De eerste kernkoppen voor de Poseidon torpedo’s, die bestemd zijn voor de nucleaire onderzeeër Belgorod en die worden beschouwd als het nieuwe superwapen van de Russische president Vladimir Poetin, zijn klaar, bericht WarNews24/7.

Volgens informatie van het Russische persbureau TASS zijn de eerste zendingen Poseidon geproduceerd en zal de Belgorod onderzeeër ze onmiddellijk ontvangen.

Amerikaanse en Russische functionarissen hebben de Poseidon-torpedo’s beschreven als een nieuwe klasse wapens die kunnen worden gebruikt als “vergelding” na een nucleaire raketaanval op Rusland.

Poseidon-torpedo’s zouden veel Amerikaanse kuststeden onbewoonbaar kunnen maken.

Kernreactor

Volgens TASS zijn de belangrijkste kenmerken van de Poseidon dat hij een kernreactor bevat die de torpedo zijn eigen energiebron verschaft.

Er wordt ook gemeld dat de bemanning van Belgorod reeds tests hebben uitgevoerd met deze torpedo’s.

Bedenk dat de Russische president Vladimir Poetin de Poseidon-torpedo voor het eerst aankondigde in 2018 en verklaarde dat het om een geheel nieuw strategisch kernwapen zou gaan.

Hoewel er niet veel informatie is over de Poseidon, wordt geschat dat het een combinatie is van een torpedo en een drone die kan worden gelanceerd vanaf een nucleaire onderzeeër.

Plannen uit het Stalin-tijdperk

De Poseidon vindt zijn oorsprong in de tijd van Stalin, die wilde dat het Sovjetarsenaal een torpedo had die de Amerikaanse kustlijn kon vernietigen.

In zijn toespraak van 2018 had Poetin gezegd dat de Poseidon-torpedo een onbeperkt bereik zou hebben, dat hij op extreme diepten zou kunnen werken en zich met een snelheid zou kunnen verplaatsen die vele malen hoger ligt dan die van welke andere torpedo of onderzeeër dan ook.

  Zelensky naar Duitsland geëvacueerd na aanval van Kinzhal-raketten op Patriot-systeem nabij Kiev

“Ze maken minimaal geluid, zijn zeer wendbaar en in wezen niet te raken door de vijand. Er is geen wapen dat hen kan tegenhouden,” had Poetin in zijn toespraak gezegd.

De Belgorod onderzeeër

De Poseidon torpedo’s zullen worden geplaatst op de K-329 Belgorod, een door Sevmash scheepswerf gebouwde speciale nucleaire onderzeeër.

De Verenigde Staten zeiden in 2022 dat Rusland en China “hun nucleaire capaciteiten blijven uitbreiden en diversifiëren, met inbegrip van nieuwe en destabiliserende systemen.”

“Rusland streeft naar verschillende nieuwe systemen met nucleaire capaciteit die bedoeld zijn om het Amerikaanse vasteland en zijn bondgenoten in gevaar te brengen”, hadden de VS gezegd, en vorig jaar zei het Amerikaanse Naval Institute dat de Russische inzet van de Poseidon de feiten over door onderzeeërs gelanceerde kernwapens volledig onderuit haalt.

“Het meest beangstigende is misschien wel dat dit kernwapen het vermogen heeft om autonoom te werken. Een volledig operationele Kanyon (zoals de NAVO de Poseidon noemt) zou een ongelooflijke strategische impact hebben.”

“Als nieuw platform valt het niet onder de huidige kernwapenverdragen,” aldus het US Naval Institute.

Video via RT:

 

De Belgorod heeft een waterverplaatsing van 30.000 ton en een recordlengte van 184 meter. De Poseidon-torpedo’s zijn vermoedelijk tussen 16 en 24 meter lang en worden vervoerd in transportcontainers die aan de romp van de onderzeeër zijn bevestigd in plaats van in klassieke torpedobuizen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

O, het drama! O, al die Russische gadgets!Volg Frontnieuws op Telegram

  Rapport: India koopt goedkope gesanctioneerde Russische olie op en verkoopt die met enorme winsten aan de VS en de EU

Lees meer over:

Vorig artikelWesten gebruikt Oekraïne als “instrument” tegen Rusland, Britse tanks “zullen branden” – Kremlin
Volgend artikelDe komende instorting van het Oekraïense nazistische regime en leger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Als nieuw platform valt het niet onder de huidige kernwapenverdragen ??!!?
  WTF verdragen ?
  Dit soort papieren overeenkomsten, gemaakt met het westen zijn links om of rechts om, WAARDELOOS

 2. Wat een formidabele wapen is dit. Hopelijk hoeft die niet in eggie i gezet worden. Anders is het westen echt de sjaak. Alhoewel het westen wel handen begint te schudden met de duivel de laatste 3 jaar, incl de corona hoax.

 3. Het is alrijd Amerika die verdragen en afspraken schendt. Dat begin al bij verdragen met de oorspronkelijke bevolking. Deze is verraden en systematisch uitgemoord op verschrikkelijke schaal. Tijd dat deze criminele natie van het toneel verdwijnt. Overal brengen ze ellende…OVERAL

 4. Via hudson zwemt dat ding zo naar de grote meren toe om chicago of detroit te treffen.
  Maar kan ook verder zwemmen naar een van de oude opgelapte kernenergie installaties van de VS.
  Die lekken nu al vrij veel en vaak radio activiteit, dus ongeluk is niet uitgesloten.
  Als ie daar ontploft heeft vs een eigen tsjernobyl in het centrum van het land dat
  het hele rivier voedings systeem zal vergiftigen (Mississippy + Hudson)

  Als dat geen nachtmerrie is

  Dan noch de verplichte vaccinatie van usa militairen,
  Gulfsyndroom 2.0

  zo win geen enkele oorlog.

  • Waarom zou iemand in godsvredesnaam Chicago of Detroit willen vernietigen? Beiden lijken al op een oorlogsgebied. Volkomen vervallen, onder leiding van zwarte burgemeesters, gemeenteraad, politie- en brandweerchefs, waar zeker een kwart van de kinderen van school komt zonder behoorlijk te kunnen lezen en schrijven

 5. Het is een perfect wapen om uit te proberen op England; hebben ze verdiend; zie Irak, zie nu wapenleveranties aan Oekies, opblazen pijplijn, aanvallen oorlogschip.

  Doen; hoeven ze effe niet in bad.

  • @Pierre, Goed idee,alleen kletst dat water dan niet terug naar ons? Niet dat het mij wat uitmaakt ,woon niet aan de kust en lijkt me wel leuk gratis zeebanket tot vlak aan de deur.

 6. Kan ik dan nog wel een haringje eten met uitjes of wordt het dan straks met jodium?

  Krijgen we gvd spotgoedkoop energie van de federatie gaan paar gaylord iele scharminkels mijn dag, euh jaren, verneuken met hun eigen nep crisisen. Krijg er gewoon helemaal de Polycrisis van. Zullen ze straks ook wel de Polycrisisprik presenteren.

 7. Het land die destabiliseert de rest van de wereld is Amerika zelf. Zij willen nog meer oorlog machine hebben dan de rest van de landen in plaats van een wereld akkoord.
  Amerika moet in een diepe recessie belanden net als de westerse landen misschien leren zij eerst investeren in jouw eigen land en niet te bemoeien met de rest van de landen special die met grondstoffen die proberen zij gratis te plunderen via een oorlog.

 8. Is zo’n wapen niet overbodig tegen een vijand met nepgeld, enorme schulden, bejaarden aan het roer, geen maakindustrie, verlaten steden, daklozen en enorme aantallen verslaafden ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in