De stemming van panelleden en presentator in de Russische talkshow Avond met Vladimir Solovjov van afgelopen zondag was diep pessimistisch en de reden daarvoor had helemaal niets te maken met de situatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne. Integendeel, de gevoelens over de oorlog waren heel positief. Het onlangs gepubliceerde interview in The Economist van de Oekraïense opperbevelhebber generaal Zaluzhny bevestigde voor het wereldpubliek de trieste vooruitzichten voor het Oekraïense leger die de Russen onderling al een tijdje zeiden. Zelfs in westerse media wordt nu geschat dat de Oekraïners 10 tot 12 soldaten hebben verloren, gedood of ernstig verminkt op het slagveld, voor één Russisch slachtoffer. De Oekraïners zouden meer dan 400.000 soldaten en officieren hebben verloren. Tegelijkertijd wordt zowel de financiële als de militaire hulp van de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten problematisch, schrijft Gilbert Doctorow.

De pessimistische stemming in de show had andere, meer algemene overwegingen die ons ook tot nadenken zouden moeten stemmen. Zoals een panellid opmerkte, lijkt de huidige wereldpolitiek erg op de periode die voorafging aan het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Er zijn vredesconferenties die tot niets leiden. Er zijn machten, zoals de Verenigde Staten, die zich, in de recente woorden van Joe Biden, erop verheugen de machtigste op deze aarde te zijn, in staat om op meerdere fronten te vechten. Dit alles bracht Vladimir Solovyov ertoe om op te sommen wat er nu gaat komen: een nucleaire oorlog is nu onvermijdelijk, zei hij.

Natuurlijk droeg de wrede Israëlische ravage in Gaza bij aan deze somberheid. Alle argumenten van moraliteit of ‘universele waarden’ zijn weggestreept. We zitten opgescheept met het recht van de sterkste, uitgeoefend door hen die denken dat ze onaantastbaar zijn.

  Het Westen dwingt Rusland om heel Oekraïne terug te nemen

Als je goed oplet, zie je dat het Westen, en Europa in het bijzonder, de ene provocatie na de andere tegen Rusland uitvoert met volledige onverschilligheid voor waar dit toe kan leiden.

Een maand geleden dreigde Letland de Oostzee af te sluiten voor Russische schepen als straf voor de mogelijke Russische betrokkenheid bij schade aan de Balticonnector pijpleiding. Dat schandaal verdween snel toen de Finnen aankondigden dat de waarschijnlijke oorzaak het anker was van een passerend Chinees koopvaardijschip dat tijdens een storm losraakte.

Nu heeft de Europese Commissie echter een soortgelijk dreigement geuit door Denemarken op te dragen olietankers met Russische olie te inspecteren en mogelijk te arresteren die door de Deense territoriale wateren varen op weg naar de Atlantische Oceaan voor leveringen over de hele wereld. De inspecties zullen erop gericht zijn om te zien of de schepen al dan niet een goede Europese verzekeringsdekking hebben en het voorwendsel voor de arrestatie zal zijn dat de schepen een gevaar vormen voor het milieu. Dit alles is een antwoord op de bevindingen van de Financial Times dat bijna alle Russische olie die over zee wordt geëxporteerd nu wordt verkocht voor ruim boven het plafond van $60 dat door Europa is opgelegd, dankzij een schaduwvloot die Rusland het afgelopen jaar heeft opgebouwd. In oktober werd olie verkocht voor $80, slechts $10 onder Brent.

Je vraagt je af of iemand in Brussel of Kopenhagen heeft nagedacht over de reactie van de Russen op dreigementen om hun olietransporten met geweld over zee te stoppen. Rusland is niet een of ander ver weg gelegen Iran zonder de middelen om in deze wateren te reageren. Nee, de Russische Oostzeevloot is zeer machtig, om nog maar te zwijgen van hun beschikbare luchtmacht en scheepsvernietigingsraketten die vanaf duizenden kilometers afstand worden afgevuurd. En de Denen? Wikipedia vertelt ons dat hun hele marine bestaat uit 3.400 man personeel, “16 schepen, 28 vaartuigen en 30 boten.” Ik neem aan dat dat in aflopende volgorde van grootte en macht is. Hoeveel dagen of waarschijnlijker hoeveel uren zouden ze standhouden tegen de Russen? En wat komt er daarna?

  De man die Poetin zou kunnen vervangen waarschuwt dat oorlog met het Westen zou leiden tot een "Apocalyps" en "Het einde van alles"

De Finnen van hun kant zijn ook druk bezig de beer te porren. Gisteren kondigden ze de sluiting van grensovergangen met Rusland aan, met de bewering dat Moskou illegale migranten zonder papieren uit derdewereldlanden naar hen toe stuurt, net zoals Wit-Rusland dat een jaar geleden zou hebben gedaan aan de grens met Polen.

Ik ben die grens de afgelopen jaren zes of acht keer met de bus overgestoken en ik weet heel goed dat de Russische busmaatschappijen heel streng waren in hun eis dat het papierwerk van alle passagiers volledig in overeenstemming moest zijn met de relevante regelgeving aan beide kanten van de grens. Bijna al deze passagiers hadden een dubbele nationaliteit, omdat toeristen met alleen een Russisch paspoort Finland niet in mogen.

In reactie op de Finse actie hebben de twee belangrijkste buslijnen die passagiers vervoeren tussen Sint-Petersburg en Helsinki, EcoLines en Lux, zojuist aangekondigd dat ze hun diensten met ingang van 18 november stopzetten. Dit betekent dat de enige praktische manier voor Europeanen om Rusland te bereiken het vliegen via Istanbul of Dubai zal zijn. Dit verdubbelt of verdrievoudigt de kosten van een bezoek en brengt mensen terug naar de ergste tijden van de Koude Oorlog. Alleen zal deze oorlog waarschijnlijk heter zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De hele wereld is in de greep van een ernstige vorm van oorlogskoortsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPsychiatrische aandoeningen en horror-ingegeven paniekaanvallen explodeerden nadat Operation Warp Speed tientallen miljoenen mensen injecties opdrong
Volgend artikelDe legende van de Duitse tanks is uitgedoofd: Russen vernietigden 12 Leopard 2’s in zeven dagen – Teleurstelling in Duitsland, bezorgdheid bij de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. de wrede israëlische ravage……
  ontzettend eenzijdig….men verzwijgt maar al te graag dat de terreurbewegingen plo, hamas, hezbollah juist dat zijn…terreurbewegingen die de gewone burger misbruiken als levend schild en dit al decennia…..het al sifa ziekenhuis dat gebruikt werd door hamas al militair hoofdkwartier is een goed voorbeeld hiervan…
  de burgeroorlog in lebanon, veroorzaakt door de plo, is een ander goed voorbeeld…
  ik zou ettelijke dingen kunnen aanhalen en de meesten weten dit ook maar al te goed…, maar het feit blijft dat heel wat liever op de ‘jood slecht’ kar springen dan toe te geven dat het hamas zelf is dat verantwoordelijk is voor de ravage in gaza……
  mijn vrouw (amerikaanse) gaat nu naar school voor nederlands en deelt de klas met een vrouw uit gaza….zij is kunnen gaan vluchten DANKZIJ die ‘slechte jood’…maar haar familie wordt nog steeds gegijzeld door hamas om gebruikt te worden als leven schild…
  misschien toch ’s naar ALLE feiten beginnen kijken in plaats van selectief te werk te gaan???
  ps…voor 1936 was er GEEN sprake van een palestijnse staat…die is pas op tafel gekomen in de volkerenbond en werd afgewezen DOOR de palestijnse afvaardiging….
  hoeveel keer heeft dit voorstel ondertussen niet op tafel gelegen (en afgewezen door de arabische en palestijnse afvaardigingen EN terreurorganisaties)?

  • Misschien toch even naar de feiten kijken. Kort samengevat: sedert het begin van de 20 ste eeuw startte het terreur tegen de semitische Palestijnen (door de joodse terreurorganisatie: hagana). Tegen 1920 bestond de semitische bevolking voor ca. 10 % uit joden, enkele % christenen en de overweldigende meerderheid waren de (arabische) Palestijnen. In 1946 werd, door de vn onder leiding van het vs-regime Palestina opgedeeld en een deel ca. 55 % geschonken aan een terreur zionistisch regime, wat toen 30% van de bevolking vertegenwoordigde, alles behalve een faire deal. Kort daarna brak de hel uit voor de Palestijnse bevolking, waarvan de laatste 75 jaar honderdduizenden werden afgeslacht, en miljoenen uit hun huizen , dorpen en steden werden uitgedreven. Ook VN-gezanten werden door de zionisten vermoord. De oorlog tegen de Palestijnen, of tegen hun verzetsbeweging (Hamas, Hezbolla, PLO, …is niet gestart op 7 oktober maar geëxplodeerd 75 jaar geleden. Deze Palestijnse verzetsbewegingen zijn opgericht voor 20 à 30 jaar, NA decennia lange terreurakties van de zionistische terreurorganisatie’s. Hagana werd toen omgedoopt als tsahal, of idf. Ook vandaag gaat het vermoorden en/of ontvoeren van Palestijnen, o.m. in Cisjordanië gewoon verder, georganizeerd en bewapend door het IDF, en uitgevoerd door de zogenaamd vredelievende joodse kolonisten. De joodse terreurorganisatie voert niet alleen oorlog tegen de Palestijnen, ook gaan zij regelmatig de Syriërs en Libanezen bombarderen.

  • Misschien toch eens beter naar de oorzaken kijken van al deze conflicten. Die waren er niet voordat er een Israelische staat was. Oftewel het stichten van Usrael heeft deze kwesties veroorzaakt en nu verwachtte men dat die “stomme” arabieren het zonder slag of stoot wel zouden accepteren. Nou, dus niet. Het geeft wel aan hoe men toen, en nu nog steeds, over deze bevolkingsgroep dacht en denkt. Het deporteren van een bevolking heeft ook consequenties of je het nu leuk vindt of niet. Het is immers geen kudde schapen die je even naar een ander stukje land verplaatst. Daar komt nog bij dat Usrael een apartheidstaat is, oftewel een racistische staat. Iets waarvoor we Zuid Afrika hebben aangesproken. En het dan nog raar vinden dat men er tegen in verzet komt. Overigens was er voor 1936 geen Palestijnse staat, maar ook geen Israelische.

 2. Nee we zijn niet ah aftellen naar een totale nucli oorlog!
  Want niet “we” maar zij willen die!
  Maar die nucli oorlog komt er niet!
  Daar zijn afspraken over!
  Er komt wel een moment, maar dat is een moment waarop alle dreiging die op het hoogste punt aankomt .
  Gelijk dan implodeert deze dreiging en is het over!!
  Dan komt de disclusure echt ten volle opgang.
  10 dagen lang duisternis om de vijand te elemineren.
  Zorg zelf boor een lampje op batterijen.
  En een voorraadje voedsel en heb voor drie weken geld in huis.
  Fijne overgangstijd gewenst.
  meteen zal imploderen!

  • Afspraken?
   Die worden vakkundig genegeerd want ja, politieke belangen en zo.

   De meeste mensen zijn na maximaal een week uitgedaan, klaar, reddeloos verloren en hebben geen enkele kennis van overlevingstactieken en bijbehorende vaardigheden laat staan van sociale hulpvaardigheden. Samenwerken staat niet eens in hun vocabulair. Veel verwende kinderen die opgegroeid zijn met aangeleerde hulpeloosheid en bijbehorende afhankelijkheid worden dan echt een probleem voor hun ouders. Geweldig!
   Plunderingen en agressie zijn slechts al na 6 maaltijden een feit. Zelfs de politiemensen moeten eten!

   Ik kan niet wachten tot het zover is.

   • Frans zal wel (net als anderen hier) geloven in een soort ‘intergalactische federatie’ van aliens die alle nucleaire wapens onklaar maken als ze worden gebruikt.

  • De joden hebben atoom wapens.
   Alle landen hebben een verdrag getekend, dat ze niet als eerste de Atoomwapens zullen gebruiken.
   Alleen hebben de joden deze als enige niet ondertekend.
   En omdat het land niet te vertrouwen is, licht het gebruik door de joden op de loer..!!!
   Het zijn trouwens allemaal Amerikaanse Atoomwapens, en waarom de Amerikanen Atoomwapens aan de joden hebben gegeven, mag U raden.
   Vanaf 1945 is het onrustig in het midden Oosten, en Amerika wil ongehinderd zijn Olie daar ophalen.

   • Onjuist. De VS hebben ook nooit vastgelegd dat ze die nooit als eerste zullen gebruiken. Sterker nog, de nucleaire doctrine van de VS houdt die mogelijkheid juist heel erg open, en niet alleen in het geval van een gebruik als laatste redmiddel.

    Kijk ook even naar een heel stel van hun(de VS dus) ‘wargames’ en planning; veel van de scenario’s spelen zich af over wat er gebeurt NADAT de VS een eerste aanval op Rusland of China hebben gelanceerd, al dan niet nucleair.

 3. Feitelijk is het niet Denemarken dat de Russische schepen wil inspecteren, maar de feitelijke drijvende kracht achter alle ellende op deze aarde. De particuliere centrale bankiers die de mensheid parasiteren en niet kunnen tolereren dat soevereine staten hun macht uithollen. Ze hebben Duitsland vernietigd en oorlogen tegen talloze staten gelanceerd om hun suprematie over geld te behouden en willen ons nu een nucleaire oorlog opdringen.

  • Oizaz l. november 17, 2023 Bij 14:42

   Over bijna alle punten ben ik het met je eens,maar:Ze willen ons geen nulceaire oorlog opdringen maar het is een hele laffe mentaliteit.
   If we can”t have it,neither do you.
   De ZKM zit in Londen Vaticaan en Jew York.
   Ze zinnen nog steeds op wraak op Rusland,toen die ze rond 1200 Rusland en Kahzarie hebben uitgetrapt omdat het zo een manipulatief volkje is dat infiltreerd en alle machtsposities wil overnemen.
   Daarom moest Khadaffi weg.Eigen goudstandaard,de gouden Dinar.
   Ze hebben de pest in,dat Rusland autonoom is.De BRICS is de beste uitvinding om die Zionistische Kahzaarse Mafia een hak te zetten.
   Schuldenberg in de joenaaithetsteeds groeit hen over de oren.
   Nou dan gaan we oorlogje voeren.goed voor onze MIC.
   Weet je nog de diefstal van ikweetniet hoeveel geld er was gestolen in gebouw nr 7?>
   Die pas neerstortte toen de BBC een reprtage hield?
   Vanaf toen wist ik zekers:Controlled demolition dmv thermite en een ander vreemd wapen.
   Ik ben een ervan metaalbeweker,beton kan verpulveren en verkruimelen,staal niet.
   Staal verdwijnt(verdampt) alleen als je er een plasmastroom op loslaat,niet door brandende kerosine.
   Een burger gelooft dat nog misschien,maar kerosine komt echt niet hoger dan 2000 graden zonedr hulpmiddelen.Smeltpunt staal ligt rond de 1800 C ,maar dan verdampt het nog niet!
   Ik weet zeker dat de MIC van Amerika zo een 15 jaar voorligt,op wat ze nu naar buiten brengen.
   Weet je nog die neergehaalde f117 steath vliegtuig?
   Ze hebben het naarbuiten gebracht toen er 1 in stukken op de grond lag.
   Notabene met geschut uit +- 1980

 4. Over het milieu-argument van de Denen. Heeft het Brits-Amerikaanse BP al de milieuschade in de Golf van Mexico vergoedt die ontstond na Deep Horizon??
  Anders wordt het tijd om alle activiteiten van BP wereldwijd te verbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in