De legende van de Duitse Leopard tanks is uitgedoofd op de vlakten van Zaporizhia. In één week tijd verloren de Oekraïense strijdkrachten nog eens 12 Leopard 2 tanks van alle types en Stridsvagn 122.

Volgens de Russen “hebben het gewicht, de grote afmetingen en de slechte manoeuvreerbaarheid de Leopard 2 van een exotische tank veranderd in een gemeenschappelijk doelwit voor alle wapens die beschikbaar zijn voor de Russische strijdkrachten,” bericht Warnews24/7.

Duitse tanks bleken soms kwetsbaarder dan de oude Sovjet T-72″ tanks.

Het is vermeldenswaard dat het Russische militair-industriële complex snel tanks aanpast op basis van de opgedane ervaring. De belangrijkste gevechtstank T-90M Proryv wordt geüpgraded om zijn veiligheid en vuurkracht te verbeteren.

Vorige week werd bekend dat deze tanks de nieuwe “Nakidka” camouflagesystemen hebben gekregen, die de thermische straling verminderen en zo de kans om geraakt te worden door de ATGM Javelin verkleinen.

Video: Leopard versus Kornet

Het Westen vernietigde eigenhandig de legende van de Leopard 2

De Westerse pers analyseerde het verloop van de gevechten aan de Oekraïense fronten. In Forbes merkt columnist David Axe op dat het Oekraïense leger in iets minder dan een week tijd verwoestende verliezen leed op tanks die door Westerse landen waren geleverd.

“In de genoemde periode verloren de Oekraïense strijdkrachten ten minste 12 Westerse tanks, waaronder Leopard 2A4, Leopard 2A6 en Stridsvagn 122, een Zweedse kopie van de Duitse Leopard 2A5. De Zweedse versie is uitgerust met extra bewapening en is voorzien van een extra uitrusting. De Zweedse versie is ook uitgerust met extra bepantsering.”

De auteur wijst erop dat het Oekraïense leger “zelfs supergepantserde westerse tanks verliest, en dat de verliezen toenemen in lijn met het tempo van de leveringen.

In ongeveer een week tijd zijn de Oekraïense troepen een kwart van alle Duitse tanks die nog in hun bezit zijn kwijtgeraakt.”

In 8 maanden tijd, vanaf eind februari 2023, ontving Oekraïne van Duitsland en een aantal andere Europese landen 71 eenheden van verschillende varianten van Leopard 2 tanks.

  Prijsexplosie is een feit: Saoedi-Arabië en Koeweit sluiten verhoging olieproductie uit

De Amerikaanse Forbes-columnist, journalist en militair conflictexpert David Ax merkte op dat de Oekraïense regering deze tanks van westerse makelij probeert te redden. Hoe?

Het stuurt ze nog maar zelden om Russische stellingen aan te vallen.

Vanwege dit feit bereiden de Oekraïense strijdkrachten zich voor om de Amerikaanse « Abrams » te gebruiken.

Video: Vernietiging van Leopard, Bradley, M113

Ergernis en ontevredenheid in Duitsland

Duitsers zijn boos dat de Leopard 2 een gemakkelijke prooi is geworden voor Russische troepen in Oekraïne.

“De Leopard 2 wordt beschouwd als een effectief platform voor gevechtsoperaties. De hoop van Oekraïne was enorm, maar werd al snel de bodem ingeslagen na een paar dagen gebruik, omdat de Duitse tank niet onkwetsbaar bleek. Het Russische leger bracht de Oekraïners aanzienlijke verliezen toe,” schrijft het Duitse nieuwsportaal Merkur.

“Het Russische leger maakte effectief gebruik van artillerie en gebruikte een nog effectievere nieuwe tactiek gebaseerd op het gebruik van drones en geleide munitie die de zwakke punten van de Westerse tanks raakte.

Russische droneaanvallen helpen de legende van de Leopard 2 in Oekraïne te vernietigen. De droom van een wonderwapen voor Oekraïne zal waarschijnlijk nog verder vervagen,” concludeert Merkur.

Video: Vernietiging van vier 4 Leopards in de Orekhiv-sector van Zaporizhia


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Onnoemelijk leed bij de Oekraïense strijdkrachten: De 128e en 47e elitebrigades met Leopard 2A6 en Bradley zijn verdampt – De Russen hebben de genadeklap gegevenVolg Frontnieuws op Telegram

  Het lijkt erop dat Rusland geen Winteroffensief nodig heeft om de oorlog te winnen

Lees meer over:

Vorig artikelZijn we aan het aftellen naar een totale nucleaire oorlog?
Volgend artikelHet imperium vaart een orkaan van consequenties tegemoet in het Midden-Oosten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Send in the Clowns, send in the Abraham’s and Challenger tanks idiots.

  Ja bezorgdheid bij de Deutsche Hitleriaanse regeringscombinatie die de oorlog tegen Rusland dunnetjes willen overdoen het wachten s op de totale economische vernieling van Duitsland, de geschiedenis herhaalt.

  U moet begrijpen dat deze oorlog niet tegen Hitler of het nationaal socialisme is, maar tegen de kracht van het Duitse volk, dat voor eens en altijd vernietigt moet worden, ongeacht of het in handen is van Hitler of een jezuïetenpriester.

  – Winston Churchill

 2. Kleine compilatie van gebeurtenissen aan de contactlijn.

  Artillerie van de Braves vernietigt de uitrusting van de Oekraïense strijdkrachten (VIDEO)
  Er werd een precisieaanval uitgevoerd op het transport van militanten van de 67e brigade van de Oekraïense strijdkrachten op weg door een bosplantage.

  https://t.me/RVvoenkor/56754

  Monsterlijke explosie nabij Donetsk: Shahid-MTLB breekt door vijandelijke verdediging nabij Avdeevka (VIDEO) | Russische lente
  Monsterlijke explosie nabij Donetsk: Shahid-MTLB breekt door vijandelijke verdediging nabij Avdievka (VIDEO)
  De Russische MTLB werd als een kamikaze gelanceerd met honderd kilo explosieven aan boord.

  https://t.me/RVvoenkor/56747?single
  https://t.me/RVvoenkor/56748?single

  Indrukwekkend beeldmateriaal: het Russische leger vernietigt de Oekraïense strijdkrachten en verdrijft ze uit de loopgraven bij Avdievka (VIDEO)
  Nauwkeurige aankomsten van drones onder controle van verkenningsofficieren van het 1e Legerkorps bestrijken de schuilplaatsen en schietpunten van de Oekraïense strijdkrachten.

  https://t.me/RVvoenkor/56745?single
  https://t.me/RVvoenkor/56746?single

  • Thanks Adrian, for weeks now using Edge and or even Brave explorer the Warnews247 is not available for me anymore, including the video’s in this topic all blacked out unable to click play.

   Can’t find out why, maybe to strict setting I dunno.

   Efcharisto poli 😉

 3. NOODGEVAL – Ze zijn bezig met het opzetten van een staatsgreep in Oekraïne – A. Arestovich: “Ik heb de steun van belangrijke generaals” – Zelenski: “Ze zijn een nieuwe Maidan aan het opzetten om mij omver te werpen”!

  ‘Ik heb een plan om het bloedvergieten op Oekraïens grondgebied te stoppen’ >>>

  https://warnews247.gr/ektakto-pro-ton-pylon-praxikopima-stin-oukrania-a-arestovits-echo-ti-stirixi-simantikon-stratigon-zelenski-stinoun-neo-maintan-gia-na-me-anatrepsoun/

 4. Grote Russische aanval op Kupyansk met twee gepantserde legers: hoofdlijn van de Oekraïense verdediging gebroken – Russen rukken op
  Vuurstorm en man-tegen-man-gevechten

  Het Russische leger schakelde snel over van actieve verdediging naar offensieve acties op verschillende frontlinies, waardoor tegelijkertijd een ernstig probleem ontstond voor de Oekraïense strijdkrachten.

  In de richting van Kupyansk gooide het Russische Commando de 6e en 1e Guards Armoured Armies in de strijd, waarbij het de belangrijkste Oekraïense verdedigingslinie op de Sinkovka-Ivanovka-Kislovka-as doorbrak.>>>

  https://warnews247.gr/xekinise-megali-rosiki-epithesi-sto-koupiansk-me-dyo-tethorakismenes-straties-espase-i-kyria-grammi-amynas-ton-oukranon-ston-vorra/

  Hebben ze niet eens kogels? – De Oekraïners stortten in en versterkten zich in Chasiv Yar: met artilleriebeschietingen trokken de Russen Khromovi en Bogdanovka binnen

  Er bestaat in het Westen grote bezorgdheid over de situatie aan de fronten van Oekraïne terwijl het Russische leger vanuit Avdifka oprukt naar Kupyansk-Bakhmut.

  Door de jongste ontwikkelingen wordt het Oekraïense bolwerk Chasiv Yar door Rusland belegerd. Als gevolg van de snelle achteruitgang aan het noordwestelijke front van Bakhmut werden de Oekraïners gedwongen verschillende versterkte posities op te geven. >>>

  https://warnews247.gr/oi-oukranoi-katerrefsan-ochyronontai-sto-tsasiv-giar-oi-rosoi-me-omovronties-pyrovolikou-bainoun-se-chromovi-kai-bogdanovka/

 5. De nationale schande genaamd ollongren stort toch nog 2 miljard in de bodemloze put met de gedachte de strijd te kunnen winnen, hoe dom kun je zijn.
  .Hoogtijd om 22 nov af te rekenen met dit addergebroed ,alleen FvD wil deze waanzin stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in