Als het afgelopen jaar iets heeft bevestigd, dan is het wel dat de mainstream media door en door oneerlijk is. Ja, de meeste mensen vermoedden dit al, maar de laatste 12 maanden hebben meer bevestiging gegeven dan de afgelopen jaren bij elkaar. 2021 heeft duidelijk gemaakt dat de mainstream media een propagandatak zijn van politieke en bedrijfs-elitisten, van de grote regering tot de grote farmaceutische bedrijven, schrijft Brandon Smith.

Hoewel er een paar lichtende voorbeelden zijn geweest van onafhankelijke en meestal onbevooroordeelde journalistiek in de MSM, zijn deze momenten even zeldzaam als waarnemingen van het monster van Loch Ness en bijna even ongeloofwaardig. Het publiek is zo consequent voorgelogen dat we soms legitieme journalistiek negeren als die opduikt, omdat het veiliger is om aan te nemen dat de media altijd onoprecht zijn.

Persoonlijk heb ik de laatste tijd een stortvloed aan reclamespots gezien, betaald door grote oude mediaplatforms zoals de New York Times, die wanhopig proberen het publiek ervan te overtuigen dat zij nog steeds relevant zijn. De boodschap is dat zij de enige “ware bron” van nieuwsinformatie zijn, terwijl ze de mensen smeken om zich te abonneren en hun rotzooi weer te gaan lezen. De linkse media zijn aan het afbrokkelen, met online propaganda marskramers en click-bait prostituees zoals Buzzfeed en Vox die imploderen. Het gebrek aan winst is duidelijk en de ontslagen zijn agressief geweest.

Deze platforms hebben de afgelopen jaren overleefd op tech media hype en durfkapitaal, maar het gratis geld is op en nu weten ze niet meer wat ze moeten doen. Buzzfeed’s plan was om naar de beurs te gaan en aandelen te verkopen, maar dit plan mislukte zo volledig en de aandelen van het bedrijf kelderden zo hard dat de gebeurtenis alle andere beginnende tech media aan een breder onderzoek heeft blootgesteld. Met andere woorden, niemand heeft vertrouwen in deze informatiekanalen, althans niet genoeg om erin te investeren, en nu is de sluier van hun vermeende “succes” opgelicht. Buzzfeed beweerde vroeger dat ze 1,5 miljard dollar waard waren; de realiteit heeft uitgewezen dat ze bijna niets waard zijn.

Ook de oude media hebben hun kijkcijfers de afgelopen tien jaar zien kelderen, maar vooral het laatste jaar was bijzonder onaardig voor hen. ALLE grote nieuwszenders zagen hun kijkcijfers dalen, waarbij CNN de grootste daling zag. CNN wordt geconfronteerd met een epische verlaging van 68% in haar prime time cijfers in 2021, terwijl MSNBC nu het kleinste prime time publiek heeft dat het heeft meegemaakt sinds 2016. Fox had dit jaar ook te maken met kijkcijferdalingen, maar blijft tot nu toe de meest bekeken kabelnieuws outlet, waarschijnlijk vanwege de aanhoudende populariteit van commentatoren zoals Tucker Carlson.

Sommigen geven misschien de schuld aan het verlies van verkiezingsdekking, maar het is niet alsof er in 2021 niet genoeg nieuws is geweest om te hypen. Met miljoenen mensen die nog steeds thuiswerken en dit jaar met tussenpozen te maken krijgen met covid-beperkingen (in blauwe staten), zou je denken dat dit een geboeid publiek zou vormen voor de angstmachine. Verdorie, zelfs YouTube en andere sociale media platforms dwingen ons dagelijks MSM content in het gezicht terwijl ze alternatieven begraven. Toch dalen hun cijfers nog steeds en lacht het publiek.

YouTube heeft zelfs de “Dislike” knop verwijderd alleen maar om de corporate media en het Witte Huis te beschermen tegen het hilarische bombardement van duimen omlaag die ze op elke video krijgen. Het is onaanvaardbaar dat wij, plebs, onze ontevredenheid kunnen uiten.

Dus, waar gaan mensen heen voor hun nieuws als ze niet naar de mainstream gaan? Hoewel de statistieken voor onafhankelijke bronnen niet zo goed worden bijgehouden, blijkt uit de kijk- en abonnementscijfers duidelijk dat de alternatieve media snel de dominante kracht op informatiegebied aan het worden zijn. Mijn eigen kijkcijfers zijn alleen al in de afgelopen twee jaar met minstens 30% gestegen en dit lijkt de trend te zijn over de hele linie voor conservatieve en libertaire media. Websites zoals Social Blade, die de statistieken van YouTube kanalen bijhoudt, ondersteunen de conclusie dat de alternatieve media de go-to media aan het worden is.

Waarom gebeurt dit? Het zat er eigenlijk al een hele tijd aan te komen. De cijfers van de mainstream media lopen al jaren terug en de leeftijdscategorieën van hun publiek zijn dramatisch gestegen. Dit versnelde na 2016 toen het masker van de mainstream media volledig afviel en wat we nu kennen als de “Culture War” zich openbaarde.

De migratie van het publiek is onmiskenbaar in entertainment en popcultuur media. Mainstream-platforms, gefinancierd door een gestage geldstroom uit de bedrijfskassen van Disney, Time Warner, Comcast, Viacom, enz., waren vroeger oppermachtig in entertainmentpublicaties. Middelgrote tech media operaties schreeuwden om in de gratie te blijven van deze bedrijven in ruil voor gunsten en speciale toegang. Nu worden bedrijven met miljarden dollars achter zich gedwarsboomd door goedkope doe-het-zelf YouTube-kanalen als Geeks And Gamers, The Quartering, Nerdrotic, Clownfish TV, enz.

  Advocate Anna De Buisseret: "De doden ten gevolge van het Covid-19 vaccinatieprogramma beantwoorden aan de definitie van genocide"

Het bloedvergieten is zo gruwelijk dat sociale mediabedrijven (met een gedeelde agenda) hebben samengewerkt met de majors om dit soort kanalen te onderdrukken, door ze te demonetiseren of ze met hun algoritmes uit het publieke beeld te wissen. Alternatieve kanalen krijgen zoveel aandacht omdat ze iets bieden wat mensen willen – een eerlijke mening en analyse in plaats van een mening die gekocht en betaald is met geld van bedrijven.

In de politieke en sociale sfeer zijn er tal van succesverhalen, waaronder de podcast van Joe Rogan, Steven Crowder, Ben Shapiro, Blaze TV’s ‘You Are Here’, Tim Pool de lijst gaat maar door en door. In de economische media blijven nieuwsorganen zoals Zero Hedge miljoenen lezers binnenhalen die de meeste andere mainstream-instellingen zouden wensen dat ze hadden.

Om zeker te zijn, sommige van deze informatiebronnen zijn nog steeds bezig met een inhaalslag ten opzichte van degenen onder ons die een paar jaar geleden nog als “samenzweringstheoretici” werden beschouwd. Dat is niet erg. Ik zeg niet dat er niet meer gedaan zou kunnen worden. Wat ik wil zeggen is dat er een revolutie gaande is in de manier waarop mensen media consumeren en dat er tenminste enkele waarheden naar buiten komen voor de normies.

Ik werk en publiceer al 16 jaar in de alternatieve media en ik denk niet dat veel nieuwkomers op dit gebied zich realiseren hoezeer de Amerikanen zich in die tijd hebben losgemaakt van het mainstream-verhaal. Toen ik begon, werd het als een naïeve fantasie beschouwd om zelfs maar te dromen van het aantal kijkers dat we nu hebben. Vandaag blijf ik grote hoop koesteren in de groei van de onafhankelijke journalistiek.

Feit is dat bedrijfsinstellingen de massa’s decennia lang hebben wijsgemaakt dat alleen ZIJ gekwalificeerd waren om op te treden als poortwachters en bewakers van het informatieknooppunt. Alleen zij waren de ware “journalisten.” Zij hebben nu het respect van het publiek verloren en hun poortwachterschap is voorbij. Laten we daarom eens kijken naar een paar redenen waarom het vertrouwen in de mainstream is geïmplodeerd. Laten we eens kijken naar enkele van de grootste leugens die door de MSM in 2021 werden verspreid…

De 6 januari “Opstand”

Waarschijnlijk een van de meest nep-nieuwsverhalen van het decennium. De mainstream media heeft onophoudelijk de propaganda gekopieerd dat het conservatieve protest bij het Capitool op 6 januari een soort geplande poging was tot een nationale overname en gewelddadige staatsgreep met meerdere doden tot gevolg. De werkelijkheid was veel minder sexy.

Ten eerste was de FBI gedwongen toe te geven dat er geen bewijs is voor de bewering dat het protest een georganiseerde staatsgreep was. En wanneer een instelling die extreem vijandig staat tegenover patriotten dit toegeeft, weet je dat de regering NIETS heeft.

Geen enkele dode die oorspronkelijk aan de demonstranten van 6 januari werd toegeschreven, werd ook werkelijk door hen veroorzaakt, dus dat sterke narratief is in het geheugengat verdwenen. Hoewel er geweld was en een ongewapende demonstrant door de politie werd neergeschoten en gedood (Ashli Babbitt), kwam het resultaat van de gebeurtenis in de verste verte niet in de buurt van een opstand.

Demonstranten liepen naar binnen, zwierven wat rond, een paar mensen stalen wat souvenirs, en toen ging iedereen weer weg. Het kan nauwelijks worden beschouwd als een “rel.” Vergelijk dit met de BLM-rellen in het hele land, die resulteerden in meerdere daadwerkelijke moorden door mensen die er direct aan deelnamen, om nog maar te zwijgen van de miljarden dollars aan materiële schade. De media noemde deze rellen “vreedzame protesten” terwijl ze de deelnemers aan 6 januari als monsters veroordeelden.

Als conservatieven ergens tegen protesteren, gaan we tenminste naar de bron in plaats van de huizen en bedrijven van onschuldige mensen in brand te steken. En ik wil nog iets uitleggen aan linkse mensen omdat ik denk dat ze het niet snappen – Wanneer je een conservatieve “opstand” (rebellie tegen gecentraliseerde tirannie) ziet, zullen ze niet ongewapend zijn zoals op 6 januari en ze zullen niet stoppen totdat alle corrupte elementen van het establishment uit de macht zijn verwijderd. Als je je onder je bed verstopt hebt over de gebeurtenissen van 6 januari, dan heb je echt geen idee.

De Texaanse stroomstoring

Wow, wat een politiek geladen puinhoop was de verslaggeving over deze gebeurtenis. Meerdere mensen sterven als gevolg van een vreemde winterstorm die Texas treft en delen van hun onafhankelijke elektriciteitsnet uitvalt en het eerste wat de mainstream media doet is bijlverhalen schrijven over hoe dit “bewijst dat ze zich nooit zouden kunnen afscheiden van de unie.” Deze mensen zijn zo geobsedeerd door centralisatie, dat ze gek worden als je je eigen elektriciteit opwekt.

  Waarom artsen tegen u liegen

Paul Krugman, een beruchte spindoctor voor de gevestigde orde, ging in de New York Times in een tirade alle bewijzen van de hand wijzen dat door de federale overheid gefinancierde windturbinefouten tot de crisis in het Texaanse elektriciteitsnet hebben geleid. De feiten hierover zijn tot op de dag van vandaag begraven.

De cijfers bewijzen dat Paul Krugman en de MSM het helemaal mis hebben. Het Mises Instituut publiceerde een uitgebreid artikel hierover, gebaseerd op analyses van het Institute For Energy Research, maar ik zal het samenvatten:

De MSM en Paul Krugman beweerden dat het hele incident werd veroorzaakt door het slecht voorbereide aardgasnet van Texas en dat windturbines er niets mee te maken hadden. In het verlengde daarvan beweerden de MSM dat dit elke notie van een staat als Texas, die onafhankelijk wordt van gecentraliseerd bestuur en een gecentraliseerd net, “lachwekkend” maakt. Het is belangrijk op te merken dat Krugman geen echte statistieken geeft om zijn argumenten te ondersteunen. Een “econoom” zou beter moeten weten.

De waarheid is dat falende windturbines inderdaad de hoofdoorzaak waren van de achteruitgang van het elektriciteitsnet. In de aanloop naar de winterstorm in februari produceerden windturbines ongeveer 28% (bijna een derde) van de Texaanse stroom, terwijl aardgas 43% leverde. Aan het eind van de vorstperiode was de windenergie gedaald tot 6%, terwijl aardgas het aandeel van het net vergrootte tot 65%. Met andere woorden, Krugman loog, of hij was zich niet bewust van de werkelijke statistieken. Hoewel er storingen waren in sommige aardgascentrales, lag het grootste deel van de fout bij de door de overheid gefinancierde windenergie. Tijdens de netonderbrekingscrisis verloor aardgas 7% van zijn totale output, terwijl de federaal gefinancierde windturbines 47% output verloren. DIT IS EEN FEIT.

Vergeet ook niet dat de vraag naar elektriciteit in de staat in deze periode explosief steeg en alle vorige records brak, misschien omdat de bevolking van de staat van eind 2019 tot begin 2021 van 29 miljoen naar 30 miljoen steeg. Miljoenen mensen waren net naar Texas geëmigreerd in een kwestie van maanden om te ontsnappen aan het beleid van de blauwe staat, zoals hoge belastingen en onderdrukkende covid mandaten. En hier vinden we wat waarschijnlijk het kernmotief is achter de leugens van de media over Texas – De gevestigde orde wil niet dat Amerikanen migreren en samenkomen om tegen de mandaten te vechten. Liegen over Texas bij elke gelegenheid, zelfs tijdens een tragedie, onthult hun onderliggende angsten.

Fauci’s Verbetering van Functie Onderzoek

Anthony Fauci is misschien wel de best betaalde leugenaar in de recente geschiedenis, maar zijn leugens gaan verder dan alleen maar optreden als propagandist voor de regering. De covid-pandemie heeft gelukkig geresulteerd in een zeer laag gemiddeld infectiesterftecijfer (officieel slechts 0,27%), wat betekent dat meer dan 99,7% van de bevolking zich op enig moment weinig zorgen hoeft te maken over het virus. Nu de milde Omicron-variant in omloop is, daalt het aantal sterfgevallen nog verder. Er zijn echter sterfgevallen geweest die niet hadden hoeven te gebeuren en Fauci is daar gedeeltelijk verantwoordelijk voor.

Ondanks het feit dat het grootste niveau 4 virologielaboratorium in Azië zich in Wuhan, China bevindt, pal in de straat van het epicentrum van de Covid-19 uitbraak, heeft de mainstream media in opdracht van de regering en het medisch establishment met hand en tand ontkend dat er enig verband bestaat. Als dit een moordonderzoek was, zou het zijn alsof een detective een kamer binnenloopt om een lijk aan te treffen en een buurman die er met een bloederig mes overheen staat, en dan een ijsje koopt voor de verdachte en hem op weg stuurt. Als je niet getuige was van de eigenlijke steekpartij, waarom dan verder onderzoek doen?

Waarom was de media zo onvermurwbaar in het negeren van het voor de hand liggende? Misschien omdat overheidsinstellingen zoals het NIAD en het NIH onder leiding van Anthony Fauci betrokken waren bij de financiering van clandestien “Gain of Function” onderzoek van coronavirussen in datzelfde lab in Wuhan. Dit zou verklaren waarom de eerste stam van Covid die zich begin 2020 over de wereld verspreidde, voor 96% overeenkwam met monsters die sinds 2013 in het lab werden bewaard. De overige 4% zou kunnen worden toegeschreven aan genetische manipulatie door Gain of Function.

Fauci ontkende enige betrokkenheid bij gain of function-onderzoek, dat voornamelijk wordt gebruikt voor de bewapening van een virus of andere micro-organismen. De media verdedigden hem heftig en beschuldigden iedereen die kritiek had op Fauci ervan maffe samenzweringstheoretici te zijn. Wel, het blijkt dat hij weer loog. De vrijgave van meer dan 900 documenten met betrekking tot coronavirus onderzoek, gefinancierd door Fauci en de Amerikaanse regering in Wuhan, bewijst dat de media ofwel Fauci blindelings verdedigden zonder naar het bewijs te kijken, ofwel dat ze dezelfde agenda hebben.

  Dr. Coleman: De Covid-prikken hebben miljoenen zombies gecreëerd

De Pandemie van de Ongevaccineerden

“Uitbraak” is nu een veelgebruikte term in de media om volledig gevaccineerde mensen aan te duiden die nog steeds ziek worden van en sterven aan een covirusinfectie. Maar nog niet zo lang geleden was het verhaal dat iedereen die ziek werd van het virus ongevaccineerd was. De media en de overheid dringen nog steeds aan op het idee dat ongevaccineerden de ziekenhuizen en IC-bedden vullen, maar er is GEEN bewijs om deze beweringen te staven. Intussen hebben de meest gevaccineerde landen ter wereld ook te maken met een van de hoogste infectiecijfers ter wereld en voortdurende sterfgevallen.

In Ierland, bijvoorbeeld, waren meer dan 63% van de recente covid sterfgevallen onder volledig gevaccineerde personen. In Israël is bijna 60% van de covid-ziekenhuisopnames volledig gevaccineerd. Uruguay, Bahrein, de Malediven en Chili hebben allemaal een overweldigende meerderheid van gevaccineerden en in al deze landen is het aantal covid sterfgevallen en infecties sterk toegenomen.

Als de vaccins echt werken, hoe is dit dan mogelijk? Conclusie: de vaccins werken niet, althans niet op de manier die de farmaceutische bedrijven in eerste instantie beweerden. Voeg daarbij het feit dat mensen met een natuurlijke immuniteit 13 tot 27 maal meer beschermd zijn tegen covid dan mensen die zich onderwerpen aan de prik. Men moet zich afvragen – Wat is het nut van deze experimentele mRNA-vaccins zonder gegevens op lange termijn om hun veiligheid te bewijzen?

“Voorbijgaande” stagflatie

Het ontkennen van de inflatie in de VS door de mainstream media is al enige tijd aan de orde van de dag. Nu kunnen ze het niet meer verbergen. Nu de prijsinflatie het hoogste niveau in 40 jaar bereikt (volgens de officiële cijfers), krijgt de gemiddelde Amerikaan een enorme klap in zijn portemonnee, en het zal vanaf nu alleen maar erger worden.

De media lijken er specifiek in te zijn geïnvesteerd om echte economische gegevens voor het publiek te verbergen en de Federal Reserve en centrale bankpraktijken in het algemeen te beschermen. Ik zal niet ingaan op mijn theorieën over waarom dit het geval is (ik heb hierover al uitvoerig geschreven in mijn laatste artikel), ik zal alleen zeggen dat een onvoorbereide bevolking een gemakkelijk te controleren bevolking is wanneer een economische crash plaatsvindt.

Covid houdt het publiek uit de bioscoop?

De filmindustrie was op de terugval lang voordat de covid pandemie gebeurde, en het valt niet te ontkennen dat dit grotendeels te wijten was aan de extreem linkse propaganda geïmplanteerd in Hollywood films sinds 2016. Ja, Hollywood was voor die tijd woke, maar lang niet zo erg als de industrie in de afgelopen vijf jaar is geworden. Hollywood noemt deze politisering van films “inclusiviteit,” maar het hebben van meer zwarte en bruine mensen in films is niet het probleem. Het is eerder de injectie van linkse woke ideologie en cultisme in alles, van films tot tv-series tot reclamespots.

De cultuur oorlog is ZEER reëel, en helaas, de grootste fout van de conservatieven was om de strijd in populair entertainment tot voor kort te negeren. Er is echter hoop, en die is te vinden in de mantra van “Get Woke Go Broke!” Publiek stemt met zijn portemonnee en de consensus is dat ze niet willen dat woke politiek hun entertainment vergiftigt. De afgelopen jaren hebben linkse media-activisten gezegd dat de crash van de theaterwinsten is veroorzaakt door de angst van het publiek voor covid. Dit excuus werd onlangs onderuit gehaald door de laatste Spiderman film, die geen woke politiek heeft en miljoenen toeschouwers naar de theaters liet komen. De film bracht in 5 dagen meer dan 1 miljard dollar op en brak vorige records.

Er zijn nog veel meer leugens die ik hier niet heb kunnen behandelen, maar ik denk dat u het plaatje wel snapt. Wie weet wat het volgende jaar zal brengen in termen van spin van onze corporate poortwachters? Voorlopig zijn de alternatieve media er in ieder geval om de leegte op te vullen en feiten te brengen waar vroeger alleen maar bedrog was. Om van de waarheid af te komen, zullen ze van ons af moeten komen. Anders, heeft de vrije markt gesproken.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Corona “vaccinatie” – de geprogrammeerde zelfvernietiging van het lichaam – Hoe mRNA “vaccinatie” het immuunsysteem zijn eigen lichaam laat aanvallenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Meryl Nass: Het is duidelijk dat de Covid injecties gevaarlijk zijn, maar het bewijs wordt voor het publiek verborgen gehouden
Volgend artikelLaat u niet misleiden door de valse normaliteit om u heen – dit is oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Vooral wat betreft ziekenhuis (en IC) capaciteit nog een kleine aanvulling. De meeste mensen beseffen het niet (of denken er niet over na) maar over het algemeen genomen is het zo dat ziekenhuizen ALTIJD draaien met ruwweg 80%-85% van hun capaciteit benut. Daar zijn ze op ingesteld.
  Niet heel anders dan dat de meeste hotels normaal gesproken (nou ja, voor covid dan) ruwweg 80%-85% bezettingsgraad nodig hadden om te kunnen blijven draaien. Een lager gebruik van capaciteit maakt dat het onrendabel wordt en dat is in ziekenhuizen niet anders, onbenutte plekken kosten geld, dus wil men zo dicht mogelijk bezet zijn. (Gewoon een logistieke wetmatigheid die ook geldt voor bv warenhuizen, overslagplaatsen etc, je wilt normaal gesproken 80%-85% capaciteit benutten, dan loopt alles soepel en heb je wat ruimte achter de hand voor excessen/noodgevallen/uitval/onderhoud).
  Dat houdt automatisch in dat er niet zo heel veel voor nodig is om het systeem te ‘overbelasten’. En dat er nog minder nodig is om dat te doen als je, zoals in Nederland, en nu ook Duitsland, het aantal ziekenhuizen drastisch vermindert en tegelijkertijd eenvoudige vroegtijdige behandelingen verbiedt zodat er mensen in het ziekenhuis belanden die daar helemaal niet hadden hoeven zijn. Als je dan ook nog eens met verzekeraars een regeling hebt dat er meer wordt betaald voor opnames wegens ‘covid’ en dat het bedrag per dag hoger is als men langer dan x-dagen wordt opgenomen dan is het niet verwonderlijk dat men in de ziekenhuizen vanuit financieel oogpunt meer mensen langer opgenomen wil hebben. Ook al omdat je dat dan vervolgens kunt gebruiken om te proberen nog meer extra geld te krijgen vanwege de ‘enorme overbelasting’ van het systeem.

 2. De mainstream media is al heel lang in de greep van de leugenaar van den beginnen.
  Het verschil met 20 jaar geleden is dat het percentage leugens sterk is gestegen.
  Tijd om alle vertrouwen in menselijke instituties op te geven, regering, kamer, rechtspraak, media en zelfs kerkelijke instanties, die vaak volledig meegaan in het officiële narratief en daarmee aangeven onderdeel te zijn van het grote Babylon van de eindtijd. ‘Ga uit van haar, mijn volk’, zegt God tegen iedereen die nog deel uitmaakt van keren die ‘de prik’ steunen. Jezus ‘staat aan de deur en Hij klopt’. Hij staat buiten alle systemen. Nog steeds is Hij de grote Overwinnaar over dood en graf. Hij biedt zijn opstandingsleven aan iedereen die het maar wil aannemen – binnen of buiten de kerk.
  Deze 12 minuten video van de opstanding gaat over Hem en zijn heerlijke Overwinning, die straks voor de hele wereld zichtbaar zal zijn. Dan zal niemand het meer over Covid hebben, alleen over Christus.
  https://www.youtube.com/watch?v=BlxNeV5Tp1w

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in