Het feit dat het corruptieschandaal in het Europees Parlement de krantenkoppen haalt, heeft een “vies smaakje”, omdat in Brussel corruptie en belangenconflicten geenszins zeldzaam zijn, maar meestal door de media worden genegeerd. Het meest prominente voorbeeld is het hoofd van de EU-commissie Ursula von der Leyen, want die dame heeft bijvoorbeeld meer dan 70 miljard overgemaakt aan Pfizer – uiteraard zonder offerte, maar afgesproken met het hoofd van Pfizer in een privé Whats-App chat. En – wat een toeval – Uschi von der Leyen verwijderde de chatgeschiedenis in strijd met alle regels voor het archiveren van overheidscorrespondentie. Maar de pers ziet dit niet als een vermeldenswaardig schandaal, schrijft Thomas Röper.

Het stoort ook niemand dat Uschi’s echtgenoot, puur toevallig, sinds 2020 medisch directeur is van een farmaceutisch bedrijf, dat – geheel toevallig – ook geld verdient met mRNA-producten die Uschi in de loop van de Coronapandemie maatschappelijk aanvaardbaar heeft gemaakt.

Blijkbaar is het in de EU geen probleem als iemand aan nepotisme doet waarbij familieleden geld verdienen, als het maar “de juiste personen” zijn die ervan profiteren. De invloed van lobbyisten die met veel geld “helpen” bij het opstellen van EU-wetten die vervolgens miljarden opleveren voor hun clientèle wordt in Brussel ook niet geschuwd, zoals het voorbeeld van Blackrock laat zien, want het investeringsfonds heeft ook dubieuze voordelen ontvangen van Ursula von der Leyen.

En het feit dat het hoofd van de ECB in Frankrijk wettelijk is veroordeeld voor nalatig omgaan met belastinggeld omdat ze een half miljard euro aan een Frans bedrijf gaf, deerde niemand toen ze werd benoemd.

Qatar lijkt niet te behoren tot degenen die dergelijke dingen ongestraft mogen doen in Brussel. Het huidige corruptieschandaal haalt in ieder geval de krantenkoppen en daarom meld ik hier de bekende feiten. Het Russische persbureau TASS heeft ze gebundeld en ik heb het TASS-artikel vertaald.

Begin van de vertaling:

“Qatar-gate: Wat is er bekend over het corruptieschandaal in het Europees Parlement?

Vorige week ging alle aandacht van Europese politici uit naar de corruptiezaak van Europese parlementsleden die ervan worden verdacht steekpenningen aan te nemen en te proberen de koers van de EU illegaal te beïnvloeden. Arrestaties, huiszoekingen, uitwijzingen uit de partij en het EU-parlement, banden met Qatar en de ironische reactie van Hongarije. Alles wat u moet weten over het corruptieschandaal in het EU-parlement vindt u in het TASS-rapport

  EU-parlement stemt voor "EU COVID-19-certificaat" - alleen vrij reizen voor volledig gevaccineerde en geïmmuniseerde personen

Wat is er gebeurd?

Op 9 december brak een sensationeel corruptieschandaal uit in het Europees Parlement. Op die dag voerde de Belgische politie een grootschalige operatie uit, verrichtte tientallen huiszoekingen en arresteerde vier personen, waaronder Eva Kaili, vicevoorzitter van het Europees Parlement. Volgens de media worden alle verdachten verdacht van omkoping en poging tot beïnvloeding van het EU-beleid ten aanzien van Qatar in het kader van de voorbereidingen voor het WK 2022. Zij zouden met name hebben geprobeerd andere parlementsleden te beïnvloeden door hen grote sommen geld en waardevolle geschenken te geven, positieve recensies over Qatar te verspreiden en de mensenrechtenschendingen van het land te verzwijgen. De zaak is door de media al “Qatar-gate” genoemd.

Volgens het Franse persagentschap (AFP) werd op de avond van 9 december een huiszoeking verricht bij Kili in Brussel. Een bron bij het agentschap verduidelijkte dat zij haar parlementaire immuniteit niet kon gebruiken omdat zij “ter plaatse” werd gearresteerd. De huiszoekingen in Brussel gingen de volgende dagen door. Tegelijkertijd verzegelde de Franse politie een aantal kantoren in de zetel van het EU-parlement in Straatsburg. Belgische media meldden dat bij de huiszoekingen ongeveer twee miljoen euro aan contanten werd gevonden en in beslag genomen. Volgens de Griekse krant Efimerida ton Syntakton werden in het huis van Kili zakken met in totaal 160.000 euro gevonden, waaronder geld dat haar vader in een koffer bij zich had op het moment van zijn arrestatie.

Ondertussen zei Kili’s advocaat Michalis Dimitrakopoulos in een schriftelijke verklaring dat Kili het officiële EU-beleid ten aanzien van Qatar volgde, zoals opgedragen door het hoofd van het EU-Parlement Roberta Metsola en geïnitieerd door EU-hoofddiplomaat Josep Borrell. Volgens de advocaat wist Kili “niets van het bestaan van het geld” dat in haar flat werd gevonden en voelt zij zich “verraden” door haar collega’s in het EU-parlement.

Andere onderzoeken

Het openbaar ministerie van de EU kondigde op 15 december echter aan dat Kili binnen twee weken een verdachte was geworden in twee corruptiezaken in het EU-parlement. Maar dit had niets te maken met Qatar en het WK 2022, zei hij. Het gaat met name om ongerechtvaardigde betalingen aan het personeel van de leden van het Europees Parlement. Volgens de autoriteit heeft men verzocht om opheffing van de immuniteit van de twee Griekse parlementsleden Eva Kili en Maria Spiraki van de Europese Volkspartij.

  Bloed aan hun handen... NAVO-wapens doen de oorlog en de doden in Oekraïne toenemen

Het Griekse Openbaar Ministerie maakte op 15 december bekend dat het een eigen onderzoek tegen Kili was gestart om, onafhankelijk van het onderzoek in België, na te gaan of omkoping en het witwassen van geld rechtstreeks in Griekenland hadden plaatsgevonden. Als dergelijke overtredingen worden vastgesteld, zal Kili in Griekenland worden vervolgd.

De betrekkingen van de EU met Qatar na het schandaal

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz riep op om dit corruptieschandaal niet te koppelen aan de betrekkingen met Qatar in het algemeen. Hij beschreef de beschuldigingen van corruptie als “een afzonderlijke kwestie die op zichzelf moet worden opgelost”. De kanselier zei dat het belangrijk is om de beschuldigingen te onderzoeken tegen degenen die zouden zijn omgekocht en degenen die hen hebben omgekocht.

Peter Stano, woordvoerder buitenlands beleid van de EU, zei dat de EU de ambassadeur van Qatar niet heeft ontboden en geen officiële verklaringen van het land heeft gevraagd in verband met het corruptieonderzoek. “Het onderzoek loopt, het wordt uitgevoerd door de Belgische autoriteiten en we wachten op de resultaten. Wanneer we de resultaten hebben, kunnen we de nodige maatregelen nemen,” zei hij.

Ondertussen zei Ursula von der Leyen, hoofd van de EU-Commissie, dat de EU-Commissie van plan is alle contacten van haar personeel met Qatar “grondig te herzien”. Zij beschreef Qatar als een belangrijke partner voor de EU ter compensatie van de gasleveringen uit Rusland. Niettemin, zei ze, heeft de EU zich altijd “uitgesproken” over mensenrechtenschendingen in het land.

De gevolgen

Op 13 december stemden de leden van het Europees Parlement om Kili’s mandaat als vicevoorzitter van het Europees Parlement te beëindigen vanwege het corruptieschandaal.

Parlementsvoorzitter Roberta Metsola heeft dit besluit drie dagen eerder genomen.

  Hongarije: De EU heeft al een nederlaag geleden, ongeacht de uitkomst op het slagveld

Tegelijkertijd werd bekend dat Kili uit de Griekse PASOK, de partij van de Beweging voor Verandering, was gezet. Volgens de AMNA is dit besluit genomen door leider Nikos Androulakis “naar aanleiding van recente gebeurtenissen en het onderzoek van de Belgische autoriteiten naar corruptie door Europese parlementsleden”.

Reacties op het corruptieschandaal

Ursula von der Leyen beschreef de beschuldigingen tegen Kili als een kwestie van vertrouwen in de EU-instellingen. Zij zei dat de Unie de hoogste normen en structuren nodig heeft voor ethisch toezicht, in samenwerking met alle instellingen van de Unie.

Roberta Metsola beloofde dat het EU-parlement zich zou buigen over de bescherming van klokkenluiders die informatie over corruptie publiceren en dat het de regels voor leden van het Europees Parlement voor interactie met niet-EU-landen zou herzien. “Dit is een ernstige klap voor de reputatie van onze instelling en voor onze democratie. Ik zal onmiddellijk beginnen het vertrouwen te herstellen,” zei ze. Metsola verduidelijkte dat slechts een “kleine groep mensen” de geloofwaardigheid van het Europees Parlement ondermijnt.

Hongarije heeft emotioneel en actief gereageerd op het corruptieschandaal. Dit is vooral te wijten aan het feit dat het Europees Parlement de Hongaarse regering onlangs heeft berispt omdat zij niet genoeg doet tegen corruptie. Europarlementariërs hebben daarom aanbevolen dat de EU-leiding meer dan 13 miljard euro aan EU-middelen bevriest die aan Hongarije verschuldigd zijn.

Nu het corruptieschandaal wereldwijd wordt besproken, postte premier Viktor Orban op zijn Twitter-account: “Goedemorgen, beste Parlementsleden!”. Hij vergezelde de post met een foto van lachende Europese politici met het bijschrift: “Het EU-parlement is ernstig bezorgd over de corruptie in Hongarije.”

Later stak hij opnieuw de draak met het EU-parlement door foto’s te tweeten die door de Belgische politie waren genomen met fysiek bewijsmateriaal in de corruptiezaak tegen Kili, waaronder grote geldbedragen. “Zo ziet de rechtsstaat er in Brussel uit,” zei Orban.

Einde van de vertaling


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Tot 60 parlementsleden mogelijk betrokken bij EU-corruptieschandaalVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZiekenhuizen BELAAGD met elke kamer en zelfs gangen bezet met mobiele veldbedden … is de  spike-eiwit apocalyps begonnen?
Volgend artikelOekraïne Situatie Rapport – Meer raketten, aanvalsplannen, artillerie treft moreel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Corruptie. Qatar. Duitsland heeft groot gascontract afgesloten met Qatar. Qatar voelt zich geschoffeerd door uitingen van Kutsula von der Lijken. Qatar zet gascontract on hold. Duitsland heeft (weer) het nakijken na mislukte energiewende en het nordstream debacle en klapt nu economisch helemaal in elkaar. Washington blij, in davos lachen Klaus en Bill zich de ballen uit de broek. Te ver gezocht of absurde realiteit?

  • Dit zal het gevolg zijn:

   Het pensioen van onderzoeksrechter Michel Claise (66) is dichterbij dan hij ooit zelf zou gedacht hebben. Hij heeft de verkeerde conclusies getrokken, hij was een beetje te voortvarend en had niet alle elementen onderzocht toen hij die conclusies trok.
   Er zal een andere onderzoeksrechter aangesteld worden ofwel zal de EU het onderzoek volledig naar zich toe trekken en wordt Qatar van alle verdachtmakingen gezuiverd. Case closed. 🙄

 2. Wat is de oplossing:
  “OPDOEKEN DIE EU EN ALLEMAAL DIE HIER SCHULDIG AAN ZIJN IN DE GEVANGENIS”
  maar mijn gedachten zijn dat dit niet gebeurt want de rechterlijke macht is net zo corrupt🤔🧐🤑

 3. De gehele EUSSR bestaat voor 99,8% uit corrupte lieden. Dat maakt de arrestatie van dat Italiaanse vrouwmens (vieze-voorzitter van het Europese Parlement !) heel duidelijk : de aanklacht tegen haar zijn o.a. : corruptie, witwassen én……..lidmaatschap van een criminele organisatie, de EUSSR dus !!!! Kan ‘t nóg duidelijker ?

 4. Ha ha ha die Olaf Scholz, die is slim….. dit schandaal niet koppelen aan Qatar…….
  HIJ HEEFT GAS NODIG……..
  AMERIKA BLAAST ZIJN Duitsland hun GAS PIJPLEIDING MET RUSLAND OP, ENNU DREIGT DE EUROPESE UNIE ZIJN LIJNTJE VOOR GAS MET QATAR OP DE BLAZEN…..

  DUITSLAND, MET HEEL EUROPA IN HUN KIELZOG GERAAKT BINNEN DE KORTSTE KEREN AAN DE BEDELSTAF….

  OF……onze “ MACHTIGE REDDER “ Amerika probeert ons gas te verkopen tegen 7 keer de marktprijs.DE smeerlappen. Eerst de pijpleiding opblazen en dan er zelf aan gaan verdienen…. Als dit geen IMPERIALISME IS….
  EN ONZE PUPPETS , WIJ TRAPPEN ERIN…….

  EUROPA LIJKT WEL GEK OM DAARMEE ( dit super dure gas ) IN ZEE TEGAAN….. LAAT AMERIKA NU EENS EEN KEER LOS. WIJ KUNNEN OP EIGEN BENEN STAAN……

  GA NOU EINDELIJK EENS PRATEN……. JA PRATEN MET RUSLAND…… Dit spel met kogels en bommen lost niets op….. heeft alleen maar verliezers.

  Stop die idioot Zalensky die gooit zijn halve bevolking voor de Russen, hij is een gevaar voor zijn eigen volk…..en voor de hele wereld want buigen kan hij niet want dat kost hem zijn eigen leven…
  Dat heeft het leger in Ukraine hem GEZWOREN….. En dat leger is een hard nazi volk.
  Ze kennen geen genade.
  GA PRATEN‼️‼️
  En de hele wereld wordt nu het slachtoffer van de hardheid en het fanatisme van de Ukrainers…. Vooral de leiding….
  Ze lassen zelfs tanks met soldaten dicht , soldaten die weg willen en zich over willen geven aan de Russen die stoppen ze in een tank en lassen hem dicht….. er zijn beelden van op you tube dat Russische troepen hen bevrijden.

 5. “Wanneer we de resultaten hebben, kunnen we de nodige maatregelen nemen,”…

  Jaja, dan worden de corrupte collega’s gewoon omhoog gepromoveerd om nog meer en grotere corruptie te kunnen creëren! De geijkte methode om criminele “volksvertegenwoordigers” te belonen voor hun lucratieve ‘hulp’ en worden beschermd door de krachten achter de schermen.

  Kijk naar wat er met de leider van de crypto-scandal FXT Samuel Bankman-Fried gebeurt… Zo heeft hij door zijn enorme donaties aan de Demonicrats zijn bescherming gekocht!

 6. De hele wereld hangt aan elkaar door corruptie. In de hogere kringen spelen ze elkaar de meest de lucratieve deals aan elkaar door. De burgers/slaven mogen altijd het gewin betalen. Dat is al eeuwen zo. Dit corruptie schandaal moet weer iets anders afdekken, wat er stiekem door gevoerd moet worden ten koste van de burgers/slaven. Volg de geldstromen.

 7. De arbeiders van Qatar hadden het goed, volgens de Fifa. Jawel. Ze verdienden wel 3200 dollar ….per JAAR; en vaak werd er niet uitbetaald. Ook van werkgever veranderen: mocht niet….
  Meerdan 6000 dodelijke ongelukjes aldaar, moet kunnen….toch?

  Denk dat de Fifa ook een tasje met geld kreeg….

  • Waarschijnlijk hadden zij het in hun thuislanden nog slechter, anders waren zij niet daarheen gegaan.
   Ik ben in een aantal Aziatische landen geweest en heel veel mensen moeten daar rondkomen van $1 tot $3 per dag. Je mag een gat in de lucht springen als jij daar $30 per maand verdiend. Een politieagent in Indonesië bijvoorbeeld verdient maar $60 per maand. Dan is 266.60 toch een behoorlijk bedrag in hun ogen. En in Nepal en Bangladesh is de situatie nog veel erger. Ik weet nog dat in Bombay in alle vroegte een soort van vuilniswagens de lijken van de straat ruimden. Mensen die het niet gered hadden. Er werden daar geparfumeerde doekje uitgedeeld omdat de stank niet te harden was.

 8. Ik geloof niets nada niente meer. Misschien is het een geënsceneerde afrekening binnen de EU om bepaalde mensen er comfortabel uit te wippen en tegelijk een beetje meer geloofwaardigheid te creëren …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in