De oorlog is, in alle opzichten, beslist,” zegt de voormalige militaire topambtenaar. Voormalig kolonel Douglas Macgregor van het Amerikaanse leger schoof dinsdag aan bij The Grayzone podcast om zijn laatste gedachten over de zich ontwikkelende crisis in Oekraïne te delen.

Auteur en Grayzone presentator Aaron Maté vroeg de kolonel naar het narratief dat Oekraïne een grotere strijd heeft geleverd dan Poetin verwachtte en de Russen een militaire nederlaag toebrengt, bericht Infowarsarmy.com.

Macgregor legde onomwonden uit dat de realiteit van de situatie is dat de overgebleven Oekraïense eenheden geïsoleerd en in verschillende vestingen omsingeld zijn.

Het Oekraïense leger is slechts in staat tot kleine, “speldenprik”-aanvallen op onbeduidende objecten, beweerde hij, en zei: “De oorlog is dus, in alle opzichten, beslist.”

De kwestie voor de Russen, merkte Macgregor op, is hoe men militaire vooruitgang kan boeken met beperkte burgerdoden en materiële schade.

“Poetin heeft van het begin af aan zeer strikte orders gegeven dat zij deze dingen moesten vermijden,” legde hij uit. “Het probleem met het vermijden ervan is dat het de voortgang van de operatie zodanig heeft vertraagd dat het valse hoop heeft gegeven aan zowel de Oekraïners, maar ook is aangegrepen door mensen in het Westen om te proberen de wereld ervan te overtuigen dat er een nederlaag aan de gang is, terwijl in feite het tegendeel het geval is.”

Verder zei Macgregor dat Poetin snel de overwinning zou kunnen behalen als hij het leven van de burgers zou veronachtzamen en zijn volledige militaire macht op Oekraïne zou loslaten, maar dat hij blijft kiezen voor de moeilijkere en vreedzame weg.

  Zelensky dreigt met een Derde Wereldoorlog als de onderhandelingen met Rusland mislukken

De gepensioneerde kolonel denkt dat Washington het conflict zo lang mogelijk probeert te rekken door zich te bemoeien met de onderhandelingen van de Oekraïense functionarissen met Rusland, zodat die tijd hebben om aan hun volgende zet te werken.

Sprekend over de strategie van Rusland, stipte Macgregor het zuidoostelijk deel van Oekraïne aan, waar naar schatting 60.000 Oekraïense troepen omsingeld zijn in wat de Russen “de ketel” noemen.

De Oekraïense troepen zijn nu al verscheidene dagen geïsoleerd en zouden zich spoedig kunnen overgeven, nadat zij zonder voedsel, water en munitie zijn komen te zitten.

Met deze overgebleven troepen in een benarde positie en andere belangrijke objecten die reeds door Rusland zijn veiliggesteld, is volgens Macgregor het doel van Poetin om de Oekraïense strijdkrachten te vernietigen bijna voltooid.

Een onopgeloste kwestie in Oekraïne is de bezetting van Mariupol door het nazi-bataljon Azov, dat naar verluidt weigert burgers te laten vertrekken.

“Hoe langer Zelensky treuzelt, hoe meer Oekraïense troepen er gedood zullen worden,” beweerde Macgregor. “En het maakt geen verschil hoeveel ‘proberen om’ wij naar Oekraïne verschepen, want zij kunnen het op dit punt in ieder geval niet assimileren en effectief gebruiken.”

Wat de meest waarschijnlijke uitkomst van deze oorlog betreft, voorspelde de gepensioneerde kolonel dat Rusland zal winnen, dat de waarheid rond de katalysator van het conflict naar buiten zal komen en dat het Oekraïense leger vernietigd zal worden.

De grootste leugen die uit de Westerse media komt, vertelde Macgregor aan de podcast-hosts, is dat Rusland zijn soldaten zou opdragen om opzettelijk Oekraïense burgers te vermoorden.

  (Video's) Soledar gaat over in Russische handen: Russische Blitzkrieg breekt de Oekraïense verdediging af - Oekraïners trekken zich massaal terug - Duizenden gevangen in de mijnen

“Het is onzin, het is absurd. Niets is verder van de waarheid,” voegde hij eraan toe.

De tijd zal leren of de opvatting van de kolonel over de situatie waar blijkt te zijn, maar één ding is zeker… we krijgen de waarheid niet van de mainstream media.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Door de V.S. gefinancierde neonazigroep kruisigt man, verbrandt christelijke iconen – gefotografeerd met Amerikaanse militairenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïne: De terugkeer van de oorlogspropaganda
Volgend artikelAls het conflict in Oekraïne niet snel ophoudt, zal de wereld verhongeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Dit is pas het begin, want ook alle ex Oostblok landen zullen uit de NATO en de EU moeten, Finland en Zweden mogen onder geen beding bij de NATO komen en moeten neutraal blijven. Tevens zal Duitsland opgeheven worden en weer hun oosten moeten gaan missen, in tijden van de DDR. Voor Nederland zal het zelfde gelden. Want beide landen hebben openlijk wapens geleverd aan Oekraïne en daarmee de wapenstilstand van 08-05-1945 eenzijdig hebben opgezegd. Dat resulteert in dat ze nu beide rechtstreeks in oorlog zijn met Rusland. Terwijl Rusland de voorzitter is van de 4 SHEAF landen, waar Duitsland en Nederland onder vallen. Dus beide uit de EU en de NATO. Oostenrijk zal weer uit de EU moeten en weer een neutraal land worden. De SHEAF hanteert de Weimar grenzen van 1937 en toen was het oostelijke deel waar o.a Wenen ligt van Oostenrijk onder Russische gezag. Zo ook moeten alle Amerikaanse kernwapens uit Europa. Het is nu wachten wat het eerste zal ontbinden, de NATO of de EU. Want Rusland heeft alle troefkaarten in handen.

 2. Ja als ze nu maar snel stoppen de verliezen herstellen en weer zonnebloemolie gaan kweken.. en alle sancties weer terugdraaien?? want anders blijven wij ermee zitten met deze gebakken lucht oorlog

 3. Ook nu weer blijkt dat net als tijdens de leugenachtige berichtgevingen van de maistream media aangaande de Covid Hoax, dat de eigenlijke oorlog gericht moet zijn tegen de geldschieters van die maistream media!
  Maar hoe?

  • Beste Tex,

   Ik ben bang dat de Europese burger met belastingen via de EU de leugenachtige MSM financieerd. Probeer dat maar eens uit te leggen aan de 80% schaapjes. Pas als de mensen honger gaan lijden zullen ze misschien nadenken maar die hoop is bij mij ook langzaam aan het weg ebben. De indoctrinatie van de afgelopen 50-60 jaar heeft zijn werk heel goed gedaan.

 4. Kijk, hier zijn de banden van de VS met het Zionistisch Rijk. AIPAC: Congress just passed a record-setting $4.8 billion in security and missile defense funding for Israel.

  Mogelijk gaan ook veel van die wapens naar de Ukraine, via Israel? Maar wsch is Israel heel bang dat ze ook een stootje krijgen. Het wordt tijd, niet?

  https://view.act.aipac.org/?qs=d93af821a46018468440e2f9475e9c2f627c2bf4ba4148591c1509e3856b56a2197ee420857167d3fdc8a43165a4071415fcdba2005dc3dcee584f1f2002b8c360f08526dc7f80af4e8c5e0c33dc7f9a

  • Ik vraag mij af hoe al die wapens ( bijv vanuit Nederland) naar de oekraiense troepen gestuurd worden als alle grenzen dicht zijn en de oekraiense troepen geisoleerd..

  • De specifieke groep die dit allemaal orkestreert heeft uiteindelijk ook niets goeds voor met Israel of de joden die daar wonen. Met Orthodoxe joden daar hebben ze zelfs grote ruzie. Verder als je even spit staan alle documenten online die het allemaal uitleggen. De specifieke groep heeft de wereldmacht al lang in handen, gekregen in WW II. Nu willen ze de hele wereld voor zichzelf alleen. Openlijk gezegd in een historische speech in Den Haag. Opponenten worden vermoord of hun hele carriere kapot gemaakt. Op YT interessante docuserie of de politiek in de UK en hoe die totaal door die specifieke groep aangestuurd wordt. Elke politicus met commentaar of pro Palestina is eruit gewerkt. Interessant zou zijn om dat in NL na te gaan. Of welke politici allemaal met die specifieke groep verbonden zijn. Marokkaans kan nog steeds ook dat zijn. De bekende opponenten hebben alle twee grote liefde voor Israel. Hoeveel van die specifieke groep zitten er in de NL politiek en hoe verhoudt dat percentage zich met het aantal van hen in NL. Ik heb geen probleem met leden van de specifieke groep, maar wel met hen die na wereldmacht nu ook die hele wereld willen bezitten en de rest tot of slaven willen reduceren of wereldbevolkingsreductie toe willen passen. Plus met iedereen die hen steunt of daaraan meewerkt, vrijwillig of gechanteerd.

 5. “De grootste leugen die uit de Westerse media komt, vertelde Macgregor aan de podcast-hosts, is dat Rusland zijn soldaten zou opdragen om opzettelijk Oekraïense burgers te vermoorden.”

  Ook dat zijn weer Zio-streken hè, valse beschuldigingen, en deze keer van de hoogste graad. Net zoals met het vax programma – het vals laten beschuldigen van de vax-vrijen door hun eigen medemens. Nu beschuldigt de VS/NAVO een land. En de machtige Schapen trapper er in en blaten nog harder.

  Vergeet niet gul te storten op Giro666 voor hulp aan de Oekries en de sportieve vreemdelingen troepen!

  • Gevluchte mensen vertellen het tegenovergestelde. Maar dat lezen de lezers van MSM nooit, en dus is het niet waar. WW I ook 6 millioen doden. Later maakte Chamberlain excuus dat dat oorlogspropaganda was geweest. Over de Holodomor in de Ukraine, slachting van 10 millioen christenen daar door, heeft niemand het. Over de Bolsjevistische revolutie in die regio of over Stalin ook niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in