De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov kondigde een paar uur geleden aan “De geografische doelstellingen van de speciale operatie zijn veranderd, het gaat nu niet alleen om de DPR en LPR, maar ook om een aantal andere gebieden.”

De taken van de speciale militaire operatie van het Russische leger in Oekraïne zijn niet veranderd, maar de geografie is wel veranderd. Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gaat het op dit moment om de bevrijding van een veel groter gebied, bericht Top War.

De Russische minister legde in een interview met de hoofdredacteur van RT en de mediagroep “Russia Today” Margarita Simonyan het standpunt van Rusland uit over de speciale militaire operatie die in Oekraïne wordt uitgevoerd. Volgens hem is de taak waarvoor de troepen staan nog steeds dezelfde – dat is de demilitarisering en denazificatie van Oekraïne, maar de geografie is al veranderd. Ging het vroeger alleen om de bevrijding van de DPR en de LPR, nu gaat het om veel grotere gebieden, waaronder de regio’s Kherson en Zaporozhye, en ook andere gebieden van Oekraïne.

“Nu is de geografie anders. Het gaat nu niet alleen om de DPR en LPR, het gaat ook om de regio Kherson, de regio Zaporozhye en een aantal andere gebieden, en dit proces gaat door, en gaat consequent en aanhoudend door,” zei hij.

Lavrov benadrukte met name dat het Westen, door wapens aan Oekraïne te leveren, de zaak alleen maar erger maakt, want hoe langer het duurt, hoe verder Rusland de lijn van zijn grenzen zal verleggen, waardoor Oekraïne bevrijd wordt. Rusland heeft geen behoefte aan een nabijgelegen gebied dat door nationalisten wordt beheerst, van waaruit niet alleen een bedreiging zal komen voor Rusland zelf, maar ook voor de bevrijde gebieden.

  Russische media: Ultimatum van Poetin en officiële oorlogsverklaring aan Oekraïne op 30 september - "Verlaat onmiddellijk het Russische grondgebied"

“… Wij kunnen niet toestaan dat het deel van Oekraïne dat Zelenskyzal controleren of wie hem ook zal vervangen, wapens heeft die een directe bedreiging zullen vormen voor ons grondgebied en het grondgebied van de republieken die hun onafhankelijkheid hebben uitgeroepen,” voegde Lavrov eraan toe.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met de Italiaanse tv-zender Mediaset (het is een pittig interview!)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelItaliaanse rechter rehabiliteert ongevaccineerde psychologe: Oordeelt “experimentele” Covid-injecties “infiltreren en veranderen het DNA”
Volgend artikelDe Europese Unie gaat in vlammen op nu haar brandstofpompen uit Rusland opdrogen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Gezien het gestook van het westen (waar het eigenlijk om te doen was) verwacht ik niks anders dan dat Rusland heel Oekraine inneemt.

  Ik denk dat ze een beetje traag zijn, maar goed ik heb geen militaire achtergrond. Als ze aan het huidige front alles tot de laatste Oekrainer opofferen (hoi Zelensky!) dan krijgen ze het westerlijke deel er ongeschonden bij. Dus opschieten graag, ik wil de komende jaren nog betaalbaar gas uit Rusland, ongeacht wat die lapswansen in den Haag dicteren.

 2. Beste mensen

  Dit Spelletje zal net zo lang door gaan totdat alle omringende landen om Rusland heen
  Tot wel bij kleinere smalle landen dan Twee landen naast elkaar
  Dus ongeveer tot 750 kilometer van Rusland gelegen een denkbeeldige grens strook is geïnstalleerd
  Gedemilitariseerde zone rondom Rusland
  Geen potten kijkers gewenst
  Zoals de Crimineele Amerika of Crimineele Europa
  En mocht de Crimineelen wereld hiertegen weerstand bieden
  Dan gaan de Russen deze ring verder uitgebreid
  Tot wel Richting 1000 kilometer verlegging

  Hoe langer het duurt tot overeenkomst
  Hoe groter de kans dat dit zal gebeuren

  Dank U

  • @ Gerrit juli 20, 2022 at 17:32,
   Het is dat niet. Wat Poetin/Rusland nu doet is zijn veiligheidsverzekering stelling van het land zelf zeker te stellen. De afgesproken veiligheidszone tussen Rusland en de NATO bondgenoten werden in 1990 afgesproken met elkaar. Maar de NATO bondgenoten schoven steeds verder naar Rusland zelf op en hadden lak aan die afspraken. Nu ook Zweden en Finland bij de NATO zijn gekomen. Kunnen deze landen zich ook op de borst gaan slaan, dat hun landen vroeg of laat door Rusland geneutraliseerd gaan worden. De gehele ex Warschau pact landen zullen stuk voor stuk worden geneutraliseerd. Maar als het blijkt dat de NATO wapens heeft, die verder rijken dan deze geneutraliseerde landen. Dan zal Rusland de veiligheidsring om Rusland nog groter maken. Dan kan het zo maar gebeuren dat heel de EU geneutraliseerd gaat worden. Waar wij burgers van de EU bijna allemaal eigenlijk ophopen, want dan krijgen we weer onbeperkt Russische olie/gas/ steenkool en andere voedsel en mineralen. Zonder het betuttelende vingertje van de overheid en de EU.

 3. Rusland wil geen buur die geleid wordt door nationalisten.
  Rusland wil geen buur die wapens heeft die een bedreiging vormen voor haar grondgebied en dat van de DPR en de LPR.
  Rusland wil dit niet, dat niet, dat wel Rusland wil, wil, wil.
  Wat anderen willen is niet van belang
  De DPR en LPR waren provincies van he onafhankelijke Oekraïne.
  Door politieke bemoeizucht van Rusland en de steun aan de separatisten is de regio veranderd in een Kruidvat Rusland heeft Russische paspoorten uitgestrooid lijk confettti om de regio in te palmen want Rusland mag bedreigde landgenoten in het buitenland gaan helpenindie nodig Manu militari.
  Om zeker te zijn van zijn zaak heeft Poetin de twee zelfverklaarde republieken erkend om zo zijn oorlog te verantwoorden.
  Als hebt over de Donbass ging was zijn taak ten einde. Na 5 maanden heeft deze “militaire supermacht” met zijn “precisiebombardementen “eindelijk zijn doel bereikt.
  Maar van in het beging was de planning anders. Waarom dat steden buiten de Donbass aanvallen.

  Rusland wilde de Krim terug dus in 2014 ging het doodleuk daar naartoe en annexeerde de Krim.
  Internationaal wordt de Krim niet erkend als Russisch.
  Rusland wil een landverbinding van de Krim met haar grondgebied. Dus moet Oekraïne land tussen de Donbass en de Krim afgeven vrijwillig of anders Manu militari.
  En passant maken we een verbinding verder door via Odesssa naar een stukje Moldavië dat ook vol separatisten zit.
  Odessa is samen met Mariopol de enige verbinding van Oekraïne met de zee. De wil Rusland in handen hebben indien nodig Manu militarisme.

  Rusland praat over chemische laboratoria in Oekraïne. Wel er blijkt een overeenkomst te zijn tussen Rusland en de VS om zowel Russische als Amerikaanse laboratoria inde gezamenlijke controle te plaatsen. Rusland moet niet doen alsof zijn neus bloedt en niets wist. Ik ben er zeker van dat in Russische laboratoria eveneens proeven worden gedaan om biologische wapens te ontwikkelen net zoals in de vele andere labs in de wereld ook in België en Nederland.

  Wat anderen willen is niet van tel.

  Oekraïne wil onafhankelijk blijven eten zijn grondgebied inclusief de bezette gebieden. In feitemoeten de inwoners van de Donbass met Russische nationaliteit en paspoort naar Rusland gaan want wettelijk gezien zijn het vreemdelingen.in Europa was men verontwaardigd dat Erdogang verkingscampagnes wou organiseren in Europese landen. Wat doet Rusland ?

  Europa wil geen buurland dat wapens bezit die een dreig8ng Born voor het grondgebied van de lidstaten maar heeft volgens Rusland niets te willen.
  De EU en deVS zijn niet te vertrouwen. Poetin wel ???
  Hij hield militaire oefeningen en zou niet aanvallen.
  Omdat de EU maatregelen ter verdediging nam was provocatie dus Poetin, ondanks zijn uitspraken viel Oekraïne binnen en begon als eerste te dreigen met nucleaire wapens

  Waar het uiteindelijk om gaat is volgens mij dit : zowel de EU als Rusland willen invloed en controle over Oekraïne omwille van de rijkdommen aan grondstoffen in Oekraïne.
  Hoe zegt men money maken de word go rond.
  Alle redenen om aan geld en invloed te geraken zijn goed ook massamoord want dat is hetgeen een oorlog is.

  Als ik hier al die reacties lees dan verschiet ik van de brutale manier waarop en hier omgegaan wordt met de toekomst. Als Poetin zou doen wat hier voorgesteld wordt is gans de wereld om zeep. Men wil dat alles vernietigd wordt omwille van de wensen van een dictator die zich ziet als de keizer van Rusland die het oude Russische keizerrijk wil herstellen.

  Maar nogmaals mijn visie zal wel afgedaan worden als gezever want past niet tussen de commentaren op deze site die vol zit van Poetinfans.
  Wie reageert want uiteindelijk is zwijgen toestemmen
  Iemand heeft op deze site ooit verklaard dat ik niet tegen mijn ongelijk K1.
  Ik heb toen geantwoord dat ik ALTIJD gelijk heb tot het TEGENDEEL bewezen wordt.
  Wel ik wacht tevergeefs op een tegenbewijs

  • @ sjf5412 juli 20, 2022 at 18:50,
   Iedereen heeft zo zijn eigen zienswijze en heeft zijn eigen manier waar hij/zij zijn informatie vandaan haalt. Op basis van die informatie en eigen inzichten en interpretaties, maakt hij/zij zijn wereldbeeld. Zo verkrijgt iedereen een ander wereldbeeld, dan andere. Maar de een is niet beter dan de andere. Wij burgers kunnen er wel oplos fantaseren en hopen, maar de doorsnee burger heeft geen kruimeltje macht om mee te mogen beslissen hoe het op de wereldkaart in de toekomst eruit komt te zien. Wij burgers doen veelal aan wens denken en noemen dat dan een eigen mening hebben. Wat is daar mis mee. Hoe meer diversiteit in de verschillende meningen zitten en zolang we elkaar wel blijven respecteren is er niets aan de hand. Je kunt elkaar ook aanvullen, want niemand weet alles van alles dan is het vrijheid blijheid en doe wat jij er mee wilt doen. Maar zodra ieders mening gekanaliseerd wordt vanuit de overheid of een bepaalde groep, begint het een strijd te worden tegen goed en fout. (maar wie zijn de goede en wie zijn de fouten, niemand heeft daar eigenlijk een antwoord op, die beide partijen zullen erkennen. ) Verdeeldheid zaaien doet de overheid altijd al, want zo verhindert ons burgers om ons te kunnen verenigen tegen hen. Want alle kwaad komt van de overheid, die met list en bedrog parasiteert op de gemeenschap en de burgers constant de les wil lezen wat we wel of niet mogen doen met hun zelf verzonnen regeltjes.

   • Dank u voor deze helderen en eerlijke reactie.
    Toch iemand die anderen respecteert en niet begint te schelden.
    Inderdaad telt ieders mening maar dit is niets ieders gedacht.
    Mij gaat het erom dat velen hier partij kiezen voor iets of iemand zonder in feite even na te gaan waar de info van komt.
    RT.com is een Door Rusland gecontroleerde site.
    Topwar zou een ontwerper van videogames zijn met vooral militaire insl1g.
    Een deel van de auteurs van artikels zijn pro-Russisch of complotdenkers.
    De stijl waarin alle artikels geschreven is leunt, mijn inziens tegen het sensationele aan.
    Maar nogmaals mijn oprechte dank voor jouw reactie.

  • Hallo kwatkees5412,

   “Oekraïne wil onafhankelijk blijven eten zijn grondgebied inclusief de bezette gebieden. In feitemoeten de inwoners van de Donbass met Russische nationaliteit en paspoort naar Rusland gaan want wettelijk gezien zijn het vreemdelingen.in Europa was men verontwaardigd dat Erdogang verkingscampagnes wou organiseren in Europese landen. Wat doet Rusland ?”

   Sukkel. Als Oekiland “onafhankelijk” had willen blijven hadden ze niet met open armen de CIA binnen moeten halen, die sinds de gepoogde staatsgreep van 2004 daar al flink wat in de melk te brokkelen hadden en het land sinds de gelukte staatsgreep van 2014, met behulp van extreem rechtse Ukrops en aanhangers van de massamoordenaar Stepan Bandera, de volledige controle over het land verkregen hebben. Het land wordt sindsdien gerund door de VS, en de meeste UA ministers en andere ambtsdragers hebben dubbele of tripele paspoorten, nl die van de VS, UA en vaak Israel, met wat uitzonderingen zoals de gezochte misdadiger Saakashvilli, de voormalige baas van Georgië.

   Het verbouwde voedsel wat van goede kwaliteit was tot dat jaar, want in Ukieland was genetisch gemodificeerde landbouw verboden, was binnen de kortste keren vervangen door GMO landbouw door de beruchte spelers uit de VS en de EU. Landbouwgronden die voor de staatsgreep niet verkocht mochten worden zijn in handen van onze westerse boevenbendes gekomen, en ga zo maar door.

   Rusland heeft vele zeer goede redenen de Yank, die daar niets te zoeken heeft, uit wat voorheen grotendeels en gedurende eeuwen Russisch grondgebied was te rammen.

   De populatie van de Donbass en andere russophonen werd in 2014 verboden nog verder het Russisch te onderwijzen en te spreken terwijl heel Kiev en ook de Verkhovna Rada in het russisch (of sterk russish klinkende surzhik) lulde.

   Na de moordpartijen op de Maidan, direct er na in Korsun en even later in Odessa had de bevolking van de Krim, waarvan er ook menige slachtoffer waren geworden, genoeg gezien en wilden niet langer autonomie die ze al sinds het uiteenvallen van de SU nastreefden, maar voor de benodigde veiligheid zich aansluiten bij de Russische Federatie.

   Kortom, als je geen overzicht hebt en de zaken niet begrijpt, lul dan niet nutteloos uit je nek.

   Hier wat info:
   https://www.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4
   https://www.youtube.com/watch?v=ppD_bhWODDc
   https://www.youtube.com/watch?v=qciVozNtCDM
   enz.

   • Waarom onmiddellijk beginnen met verwijten.
    Oekraïne is onafhankelijk en daarmee uit.
    Rusland heeft die onafhankelijkheid erkend en moet die respecteren.
    Als ik de geschiedenis goed begrijp is Rusland in feite ontstaan in Oekraïne en moet Oekraïne Rusland gaan bezetten.
    Wat betreft de landbouw dat is een binnenlandse aangelegenheid en de overheid in Oekraïne beslist daarover.
    De Nederlanders betalen een hoge prijs voor gas omdat de regering d3 gasexploitatie in eigen land stopte.
    Indien Nederland d3 exploitatie zou hervatten zou de gasprijs, tenminste voor zijn inwoners doen dalen.
    Maa4 niemand kan dat verplicht3n is interne keuken.
    U hebt een geweldig overzicht op de zaken ginder.
    Uw bronnen zijn degelijk gecontroleerd
    Mij gaat het er om dat Rusland doet wat het anderen verwijten verbied te doen.
    De NAVO heeft gezegd dat Oekraïne wel eens ooit lid zou kunnen worden van het bondgenootschap maar dat is geen zekerheid.
    En ooit is nooit een reden om een “speciale militaire operatie” uit te voeren in een ander land.
    Denk na voor je van alle dingen door elkaar klutst.
    De labo’s in Oekraïne waren bekend en dienden om in samenwerking met Rusland biowapen op te ruim3n. Hun ligging was en is openbaar.
    Dus geen reden van Rusland om nu te reageren.
    Nazisme? welk soort politiek voert Poetin in Rusland een regelrechte dictatuur
    Dat is geweldig.
    Inmenging van buit3n af (door de CIA)?
    Wat heeft Rusland gedaan tijdens de verkiezingen in Wit-Rusland?
    Gezorgd dat Loekashenko, een bondgenoot van Poetin zeker aan de m1cht bleef.
    Dat Rusland de balk uit zijn eigen oog haalt alvorens de splinter uit iemand anders oog te halen.
    Reden van deze oorlog : binnenlandse problemen verdoezelen en Oekraïnse rijkdommen in de Donbass.

    En nog iets. Beginnen te schelden is een tegen van onmacht en ongelijk

   • Beste mensen

    Toppie man
    Zeker ook kleinbeetje Russisch Bloed in U
    Daarom begrijpt U het ook heel goed en de anderen niet

    Jaa de Beer mag niet breken
    Absoluut niet

    Europa was een samen sprokkeling
    Als die uitelkaar valt dan is er niks aan de hand

    Dank U

  • Beste sjf5412,
   Dit is wat Bertrand Russell, de Engelse filosoof, zei over mensen zoals jij:

   “The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.”

   “The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”

   Herken jij jezelf daarin? Nee, waarschijnlijk niet, maar dat was wel te verwachten.

   • Is deze uitspraak ook niet van toepassing op u en vele andere mensen hier.
    Wie bent u om mij stupid te noemen en uzelf intelligent.
    Waar is uw bewijs, en daarmee bedoel ik echt bewijs en geen gezever van complotdenkers dat ik fout ben.
    De uitspraak van een filosoof is gebaseerd op zijn mening niet op feit3n.
    Denk eens na of je uzelf niet moet herkennen in deze uitspraak, waarschijnlijk niet, maar dat was te verwachten

    • Beste sjf5412,
     Om te beginnen ben ik geen “Putin fan”. Putin, Joods, is een grote vuile verrader van het Russische volk en speelt samen mee met Klaus Schwab’s (Joods) World Economic Forum (WEF), net zoals zovele wereld “leiders” om de Great Reset op de wereld te dwingen.

     De z.g. “Oorlog” in Ukraine is door het WEF georganiseerd. Kijk maar naar de economische gevolgen voor de hele wereld die het WEF uitstekend van pas komen. Zelfs een Derde Wereldoorlog komt hun goed van pas.

     De miljardair Putin krijgt nu zoveel meer Roebels voor zijn olie en gas en de Amerikaanse wapenfabrikanten verdienen miljarden aan wapens voor Ukraine. Ze zijn dus niet van plan om de “Oorlog” zomaar even te stoppen.

     Waarom begon Putin deze “Oorlog” pas op 24 februari 2022 i.p.v. 2014 om de Russische bevolking in de DPR and LPR te beschermen? Omdat Klaus Schwab de tijd rijp achtte om die “Oorlog” te beginnen.
     Het duurde 8 jaar voordat het Russische leger eindelijk ingreep. Het kon Putin geen moer schelen hoeveel duizenden er in de DPR en LPR sneuvelden of gewond raakten.

     Lenin gaf in 1919 Russische provincies aan Ukraine die nu deel uitmaken van de oostelijke en zuidelijke gedeelten van Ukraine.
     Khrushchev, een Ukraieense Jood, gaf de Krim aan Ukraine. De Krim behoorde echter sinds 1783, dankzij Catherina de Grote, bij Rusland.
     De Russische bevolking in de Krim hield een referendum om weer bij Rusland te behoren.
     Ook de Russische bevolkingen in de DPR en LPR wilden ook weer by Rusland behoren. Nogal logisch, lijkt me.

     Putin, echter, wiens eerste Liefde, natuurlijk, is Israel speelt een vuil spelletje met haar.
     Wie trainde en bewapende de Neo-Nazi Azov Brigade in Ukraine? ISRAEL.

     https://electronicintifada.net/content/israel-arming-neo-nazis-ukraine/24876
     https://www.globalresearch.ca/u-s-congress-admits-nazi-role-in-ukraine/5455422

     Dat geeft Putin een mooi excuus “to de-Nazify the Ukraine”. Putin stuurde in januari 2022, 2300 Russische troepen naar Khazakstan om de volksopstand tegen hun corrupte regering te verslaan.
     Putin hielp Syria z.g., maar Israel kan nog steeds Syria bombarderen wanneer ze ook maar willen.

     Zie wat de Joodse Supremacist Rabbi Yosef Mizrachi heeft te zeggen: The Jews run the show in the world:
     https://www.goyimtv.tv/v/3486912754/Jewish-Supremacist-Rabbi-Yosef-Mizrachi

     EUROPA: The Last Battle – Part 5 (2019)
     https://brandnewtube.com/watch/europa-the-last-battle-part-5-2019_CxxjUFv1XBzD9TA.html

     Er is nu een wereldwijde Joodse Bolshevik Revolutie aan de gang die geleid wordt door de Jood Klaus Schwab en zijn WEF. Laten we de waarschuwing van Alexander Solzhenitsyn vooral niet vergeten:

     “You must understand. The leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. The October Revolution was not what you call in America the ‘Russian Revolution.’

     “It was an invasion and conquest over the Russian people. More of my countrymen suffered horrific crimes at their bloodstained hands than any people or nation ever suffered in the entirety of human history. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time.

     “THE FACT THAT MOST OF THE WORLD IS IGNORANT OF THIS REALITY IS PROOF THAT THE GLOBAL MEDIA ITSELF IS IN THE HANDS OF THE PERPETRATORS.

     “We cannot state that all Jews were Bolsheviks. But: Without Jews there would never have been Bolshevism. For a Jew nothing is more insulting than the truth. The blood maddened Jewish terrorists had murdered sixty-six million in Russia from 1918 to 1957.” – Alexander Solzhenitsyn

     Klaus Schwab: “You will own nothing and you will be happy.”
     The Abolition of Private Property is the first plank of the Communist Manifesto .
     If you have no private property you will also have no rights.

     • Als je mijn reactie leest weet je dat ik je geen Putin-fan heb genoemd.
      Mijn stelling is dat Rusland redenen aanhaalt die in feite niet echt kloppen.
      De ware redenen worden wijselijk verzwegen.
      Zelfs zijn eigen landgenoten mogen niet wet3n wat hij uitspookt in Oekraïne
      U zegt zelf dat hij militairen stuurde naar Kazachstan om een Russisch gezinde regering aan de macht te brengen.
      Wat betreft de Krim en de Donbass zijn deze gebieden aan Oekraïne overgemaakt door toenmalige regeringsleiders met medeweten van hun ministers en parlementsleden.
      Nu omdat dit Poetin niet zint draait hij die tegels gewoon terug en neemt Manu militari bezit van de Donbass en de Krim.
      Als alle regeringsleiders zo zouden denken stond gans de wereld in brand.
      En denkt u nu werkelijk dat het WEF de wereldheerschappij kan krijgen.
      Het is in de EU al moeilijk om eenheid te krijgen zwijg stil over de wereld.
      Plaatselijke WEFleden zullen tegenstand krijgen van andersdenkenden hetgeen tot burgeroorlogen,revoluties en volksopstanden zal leiden.
      Maar ja net zoals iedereen heb ik geen glazen bol en weet het ook niet

      • Ik weet heel goed dat je me geen Putin-fan genoemd hebt, ik ben anti-Putin, dat wilde ik vooropstellen.

       “Wat betreft de Krim en de Donbass zijn deze gebieden aan Oekraïne overgemaakt door toenmalige regeringsleiders met medeweten van hun ministers en parlementsleden.”

       Dat was toen Ukraine deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Gorbachev noemde dat “een historische fout die hersteld moest worden”. Ben ik helemaal mee eens vooral omdat de Russen in de Krim en de Donbass onderdrukt begonnen te raken.

       “En denkt u nu werkelijk dat het WEF de wereldheerschappij kan krijgen.”

       Het WEF heeft NU al de wereldheerschappij in handen. Waar denk je waar jouw vrijheid is gebleven?
       Ben je gevaccineerd, draag je een mondkapje, etc.? Kan je nu vrij rondreizen over de wereld?
       Er komt gegarandeerd weer een nieuwe Lockdown. Wat doe je dan anders dan gehoorzamen?

       “Het is in de EU al moeilijk om eenheid te krijgen zwijg stil over de wereld.”

       Werkelijk? Alle EU landen hebben hun souvereigniteit verloren aan Brussel. Het Joodse hoofdkwartier van de EU. Waar denk je waar de Europese vlag, de 12 gouden sterren op een blauwe achtergrond, vandaan komt?
       Die vlag werd ontworpen door Paul Levy, een z.g. Holocaust survivor, en de 12 sterren vertegenwoordigen de 12 Stammen van Israel. Lees meer over Coudenhove-Kalergie.

       “Plaatselijke WEFleden zullen tegenstand krijgen van andersdenkenden hetgeen tot burgeroorlogen,revoluties en volksopstanden zal leiden.”

       Werkelijk? Ik bewonder jouw optimisme. Zie hoe de gemilitairiseerde polities van zovele landen optreden tegen andersdenkenden, demonstranten, etc. Dan zijn er nog altijd de militairen in alle landen die met harde hand zullen ingrijpen en alle opstanden zullen neerslaan.

       De Amerikaanse bevolking is de meest gewapende in de wereld, maar van een gewapende opstand zal geen sprake zijn.

       De Amerikanen zijn Thomas Jefferson allang vergeten. Hij zei:

       “The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.”

       Deze COVID BULLSHIT duurt nu al 2 en een half jaar en er zal nooit een eind aankomen omdat de mensen doodsbang zijn voor een virus dat niet eens bestaat en doodsbang voor de politie en overheden. Alleen duizenden protesteren in Nederland. Dat zouden er miljoenen moeten zijn om alles ten goede te veranderen. Maar dat zal nooit gebeuren. Mensen zijn nu eenmaal dappere lafbekken en kuddegeesten.

       Decennia van Marxism heeft de Westerse landen ondermijnd en de mensen kapot gemaakt.
       https://www.opindia.com/2020/06/former-kgb-agent-yuri-bezmenov-exposes-the-four-stages-of-a-communist-takeover-of-a-country-in-rare-1984-interview/

 4. @sjf5412, een paar kleinigheidjes wordt door jouw vergeten:
  De kwestie loopt al vanaf 2014 in die periode is door het westen “ belooft”dat Ukraine neutraal blijft😊 de belofte had geen waarde 😏 er zijn vanuit Europa veel acties uitgevoerd door de EP met o.a. hr van balen.
  De moord vanuit Ukraine op de Russische bevolking in donbas, de terreur uitgevoerd door de nazi huurlingen.. en niet te vergeten de biolabs die zijn opgezet (misschien goed als je je inleest) …😂 een paar kleinigheidjes.. Rusland heeft zich nog erg lang ingehouden vind ik☺️☺️👍👍

 5. Dit was al duidelijk toen de Oekraïners in door de Russen weer prijsgegeven gebieden “zuiveringen” begonnen door te voeren, zoals in Butscha, en de huidige meedogenloze Oekraïense beschietingen van burgerdoelen in de Donbass bevestigen dit nog.
  Voor de Oekraïense nazis zijn etnische Russen untermenschen, wat Moskou geen andere keuze laat dan alle door etnische Russen bewoonde delen van Oekraïne te bevrijden, en middels de totale pacificatie van Oekraïne hun veiligheid te garanderen.

 6. Strategisch:
  het beste is dat Poetin de hele Oekraine neemt.
  Hij moet wel–anders blijft die oorlog daar voortduren.
  Om het Oekie leger uit te schakelen, en de nazi’s op te ruimen, MOET hij het hele land beztten; in ieder geval tijdelijk.

  Daarnaast: hij is winaar, dus de Oekies moeten de militaire kosten van RU betalen; waarschijnelijk met
  mineralen, ijzererts en granen.

  geen medelij met de Oekies; zij vonden het jarenlang prachtig, dat Russen ad random werden afgemaakt, hun water afgesloten werd en hun ogsten gestolen.
  What goes around, comes around.

  Ravian: inderdaad!
  De Oekies zijn vuilnis.
  Maar nederland heeft altijd al super foute “vluchtelingen binnen gehaald; zie de duitse keizer; die kreeg Huize Doorn Plus een treinlading kostbaarheden en personeel….

  • Lees eens verder in de geschiedenis.
   Wat heeft Nederland (en vele andere Europese landen) gedaan in hun kolonies.
   Het ganse land is hierover verontwaardigd en is beschaamd hierover.
   Wat doet Rusland in Oekraïne? Hetzelfde maar dat mag.
   Rare jongen Pierre

   • Beste mensen

    Eee sherrif 5412
    Geen detectieve spelen A.U.B.
    Kijk erover heen
    Leef mee
    Laat gebeuren wat gebeurt

    Wees een toeschouwer

    Geniet van de stupiditeiten der oelewapper mensheid

    Dank U

    • Beste Ringo Dada
     Ik speel geen sheriff.
     Net zoals anderen reageren op artikels of reacties van artikels doe ik dat ook.ik probeer alleen te tonen dat er ook een andere zijde is aan het verhaal.
     Mijn moeder zei altijd “waar er twee vechten hebben er twee schuld”.
     Ik denk dat dit ook toepasbaar is op dit verhaal.
     Iedereen heeft zijn waarheid maar om de Oekraïners zo maar uit te schelden voor het uitschot der aarde is een brug te ver.
     Ik heb medelijden met deze mensen en ook met de Russische bevolking van deze oorlog kost mensenlevens en geld en de rekening wordt betaald door de gewone burger.
     Dat er hier mensen zijn die roepen op Poetin om overal orde op zaken te zetten eventueel met nucleaire wapens snap ik niet.
     Op een luchtige manier hierover heen gaan kan ik toch niet.
     Ik weet dat de meeste reacties van mensen komen die achter hun computer heel stoer doen maar als puntje bij paaltje komt hoor of zie je ze niet.
     Ze geven af op de politiek maar om bij verkiezingen hun stemrecht te gebruiken doen ze niet als ze niet verplicht worden.
     En dan maar roepen en tieren.
     Er zijn ook mensen die dit lezen en die al die dingen voor waar nemen en verder verspreiden met alle gevolg3n van dien
     Ik lees regelmatig deze berichten en meestal reageer ik niet omdat de inhoud niet altijd onderbouwd is met feiten maar soms kan ik het toch niet laten maar zal jou raad trachten op te volgen.
     Lijkt me niet zo onverstandig

  • Juist Pierre, de aanleiding van de speciale operatie Z is het demilitarisatie & denazificeren van Oekraïne totaal plaatje, naar mijn idee behoort heel Oekraïne tot dat speciale proces, het gaat hem niet worden dat alleen de Donbass bevrijdt wordt, overal in de rest van Oekraïne zijn rotte plekken te vinden, de nazi ideologie roei je niet zomaar uit, immers die heeft in Oekraïne vruchtbare bodem gevonden in en na de 2e wereldoorlog,.

 7. Als Poetin NIET het hele Oekieland inneemt, moet hij een enorm bezettingsleger lange tijd handhaven en gaat die oorlog eindeloos door.

  Ik denk dat zijn planning is: innemen, zuiveren, demilitairiseren en wegwezen.
  Met achtergelaten boodschap: beginnen jullie weer, krijg je bezoek van Satan (2).
  —————————–
  Ik heb ergens gelezen, dat als je in de stratosfeer een atoombommetje laat ploffen, dat je een enorme
  magnetische stoot neerwaarts genereert.
  Uhhh…..effe boven Kiev dan maar?…

  P.s.: kijk eens wat de Oekies uitvraten in WO2….

 8. Het punt is dat het imperialistische Amerika of misschien moet ik zeggen de chabalisten de wereldheerschappij willen nemen en de Russen hebben de dieverij van de chabal lange tijd (1200 jaar) geleden al bestreden en hun uit hun gebied verdreven waardoor zij eeuwige wraak aan Rusland hebben gezworen. De duivelse criminelen zullen geen vrede willen maar wraak en terug keren naar hun oorspronkelijke land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in