De NAVO ziet de Oekraïners slechts als kanonnenvoer in haar imperiale proxy-oorlog tegen Rusland. Het door de VS geleide militaire bondgenootschap NAVO heeft duidelijk gemaakt dat het bereid is tot de laatste Oekraïner te vechten om Rusland te laten bloeden en de westerse geopolitieke belangen vooruit te helpen, schrijft Ben Norton.

In een schokkend botte bekentenis heeft The Washington Post erkend dat sommige NAVO-lidstaten willen dat “de Oekraïners blijven vechten, en sterven” om te voorkomen dat Rusland politieke winst boekt.

In een bericht van 5 april over vredesbesprekingen tussen Oekraïne en Rusland onthulde de grote Amerikaanse krant dat de NAVO bang is dat Kiev aan sommige eisen van Moskou zal toegeven.

De Washington Post schreef uitdrukkelijk: “Voor sommigen in de NAVO is het beter dat de Oekraïners blijven vechten, en sterven, dan dat er een vrede komt die te vroeg komt of tegen een te hoge prijs voor Kiev en de rest van Europa.”

Anonieme Westerse diplomaten benadrukten dat “er grenzen zijn aan het aantal compromissen dat sommigen in de NAVO zullen steunen om vrede te bereiken,” en dat zij de oorlog in Oekraïne liever verlengen als zij kunnen voorkomen dat Rusland aan zijn veiligheidsbelangen wordt tegemoetgekomen.

De krant zei dat de NAVO-leden wanhopig zijn om “de Russische president Vladimir Poetin geen schijn van overwinning te geven,” en meer dan bereid zijn om de Oekraïners daartoe in de gehaktmolen te dwingen.

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan merkte op dat de regering van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky nauw samenwerkt met Washington, en “bijna dagelijks contact” heeft met het Witte Huis. Het is duidelijk wie er werkelijk de baas is.

De krant onthulde eveneens dat het Amerikaanse leger meer dan 100.000 troepen in Europa heeft gestationeerd.

De Washington Post heeft een nauwe band met de Amerikaanse regering. De krant is eigendom van de $200-miljardair Jeff Bezos, één van de rijkste mensen uit de geschiedenis.

Bezos is ook de oprichter en uitvoerend voorzitter van megacorporatie Amazon, die tientallen miljarden dollars aan contracten heeft met de CIA, het Pentagon, de NSA, de FBI, de ICE en andere Amerikaanse overheidsdiensten.

  VN-voedselchef waarschuwt voor "chaos", "hel", "verwoesting" door HONGERSNOOD... verwacht prijscontroles, rantsoenering en criminalisering van preppers... VERBERG UW VOEDSEL

Als The Washington Post deze informatie over de NAVO naar buiten brengt, met citaten van hoge ambtenaren van het Witte Huis, dan heeft zij duidelijk groen licht gekregen van haar handlers in Washington.

Dit bericht is een semi-officiële bevestiging dat de NAVO de Oekraïners slechts als kanonnenvoer ziet in haar imperiale proxy-oorlog tegen Rusland.

Sommige Westerse functionarissen hebben dit zelfs openlijk verklaard.

Een voormalige hoge ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de rechtse oorlogshavik Eliot A. Cohen, pochte in een artikel in het tijdschrift The Atlantic dat de “Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten in een proxy-oorlog met Rusland verwikkeld zijn”.

Hij pochte trots: “Zij leveren duizenden munitie en doen hopelijk nog veel meer – inlichtingen delen, bijvoorbeeld – met de bedoeling Russische soldaten te doden,” en voegde eraan toe: “Hoe meer en hoe sneller, hoe beter.”

De veteraan van Buitenlandse Zaken verklaarde dat de “stroom wapens die naar Oekraïne gaat een vloed moet zijn.”

Dat is precies wat de NAVO-lidstaten aan het doen zijn: het buurland van Rusland met wapens overspoelen.

In plaats van vredesbesprekingen met Rusland te steunen, hebben de Verenigde Staten en de Europese Unie de oorlog actief laten escaleren, door Oekraïne voor miljarden dollars aan wapens te sturen, waaronder tienduizenden antitankraketten, duizenden luchtdoelraketten, en honderden kamikaze-drones, en ook tanks en pantservoertuigen.

Wat onvermeld blijft is hoe de Amerikaanse en Europese wapenconcerns zwaar geprofiteerd hebben van de oorlog. De aandelen van particuliere militaire aannemers schoten omhoog nadat Rusland op 24 februari zijn troepen naar Oekraïne had gestuurd, toen de Westerse regeringen beloofden hun militaire uitgaven aanzienlijk te verhogen.

De regering Joe Biden leverde eind februari onmiddellijk 350 miljoen dollar aan wapens, alvorens in maart nog eens 13,6 miljard dollar aan hulp voor Oekraïne toe te zeggen, waarvan 6,5 miljard dollar aan militaire steun.

  Van der Leyen geeft de EU het laatste duwtje over de klif: Russische gas-banken volgende in de rij voor sancties

De ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO kwamen op 6 en 7 april in het hoofdkwartier van de militaire alliantie in Brussel bijeen en beloofden de oorlog in Oekraïne nog verder te laten escaleren.

De Westerse politici werden vergezeld door vertegenwoordigers van verscheidene niet-NAVO-leden, waaronder Japan, Zuid-Korea, Georgië, Finland, Zweden, Australië en Nieuw-Zeeland.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba reisde naar Brussel voor de bijeenkomst, waar hij elke twijfel wegnam dat de NAVO meer oorlog wil in plaats van vrede.

“Ik ben hier vandaag gekomen om de drie belangrijkste dingen te bespreken: wapens, wapens en nog eens wapens,” vatte Kuleba samen.

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, verklaarde op soortgelijke wijze: “Na de invasie zijn de bondgenoten in actie gekomen met extra militaire steun, met meer militaire uitrusting, en het was een duidelijke boodschap van de vergadering vandaag dat de bondgenoten meer moeten doen en bereid zijn meer te doen om meer uitrusting te leveren, en zij beseffen en erkennen de hoogdringendheid.”

Stoltenberg pochte dat de directe militaire steun van de NAVO aan Oekraïne teruggaat tot 2014 en dat tienduizenden Oekraïense soldaten in de afgelopen acht jaar door de NAVO zijn opgeleid, lang voordat Rusland binnenviel.

De NAVO geeft er transparant de voorkeur aan dat de Oekraïners hun leven blijven opofferen in de hoop Rusland te verzwakken en te destabiliseren.

Intussen worden Oekraïners die vinden dat vrede de oplossing moet zijn, en niet nog meer oorlog, met nare gevolgen geconfronteerd.

Een Oekraïense onderhandelaar die had deelgenomen aan vredesbesprekingen met Rusland, Denys Kyreyev, werd vermoord, naar verluidt door de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU), die er berucht om is beïnvloed te zijn door neonazi’s en andere extreem-rechtse groeperingen.

Al dit extreme geweld en deze oorlogshonger druisen regelrecht in tegen de bewering van de NAVO dat zij een zogenaamd “defensief” bondgenootschap is.

De werkelijkheid is dat de NAVO nooit gewijd is geweest aan defensie, laat staan aan democratie. Onder de stichtende leden van het militaire bondgenootschap in 1949 was de fascistische dictatuur van Portugal.

  Israël meer dan ooit geïsoleerd na de recente uitspraken van Trump

Tijdens de eerste koude oorlog steunde de NAVO voormalige nazi-collaborateurs en fascisten in haar beruchte operatie Gladio. Met steun van de NAVO voerden extreem-rechtse extremisten terreuraanslagen uit in Europa om te proberen de linkse vleugel te onderdrukken, vooral tijdens de beruchte Jaren van Lood van Italië.

Toen de eerste koude oorlog ten einde was, bleef de NAVO zich uitbreiden tot aan de grenzen van Rusland, en schond daarbij herhaaldelijk de beloften van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk dat het militaire bondgenootschap zich na de hereniging van Duitsland in 1990 niet “één centimeter oostwaarts” zou bewegen.

Tijdens bombardementen in de jaren ’90 heeft de NAVO het voormalige Joegoslavië, dat als land niet meer bestaat, vernietigd en in stukken gehakt.

Daarna hielp de NAVO de Verenigde Staten met hun oorlog in Afghanistan in 2001, en handhaafde een gezamenlijke militaire bezetting tot 2021.

In 2011 voerde de NAVO oorlog tegen Libië, het welvarendste land van Afrika. De westerse militaire campagne legde de staat Libië in puin. Buitenlandse bedrijven die fossiele brandstoffen gebruiken, plunderden al gauw de enorme oliereserves van de Noord-Afrikaanse natie.

Vandaag, in 2022, heeft Libië nog steeds geen verenigde centrale regering. Het heeft echter wel openlucht slavenmarkten met Afrikaanse vluchtelingen uit Afrika ten zuiden van de Sahara.

De ruïnes van Libië, Afghanistan en voormalig Joegoslavië laten zien wat de NAVO de wereld werkelijk te bieden heeft.

En de door de VS geleide militaire alliantie is nu bereid Oekraïne op te offeren om de belangen van Washington en Wall Street te bevorderen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een Zweed die de Russische aanval op een NAVO-trainingskamp overleefde, spreekt zich uitVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelNederlandse journaliste: “Wij zijn hier, in Donbass, om de door propaganda misleidde westerlingen wakker te schudden”
Volgend artikelVaccin bijwerkingen treffen blanken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Europa slaagt er niet eens in om genoeg voedsel te produceren, in feite kan Europa niets meer produceren. Enkel nog wat derderangs oorlogsmateriaal van de nazi-staat America (20 miljoen onschuldigen omgebracht in Midden Oosten), dat America slaagt er ook niet in om haar eigen volk te voeden. Landbouwgronden in de VS en EU totaal vergiftigd…wanneer worden we wakker?

 2. Zal nog wel even duren. De meeste westerlingen zijn volledig gehersenspoeld en zien het Westen als de ‘good guys’ en anderen (Syrië, Irak, Iran, Rusland, noem maar op – zonder deze landen/regimes meteen ‘heilig’ te willen verklaren) als de ‘bad guys’. Mensen willen niet weten dat ze eigenlijk zelf de ‘bad guys’ zijn, of deze (blind) ondersteunen.

 3. En nadat ze Rusland verslagen hebben volgt vlgs plan China. Ondertussen een giga Lockdown in Shanghai, grootste haven van China. Ben benieuwd hoeveel schepen er nog uit zullen varen.

 4. Al na 1 week verkondigde Nederlands oud generaal dat Rusland snel met de staart af zou druipen maar we zijn nu al op dag 50 en ik zie alleen maar Oekraïnse soldaten die zich overgeven.

  Nadat EU en Amerika de sancties afkondigen zou Rusland binnen 2 weken failliet zijn en ze sprongen een gat in de lucht toen de roebel instortte maar na maatregelen van Poetin staat de roebel nu weer sterker dan voor de oorlog.
  De roebel stijgt ten opzichte van zowel de dollar als de euro.

  Alle sancties komen terug naar ons eigen inwoners en dat hebben ze goed geweten en was zo gepland. Het is de WEF agenda de Great Reset die versnelt wordt uitgevoerd.

  Het doel was om Rusland de schuld van alles te geven maar dat is een grote leugen.
  Poetin is door het westen gedwongen om in Oekraïne in te grijpen daar men niet van plan was om Minsk en Minsk2 uit te voeren.
  Toen Rusland ter oren kwam van de Amerikaans, EU Engelse, Franse , NATO biolabs in Oekraïne was voor Poetin de maat vol en moest hij ingrijpen.

  *Poetin heeft tot het laatst aangedrongen voor politieke oplossingen en het nakomen van Minsk en Minsk2.
  *Poetin heeft niet gevraagd om de sancties.
  *Poetin heeft geen bankrekeningen geblokkeerd.
  *Poetin wordt nu al zonder dat er zorgvuldig onderzoek is gedaan al van beschuldigd van oorlogsmisdaden.
  Iedereen heeft de vele filmpjes kunnen aanschouwen dat juist de Azov nazi’s van Oekraïne deze gruwelijkheden heeft gepleegd.
  *Amerika,EU,England NATO zijn al 30 jaar de oorlogsmachine op aarden zonder dat ICC ook maar 1 keer heeft ingegrepen.
  *Miljoenen onschuldige burgers hebben Amerika, EU, England en NATO op hun geweten.
  * Hoe meer wapens wij blijven sturen, des te langer en bloediger deze verloren oorlog voor Oekraïne zal zijn.

  *Poetin zal niet stoppen voordat hij de bewijzen boven tafel heeft dat er 30 meter onder de staalfabriek in Mariupol een groot biolab is waar de door Amerika, EU, Frankrijk, NATO de meest gruwelijke experimenten plaats vinden.
  * Wie de oorlog verslaggeving van journalisten hoort die echt in die gebieden aanwezig zijn kan horen dat de Russische soldaten hen correct behandelde maar dat de Oekraïnse militairen de burgers als schilt gebruikte en hen massaal dood schoot. We hebben de video’s gemaakt door Oekraïnse avoz nazi’s kunnen zien hoe ze burgers uit de auto sleepte en de handen op de rug bonden.

  ICC IS EEN CORRUPTE BENDE RECHTERS DIE VOOR DE ELITE HET VUILE WERK OP MOET KNAPPEN.
  WAAR IS ICC IN ALLE OORLOGEN.
  WAAR IS ICC IN IRAK, AFGHANISTAN, LIBIË, JOEGOSLAVIË, SYRIE OM ER MAAR ENKELE VAN DE VELE TE NOEMEN.
  WAAR IS ICC IN HET CONFLICT TUSSEN ISRAËL EN DE PALESTIJNSE BEVOLKING.
  WAAR WAS ICC IN DE CORONA HOAX ? !!!!!

  • Putin is ook onderdeel. Hij speelt het spel van de slechterik zodat het bloedvergieten kan doorgaan. Het gaat erom zoveel mogelijk mensen elkaar te laten vermoorden. Na Oekraíne zijn andere landen aan de beurt.

 5. De ICC is alleen maar een plek voor stoelvullers.
  Alleen stommelingen geloven dat ICC een “nut”heeft, behalve het dienen van linksen, zoals NWO, WEF, Bilderberg groep, USA, de trollen van Brussel.

  Drie bewijzen dat wordt afgestevend op WO3
  –de wapen leverancies.
  –Zweden en Finland bij de Nato,
  –de pro Zelensky berichtgeving
  –de misere in EU als gevolg van boycot Rusland. (dat is er iets om de Russen de schuld van te geven)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in