mart2024 /Pixabay

Britse minister van Buitenlandse Zaken zegt: “We moeten achter alles wat Russisch is aan.”

“We zullen Poetin laten zien dat we volledig achter Oekraïne staan: we gaan achter het geld en de olie aan, we stoppen het gas, we stoppen de schepen,” verklaarde de Britse minister van Buitenlandse Zaken Cameron, schrijft Paul Craig Roberts.

Het Verenigd Koninkrijk “jaagt” op bedrijven die zaken doen met Rusland “over de hele wereld,” zei Cameron. “We zullen sancties opleggen aan bedrijven in China, Turkije, Kirgizië en zelfs Israël die volgens ons materiaal voor tweeërlei gebruik leveren aan Rusland”, voegde hij eraan toe.

Dit is het gevolg van Poetins ondoordachte “beperkte militaire operatie in Oekraïne”. Het is buitengewoon dat de Russische inlichtingendienst Poetin niet heeft verteld dat een langzame oorlog het Westen in staat zou stellen om betrokken te raken, waardoor het een oorlog tussen de NAVO en Rusland zou worden.

Poetin heeft het nog steeds over vredesonderhandelingen met Oekraïne ondanks het feit dat Oekraïne, de NAVO en Washington volkomen duidelijk hebben gemaakt dat de enige voorwaarden voor vrede de terugtrekking van Rusland uit Oekraïne zijn, inclusief de Krim, betaling voor schade en dode Oekraïners en aanvaarding van het NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne.

Je kunt je alleen maar verbazen over het complete gebrek aan realisme waarmee het Westen oorlog naar Rusland brengt.

Is het Kremlin van plan om een sitting duck te zijn en alleen defensief te reageren nadat Rusland is aangevallen, of heeft Poetin een laatste waarschuwing afgegeven? Twee dagen geleden zei Poetin dat het egoïsme en de hypocrisie van het Westen hebben geleid tot een gevaarlijke situatie “die de wereld dicht bij het punt brengt waarop er geen weg terug meer is.” Poetins woorden doen denken aan de uitspraak van de Servische president Vucic dat “de trein het station heeft verlaten en niemand hem kan stoppen.” https://www.paulcraigroberts.org/2024/06/13/the-train-has-left-the-station-and-no-one-can-stop-it/

  Uitleg over de Russische militaire terugtrekking uit Kherson

Poetin zei dat de oproepen van Westerse leiders “om een strategische nederlaag toe te brengen aan Rusland, dat het grootste arsenaal aan kernwapens heeft, het extreme avonturisme van Westerse politici aantonen. Ofwel begrijpen ze de omvang van de dreiging die ze zelf creëren niet, ofwel zijn ze gewoon geobsedeerd door het geloof in hun eigen straffeloosheid en hun eigen exclusiviteit. Beide kunnen uitlopen op een tragedie.”

Het is buitengewoon dat niet alleen de Westerse wereld, maar de hele wereld de gevaarlijke situatie die Poetin beschrijft negeert. Waarom heeft de VN geen sancties opgelegd aan Washington voor het uitlokken van een nucleaire oorlog? Waarom is het patriottisch om oorlog te promoten, maar niet vrede? Ik waarschuw al veel langer dan Poetin, en mijn beloning is dat ik ben uitgescholden en op lijsten van Russische “agenten/verdachten” ben gezet.

De aankomende oorlog had voorkomen kunnen worden als het Westen zich aan het Minsk-akkoord had gehouden. Het akkoord hield Donbas in Oekraïne door de twee republieken enige autonomie te geven om de aanvallen van Oekraïne op de bevolking van Donbas te stoppen. Poetin steunde het akkoord 8 jaar lang, ondanks de voortdurende provocaties. Zoals de Duitse bondskanselier en president van Frankrijk toegaven, deed het Westen alleen alsof het het Minsk-akkoord steunde terwijl het Westen een groot Oekraïens leger opbouwde dat in staat was om de Donbas-republieken te onderwerpen.

Voor hun interventie in februari 2022 deden Poetin en Lavrov een laatste poging om met het Westen te onderhandelen over een wederzijds veiligheidsakkoord, maar het Westen liet hen in de kou staan. Het is duidelijk dat het Westen vanaf het begin een conflict wilde.

  Wetteloze tiran Zelensky doet nazi-fascisten na, maakt ZWARTE LIJST van VS-wetgevers en journalisten terwijl hij MILJARDEN van de belastingbetalers afroomt

Wat dacht het Westen?

Waarom dacht Poetin dat de Russische interventie beperkt kon blijven tot Donbas? Poetin zag hoe Washington de Oekraïense regering omver wierp, een marionet aan de macht bracht, de Russische bevolking van Donbas demoniseerde en aanviel, alle Russische voorstellen om een conflict te vermijden afwees en Rusland dwong om de Russische gebieden te beschermen die door de Sovjetleiders aan Oekraïne waren toegevoegd. Het Westen wist zeker dat het Kremlin niet op zijn handen kon blijven zitten terwijl de Russische bevolking werd afgeslacht.

Ter verdediging van Poetin: misschien is hij te menselijk om het kwaad te begrijpen dat het Westen in zijn greep heeft. Misschien hebben zijn directeur van de centrale bank en Russische neoliberale economen hem verteld dat Rusland zich geen oorlog kon veroorloven. Misschien dacht Poetin dat het Westen wel tot bezinning zou komen.

Maar het Westen is niet tot bezinning gekomen. Het Westen stuurt doelbewust aan op een oorlog met Rusland. Zoals president Vucic zegt: “Niemand probeert de oorlog te stoppen. Niemand spreekt over vrede. Vrede is bijna een verboden woord.”

Het is een buitengewone situatie. Zoals wijlen Steven Cohen en ik benadrukten toen we zagen hoe het Westen het conflict met Rusland aanwakkerde, is de situatie gevaarlijker dan de Cubaanse Raketcrisis. Toen begreep Washington de noodzaak om de spanningen te verminderen. Vandaag verergert Washington de spanningen opzettelijk en maakt men zich geen zorgen over de gevolgen.

Mijn conclusie is dat het Westen het contact met de werkelijkheid heeft verloren en dood en verderf over zichzelf afroept.

  Bloedbad in Kherson en Avdiika: Razendsnelle Russische aanval verwoest Oekraïense falanx van tanks en gepantserde personeelsdragers (Video's)

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Failliete banken, voedselcrisis, gedwongen vaccinatie en onze grimmige toekomst. “Deze keer heeft het virus het geld zelf geïnfecteerd”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWashington staat voor nederlaag in Rode Zee
Volgend artikelPoetins “oorlog” om de Amerikaanse tijdgeest opnieuw vorm te geven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Poetin heeft dit al lang geleden begrepen en heeft na de ‘doubling down’ van de NATO deze in de SMO getrokken. Niet alleen Banderastan zal worden ge-denazificeerd en ge-demilitariseerd, ook de NATO is dit lot beschoren.

  Opgeruimd staat netjes!

 2. De WO3 moet en zal er komen. Is het goedschiks dan is het wel kwaadschiks. Wat denkt dat vuile, smerige, oorlogophitsende zooitje bestaande uit usa / nato bende en de regeringen van het zgn democratische Westen te bereiken?
  Wat Napolen en Hitler niet gelukt is gaat ook die westerse oorlogbende niet lukken. En dat is maar gelukkig. Het lijkt wel of alle westerse regeringen, incl Brussel zooitje, gedwongen worden om Europa in een slachtveld te veranderen met miljoenen doden.
  Zijn die gasten nu echt krankzinnig geworden. Het gewone volk wil dit gedonder helemaal niet. Wie het wel willen zijn de onbekende (???) aandeelhouders van blackrock en co. Er kleeft heel veel bloed aan de smerige handjes van de westerse politici. Als de bom valt dan hoop ik echt dat die boven de koppen van die smerige oorlogophitsers (ook in usa) ontploft en het gewone volk gespaard blijft.
  Streef verdomme naar vrede, stelletje idioten. Dan doen jullie tenminste iets nuttigs. De honderden miljarden dat die zooi in dat in en in corrupte Oekriland al gekost heeft, hadden zoveel beter besteed kunnen worden. En het had honderduizenden slachtoffers bespaard. Of zit er teveel dwang achter deze idioten. Geld? Chantage? Beiden?
  Het zou me niets verbazen. Ooit schreef een medereageerder: politiek is van de duivel.
  En gelijk had de man of vrouw.

  • Het is eigenlijk WWO3 westerse wereld oorlog 3 en dit keer gaat Europa definitief plat en voor de VS een lastige concurrent minder of een extreem afhankelijke slaaf erbij.

 3. UK is zo failliet dat zij bij wijze van spreken Poetin smeken om een kernbom op Engeland te gooien zodat nieman achter de waarheid komt van de Engelse overheid en hun elite hoe zij alle geld van hun burgers hebben verkwanseld

 4. UK is zo failliet dat zij bij wijze van spreken Poetin smeken om een kernbom op Engeland te gooien zodat de Engelse overheid en de elite de burgers niet uit hoeven te leggen dat hun pensioenen, zorg, welstaat totaal weg is.

 5. donkere wolken pakken zich samen in europa en veroorzaakt door de smerige amerikanen.
  ze hopen dat ze zelf gevrijwaard blijven en europa in een slachtveld veanderd.

  fijn he de zogenaamde bevrijders.

  • De Geallieerden hebben EU niet alleen ‘bevrijd’. Ze zijn wereldoorlogen 1 en 2 zelf begonnen. Denken velen anno 2024…..Churchill sprak gewoon over the War Theatre. Of War Games.
   Het was (is) Theater of Spielerei voor de De British Empire.
   En de VS…..hun tragische dysfunctionele kind met vijf verslavingen.
   Een grote reden voor de zg ‘Wereld oorlogen’..was de opkomst van de arbeidersklassen (wereldwijd0 die zich snel ontwikkelden eind 20e en begin 21e eeuw.
   De slaven en andere arbeiders studeerden en begonnen te begrijpen hoe de geldstromen gaan. Hoe bezit werkt. etc. Hoe ze werden vernederd. Dat dit niemand wat kon schelen.

   Daar had de oude maar springlevende wereld elite geen trek in: goed gevoed en
   goed opgeleid personeel. Dat moest een toontje lager.
   Dan is een vernietigende ‘oorlog’, waarbij de eigen uber klasse buiten schot blijft snel bedacht.
   (zelf paar jaartjes onderduiken in een vijf sterren hotel in bv Nice, of in een knus kasteel met scones, paarden en groene glooiende heuvels, tijdje Tropen en jagen. De wereld rond zeilen.
   Leuke dingen doen, zoals altijd.
   Of zoals een rijk Italiaanse uitgevers gezin deed: een paar jaar terugtrekken in de zomer residentie in de Alpen. Frisse lucht, appelbomen…sneeuwpret.. heerlijk.

   • De geallieerden zijn deze oorlogen begonnen.
    En kwamen zg bevrijden toen het fout ging.
    Daardoor werden zij de good boys.
    VK vraagt erom als voorbeeld gesteld te worden.
    Slechts 2 Sarmat raketten en heel het VK staat in brand, helaas wij ook waarschijnlijk

 6. De globalisten hebben een wereldoorlog nodig om het failliete systeem te kunnen resetten. De crisis moet compleet zijn voor het installeren van een volledig digitale samenleving, digital ID, smart cities, social credit maatschappij, CBCD etc. De uitrol van 5G en de algemene verslaving aan de smartphone zijn daar ook een belangrijk onderdeel van.

  • Voordat de wereld weer een beetje is heropgebouwd, na de derde wereldoorlog, zijn we 25 jaar verder. Wie leeft er dan nog?

 7. Ik loop vandaag rond m’n huis, het is mooi weer (eindelijk), kijk naar de ramen en stel me voor dat ze allemaal tegelijk uit de sponningen knallen, de muren worden weggeblazen, alles weg, alles kapot, alles zwart, straten bezaaid met puin en dode lichamen. Dat is dus wat onze westerse “bewindvoerders” voor ogen hebben. Binnen 3 maanden kan het al werkelijkheid zijn. Bizar. Geef Putin wat hij vroeg, dan kunnen we ons (overigens ellendig) leventje weer oppakken en doorgaan met slaaf zijn. Ik zie het somber in. Nee ik ben geen optimist. Een Optimist is een slecht geïnformeerde pessimist.

 8. Zowel Napoleon als Hitler waren zoniet loopjongens dan toch gemanipuleerd om het machtige Rusland te onderwerpen. Maar nu wordt het overduidelijk. Het zijn de Angelsaksen die er erachter zitten. Maar dit maal is er niemand om achter te schuilen met uitzondering misschien van de domme vaste land Europeanen.

 9. Waarom leren mensen geen lessen uit het verleden? Geen enkele bevolking is gebaat hierbij, want bevolking heeft meer dan genoeg motieven om voor te leven! Stel dat we de onschendbaarheid/immuniteit eens compleet afschaffen van alle machthebbers? Hebben ze dan het lef massaal te moorden? Just thinking..

  • Zie Bush, Blair en onze grevo Balkenende.. Ze lopen gewoon nog stedds vrij rond genietend hun eigen leven..
   Wetend dat ze nooit gestraft zouden worden voor hun moord- én afschuwelijke mishandel- praktijken onder de Irakese bevolking! Onder het mom van..pure leugens. Ik kan dit niet rijmen tenzij je dus onschendbaarheid geniet, want dan is elke monsterlijke “beschaving” toegestaan..

 10. ik kan niet begrijpen waarom heel de wereld achter oekraine zou MOETEN staan.europa heeft er in elk geval niks mee te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in