© flightlog / Flickr (CC BY 2.0)

Andy Schectman, voorzitter en eigenaar van Miles Franklin Precious Metals, verscheen onlangs in een aflevering van het “Health Ranger Report” om met Brighteon-oprichter Mike Adams de economische gevolgen te bespreken van het escalerende conflict tussen Israël en de militante groep Hamas in het Midden-Oosten, schrijft Belle Carter.

Volgens berichten breidt het Israëlische leger zijn operaties in de Gazastrook uit, maar vermijdt het om het een “grondinvasie” te noemen ondanks het feit dat het tanks naar het gebied stuurt. Dit werd met opzet gedaan, aldus veiligheidsanalisten.Verwijzend naar een rapport van de Wall Street Journal, zei Adams dat de Verenigde Staten en Israël samen hebben besloten om de grootschalige grondaanval van Israël uit te stellen zodat het Amerikaanse leger luchtafweersystemen kan plaatsen om ze in werking te stellen, wat volgens hem nog ongeveer een week kan duren.

“Dit zegt me dat de VS een zeer sterke escalatie verwacht van raketaanvallen van Hezbollah in het bijzonder, en mogelijk ballistische raketten voor de middellange afstand van Iran,” zei de Health Ranger en hij informeerde bij Schectman, een gediplomeerd financieel adviseur, naar de mogelijke kettingreactie van wereldgebeurtenissen zodra de invasie begint.

Voor de CEO van het edelmetaalbedrijf roept dit een enge gedachte op. “Ik denk dat het conflict heel snel kan escaleren in een regionale oorlog, omdat de Verenigde Staten er direct bij betrokken raken,” zei hij, eraan toevoegend dat de Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC), die direct tegen de Amerikaanse en Israëlische agenda zijn, kunnen reageren met een soort olie-embargo. Hij voorspelde ook een piek in de energieprijzen en naarmate deze hoger worden, kan een veel hogere inflatie worden verwacht en de reactie van de “in gebreke blijvende” centrale banken hierop “creëert dan een domino-effect dat in verschillende vormen zou komen.” De financiële expert zei ook dat de financiële markten in de banksector omgekeerd reageren op stijgende rentetarieven.

“Veel hiervan is een doom loop… de petrodollarhandel stort in en hyperinflatie ontstaat. Dat is je ‘Operatie Sandman’-moment. En dit is geen overdrijving,” waarschuwde hij verder.

Adams sloot zich hierbij aan en zei dat Jemen heeft opgeroepen tot een energie-embargo en dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gezworen zijn strijdkrachten in te zetten om Israël kinetisch aan te vallen als het niet stopt met de bombardementen op Gaza. “We zien nu escalatiepraatjes die op het punt staan werkelijkheid te worden. En Israël zelf zal zwaar onder vuur komen te liggen. Het is inmiddels vrij duidelijk dat de VS, zoals we weten, dit al lang willen laten escaleren om Iran aan te vallen. Maar is het mogelijk dat de VS en Israël de capaciteiten van de Arabische naties die Israël omringen en die veel aan ontwikkeling hebben gedaan, verkeerd inschatten? Iran heeft hypersonische raketten en ze kunnen ook andere raketten van Rusland krijgen.”

Schectman antwoordde dat er altijd de mogelijkheid van miscalculatie is en dat dit iets is dat heel snel heel smerig kan worden. Hij voegde eraan toe dat Iran zich het afgelopen jaar niet alleen heeft aangesloten bij de BRICS-landen, maar ook bij de Shanghai Cooperation Organization (SCO), de grootste regionale militaire en financiële organisatie ter wereld. “Dit is iets dat niet alleen gemakkelijk verkeerd kan worden ingeschat wat betreft de gevolgen van agressie en oorlog, maar ook wat betreft de financiële en economische gevolgen. Het kan heel gevaarlijk worden als al deze OPEC-landen besluiten dat ze geen dollars meer willen voor olie. Op dat moment vecht je niet alleen twee oorlogen uit, maar zie je tegelijkertijd een ineenstorting van je economie, dollar en markten, en de rentetarieven pieken. Het is het verkeerde moment voor de VS om zoiets mee te maken.”

Het Westen heeft ook druk uitgeoefend op het SWIFT-systeem om Rusland af te sluiten van internationale transacties in dollars als sanctie voor de invasie van Oekraïne. De gastheer van de podcast wees er ook op dat het meer dan $300 miljard aan activa in dollars van Rusland steelt bij westerse centrale banken. Nu de niet-westerse landen streven naar de-dollarisering en zich verre houden van USD-transacties, hebben deze landen een moment bereikt waarop ze genoeg hebben van dollarwapening, centrale banken en het drukken van geld. Het kan pijnlijk zijn om over te schakelen, zei Adams, maar “ze hebben al een voet in het water om olie te verhandelen in roebels, roepies of yuan.”

Miles Franklin CEO: De VS heeft de illusie dat het goed gaat met de economie

Op een bepaald moment in de uitzending vroeg Adams naar een update over de status van het banksysteem en de vraag naar tastbare activa na de Hamas-aanval van 7 oktober.

“Het is een griezelig rustige tijd geweest,” antwoordde Schectman met betrekking tot edelmetalen goud en zilver. “De vraag is nog steeds buitensporig, maar niet wat ik zou verwachten. Toch is er nog steeds die illusie of dat gevoel in de Verenigde Staten dat alles altijd goed komt.”

Hij onthulde verder dat sommige van de rijkste families in Amerika nu doodsbang zijn. “Ze zijn bang voor de dollar. Ze zijn bang voor het banksysteem. Ze zijn bang voor de markten. Ze zijn bang voor de instabiliteit,” onthulde hij. “Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de obligatiemarkt: veel van deze zeer rijke families hebben zeer grote obligatieposities. En over de afgelopen drie jaar zullen de obligatieportefeuilles die ze hebben, achteraf gezien, de slechtst presterende obligatiemarktrally in de geschiedenis zijn. In de afgelopen drie jaar is de 10-jaars Treasury met 50 procent gedaald en dalende.”

Hij legde uit dat de rijken hun rijkdom zien verdampen en dat ze te horen krijgen dat de banken niet veilig zijn. Ze willen niet naar de aandelenmarkt. Onroerend goed is overgewaardeerd en de rente stijgt. Mensen worden wakker, maar nog niet de mainstream. Misschien dat de mensen op dat niveau van rijkdom, ook al hebben ze geldmanagers in dienst, een beetje beter opletten dan de meeste mensen met een beetje meer tijd, zei hij.

Bekijk hieronder de volledige aflevering van het “Health Ranger Report” met Mike Adams en Andy Schectman.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland stationeert doomsday nucleaire oceaandrones terwijl wereldwijde economische ONDERGANG dreigtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVraag naar “ongevaccineerd” sperma stijgt terwijl geboortecijfers blijven dalen
Volgend artikelIn Video 18+: Oekraïense militairen doden buitenlandse huurlingen van Barrier Squad
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in