan de regering in oorlog is met het westen. Het is een truc van het westen manier om zo emotioneel contrast en daarmee draagvlak te creëren; “Wij zijn goed, zij zijn slecht”.

 4. Wat een smerig tuig zit daar in dat Brussel. Alles wat anders is dan die bende uitdoktert en rondwauwelt is bij voorbaat al verdacht en moet de kop ingedrukt worden.
  Democratie is weg en daar vervangen door dictatuur / tirannie.
  Walgelijke bende, die alleen maar de orders vanuit usa / WEF bende en WHO zooi uitvoert. En het volk? Welk volk…, oh dat gespuis die de belasting moet betalen voor die troep in Brussel . Nexit NU en weg uit die arrogante kliek.
  Hun hoogmoed zal diep, heel diep vallen. Jammer dat het gewone volk meegesleurd wordt in hun waandenkbeelden.

 5. Het hele oorlogsgebeuren in de Oekraïne is alleen maar opgetuigd om een echte reden: De alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. En daar is alles mee gezegd.
  Het ergste is dat de USA marionetten in Brussel en in de West Europese regeringen dit vuile spel meespelen, waarbij zij toch ook zouden moeten weten dat je hiermee Europa naar de donder helpt. De deindustralisatie in Duitsland is al begonnen en weldra zal de rest volgen. Resultaat: werkloosheid, armoede en het volk is rijp voor de WEF Agenda 2030. You Will OWN nothing and you Will be happy met een CBDC basisinkomen en een ambtenaar die bepaalt wat je mag eten (insecten & kakkerlakken) en wat je doet.
  De verzetsstrijders in Wo 2 die hun leven voor de vrijheid en opbouw van Europa gegeven hebben, zouden zich in hun graf nog omdraaien als zij dit wisten. Daarvoor hebben zijn hun leven niet gegeven.

 6. Garicano en Verhofstadt hebben ongelijk. Het meest afschuwelijke regime op Europese bodem is de EU zelf. Dictatoriaal, autoritair, behept met een zichzelf aangeprate morele superioriteit, wereldvreemd, corrupt tot op het bot en last but not least oerdom.

  • … met een eeuwenlange traditie van moorden om te plunderen en roven en een dubbele moraal en gespleten tong. Veinzers, bedriegers …

 7. Ik kijk niet zo op van het interview dat is voor de meeste FN lezers in grote lijnen bekend, waar ik wel naar uitkijk is de reactie van de bevolking die zich niet de moeite nam om via andere bronnen zoals alternatieve nieuwsberichten zich te informeren, die bevolking krijgt nu het verhaal (hopelijk) van de andere zijde te horen en dan benieuwd hoe dat overkomt, FN krijgt in een klap misschien 100K leden erbij 😛

 8. Guy Verhofstadt is het vlees geworden kwaad. Van sinds ’80 kennen wij dat sujet in België. Nederlandse politiekers, Rutte inkluis, komen niet tot aan zijn enkels als grootmeester van de Vrijmetselarij en de Loge.

  • Misschien is het wijs omwille van mijn uiterlijk dat ik niet gauw lach met iemand zijn verschijning. Maar zijn kop is geschikt als model van duivel voor de poppetjes van de poppenkast. Deze crimineel is een hogepriester van het liberalisme, de ideologie dat een kerel alle morele waarden mag opzij zetten om de verlangens van zijn ik-persoontje te bevredigen.

 9. Zelenski mag in tientallen EU parlementen spreken. Krijgt staande ovaties. Maar als Poetin een interview geeft mag niemand dat horen of zien… Hoezo vrijheid van nieuwsgaring?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in