De koran zal buiten het Zweedse parlement branden ter nagedachtenis aan Samuel Paty en voor de vrijheid van meningsuiting

Links Muntplein, rechts de koran, foto: Dmitry G / Samhällsnytt

Op vrijdag om 12.00 uur wordt op het Muntplein voor het parlementsgebouw in Stockholm een anti-islam demonstratie gehouden. De organisator, die daar eerder ter plekke ‘koranvoetballen’ organiseerde, zal nu de koran verbranden in een eerbetoon aan Samuel Paty en om voor de grondwettelijk beschermde rechten te demonstreren, meldt het nieuwsportaal Samhällsnytt.

Afgelopen vrijdag heeft de 18-jarige Abdulak Anzorov, een in Moskou geboren moslimmigrant met een Tsjetsjeense achtergrond, in naam van zijn krijgsgod Allah, de leraar Samuel Paty het leven ontnomen buiten Parijs. Abdulak zou hebben gehandeld op aandringen van een moskee die de leraar wilde elimineren voor het tonen van cartoons van de pedofiel Mohammed tijdens zijn onderwijs.

Eind augustus vestigde Frontnieuws de aandacht op de Deense politieke partij Stram Kurs  (Harde Lijn) die enkele van zijn afgevaardigden naar Stockholm had gestuurd om het zogenaamde “koranvoetbal” voor de Riksdag (Zweeds parlementsgebouw) uit te oefenen, wat ertoe leidde dat de Deense demonstranten werden gearresteerd op verdenking van het misdrijf “opruiing tegen etnische groepen”. Maar slechts enkele dagen later maakte het Openbaar Ministerie bekend dat men het vooronderzoek had afgesloten.

De organisator: “De islam kan niet worden hervormd of geïntegreerd”

Verschillende Zweden hebben het “koranvoetballen” daarna opgepakt en ook voor de Riksdag uitgevoerd. Nu kondigt de Zweedse organisator aan dat hij opnieuw een islam-kritische demonstratie zal houden om hulde te brengen aan Samuel Paty als held en ook om op te komen voor grondwettelijk beschermde rechten. Het lijkt erop dat het heilige boek van de moslims, de koran, aanstaande vrijdag om 12.00 uur op Muntplein zal worden verbrand, en opnieuw voor de deur van het hoogste besloten orgaan van Zweden – de Riksdag.

Vrijheid van meningsuiting is niet iets solides, vrijheid van meningsuiting is fragiel en voor velen iets heel abstracts. De vrijheid van meningsuiting is gemakkelijk te verdedigen, maar moeilijk te herscheppen als het eenmaal is verdwenen. Samuel Paty probeerde iets waar veel critici van de islam over praten, hij probeerde de islam te hervormen en moslims echt te integreren in onze open samenleving, Samuel Paty is een held en verdient het om geprezen te worden in alle democratische landen.

Samuel stierf met een wijsheid die velen in Zweden ontbreekt, de islam kan niet worden hervormd zonder bloed, de islam kan niet worden geïntegreerd in een open samenleving zonder bloed. De islam moet gestopt worden, zegt de organisator tegen Samhällsnytt.

Moslim-migranten in Zweden roepen op tot strijd: “Vecht lotgenoten, vecht hard tegen hard – de stad, het land, alles is van ons!”

Zweden: Bezorgdheid voor toenemende misdaad wanneer vluchtelingenfamilies worden tegengehouden om op vakantie te gaan in hun thuisland

6 REACTIES

 1. Leden van een islamitische club, moskee of anderszins, zouden veroordeeld moeten worden wegens ;
  lidmaatschap van een terroristische organisatie.

 2. Wij hebben een kabouter wetgeving. Wij hebben regels, zoals: als je een mooie meid een tik voor haar kont geeft, kom je voor de rechter.
  Maar als je de geslachtsdelen van je dochter afsnijd: moet kunnen toch?

  je mag niet oproepen tot haat of geweld.
  Behalve de islam en koran en moslims: die mogen het wel.

  Note: idd: karton heeftgelijk
  Doel van de islam:de Sharia vestigen.
  Dat maakt het een politieke organisatie
  Dat willen ze via het vermoorden van niet moslims (toegestaan door NWO)–dat maakt het een terroristische organisatie.

  Note: in de eerste kalifaten vermoordden de mslims 300 millioen mensen. Nu-in Syrie waren er 1,8 milloen Christenen; nu nog 300.000; en 300.000 zijn gevlucht. De rest gekruisigd, vermoord, doodgemarteld, verkracht; mannen vrouwen en kinderen. maar dat mag je niet zeggen van de NL staat.

 3. Moslims zijn krapuul én terroristen, allemaal!!
  Dat ze oprotten naar hun grote zandbakken in het zuiden!
  Buiten en weg ermee!!
  Ik hoef géén énkele moskee in Europa!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here