Maar liefst zestig leden van het Europees Parlement, voornamelijk socialisten, kunnen in het vizier komen van onderzoekers nu het corruptieschandaal in het Europees Parlement waarbij Qatar betrokken is, lijkt toe te nemen, bericht Breitbart.

Bij het lopende corruptieschandaal in het Europees Parlement zijn mogelijk veel meer leden betrokken dan de Griekse socialiste Eva Kaili en het voormalige Italiaanse parlementslid Pier Antonio Panzeri, die beiden vorige week werden gearresteerd en waarbij Belgische onderzoekers 1,5 miljoen euro uit hun huizen in beslag namen.

Het tweetal zou grote sommen geld hebben aangenomen van de regeringen van Qatar en Marokko, waarbij de vader van EP-lid Kaili werd betrapt met een koffer vol geld in het Sofitel hotel in Brussel.

Maar liefst 60 parlementsleden, waarvan de meeste naar verluidt lid zijn van de Socialisten en Hervormers (S&D) fractie, zijn mogelijk ook betrokken bij de vermeende corruptie als onderdeel van een veel groter netwerk, meldt de Italiaanse krant Il Giornale.

Belgische aanklagers hebben ook Abderrahim Atmoun, ambassadeur van Marokko in Polen, genoemd als een persoon van belang in de zaak.

Atmoun zou aan de basis hebben gestaan van geschenken aan de heer Panzeri, zijn vrouw Maria Dolores Colleoni en zijn dochter Silvia Panzeri.

De familie zou een creditcard hebben gebruikt die gekoppeld is aan een persoon die door de familie alleen “de reus” wordt genoemd, hoewel het onduidelijk is of ambassadeur Artmoun al dan niet de “reus” is die door Panzeri en zijn familie wordt genoemd.

De communicatie tussen de familieleden werd openbaar gemaakt als onderdeel van een uitleveringsverzoek waarbij Panzeri’s vrouw vermeldde dat de familie maar liefst 100.000 euro had betaald voor de kerstvakantie vorig jaar.

  Soros wil meer geld van Nederland: "Erg egoïstisch"

Zowel de vrouw als de dochter van Panzeri zitten in Italiaanse hechtenis nadat ze op 8 december werden gearresteerd en zullen waarschijnlijk worden uitgeleverd aan België waar ze tot vijf jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

Het Griekse parlementslid Eva Kaili is ondertussen ontheven van haar positie als vicevoorzitter van het Europees Parlement, maar heeft ontkend geld te hebben aangenomen van de Qatarese regering.

Griekse aanklagers hebben donderdag aangekondigd dat ook zij een onderzoek zullen instellen naar de activiteiten van Kaili, waaronder beschuldigingen van omkoping en het witwassen van geld. De economische aanklager Christos Bardakis heeft twee assistent-aanklagers op de zaak gezet, maar Griekenland zal alleen een aanklacht indienen als er in België geen aanklacht wordt ingediend.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Een paar rotte appels of een hele rotte mand? Brussel worstelt met corruptieschandaalVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelProfessor Hudson bespreekt de toekomst van Europa en wereldwijde herstructurering
Volgend artikelWaarom linksen de economische ineenstorting niet zullen overleven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

  • En de msm iedereen die een afwijkende mening heeft dan de hunne maar benoemen en framen als wappies en gekkies maar de waarheid is juist het omgekeerde, blij dat het naar buiten komt, geniet ik van, over die Fifa hoop ik ook nog op, wat is een mensen zijn dat, waar zijn nog de integere, soeverein denkenden tegenwoordig?

 1. Afleidingsmaneuver om de aandacht weg te leiden van von der Leyen en de Pfizer-gate. De hele EU zooi zou best worden opgedoekt wegens corrupt tot op het bot.

 2. Klasse. Hopenlijk is dit pas het begin. Ook de andere schandalen zoals het fakevirusbedrog, de gifinjecties, de door de VS veroorzaakte fals flag oorlog in de Oekraine en de kunstmatig gecreerde klimaat-, stikstof-,energie-en migrantencrisis dient aan het licht te komen. Daarna kan de EU ontbonden worden en de beleidmakers berecht voor een Tribunaal om vervolgens geexecuteerd te worden.

 3. Ze kunnen zich beter afvragen wie er mogelijk niet betrokken is bij EU corruptie. Stelletje smerige uitvreters bij elkaar. Één groot lobbycircus voor multinationals en geesteszieke miljonairs. Herinneren we ons Edith Cresson en Paul van Buitenen nog? Helemaal niets veranderd in 24 jaar. Hoewel, het is allemaal nog heel veel erger en onbeschaamber geworden.

  • Ja heb het boek nog gelezen van Paul van Buitenen, hij had toen veel goed contact binnen iemand van de Belgische Groenen die hem hielp en integer was, waar zijn dit soort mensen nu als een Omtzigt, Leijten of een Azarkan???

 4. Goh, mooie reden om het CBDC er doorheen te drukken he’ Sja, want al die corruptie en wit wasserij, sjonge het is wat…

  Even nadenken mensen, wel heel toevallig dit allemaal he’ Hmmm…

  🤔

  • Overduidelijk dat dit als springplank voor de lancering van het CBDC zal dienen, echter is het duidelijk dat dit moet ingevoerd worden op het aller hoogste niveau. Niet de kleine man in de straat is aan het knoeien met overheidsgeld, wel de top van Europa. Maar dit invoeren op het hoogste niveau zullen ze niet doen. Ze zullen dit invoeren bij de kleine man, en wel om één duidelijke reden. Het banksysteem staat op omvallen indien er één of meerdere banken in de problemen zou komen, waarna er een bankrun zou ontstaan en een domino effect zou teweeg brengen waardoor nog meer banken zouden kapseizen. Indien het geld van het volk is omgezet naar CBDC kan het ook niet opgevraagd worden en is er ook geen gevaar meer. Daarom wees voorbereid en stap tijdig uit dit ponzi systeem, nu het nog kan.

 5. Het Licht heeft al gewonnen.
  Laat dat duidelijk zijn!
  Die 2 wratten van gebouwen in Brussel en #Straatsburg kunnen gemist worden.
  Ze hebben nooit iets van werkelijke waarde toegevoegd aan een menselijk Europa.
  Ik denk dat niemand het merkt als ze opgeruimd zjjn.

 6. De socialisten zijn maffia, toen mijn vader vroeger werken uitvoerde in de walen was het extra moeilijk wegens de ongebreidelde corruptie.
  Ook nu nog zijn er verschillende stromingen binnen de socialistische partij, die van Luik oa

  • Grikke,
   Hoe denkt u dat het is met die criminelen in ons polderlandje, zij hebben al een gedeelte van de macht overgenomen denk ik en Peter R de Vries en die advocaat vermoord, dat raakte me wel, dat schokte Nederland even maar dan gaan we weer verder tot de orde van de dag en blijft alles hetzelfde, zucht, denk dat Antwerpen in uw land ook wel gevaarlijk is net als hier Rotterdam, klopt dat?

 7. Doe eens wat dieper onderzoek. Er zijn vast veel meer leden die de boel belazeren. Kunnen we gelijk de hele EU op doeken en terug naar de EEG.

 8. Corrupt zijn de meeste; een groot deel in de zak van Zwabbertje; een ander deel in de zak van de pharma industrie, nog een stelletje in de zak van die moffenteef……en niet een heefttrouw gezworen aan eigen land; maar aan Brussel…..

  Zie G5; niet gevaarlijk; maar WEL volledig verboden in Brussel….vreemd niet?

 9. Het Romeinse rijk heeft heel wat langer bestaan, misschien 500 jaar, tot het door interne corruptie ten onder ging. De EU betond amper 50 jaar, de mentaliteit v/d mens gaat er niet op vooruit

 10. Welk corruptie schandaal? Die georchestreerde corruptie die afleidt van werkelijke corruptie (Pharma) en dictatoriale trekken EU? Dacht je nou werkelijk dat er tassen met CASH zomaar worden gevonden bij deze zogenaamde corrupte onbekende mensen? Bij het hele debacle komt steeds naar voren hoe slecht “CASH” is en gebruikt wordt voor witwassen en corruptie en dat de EU hard op zal treden…Een lachertje…Het is een hoax en afleiding trap er niet in…

  • Mee eens. Bovendien..als iemand praat, verraden ze elkaar allemaal. Moet tat voorkomen worden.
   Ik wil je nog een compliment maken over je nickname..kostelijk.

 11. Geen cash en controle door de staat wat je wel en niet mag kopen van je eigen zuurverdiende geld. Goed en simpel. Gewoon ‘inkopen’ doen en afrekenen met een 9 mm

 12. Kijk eens hoe de soos uitkeringstrekkers controleert.
  Smart meter (electra) kan zeggen waneer je thuis bent of niet; kortingskaartje bij supermarkt: hoeveel je koopt–dus voor hoeveel personen en voor welke waarde.

  denk je dat tandenborstels tellen veranderd is?Nee dus; alleen verslechterd.

 13. Turken en marokkanen mogen niet gecontroleerd worden in thuisland–dat is discriminatie.

  Ik kreeg in Roemenie WEL controle; van AOW; wasnt als ik zou samenwonen, zou ik een paar honderd euro MINDER krijgen, want mijnwederhelft zou niets krijgen….happy to be Dutch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in