Volodomyr Zelensky kreeg het slechte nieuws in Vilnius – ondanks de lippendienst van sommige NAVO-leden weigeren de Verenigde Staten en Duitsland Oekraïne toe te laten tot de club uit angst voor een uitbreiding van de oorlog met Rusland. Vergis u niet – de NAVO is in oorlog met Rusland, maar het Westen is zich bewust van zijn militaire zwakte en is als organisatie niet bereid om stappen te riskeren die rechtstreekse gevechten tussen Russische en NAVO-strijdkrachten zouden uitlokken, schrijft Larry Jonson.

Een gefrustreerde president Volodymyr Zelensky lanceerde dinsdag een woedende aanval op de NAVO-bondgenoten van Oekraïne aan het begin van een top die nog steeds niet zeker weet hoe Kievs lidmaatschapsaanvraag verder moet gaan.

Zelensky, die tijdens de tweedaagse top naar Vilnius komt, noemde de onwil van sommige NAVO-leiders om een duidelijk tijdschema op te stellen voor de toetreding van Oekraïne tot het bondgenootschap “absurd”.

“Onzekerheid is zwakte. En ik zal dit openlijk bespreken tijdens de top,” twitterde Zelensky. Het bondgenootschap steunt Oekraïne in zijn strijd tegen de 16 maanden oude invasie van Rusland, maar verschillende leden – met name de Amerikaanse president Joe Biden – verzetten zich ertegen om Oekraïne een tijdschema voor lidmaatschap te geven. – Yahoo

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben echter, onafhankelijk van de NAVO, een dwaze en gevaarlijke belofte gedaan – ze gaan Oekraïne voorzien van langeafstandskruisraketten die op Russisch grondgebied kunnen inslaan. We hebben het punt in deze oorlog bereikt waarop het Westen worstelt om het feit te verwerken dat haar gift van tanks en wapens aan Oekraïne een totale mislukking is geweest en de paniek begint toe te slaan.

High Stakes nu de dagen van straffeloosheid van Uncle Sam eindelijk voorbij zijn

Ik moedig u aan om de onderstaande video van de Wall Street Journal te bekijken. Ten minste twee Amerikaanse generaals (gepensioneerd) die tot de meest fervente cheerleaders en spinmeisters voor het Oekraïense offensief behoorden, geven nu met tegenzin toe dat de operatie een mislukking is. Dat is nog zacht uitgedrukt. De Oekraïense troepen en hun uitrusting worden verpulverd.

Rusland zit niet langer op zijn hurken in een defensieve houding. Het lanceerde zijn eigen tegenoffensief en heeft succes bij het terugdringen van de Oekraïense troepen:

De gevechten gaan door aan de frontlinie. In de richting van #Starobelsk konden de RF strijdkrachten oprukken in het gebied van de Zhuravka Balka en de omgeving van #Torskoye, en verijdelden ook een massale aanval in de buurt van #Dibrova. In de sector #Bakhmut voerden Russische troepen een tegenaanval uit in de buurt van #Kleshchiyevka en sloegen ook een vijandelijke aanval af in de buurt van #Berkhovka.

In de sector #Vremyevka vinden hevige gevechten plaats. Oekraïense mariniers proberen op te rukken in het gebied van #Priyutnoye en Grushevaya Balka, waar ze eerder voet aan de grond hadden gekregen in plantages. Bij #Rabotino deed de vijand een vergeefse aanval ten noorden van de nederzetting, waarbij hij pantservoertuigen verloor die door het Westen geleverd waren.

In de richting van #Kherson blijven Russische eenheden vechten tegen Oekraïense saboteurs die geland zijn op de eilanden en onder de #Antonovsky Bridge. Volgens sommige berichten is er een spoorbrug opgeblazen ten noorden van #Alyoshki.

Ik verwacht dat Rusland zijn aanvallen op Oekraïense posities op belangrijke locaties langs de 1300 kilometer lange contactlijn in de komende twee weken zal intensiveren. Terwijl de NAVO alles in het werk stelt om Oekraïne te voorzien van bruikbare inlichtingen om te proberen de Russische capaciteiten te beschadigen, worden Zelensky en zijn generaals geconfronteerd met de harde realiteit dat eersteklas inlichtingen nutteloos zijn als je niet over de mankracht of uitrusting beschikt om een grote deuk in de Russische verdediging te slaan. Het Oekraïense leger wordt zwakker met elke vruchteloze aanval.

Israëlische troepen in Oekraïne om Rusland te bestrijden

Ik ben het met Andrei eens dat de beloofde escalatie door Frankrijk en Groot-Brittannië waarschijnlijk een Russische reactie zal uitlokken. Het is één ding om Oekraïne heimelijk van geavanceerdere dodelijke wapens te voorzien. Bedenk dat de Sovjets dit in Vietnam tegen de Amerikanen deden en dat de Verenigde Staten dit in Afghanistan tegen de Sovjets deden. Zowel de Amerikanen als de Russen gingen er rustig mee akkoord om met deze acties te leven zonder het risico te lopen op escalatie in een direct conflict. Ze bleven normale diplomatieke contacten onderhouden en onderhandelden over wapenbeheersingsovereenkomsten, ondanks de geheime proxy-oorlogen. Elke partij wist wat de ander deed, maar elke partij ondernam ook stappen om te proberen hun acties te verbergen.

Wat Frankrijk en Groot-Brittannië voorstellen, is een openlijke provocatie en, als het wordt uitgevoerd, betekent het een directe aanval op Rusland. Poetin en leden van zijn nationale veiligheidsteam hebben duidelijk aangegeven dat er een reactie zal komen. Dit betekent dat we een zeer gevaarlijke fase in deze oorlog ingaan, omdat de radeloze wanhoop van het Westen ertoe leidt dat het militaire operaties gaat bedenken die vergelding zullen uitlokken. Rusland zal er niet mee instemmen om een boksbal te zijn. Ik verwacht dat Poetin op een gegeven moment het Russische leger zal bevelen om geavanceerde ISR-drones van de VS en de NAVO neer te schieten en het Starlink-netwerk van Elon Musk te verstoren, zo niet te elimineren. Rusland zal waarschijnlijk ook Joint and Tactical Operation Centers in Oekraïne aanvallen en vernietigen als onderdeel van zijn algemene inspanning om het vermogen van Oekraïne om offensieve operaties uit te voeren, aan te tasten.

Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met het Xinhua News Agency (China)

Rusland heeft naar verluidt eergisteren (maandag) de haven van Odessa getroffen met een raketaanval als opmaat voor het beëindigen van de graanovereenkomst en het laten gelden van zijn controle over de Zwarte Zee. Dat zal een klap zijn voor Oekraïne en Turkije en er is weinig dat het Westen in reactie daarop kan doen zonder een casus belli voor Rusland te creëren om doelen te raken waar NAVO-adviseurs zich bevinden.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russische soldaat spuwt de waarheid & Oekraïense luchtlandingstroepen aan flarden geschoten in Kremennaya-gevechtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Grote Hongersnood Reset: U zult niets bezitten en u zult verhongeren
Volgend artikelHet NAVO-ultimatum aan Oekraine – Uitnodiging om te winnen tegen de winter of te sterven
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

  1. ‘Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben echter, onafhankelijk van de NAVO, een dwaze en gevaarlijke belofte gedaan – ze gaan Oekraïne voorzien van langeafstandskruisraketten die op Russisch grondgebied kunnen inslaan.’

    Hey… dat is volgens mij precies hoe WO2 is begonnen… omdat Frankrijk en Engeland, met ws de USA op de achtergrond, Duitsland de oorlog verklaarden. Er is veel onduidelijk, maar wie de vijand is begint wel heel duidelijk te worden. We hebben de namen, we kennen hun achtergrond, hun werkwijze, we hebben bergen bewijzen, we kennen hun plannen… ze hebben zichzelf volledig overschat, kwestie van tijd voor alles kantelt omdat ze ons niet in toom kunnen houden. Laat ze maar goed doorpakken zodat het allemaal nog duidelijker wordt. Ik ben niet meer bang en al hun achterlijke plannen motiveren mij alleen nog maar om los te komen en angstvrij te worden… ontneem mij alles maar… dat gaat mij niet tegenhouden of vertragen, het gaat mij activeren en sterk maken. Ik sterf liever voor vrijheid en liefde, dan dat ik op mn knieën moet leven. Kom maar op… ik word een hele slimme, levensgevaarlijke luis in de smart city vacht.

  2. Waarom zou Frankrijk dit ‘wapenfeit’ pompeus aankondigen vraag ik mij dan af ….De beste leerling van de Navo klas willen zijn ? Wat een fucking bende randdebielen !

  3. Ik denk dat de leden van de Navo, in hun magazijnen en schuren gaan kijken welke militaire rommel ze nog liggen hebben en eigenlijk in min of meerdere mate obsolete is. Dat wordt met veel poeha aan Oekraïne “geschonken”. Geschonken, t.t.z. als straks, na de overwinning waarvan ze zeker zijn, zal het drummen worden om op de eerste rij te staan om het land te plunderen onder het mon van “hulp bij de wederopbouw”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in