Пресс-служба Президента Российской Федерации / Attribution: Kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

1. Russische slachtoffers: het onderzoek van BBC-Mediazona geeft aan dat Rusland 40.000-50.000 soldaten heeft verloren – drie keer zoveel als tijdens 10 jaar oorlog in Afghanistan en bijna net zoveel als de Amerikanen in Vietnam. De tactieken en strategie van Rusland voor het behoud van de troepenmacht zijn ontworpen om het aantal slachtoffers tot een minimum te beperken, maar de voltooiing van de verovering van de Donbass kan nog duizenden Russische levens kosten. Het veroveren van Charkov en Odessa zou zelfs nog kostbaarder zijn. Voor de inname en bezetting van West-Oekraïne zouden honderdduizenden extra troepen gemobiliseerd moeten worden. De Oekraïense verliezen zijn veel hoger dan die van Rusland – minimaal 150.000-200.000 en misschien wel 400.000 militaire doden. Een overhaaste Oekraïense militaire ineenstorting is mogelijk, maar het zou zomaar kunnen dat Kiev, met Westerse steun, nog enige tijd kan doorvechten, schrijft Geoffrey Roberts.

2. Het nucleaire gevaar: een atoomoorlog bedreigt het voortbestaan van Rusland en de rest van de wereld. De escalatie van de oorlog in een volledig NAVO-Rusland conflict blijft een reële mogelijkheid. Nooit eerder was het gevaar van nucleaire vijandelijkheden of van een catastrofaal incident met Oekraïense (of Russische) kerncentrales zo groot.

3. Regimewisseling in Kiev: het huidige Oekraïense regime zal net zo lang standhouden als de oorlog. Vredesonderhandelingen zullen de ondergang betekenen. Vervanging door een nog ultranationalistischer regering is mogelijk, maar zou de steun van het Westen verder verzwakken – zonder welke Oekraïne als staat niet kan overleven. De kansen zijn in het voordeel van een opvolgend regime dat de bittere pil van een voor Rusland gunstige vredesregeling zal slikken – een uitkomst die de Oekraïense publieke opinie zal haten maar accepteren als het minst slechte alternatief.

  Washington levert Kiev gepantserde personeelsdragers die niet bestand zijn tegen een voltreffer

4. Russische publieke opinie: Uit opiniepeilingen blijkt dat de meerderheid van de Russische burgers de oorlog zo lang zal steunen als nodig is, maar ook graag zo snel mogelijk een staakt-het-vuren en vredesonderhandelingen zou zien. De westers georiënteerde delen van de Russische elites houden zich koest, maar ook zij zullen in dezelfde richting duwen als en wanneer een mogelijke vredesregeling aan de horizon verschijnt. Een kleine, maar luidruchtige en niet onaanzienlijke minderheid van de Russen is voorstander van een totale oorlog en een volledige overwinning op Oekraïne en het Westen. Poetins macht en populariteit betekenen dat hij deze zogenaamde turbopatriotten kan overstemmen, hoewel ze eventuele vredesonderhandelingen zouden kunnen belemmeren.

5. Druk vanuit het Mondiale Zuiden: Ruslands vrienden, bondgenoten, partners en weldoeners in het Mondiale Zuiden zijn tegen een lange oorlog en willen zo snel mogelijk een staakt-het-vuren. Als en wanneer Oekraïne en het Westen de vrede beginnen te zoeken, zullen China, India, Brazilië, Zuid-Afrika en andere onafhankelijke actoren een geduchte lobby vormen om Poetin aan te sporen de bal op te pakken en ermee door te gaan.

6. Wederopbouw van de ingelijfde gebieden: het behoud van de Krim en de vier andere ingelijfde provincies is het minimale Russische oorlogsdoel. Hoewel de verwezenlijking ervan nu vrijwel gegarandeerd is, zal het een pyrrusoverwinning zijn als Moskou niet in staat is om de verwoeste gebieden in het zuiden en oosten van Oekraïne snel opnieuw op te bouwen en te herbevolken. Hoe langer de oorlog duurt, hoe groter die taak wordt. Poetin trok ten strijde om het groeiende militaire bruggenhoofd van Oekraïne en de NAVO aan de Russische grenzen te vernietigen, maar ook om de pro-Russische Oekraïners te beschermen. De oorlog beëindigen is misschien wel de beste manier om hun levens en bestaansmiddelen te garanderen.

  Vaarwel 2023, maar heeft Biden zojuist hallo gezegd tegen WOIII?

7. Slavische solidariteit: Poetins bewering in juli 2021 dat Russen en Oekraïners in wezen dezelfde mensen zijn, wekt in sommige kringen verontwaardiging op, ook al was het een uitspraak die op dat moment door 40% van de Oekraïense burgers werd gesteund. Rusland heeft de oorlog gevoerd onder het vaandel van multi-nationalisme, niet van mono-etnisch nationalisme. Het heeft zijn Oekraïense tegenstanders grotendeels met respect behandeld. De geïdentificeerde vijanden zijn de Oekraïense neonazi’s en ultranationalisten, het corrupte ambtenarenapparaat, de uitbuitende oligarchen en de uitverkopers aan westerse belangen. Ideologisch gezien is Rusland vastbesloten om de oorlogswonden te helen die het heeft toegebracht aan wat het nog steeds als een broederland beschouwt. Genezing zal in het beste geval heel lang duren; een lange oorlog zou de kloof tussen Rusland en Oekraïne generaties lang onoverbrugbaar kunnen maken.

8. Herstel van de Russisch-Westerse handel: Rusland heeft de Westerse sanctieoorlog goed doorstaan. De Russische oorlogseconomie bloeit en presteert aanzienlijk beter dan de westerse wapenproducenten. Er zijn nieuwe relaties en markten gesmeed met het Mondiale Zuiden. Rusland heeft meer economische en technologische soevereiniteit dan voor de oorlog. China, Rusland en de niet-westerse wereld dagen de financiële hegemonie van de VS uit. Maar Westerse sancties doen pijn – vooral gewone Russen – en de pijn zal op de middellange tot lange termijn waarschijnlijk toenemen. Los van en in conflict met het Westen kan Rusland overleven en zelfs gedijen, maar grotere welvaart en kansen liggen in het beëindigen van de Westerse sancties en het herstellen van de handels- en handelsbetrekkingen.

  Pleiten voor de Derde Wereldoorlog is nu gewoon mainstream media opinie

9. Wereldwijde samenwerking: Rusland en het Westen hebben elkaar nodig bij het oplossen van een groot aantal wederzijds dringende problemen – nucleaire proliferatie, grensoverschrijdende misdaad en internationaal terrorisme, ernstige milieuproblemen, bedreigingen voor de wereldgezondheid, wereldwijde armoede en ongelijkheid.

10. De geboorte van een nieuwe wereldorde: Rusland streeft naar een internationaal systeem gebaseerd op soevereiniteit, multipolariteit, multilateralisme, wederzijdse veiligheid, internationaal recht en het opnieuw in evenwicht brengen en versterken van mondiale en regionale instellingen. In de toekomstvisie van Rusland ligt een impliciete voorkeur besloten voor goedaardige invloedssferen waarin grootmachten voor stabiliteit en orde zorgen en rechtvaardigheid voor alle staten helpen waarborgen. Een nieuwe wereldorde ligt binnen handbereik voor Rusland – op voorwaarde dat het de nachtmerrie van een eeuwigdurende oorlog vermijdt die de Orwelliaanse dystopie van een permanent verdeelde wereld van oorlogvoerende blokken voortbrengt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het Westen vernietigt zijn eigen voorrechten, zijn droom van unipolariteit is voorgoed voorbij – LavrovVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe duistere oorsprong van Davos’ Great Reset
Volgend artikelVeiligheidsrisico van elektromobiliteit: meer ongelukken en meer voetgangers gewond
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. ‘Bezint eer ge begint’. China hamert al sinds het begin op een politieke oplossing. Xi en Poetin schijnen daarover vorige week in Peking een officiële afspraak te hebben gemaakt.

 2. Prima punten maar aan de andere kant, waarom niet de klus afmaken nu ze dicht bij het ultieme doel zijn. Ze weten dat elke deal die ze maken vroeger of later gebroken zal worden door het westen. Dan begint de ellende opnieuw en mag Rusland weer vanaf het begin af aan beginnen.

  Ter herinnerring de doelen zijn;
  Denazificatie -> flink onderweg
  Demilitarisatie -> flink onderweg
  De Donbas bevrijden -> zo goed als klaar

  Groeten,
  Hugo

 3. Ik zie de haedliners in de msn al, samen met de grijnzende koppen van de gladde globalisten.
  “Poetin bindt in !”
  “Poetin kiest eieren voor zijn geld”
  “Poetin verliest”
  Rutte verklaart stoer : “ik zal voor de rest van mijn leven een actieve herinnering hebben aan de nederlaag van Poetin”

  Dat soort onzin zal wel komen.

  • Klopt. Alleen al dáárom doorzetten nu. De hele deep state tegen de vlakte. De media teruggeven aan de journalistiek. De hoernalisten opsluiten, cq op de knieën dwingen .

   En vooral de top-ambtenaren standrechtelijk executeren.
   De Mengele’s dito.
   De gifmengers dito.
   Het tuig uit de zorg dito.
   De gifprikkers nooit meer een praktijk. Laat die maar ondersteken legen…..billen wassen……. bedden opmaken.

   Burgemeesters aan het werk op de akkers.

   Ambtenaren aan het werk op de akker, en als ze daar te zwak, ziek en misselijk voor zijn kunnen ze altijd nog papiertjes prikken op straat.

   Wat je met dat smerissenvolk moet?…….het gros is een wapen- en machtsgeile bloedhond aan de ketting…….beh!

   De dodo’s met een te dikke reet in uniform…….Tsja

   Maar vooral dat ambtenaren-, nieuws- en krantentuig.

   Poetin…….zet door. Die Chinees is een onbetrouwbare bloedhond met zijn Orwell staat.

   We zijn er nog lang niet!

 4. Rusland heeft nog geen 16800 slachtoffers en nazi land oekkiestan 500.000 plus, gaat de goede kant Poetin, kerstwens maak er voor die dagen even 1.5 miljoen van buiten de Navo en nato slachtoffers, enkel oekkies.

 5. 23 mei 2024 18:04

  “Ernstige klap”: Oekraïne werd geïnformeerd over de gevolgen van pogingen om Charkov vast te houden
  Auteur: Dmitry Loekasjev, redacteur

  Militair expert Glazunov: De Oekraïense strijdkrachten zullen zich moeten terugtrekken uit Charkov

  © Russische Ministerie van Defensie / t.me/mod_russia
  Installeer de applicatie “Militaire Zaken”.

  РЕКЛАМА

  another-world.com
  Франшиза VR-парка Another World. Доход от 20.000$ месяц!
  Узнать больше
  Militair expert, universitair hoofddocent van de afdeling politieke analyse en sociaal-psychologische processen van de Russische Universiteit voor Economie van Plechanov, Oleg Glazunov, uitte zijn commentaar op de informatie over de vernietiging van een trein nabij Charkov, waarin militair materieel van Oekraïense troepen werd vervoerd. De specialist voorspelde dat de Oekraïense strijdkrachten zich na deze aanval door de Russische strijdkrachten gedwongen zullen zien zich terug te trekken uit de regio, schrijft Lenta.ru.

  Laten we u eraan herinneren dat we vandaag informatie hebben ontvangen over de vernietiging van een trein met militaire uitrusting van het Oekraïense leger in de stad Lyubotin (regio Charkov). De trein werd aangevallen terwijl hij geparkeerd stond bij het losstation.

  Glazunov zei dat Oekraïne zich waarschijnlijk zou moeten terugtrekken uit de regio Charkov om het risico te vermijden de helft van zijn leger te verliezen. Volgens hem hebben de Oekraïners een tekort aan materieel, artillerie en mankracht. Ze hebben dus niets waarmee ze het offensief van de Russische strijdkrachten kunnen weerstaan. De vernietiging van nog een trein met militair materieel zal deze situatie alleen maar verergeren.

  De analist beoordeelde de vernietiging van de trein met uitrusting van de Oekraïense strijdkrachten als een “ernstige klap” voor Kiev. Momenteel beschikt Oekraïne niet over de middelen om de opmars van het Russische leger tegen te houden, en als ze dat met de huidige middelen proberen te doen, kunnen ze alles verliezen wat ze nog hebben. Om de nederlaag van zijn leger te voorkomen, moet Oekraïne zich daarom terugtrekken naar eerder voorbereide posities.

 6. Off topic: op 04.07.2024 (4 + 7 = 11) vinden in het VK ‘parlementsverkiezingen’ plaats, precies 248 jaar na de onafhankelijkheid van vrijmetselaarsstaat VS.

  • Goed dat je dat ziet. Heb teveel aan mijn hoofd voor nummerologie…….althans te veel om daar diep en grondig op in te gaan…….maar ik wéét dat de deep state daar gebruik van maakt…….en dat in samenhang met grove bloedoffers.

   Thnx. Maar het maar duidelijk wezen.

   • Koning Lodewijk XVI (burger Louis Capet) wordt op 17.01.1793 op grond van 33 aanklachten ter dood veroordeeld en de onthoofding vond plaats op 21.01.1793.

    De ruwbouw van noordelijke spoortunnel onder de rivier de Hudson tussen New York en Hoboken (New Jersey) was gereed op 11.04.1904 en de zuidelijke tunnel volgde op 29.09.1905 (2 + 9 = 11).

    Op 22.04.1925 zette prinses Juliana van der Grift (1909 – 2004) de eerste spade in de grond van het tien jaar later geopende Julianakanaal.

 7. Wat weet de auteur Geoffrey Roberts dat “wij” reguurders van Frontnieuws niet weten, heeft hij een lijntje met Poetin en zijn militaire adviseurs?

 8. Hitler en Churchill behoorden tot dezelfde satanische sekte

  Bedenk in de aanloop naar de derde wereldoorlog dat vrijmetselaars beide kanten van elke grote oorlog controleren, die bedoeld zijn om patriot-dupes te doden.
  Het ‘lelijke geheim’ van de Tweede Wereldoorlog was dat FDR, Churchill, Hitler en Stalin
  waren allemaal vrijmetselaars (satanisten) die oorlog beraamden om de mensheid te vernietigen en te demoraliseren, onderdeel van een masterplan om Satan als Heer van de wereld te vestigen. Een insider, Josslyn Hay, een hoge Britse koloniale ambtenaar in Kenia, wist het. Dit is de reden waarom de Britse geheime dienst in 1941 ‘Operatie Highland Clearance’ lanceerde om hem te vermoorden.

  Het ‘lelijke geheim’ van de Tweede Wereldoorlog (herzien van 7 december 2007 en 26 januari 2023)

  Door Henry Makow PhD.

  Josslyn Victor Hay, 22e graaf van Erroll, (1901-1941), een hoge Britse koloniale (Keniaanse) functionaris, kende de werkelijke oorzaak van de Tweede Wereldoorlog en had de status om gehoord te worden.

  Winston Churchill gaf de geheime dienst (Special Operations Executive) opdracht hem te vermoorden. Welk ‘lelijke geheim’ zou ervoor zorgen dat de Britten zoveel moeite zouden doen om een ​​prominente Britse koloniale politicus te vermoorden? Alleen dat Churchill en Hitler tot hetzelfde satanische geheime genootschap behoorden.

  Het is veelbetekenend dat de samenzweerders de codenaam “Operatie Highland Clearance” kozen voor de moord op Erroll. De brutale verdrijving van Schotse pachters van hun boerderijen in het begin van de 19e eeuw is een passend symbool voor de onteigening van het menselijk ras door de Nieuwe Wereldorde.>>>

  – Henry Makow

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in