Darya Dugina, 30, dochter van Aleksandr Dugin, een slimme, sterke, uitbundige, ondernemende jonge vrouw, die ik in Moskou ontmoet heb en de eer had als vriendin te koesteren, is op brute wijze vermoord, schrijft Pepe Escobar.

Als jonge journaliste en analiste kon men zien dat zij voor zichzelf een gloeiende weg zou banen naar brede erkenning en respect (hier is zij over feminisme).

Nog niet zo lang geleden was de FSB rechtstreeks betrokken bij het verpletteren van moordpogingen, georganiseerd door de Oekrainse SBU, tegen Russische journalisten, zoals in het geval van Olga Skabaeyeva en Vladimir Soloviev. Het is verbijsterend dat Dugin en zijn familie niet beschermd werden door het Russische inlichtingen/veiligheidsapparaat.

De voornaamste feiten van de tragedie zijn reeds vastgesteld. Een Land Cruiser Prado SUV, eigendom van Dugin en met Darya aan het stuur, explodeerde op een verkeersweg bij het dorp Bolchie Vyazemy, iets meer dan 20 km van Moskou vandaan.

Zij waren beiden op weg van een familiefestival, waar Dugin een toespraak had gehouden. Op het laatste moment nam Darya de SUV en Dugin volgde haar in een andere auto. Volgens ooggetuigen was er een explosie onder de SUV, die onmiddellijk in vlammen opging en een gebouw langs de weg raakte. Darya’s lichaam was onherkenbaar verbrand.

De Russische onderzoekscommissie stelde spoedig vast dat de IED – ongeveer 400 gram TNT, niet ingekapseld – onder de bodem van de SUV, aan de kant van de bestuurder, was geplaatst.

De onderzoekers zijn van oordeel dat het om een met voorbedachten rade uitgevoerde autobomaanslag ging.

Wat nog niet bekend is, is of de IED op een timer zat of dat een crimineel in de buurt de knop heeft ingedrukt.

Wat wel al bekend is, is dat Alexander Dugin een doelwit was op de Myrotvorets-lijst. Myrotvorets staat voor een Centrum voor Onderzoek van Tekenen van Misdaden tegen de Nationale Veiligheid van Oekraïne. Het werkt zij aan zij met de NAVO bij het verzamelen van info over “pro-Russische terroristen en separatisten”.

Denis Pushilin, het hoofd van de DPR, nam geen tijd om “de terroristen van het Oekraïense regime” te beschuldigen van de moord op Darya. De onschatbare Maria Zakharova was meer diplomatiek: zij zei dat, als de Oekraïense hoofdrol bevestigd wordt, dat een beleid van staatsterrorisme zal inluiden dat door Kiev gevoerd wordt.

  Nederlandse economie komt in recessie door inflatie

Een existentiële oorlog

In verscheidene essays – waarvan dit misschien wel het meest essentiële is – had Dugin uitvoerig duidelijk gemaakt hoe enorm de inzet is. Dit is een oorlog van ideeën. En een existentiële oorlog: Rusland tegen het collectieve Westen onder leiding van de Verenigde Staten.

De SBU, de NAVO, of heel waarschijnlijk het combo – gezien het feit dat de SBU onder bevel staat van de CIA en MI6 – hebben er niet voor gekozen om Poetin, Lavrov, Patrusjev of Shoigu aan te vallen. Zij richtten zich op een filosoof en vermoordden uiteindelijk zijn dochter – wat het nog pijnlijker maakt. Zij vielen een intellectueel aan die ideeën formuleert. Eens te meer bewijzen zij dat de Westerse Cancel-cultuur naadloos uitmondt in Cancel-persoon.

Het is mooi en aardig dat het Russische Ministerie van Defensie op het punt staat met de productie van de hypersonische Zircon te beginnen, terwijl het volop Khinzals blijft uitbraken. Of dat drie Mig-31 supersonische onderscheppingstoestellen naar Kaliningrad zijn gestuurd, uitgerust met Khinzals en 24/7 in gevechtsdienst zijn.

Het probleem is dat de regels veranderd zijn – en het SBU/NAVO combo, dat een onbeschrijflijk debacle in Donbass onder ogen ziet, zet de sabotage, contra-intel en contra-afleidingsmanoeuvres op een hoger pitje.

Zij begonnen met het beschieten van Russisch grondgebied; verspreidden zich rond Donbass – zoals bij de poging om de burgemeester van Mariupol, Konstantin Ivachtchenko, te doden; lanceerden zelfs drones tegen het hoofdkwartier van de Zwarte Zee Vloot in Sebastopol; en staan nu – met de Darya Dugina tragedie – aan de poorten van Moskou.

  Het Prigozhin konvooi: "Alles verandert, alles blijft hetzelfde"

Het punt is niet dat al het bovenstaande irrelevant is wat betreft het veranderen van de feiten op het slagveld die door de Speciale Militaire Operatie worden opgelegd. Het punt is dat een komende reeks bloedige psyops, ontworpen voor puur PR-effect, uiterst pijnlijk kan worden voor de Russische publieke opinie – die een vernietigende afstraffing zal eisen.

Het is duidelijk dat Moskou en Sint-Petersburg nu de voornaamste doelwitten zijn. De Oekraïense ISIS is definitief. Hun handlangers hebben natuurlijk een enorme ervaring op dit gebied, in de hele wereld van Noord tot Zuid. Alle rode lijnen zijn weg.

De komst van de Oekraïense ISIS

De cokesnuivende komiek heeft elke Russische reactie naar behoren voorgeprogrammeerd, volgens het NAVO-script dat hij dagelijks te horen krijgt: Rusland zal de komende week misschien iets “bijzonder walgelijks” proberen te doen.

Dat is niet relevant. De echte – brandende – vraag is in hoeverre het Kremlin en de Russische inlichtingendienst zullen reageren wanneer volledig vaststaat dat SBU/NAVO het Dugin complot beraamd heeft. Dat is Kievs terrorisme aan de poorten van Moskou. Dat schreeuwt in bloedrood “rode lijn”, en een reactie die gekoppeld is aan de herhaalde belofte, door Poetin zelf, om “beslissingscentra” te raken.

Het zal een noodlottige beslissing zijn. Moskou is niet in oorlog met de marionetten van Kiev, in wezen – maar met de NAVO. En omgekeerd. Alle kansen zijn verkeken op de manier waarop de tragedie van Darya Dugina uiteindelijk het Russische tijdschema kan versnellen, in de zin van een radicale herziening van hun tot nu toe langetermijnstrategie.

  ‼️ Wij zijn Z

Moskou kan het regime van Kiev onthoofden met een paar hypersonische visitekaartjes. Maar dat is te gemakkelijk; met wie moet men daarna over de toekomst van het romp-Oekraïne onderhandelen?

In wezen niets doen betekent daarentegen dat men een dreigende, de facto terroristische invasie van de Russische Federatie aanvaardt: de Darya Dugina tragedie op steroïden.

In zijn voorlaatste bericht op Telegram heeft Dugin de inzet opnieuw gekaderd. Dit zijn de belangrijkste takeaways.

Hij roept op tot “structurele, ideologische, personele, institutionele, strategische” transformaties door het Russische leiderschap.

Op grond van de bewijzen – van de toegenomen aanvallen op de Krim tot de pogingen om in Zaporozhye een nucleaire catastrofe uit te lokken – concludeert hij terecht dat de NAVO-sfeer “besloten heeft om tot het einde toe aan de andere kant te gaan staan. Men kan ze begrijpen: Rusland heeft daadwerkelijk (en dit is geen propaganda) het Westen als beschaving uitgedaagd.”

De conclusie is grimmig: “Dus moeten we er helemaal voor gaan”. Dat sluit aan bij wat Poetin zelf beweerde: “Wij zijn nog niet echt iets begonnen”. Dugin: “Nu moeten we beginnen”.

Dugin stelt voor dat de huidige status quo rond Operatie Z niet langer dan zes maanden kan duren. Er is geen twijfel aan dat “de tektonische platen verschoven zijn”. Darya Dugina zal als een adelaar in een buitenaardse lucht vliegen. De vraag is of haar tragedie de katalysator zal worden om de strategische dubbelzinnigheid van Poetin naar een heel nieuw niveau te stuwen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bloed aan hun handen… NAVO-wapens doen de oorlog en de doden in Oekraïne toenemenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: “Ze willen niet dat u een huis bezit”
Volgend artikelRusland maakt de dood bekend van 20 “Amerikaanse huurlingen” bij luchtaanval in Charkov
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. De waanzin, aangespoord door usa / navo en hun hielenlikkers , wordt steeds groter. De kans op onderhandelingen naar vrede steeds kleiner. De aandeelhouders van de ( westerse) militaire industrie juigen de voortgang van de oorlog van harte toe. De waanzin ten top.
  In plaats van te streven naar een vreedzame maatschappij moet WO 3 er blijkbaar komen met miljoenen onnodige slachtoffers. De wereldheerschappij van het westen staat op het spel. Dat zie je ook bij het streven van diverse landen om zich aan te sluiten bij de BRICS. M.i. is het westen de verliezer. Wie een kuil graaft voor een ander, valt er ooit zelf in!

  • Er komt nooit geen echte onderhandeling, rusland neemt oekraine in om zichzelf te beschermen en ze gaan net zolang door tt hun hele grensgebied veilig is gesteld. En terrecht.

   • Mee eens.
    De wereld is zo mooi, maar de mens maakt er helaas zo,n enorme bende van.
    Al eeuwen lang dat streven naar nog meer macht, nog meer rijkdom. Ten koste van alles. Maar al die figuren eindigen allemaal tussen 6 plankjes. En wat heb je dan bereikt???

 2. Beste Mensen

  Zulke taferelen vinden helaas plaats als de linker hand spreekt over de rechterhand van hetzelfde belichaming als dat het is een vijand

  Oordelen Veroordelen
  Laat alles zijn zoals het is zie als een vogel uit de lucht
  Heeft vogel honger ?
  Daal heel even op plaatsen waar voedsel is
  Vervolgens vlieg snel weg na te hebben gegeten

  Het is helaas wel heel spijtig
  Een ballonnetje is nu alweer kapot gegaan

  Maar niet getreurd er zijn er nog velen
  Iedereen volgt zijn of haar beurt af
  Naar gelang de tijd daar is om enkel reis terug te boeken naar Huis

  Dank U

 3. De dader van de moord op journalist en politicoloog Daria Dugina, de dochter van filosoof Alexander Dugin, is een burger van Oekraïne Natalia Vovk, de misdaad werd voorbereid en gepleegd door de Oekraïense speciale diensten. Dit werd op 22 augustus gemeld in de FSB.

  Explosie op de weg: de dochter van de Russische filosoof Doegin werd gedood
  De auto van Daria Platonova ontplofte op volle snelheid
  Volgens de dienst arriveerde Vovk op 23 juli 2022 in Rusland met haar dochter Sofia Shaban.

  “Op de dag van de moord waren Vovk en Shaban op het literaire en muzikale festival “Tradition”, waar Dugina als eregast aanwezig was. Na het plegen van een gecontroleerde explosie van een Toyota Land Cruiser Prado, bestuurd door Dugina, op 21 augustus, vertrokken Vovk en haar dochter via de regio Pskov naar Estland, “zei het departement.

 4. Elk oorlogsslachtoffer, elke gesneuvelde soldaat is iemands kind, man, vader, moeder. En altijd zal men daar de zwakste en meest pijndoende voor nemen. Haat aanwakkeren en levend houden.

 5. iedereen wantrouwt de cia en mi5/6.
  Vraagt niemand zich af hoe het kan dat de FSB dit binnen 24 uur weet???
  Beetje vreemd niet?
  Dat ze direct met naam en toe naam weten wie er achter zit!
  Ik heb geen idee, zal ook niet snel bekend worden denk ik.Tenzij N.V trots toegeeft de dader te zijn maar voor zover ik weet is dat niet het geval. Ook nog niets gezien dat haar plaatst op Plaats Delict.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in