Foto: Rock Cohen/Areta Ekarafi/CC BY-NC-ND 2.0

In een nieuwe golf van sancties, bedoeld om Rusland financieel te straffen voor de oorlog in Oekraïne, stellen de leiders in Brussel onder meer voor om de invoer van Russisch toiletpapier, zeep en deodorants te verbieden.

Terwijl Russisch toiletpapier moet worden geboycot, waarschuwt de Duitse industrie dat de stijgende elektriciteitsprijzen de fabrikanten uit de markt drukken en dat er binnenkort een tekort aan binnenlands toiletpapier kan ontstaan, bericht Nyadagbladet.se.

Naast toiletpapier, zeep en deodorants wil de EU met haar achtste sanctiepakket ook de invoer van Russische scheerapparaten, tandflos, make-up en verschillende staalproducten verbieden.

“Wij aanvaarden geen schijnreferenda en geen enkele vorm van annexatie in Oekraïne, en wij zijn vastbesloten het Kremlin te laten boeten voor deze verdere escalatie,” aldus EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Volgens de EU-top zal dit nieuwe sanctiepakket ertoe leiden dat Rusland ongeveer zeven miljard euro aan verloren handelsinkomsten misloopt.

De boycot van Russisch toiletpapier komt op een ongelegen moment – enkele dagen nadat de Duitse fabrikant van toiletpapier Hakle faillissement aanvroeg, met als redenen de stijgende energieprijzen en een tekort aan grondstoffen. De elektriciteitsprijzen, die door de sancties tegen Rusland hoger zijn dan ooit, hebben al veel Europese industrieën tot sluiting gedwongen.

“In zeer korte tijd zijn de elektriciteits- en gasprijzen zodanig geëxplodeerd dat ze niet zo snel aan onze klanten kunnen worden doorberekend,” legt Karen Jung, Marketing Manager bij Hakle, uit.

Hakle en verschillende andere Duitse bedrijven hebben een beroep gedaan op de bondsregering om een bovengrens te stellen aan de elektriciteitsprijzen om een kettingreactie van faillissementen te voorkomen, maar dit was voordat de Nord Stream-gaspijpleidingen werden opgeblazen, waardoor Duitsland werd afgesneden van Russisch aardgas, meldt het Russische RT.

  2023 - Het jaar van het excuus?

Er lijkt ook geen oplossing voor de energiecrisis in zicht – in plaats daarvan sporen de Duitse autoriteiten hun burgers aan minder vaak te douchen en in plaats daarvan washandjes te gebruiken om zich schoon te maken.

Hoe het Duitse tekort aan toiletpapier de rest van Europa zal beïnvloeden is nog onduidelijk, maar vertegenwoordigers van de Duitse industrie zeggen dat de huidige crisis naar verwachting veel ernstiger zal zijn voor de verwerkende industrie dan covid was.

Essity, dat tissues en producten voor persoonlijke verzorging maakt voor de wereldmarkt, heeft haar prijzen al met bijna 20% moeten verhogen en verwacht verdere verhogingen.

Vertegenwoordigers van de Duitse papierindustrie schrijven in een verklaring dat hun hoogste prioriteit is ervoor te zorgen dat de bevolking voorzien blijft van toiletpapier, maar er zijn geen garanties dat dit zal worden bereikt.

Volgens Duitse regeringsfunctionarissen bereidt Duitsland nu ook een prijsplafond voor elektriciteit voor om verdere faillissementen te voorkomen – zelfs als de rest van de EU-landen daar niet mee instemmen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Britse journalist keert terug uit West-Oekraïne: “Het zit er vol met nazi’s”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLaat de wereld niet vergaan!
Volgend artikelDe “geweldige kans” van Anthony Blinken is geen goed nieuws voor Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

52 REACTIES

 1. De smerige hypocriete bende in Brussel met een ongekozen troela.
  De Westeuropese bevolking mag kou lijden, honger lijden en vooral voor de kosten opdraaien.
  Als het vuile wef planvan Schwabber maar uitgevoerd wordt. De smeerlappen hunkeren naar een schouderklop van die vent. Dan is hun ego weer gestreeld. Wat een in en in verrotte wereld, waar we nu in leven. En dat in goed twee jaar!!!
  Wie bevrijdt ons van dit in en in zieke systeem en hun marionetten?

   • Precies! Put-in pakt- uit, met heel veel chinese soldaten die orde op zaken komen stellen op de grens van Azie en Europa
    1.5 miljoen soldaten.
    De bezemwagen zou je kunnen zeggen.
    Maar misschien gebeuren er wonderen zoals de sterfdag van terreur- acteur : The Biden.

   • Hou toch op met je Putin. Die geeft echt niks om ons hoor. Wij zijn ook de sigaar als wij straks onder zijn bewind zuchten. Als we het tenminste overleven.
    Al bedoel je het nog zo goed, lik nooit de reet van een dominante hond want hij bijt je in je snater. Hij heb niks met jou te maken.
    Nou wil ik meneer Putin niet met een hond vergelijken maar je snapt wel wat ik bedoel.

   • Koning keizer of Admiraal schijten moet wij allemaal,
    mij oplossing heb ik al gevonden ik gebruik de energie nota om mijn reet af te vegen en wat te denken van belasting brieven en aanslagen ook de brieven van de corna uitnodigingen kan je ook goed je reet mee afvegen.

 2. De Russen lachen zich toch helemaal kapot ? Ik zou óók de knikkers (van klei gebakken) verbieden én de schoenveters eveneens; dát zal die Russen leren !

  • Wie behalve de leugenachtige media beweert dat er Russen zijn die Rusland ontvluchten?
   Nog even en zij hebben het beter dan wij hier.

 3. In plaats van sancties tegen Russia sancties tegen import van soja, vlees van South Amerika, harde hout en enz de amazone gaat in hoge snelheid kapot. De yankees en de EU kolonisten zijn het huidige probleem op aarde zij blijven plunderen voor zijn eigen welvaart en egoïsme. Wanneer CO2 zo belangrijker was dan was de import van soja en vlees al jaren geleden verboden van deze landen . Onze leiders zijn tirannen en plunderaars van arme landen.

 4. In plaats van sancties tegen Russia sancties tegen import van soja, vlees van South Amerika, harde hout en enz de amazone gaat in hoge snelheid kapot. De yankees en de EU kolonisten zijn het huidige probleem op aarde zij blijven plunderen voor zijn eigen welvaart en egoïsme. Wanneer CO2 zo belangrijker was dan was de import van soja en vlees al jaren geleden verboden van deze landen . Onze leiders zijn tirannen en plunderaars van arme landen.

  • OF je kiest voor zo’n Japans toilet of een douche wc-bril. Kun je de billen laten afspoelen met warm water als ook de intieme vrouwelijke delen. Drogen gaat met een soort ingebouwde warme lucht stroom voorziening. Spaart heel wat toiletpapier uit.

   • Mijn inmiddels overleden moeder is geboren in Indonesie. Naast haar toilet stond altijd een lege fles. Die vulde zij voor haar toiletgang met lauw-warm water. Spoelde met water haar intieme delen af, nadat zij klaar was. Depte het droog met een gastendoekje, die dagelijks werd verfrist. Dit heeft zij tot aan haar 94ste jr gedaan voordat zij door een herseninfarct overleed.
    Deze toilet-gewoonte blijft bij m.n vele Indische mensen in tact, ook al hebben zij geld genoeg om bij wijze van spreken tonnen aan wc papier op te kopen.
    Mijn moeders gewoonte is voor mij de meest goedkope en schone oplossing voor als het pleepapier onbetaalbaar wordt.

    • Zo’n grote plastic fles van Sanex douche-gel is er prima voor geschikt. Gebruik ik al jaren. Onverwoestbaar. Geen pleepapier meer nodig en altijd lekker schoon.

    • Fleur,

     Mijn reeds overleden ouders deden dat ook.
     Je zult ook wel weten dat dat botol tjebok wordt genoemd.

     Albert.

   • De douche-wc bril kost weer energie, (electra) en water en dat is straks onbetaalbaar.
    Botol Tjebok! heel makkelijk en aan het koude water wen je vrij snel, zeker als je lekker pittig gegeten hebt.

 5. Het is nu in DK verboden om iets naar buiten te brengen omtrent Nord Stream 1 en 2.
  Forsvarskommandoen (Danmarks overordnede militære kommandomyndighed)

 6. De loopjongens van de elite kunnen het volk alleen in het slavenhok drijven bij angst.

  Angst voor een virus ” de onzichtbare vijand ”
  Angst door het vreselijke Rusland, datzelfde Rusland heeft miljoenen mensen geofferd tijdens de bevrijding van WW2.

  EN HUN GROOTSTE TROEF MOET WORDEN EEN NUCLEAIRE OORLOG.

  Alle mensen die zich tijdens corona hebben laten leiden door angst zitten nog steeds gevangen in die angst.

  Als je angst maar blijft opvoeren dan gaan mensen geloven dat Rusland de slechterikken zijn. Dan ga je geloven dat wij een bijdragen moeten leveren.
  Maar mensen, zonder soldaten, zonder steun aan regering en vooral zonder angst voor jou regering, die niet jou vriend is maar jou vijand….. gaan ze het niet van ons winnen.

  Als mensen dat gaan inzien staat de regering in zijn nakie.

  Alleen als wij de angst van ons afschudden kunnen wij deze criminele regeringen stoppen !!!

  De elite, de bankiers hebben de werkelijke macht. Onze regeringen zijn hun uitvoerende macht die BEWUST de ene crisis na de andere creëren !

  De pensioenfondsen zijn leeggeroofd, de hyperinflatie zal ons allen arm maken en centrale banken zullen juist dat ondernemen om die hyperinflatie verder aan te wakkeren.

  Alle munten zullen een voor een instorten , ook de dollar … allemaal vooropgezet bij deze elite.

  Het enige doel is u het slavenhok in te drijven en het accepteren van de CBCD ( Centrale Bank Digitale Munt) het basisinkomen ( wat totaal gecontroleerd wordt door de staat) de QR maatschappij.
  China is de proeftuin, dat is waar men heen gaat met ons. Totale controle over de mens !!!

  NOGMAALS DE ENIGE MANIER OM DIT TE WINNEN IS DE ANGST VAN ONS AF TE SCHUDDEN ONS TE VERENIGEN EN BURGELIJKE ONGEHOORZAAMHEID !!!!

  Ze gaan dreigen met nucleaire oorlogen …. laat ze maar, toon vooral geen angst want die nucleaire oorlogen gaan er niet komen ( hooguit plaatselijke om u terug in angst te krijgen).
  Maar een nucleaire wereldoorlog gaat er niet komen want dan is ook het spel voor de elite uit. Want dan is er geen leven meer mogelijk op deze aarde !!!

  • Peter,

   Misschien niet voor te stellen, maar zou het misschien mogelijk zijn dat er na een slecht regime een goed iemand opstaat en de leiding neemt over het land en zo de wereld redden uit de klauwen van het WEF e.d.?

   Zoniet, waarom kom je dan nog hier in jouw ogen zal het alleen maar slechter en slechter worden. En zal dit kabinet nooit komen te vallen en vervangen worden door een beter kabinet.

   • Maar hier in Nederland wonen alleen laffe mensen en dat zie je gewoon ze laten zich gewoon met gift inspuiten kijk en als je zo ver van de werkelijkheid bent dan rest nog een ding zelfmoord plegen anders doet dat Rutte en zijn elite wel voor jullie.

 7. Ze willen nu ook dat we met zijn allen gaan stinken naar dieren.

  WAT WILLEN ZE NOG MEER !

  HOELANG LATEN WIJ ONS NOG VERNEDEREN DOOR DIE ONGEKOZEN PSYCHOPATEN !!

  • Peter
   oktober 3, 2022 at 12:53
   Ze willen nu ook dat we met zijn allen gaan stinken naar dieren.

   Bij normale lichaamshygiëne stinken mensen niet. Zeep is zelfs niet nodig. Al die reukwaters, zalfjes en balsems zijn niet goed voor de huid, zitten zelfs vol met nanopartikels van schadelijke stoffen. Meer nog, het vernietigt de natuurlijke weerstand van de huid.
   Ik wandel soms van wolk tot wolk eaualdi. Gezonde honden stinken ook niet. Ze ruiken naar hond.
   Mensen ruiken naar mensen, en een bouwvakker die zich in het zweet werkt is best sexy.

   • Ach en als we stinken dan stinken we toch allemaal. Net als vroeger toen we maar een keer per week in de tobbe gingen. Een douche had je niet eens. Ik weet nog dat het asociaal werd gevonden als je je haar twee keer in de week waste. Iedereen liep met een vette stinkende pruik rond. Je kunt het je toch niet meer voorstellen nu? Getver. Naar die tijd gaan we weer terug. We overleven het vast wel.

 8. Ze hebben er maar mooi schijt aan of wij wel of geen toiletpapier meer hebben….

  Ursula mag dan alles schoon komen likken bij de mensen die dat graag willen 😁

 9. Ooh mijn god wat een stelletje kinderen zijn het.

  Dan maar geen wc papier genoeg bomen in de buurt. Lekker met bladeren afvegen.

 10. Goed over nagedacht Ursulaa

  Kunnen we het zo meteen gewoon weer kopen via rusland maar dan vanuit China of Turkeye tegen een riante verhoging zoals hoogstwaarschijnlijk de bedoeling is van de kleine lelijke stink-termeijer van Phizer !!!

  Of zou het de bedoeling zijn we het dan zometeen met de waardeloze geworden EUROBILJETTEN kunnen doen Ursula ….??

  Vanzelfsprekend….

 11. Leg mij nu eens uit dat na tot treures toe herhaald dat Rusland slechts een economie is, nauwelijks groter dan Spanje, zulke onnozelheden plots belangrijk zijn. Zeker, als die economie in kwestie ook met 70% van de rest van de wereld handelt die niet meedoen met dit Navo-sancties.

 12. Neem gewoon een abonnement op Het Laagste Nieuws en je bent verzekerd van toiletpapier , ik krijg dagelijks aanbiedingen voor een super goedkoop abonnement.
  Voor het nieuws hoef je het niet te nemen maar als de nood hoog genoeg is kan deze vod papier nog als toiletpapier dienst doen .

 13. Het zijn altijd pakkende en sensationele kopteksten bij Frontnieuws, maar dat mag.
  Frontnieuws heeft het vaak bij het juiste eind.

  Als ik denk aan het wc-papier gehamster, moet ik altijd denken aan volgevreten mensen die standaard drie keer per dag moeten eten. Rijk of arm….niet wat minderen met massaconsumptie.
  Ik moet dan altijd denken dat de stront van hen hoe dan ook gedeeltelijk terug komt in het grond- en oppervlaktewater. Stront van mensen die alleen maar kunnen staken voor hun eigen eeuwige cao,
  die bij de groep horen van kijker-cijfers programma’s (zoals voetbal op tv en gordijnen open laten in donker zodat anderen kunnen zien dat zij stoer en degelijk zijn), die bij het GGZ lopen (1 op 10?) en hun synthetisch gealterneerde hormonen die daarin terecht komen, die tien of twintig keer inkomsten genereren met vrijwel niets doen, etc.
  Wc-papier en stront van zelfvoldane mensen die zichzelf heel belangrijk vinden omdat ze braaf mee hebben gedaan aan de coronaplandemie, en met Oekraine-vlaggetjes zwaaiden ipv Rusland-Oekraine vlaggetjes als symbool voor èchte vrede.
  Mensen die zo slap zijn als wc-papier. Waar je door heen drukt bij het afvegen.
  Staan ze weer de kassa. Dicht op elkaar gepakt. Half in nekken te kuchen……etters.
  Babyboomers die een vrolijk uitje hebben naar de vaccinatiecentra. Dat die moeten eten en schijten.
  Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Onnozele thuiszorgmedewerksters die hun later wel gaan verzorgen.

  Zij moeten bewijzen dat ze niet slap zijn, door wc-papier per keer vier keer dubbel te vouwen.
  Ze zullen zich wel heel wat vinden als zij hun momentje op het toilet/denkhok hebben.

  Maar een tekort aan wc-papier ook een publiciteitsstunt. Door mainstream-media.
  Er lagen immers pakhuizen vol met voorraden.
  Het wc-papier tekort was een afleiding voor die dingen waar echt een tekort aan komt.

  Misschien veeg ik ooit mijn reet af met de kleding van deze mensen.

 14. Ik herinner mij lang geleden eens een clip van een VPRO tv programma waarin een persoon zijn broek liet zakken en echt ging zitten schijten op de buis, zo een actie zou nu op zijn plaats zijn, om te laten zien, dit gaat nergens meer over afijn wat moet je nog meer zeggen nu, ze zijn echt gestoord aan het worden en de haat tegen het land Rusland is zo bizar nu, wat zijn ze toch rustig die Russen en hun leiding, ik zou het niet kunnen opbrengen, zou willen in het Europees Parlement, de 2e Kamer of in de Senaat van de USA, MAG IK EVEN OVERGEVEN en al die vlaggen daar verbranden van de landen die hier aan meedoen !

 15. Gewoon je 4 laags papier scheiden in 4 enkele lagen,dus 4x zoveel papier voor de prijs van 1.
  Wel opletten dat je niet met de vingers door het papier vliegt.

 16. Jensen .nl ZEI HET AL VANAF BEGIN . EEN WWW COUPE dus machtsovername ! Wie financiert,, krijgt de donkere macht . Maar we hebben ze wel door .( Alleen dit is al goed.). Europa moet en zal kapot prik.engergie, oorlogen boeren,weg ,geen kunstmest, voedselfabieken in vlammen z,g vogelgriep .ect toeval is een groot woord

 17. Heh bah… wat een vieze conversatie.
  Als ik een machtshebber zou willen zijn, dan zou ik (1) eerst de zon blokkeren (wat ‘ze’ dus al van plan zijn klaar te hebben rond 2030), en (2) ik zou het water rantsoeneren – iedereen maar een paar slokjes per dag, en geen botol tjebok meer, en geen douche etc. Dan heb je mensen echt goed bij de kloten, zonder zon en zonder water. De zon blokkade is dus al op de planning! Ga maar gauw nog een paar boesters halen!
  p.s. waar kun je Russisch toiletpapier kopen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in