Tasnim News Agency / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

De Neocon-factie die nu al meer dan drie decennia stevig verankerd is in establishment van het Amerikaanse buitenlands beleid, had voorspeld hoe de Derde Wereldoorlog zou kunnen uitbreken. Frank Gaffney, die ik eerder deze week in dit verslag noemde, voorspelde dat de verdediging van Israël door de VS tegen een alliantie van moslimmachten de Derde Wereldoorlog zou uitlokken die niet beperkt zou blijven tot het Midden-Oosten en waarbij kernwapens zouden kunnen worden gebruikt (zie: Gaffney: Rise of Sharia Rule Will Bring War to the Middle East, NewsMax, 24 oktober 2011), schrijft Alex Krainer.

Was het uitbreken van WOIII oorlogsbedrog en gepland?

Alleen al het feit dat zo’n voorspelling zelfs maar werd uitgesproken, suggereert dat het scenario war-gamed is en waarschijnlijk zelfs gepland. Het is dan ook niet vergezocht om te overwegen of wat er vorige maand in Israël gebeurde niet een poging was om dat scenario tot ontploffing te brengen. Er zijn een aantal punten te verbinden met betrekking tot deze gebeurtenissen die dit suggereren.

In de onmiddellijke nasleep van de Hamas-aanval op Israël begonnen de VS, Groot-Brittannië en andere NAVO-lidstaten hun vloten en militaire vliegtuigen te verzamelen in de oostelijke Middellandse Zee en de Perzische Golf. Zo’n grote concentratie van troepen zou een enorme overkill zijn als hun doel gewoon was om Israël te helpen tegen een terroristische groepering die zich verschanst in de kleine Gazastrook. Voorbereiding op een bredere regionale oorlog zou zo’n grote en snelle mobilisatie beter verklaren.

Het teamwerk

Zowel Netanyahu’s regering als Hamas deden hun deel om het conflict te laten escaleren: naast het bombarderen van Gaza, lanceerde Israël een aantal aanvallen op Libanon, Syrië, de Westelijke Jordaanoever en zelfs een “onbedoelde” aanval op doelen in Egypte. Amerikaanse troepen lanceerden ook aanvallen op Syrië. Van zijn kant riep Hamas de moslimwereld op om zich te verenigen in een heilige oorlog tegen Israël. Hamas is een creatie van Israël en westerse diepgewortelde staatsstructuren, en wordt overvloedig gefinancierd en gesteund, voornamelijk door het met het Westen geallieerde Qatar, maar ook door Israël en westerse mogendheden.

  Israël wordt nu aangeklaagd bij het Internationaal Gerechtshof wegens genocide - De feiten in de beschuldiging zijn gruwelijk

Vijf dagen nadat ze op 7 oktober de lont in het kruitvat staken, publiceerde Hamasleider en oprichter Khaled Mashal een videoboodschap waarin hij moslims wereldwijd opriep om de Jihad te voeren en martelaren te worden voor Al-Aqsa. Hij spoorde moslims aan om hun bloed te vergieten voor Palestina en vroeg religieuze leiders zelfs om een fatwa uit te vaardigen die moslims verplicht deel te nemen aan de heilige oorlog tegen Israël. Mashal zelf was echter geen vrijwilliger: hij stuurde zijn oproep vanuit Qatar, waar hij veilig is voor de chaos die hij in Gaza heeft ontketend.

De fake Palestijnse patriot roept op tot een wereldwijde jihad.

Mashal heeft geen banden met Gaza omdat hij er nooit gewoond heeft. Hij werd geboren op de Westelijke Jordaanoever, groeide op in Jordanië en Koeweit en opereerde door de jaren heen vanuit Jordanië, Syrië, Qatar en Egypte en zijn loyaliteit ligt bij zijn betaalmeesters. Gelukkig negeerde de moslimwereld, op een handvol eenzame aanvallers na, grotendeels de nepmoslim en de nog grotere Palestijnse fake patriot Mashal. In de weken na het uitbreken van de oorlog nam de moslimwereld afstand van de impuls om Israël aan te vallen en zelfs Hezbollah’s Hassan Nasrallah weigerde om een nieuw front te openen vanuit Libanon.

Kortom, ze beten niet in het aas. Als moslimlanden zich hadden verenigd om Israël aan te vallen, zouden veel westerse landen zich hebben verenigd om haar te verdedigen, en zouden ze dat misschien zelfs hebben kunnen doen met aanzienlijke steun van de bevolking. In plaats daarvan begonnen de moslimmachten, gebruikmakend van allerlei paramilitaire troepen in de regio, Amerikaanse bases in Syrië en Irak aan te vallen. Eerder dan de moslimwereld te verstrikken in een verwoestende oorlogsescalatie, zijn de VS zelf verstrikt geraakt in een val die hen uiteindelijk volledig uit de regio zou kunnen verdrijven.

  Zo dichtbij kwam een Iraanse drone bij een Amerikaans vliegdekschip

De anti-imperiale erfenis van Trump

De aanwezigheid van Amerikaanse troepen in Irak is illegaal: in januari 2020 nam het Iraakse parlement een resolutie aan waarin werd geëist dat de Amerikaanse troepen het land zouden verlaten, maar de neocons van Biden respecteerden de eisen van de Iraakse wetgevers niet. De aanwezigheid van de VS in Syrië is ook illegaal en hun belangrijkste Europese bondgenoten trokken hun steun voor de Amerikaanse bezetting van Syrië in nadat president Trump openlijk zei dat de troepen daar zouden blijven om “de olie te pakken” in plaats van vrijheid en democratie naar het land te brengen.

Ik denk dat dit heel bewust was van Trump. Nadat zijn poging om de Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken was gesaboteerd, nam hij wraak op zijn politieke vijanden door de troepen daar te houden, maar alle aanvaardbare rechtvaardigingen voor hun bezetting van Syrië weg te nemen. Als gevolg daarvan zal het voor de VS erg moeilijk worden om steun te vinden voor een oorlogsescalatie in de regio, behalve in Londen. Ondertussen gaan de speldenprikaanvallen op Amerikaanse militaire bases en buitenposten naar verluidt dagelijks door en zijn de Amerikaanse troepen afgesneden van hun bevoorradingslijnen en lijden ze aan aanzienlijke verliezen.

Het veranderende politieke landschap

De politieke veranderingen in de regio zijn al even ongunstig en de VS zijn consequent buitengesloten van discussies over de oorlog in Israël en de toekomstige veiligheidsstructuur van de regio. De gevolgen van al deze ontwikkelingen kunnen nefast zijn voor de Amerikaanse en Europese belangen in de regio, die zeer aanzienlijk zijn. Grote delen van de energiebronnen in het Midden-Oosten vormen nog steeds het onderpand voor westerse bankbelangen, wat militaire handhaving noodzakelijk maakt. Het staat buiten kijf dat als de VS/UK/NAVO hun arbitrale rol in de regio verliezen, dat onderpand verloren zal gaan. Met de wereld gaat het misschien goed, maar het westen zit in de problemen.

  Erdogan gaat naar de laatste fase van het Turkse plan voor Gaza: "Hamas is geen terroristische organisatie maar een patriottische organisatie van bevrijders" (Video)

De gevolgen zullen verschrikkelijk zijn, waaronder het risico van een financiële ineenstorting die de westerse centrale banken zal dwingen hun toevlucht te nemen tot de enige steun die ze hebben om een ineenstorting te voorkomen: het drukken van steeds grotere rivieren van fiat als laatste redmiddel. Die maatregel zelf heeft voorspelbare gevolgen: op hol geslagen inflatie. In “Economic Consequences of Peace” schreef John Maynard Keynes in 1919 het volgende:

“Er is geen subtieler, geen zekerder middel om de bestaande basis van de samenleving omver te werpen dan door de munteenheid te debaucheren. Het proces schakelt alle verborgen krachten van de economische wet in aan de kant van de vernietiging en doet dat op een manier die niet één man op een miljoen kan diagnosticeren.”

Een eeuw later leven we in een heel andere realiteit dan die waarin Keynes die woorden schreef. Zelfs de Neocons, toen ze zich nog amuseerden met het bedenken van scenario’s voor de Derde Wereldoorlog, konden niet dromen dat hun unipolaire Project voor de Nieuwe Amerikaanse Eeuw als een kaartenhuis in elkaar zou storten en dat China en Rusland zouden opduiken als alternatieve ankers van de veiligheidsarchitectuur op het Euraziatische continent. Langzaam maar zeker lijkt de opkomende multipolaire wereld de overhand te krijgen, terwijl het westerse dwaze schip de orkaan van achterstallig consequenties tegemoet vaart.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Plotseling is RFK Jr. volledig akkoord met censuur – en geeft toe dat hij meevloog op Epstein’s ‘Lolita Express’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe legende van de Duitse tanks is uitgedoofd: Russen vernietigden 12 Leopard 2’s in zeven dagen – Teleurstelling in Duitsland, bezorgdheid bij de NAVO
Volgend artikelNeonazistische junta militaire dienstplichtcommissies nu achter zwangere vrouwen aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Mooi.De amerikanen worden uit het midden-oosten getrapt.Iedereen blij daar.
  De hegemonie verliest amerika,hoe hard londen ook helpt.
  Ze denken veel geld te hebben,maar die is fictief.Derivatenhandel is handel in schuld.
  (Deutsche bank had voor 90 % an derivaten uitstaan)
  Goed,we zijn weer terug bij af,100 jaar geleden.
  Niets geleerd van de geschiedenis,EU zou een einde maken aan oorlogen binnen de EU NOT!
  Het enige wat verbeterd is,is onze communicatie en nog wat technieken,alleen om elkaar sneller om te kunnen leggen.
  Als die landen,met zulke grote denfensie(ahum)budgetten zich eens in zouden spannen ten bate van de mensheid?
  Oh wat ben ik blij dat die yanks op hun klote krijgen en die WEFpoppetjes moeten ook nog een toontje lager zingen.Of beter:monddood maken.
  Hopelijk gaat schwab dit of volgend jaar de pijp uit!
  Wat betreft hard campagne voeren:

  Het maakt niet uit,welke partij u stemt.
  Wat uitmaakt is wie de stemmen telt.

  J Stalin

   • De nieuwe regering is al bijna een jaar bekend, VVD/Pieter Omtzigt CDA/Groenlinks PVDA en dat aangevuld met een of andere klote partijtje.
    Dit is geen voorspelling maar de waarheid voor 96 %.

  • DM,
   Die uitspraak van Stalin klopt als een bus en het grote voordeel is dat die mogelijkheid er is om bij dat tellen te zijn, om mee te doen of gewoon controleren.
   Maak foto’s van het resultaat die dan naast een eventuele einduitslag gelegd kunnen worden want inderdaad, het clubje van de Jonge is niet te vertrouwen Zijn de verschillen groot dan is hij de eerste die hangt!

   Hoe meer mensen hieraan mee doen zoveel te groter de kansen van slagen.

   Wie zwijgt stemt toe.

 2. KSSSSTTT weg uit het midden-oosten, weg uit afrika. Ga eerst je junkie-straten opruimen en dan pas bemoeien met anderen. Wat een duivelse mensen, hoe kan je zo zijn?

 3. de USA krijgt ook zijn portie hoor word ook weg gevaagd door het midden oosten en Rusland , Engeland verzuipen ze EU aan de bedelstaf en geen regeringen meer worden ook opgeruimd kunnen wel zonder ze niet nodig alleen maar ellende

 4. Ga er maar vanuit dat deze aankomende verkiezingen de laatste zijn, hierna krijgen we onder druk de verenigde staten van Europa…..Daarom is de Brexit geweest deze had al informatie over de toekomst!!! Wen er maar aan, het spel is snel uit!!!

 5. Wij worden de nieuwe blanke slaven van de WEF elite onze kinderen worden nu al ontvoerd en verkracht. door dat tuig en er zijn mensen genoeg hier in Nederland die dit zijden maar die zijn allemaal monddood gemaakt.

 6. Met de dag meer items waarover we het, als samenleving, onderling steeds meer oneens zijn. Polarisatie is de absolute trend, met uiteindelijk de totale chaos en anarchie tot gevolg.
  Bij een dramatisch terugvallende economie in de welvaartswereld en een volslagen gebrek aan vertrouwen in verantwoordelijkheid, gezag en de medemens zullen we elkaar ook fysiek te lijf gaan, elkaar zelfs proberen op te vreten. Figuurlijk en letterlijk.
  Ik wens u een prettige zondag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in