Als Europa ten onrechte denkt dat ze Joe Biden en zijn clownscaravan van adviseurs kunnen vertrouwen om in hun beste belang te handelen, denk dan nog maar eens na. De sabotage van de Nordstream-aardgaspijpleiding zal rechtstreeks ten goede komen aan de Verenigde Staten, meer dan aan enig ander land, en Europa letterlijk in de kou laten staan, schrijft Larry Johnson.

Staatssecretaris Blinken probeerde lippenstift op dit varken te doen:

Met de winter in aantocht zei Blinken dat de VS willen dat het blok minder brandstof gaat gebruiken.

Washington probeert al jaren de EU-leiders ervan te overtuigen Russisch gas in te ruilen voor zijn LNG…

In een gesprek met verslaggevers in Washington pochte Blinken dat de VS nu “de belangrijkste leverancier van [vloeibaar aardgas] aan Europa” is. Naast het verschepen van zijn eigen brandstof naar Europa, zei Blinken dat de VS samenwerkt met Europese leiders om manieren te vinden om “de vraag te verminderen” en “de overgang naar duurzame energiebronnen te versnellen.”

“Het is een geweldige kans om voor eens en voor altijd de afhankelijkheid van Russische energie weg te nemen en zo [de Russische president] Vladimir Poetin de bewapening van energie als middel om zijn imperiale plannen te bevorderen,” verklaarde Blinken. – https://www.rt.com/news/563861-blinken-nord-stream-opportunity/?ysclid=l8s1m5ie1i478271330

Niet zo snel Tony. Er liggen geen miljarden kubieke meters LNG te verkommeren op zoek naar gretige kopers. De LNG-exporteurs verkopen contracten minstens één of meer jaren van tevoren. Als u een Chinese of Duitse fabriek bent die op aardgas werkt, sluit u minstens een jaar van tevoren een contract met de Amerikaanse leverancier om gas te kopen tegen een vaste prijs. Die Europese bedrijven zullen deze winter gas ontvangen op basis van contracten die bijvoorbeeld vorig jaar zijn getekend. Dat is het probleem niet.

  Macron, de NAVO en het lot van het Imperium deel I

De Amerikaanse LNG-exporteurs zijn de grootste ter wereld en er zijn er momenteel zes in bedrijf (de fabriek in Freeport, waar in juni een explosie plaatsvond, zal naar verwachting pas in december weer in bedrijf zijn). Raad eens? Het grootste deel van de Freeport-export van LNG was bestemd voor Duitsland. Er is geen toverstokje om dat gas beschikbaar te maken voor de Groene Goden in Berlijn.

https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=53719

De volgende kaart is een handige referentie voor het identificeren van de havens die zijn ingericht om LNG te exporteren.

https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=53719

Bijna de gehele huidige productie staat onder contract voor de komende twee of drie jaar en het grootste deel daarvan gaat naar Azië. Waar gaat Duitsland het LNG kopen dat het nodig heeft om zijn fabrieken open te houden?

Ze kunnen niet zomaar op het laatste moment een bestelling plaatsen bij de Amerikaanse LNG-exporteurs. Het huidige aanbod is al besproken. De Amerikaanse exporteurs hebben niet de luxe om contracten te verbreken om een betere prijs te krijgen. Als zij bijvoorbeeld China zouden negeren, zou er een enorme rechtszaak volgen. Als de Chinese koper echter besluit om wat hij heeft gekocht aan Duitsland te verkopen (en daarbij een flinke winst te maken), zou hij dat kunnen doen.

De Duitsers en de Britten krijgen een dubbele klap door de sterke prijs van de dollar ten opzichte van de euro en het Britse pond sterling. De buitenlanders moeten dollars kopen om de Amerikaanse dollar te kunnen betalen. De Amerikaanse exporteurs accepteren geen buitenlandse valuta als betaling. Probeer maar eens een Starbucks koffie te kopen in Corpus Christi met een euro. Dat gebeurt niet.

  Saudi-Arabië verkoopt Russische olie door en put daarmee de westerse hulpbronnen uit

De sterke dollar draagt bij tot de inflatiespiraal die door het Verenigd Koninkrijk en Europa draait. De economische achteruitgang in Europa en het VK zal de komende maanden alleen maar verergeren.

De enorme kans geldt voor Amerikaanse producenten die nog geen contracten hebben gesloten om LNG te leveren aan Amerikaanse LNG-exporteurs. Die bedrijven zullen er als bandieten vandoor gaan met Fort Knox. Zij hebben een product dat nog niet is verhandeld en kunnen de volledige marktprijs krijgen. Als u aandelen van een van deze bedrijven bezit, zult u waarschijnlijk een zeer gelukkige tijd beleven wanneer de winst- en verliesrapporten voor het derde kwartaal bekend worden gemaakt.

Wat betekent dit voor het vermogen van de Verenigde Staten en de NAVO om de oorlog in Oekraïne voort te zetten en Rusland te verslaan? Het is de moeite waard om de wrange analyse van James Carville tijdens de eerste presidentiële campagne van Bill Clinton in herinnering te brengen: het is de economie, domoor. De binnenlandse onrust in Europa zal toenemen, niet afnemen. Zullen de NAVO-landen nog steeds enthousiast zijn over het sturen van miljarden dollars naar Oekraïne terwijl hun bevolking geconfronteerd wordt met torenhoge energierekeningen en hogere voedselprijzen, samen met onverwarmde huizen en bedrijven die failliet gaan? Het antwoord is eenvoudig: nee. Oekraïens “overwinningen” in Izyum en Liman zijn geen redding voor de gebroken economieën.

De economische positie van Rusland blijft sterk. Het heeft genoeg klanten voor zijn olie en gas. En het blijft de grote jongen in het blok met verrijkt uranium dat nodig is voor kerncentrales:

  VS gaan Europese bondgenoten "straffen"die nog steeds handel drijven met Rusland

Volgens het rapport wint Rusland ongeveer 6% van het ruwe uranium dat jaarlijks wordt geproduceerd. Dat is een hoeveelheid die kan worden vervangen als andere landen die uranium ontginnen hun uraniumwinning opvoeren.

Uranium gaat echter niet rechtstreeks van een mijn naar een kernreactor. Het moet eerst worden omgezet en verrijkt voordat het als brandstof in een kernreactor kan worden gebruikt.

Hier is Rusland een dominante speler. Rusland bezat 40% van de totale infrastructuur voor uraniumconversie in de wereld in 2020, en 46% van de totale uraniumverrijkingscapaciteit in de wereld in 2018, aldus het rapport. (Dit waren de meest actuele gegevens die openbaar beschikbaar waren, volgens de auteurs van het rapport). – https://www.cnbc.com/2022/05/23/russia-dominates-global-nuclear-reactor-and-fuel-supply-chains.html

Dit is slechts een herinnering dat oorlogen niet alleen op het slagveld worden gewonnen. Ook economische factoren spelen een rol en op dit punt heeft Rusland de troeven in handen.


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“De telefoon blijft maar rinkelen” – De ultrarijken van de wereld kopen in paniek bunkers voor DoomsdayVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU wil Russisch toiletpapier verbieden
Volgend artikelDe Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov over het gebruik van kernwapens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Vroeger kon je nog je kop in de oven leggen .
  Kan ook al niet meer .
  Lichtgas of stadsgas is gas dat in een gasfabriek wordt geproduceerd door steenkool te verhitten zonder toetreding van zuurstof.

  Het werd vanaf de 19e eeuw gebruikt voor verlichting, verwarming en om te koken. De precieze samenstelling verschilde per gasfabriek, maar de brandbare hoofdbestanddelen waren steeds waterstofgas, methaan en koolmonoxide. De samenstelling van het stadsgas in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen was bijvoorbeeld 51% waterstof, 21% methaan, 15% stikstof, 9% koolmonoxide en kleine hoeveelheden kooldioxide, hogere koolwaterstoffen en zuurstof.[1] Koolmonoxide is giftig en brengt dus gevaar van koolmonoxidevergiftiging met zich mee, in het bijzonder bij lekkage. Het maakte het stadsgas ook tot een veelgebruikt middel voor zelfdoding. De verbrandingswarmte van stadsgas bedraagt 17,5 à 20 MJ/m3. In de tweede helft van de twintigste eeuw (in Nederland in de jaren zestig) werd het stadsgas vervangen door aardgas.

 2. Wat er gaat sluiten inMofrikana: staal industrie, glas industrie, papier industrie.
  En dat is het begin.
  ——————
  In NL zijn centrales die goedkoop electriciteit leveren.
  Als de gewone te weinig leveren, stapt er een gasgestookte centrale bij, die b.v. 4% extra levert.
  Maar de lectriciteits rekening wordt dan niet et gemiddelde, maar de kW prijs van dure aanvulcentrale wordt dan geldend voor je hele rekening.

  Pure oplichting dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in