Men probeert veel te lezen over de stand van zaken in de oorlog in Oekraïne, hoewel het uiterst moeilijk is om door de mist van propaganda en duidelijke leugens heen te breken. Maar langzaam ontstaat het beeld van een vastberaden, langzaam voortschrijdende, malende, pijnlijke Russische overwinning. Het aantal Oekraïense slachtoffers ligt vrijwel zeker op een ondraaglijk, onhoudbaar niveau. De meest waarschijnlijke schattingen liggen rond de 250.000 gesneuvelden, ordes van grootte groter dan die van Rusland, dat put uit een veel grotere bevolking. Oekraïne verliest een generatie van zijn mannelijke jeugd, en dit alles om een afnemende Amerikaanse planetaire hegemonie in stand te houden.

De wrede, verwarde, crimineel roekeloze tyros die het beleid van de VS bepalen en dit destructieve en immens gevaarlijke, onwinbare conflict opzettelijk verlengen, zijn onverschillig voor de ondergang van Oekraïne en de massale dood van haar jonge mannen, louter kanonnenvoer voor degenen die de wandelgangen van het State Department en het Pentagon bewandelen. Net zoals ze onverschillig zijn voor het ondenkbare gevolg dat deze oorlog uiteindelijk zou kunnen hebben, schrijft Jared Peterson.

Deze oorlog had nooit hoeven plaatsvinden als het voorstel van Kissinger, en vele anderen, voor een neutraal, niet-NAVO Oekraïne in 2021 door de VS was geaccepteerd, zoals Rusland redelijkerwijs had gevraagd, en als Oekraïne, op instigatie van Amerika, haar acht jaar durende door de VS gesponsorde oorlog tegen de Russischtaligen en etnische Russen in de Donbas had gestaakt, en de Minsk II-akkoorden had gehandhaafd.

Een neutraal Oekraïne, geen Amerikaanse wapensystemen binnen de grenzen van Oekraïne, een einde aan Kievs meedogenloze vervolging van de bevolking van de Donbas … en het resultaat: geen oorlog.

Maar het Amerikaanse militair-industrieel complex wilde een oorlog en kreeg die ook. Het doel: Rusland laten bloeden en verzwakken met een Vietnam-achtig moeras, waardoor, volgens de fantasieën van de Amerikaanse neocon deep denkers, een van de twee naties die in staat zijn nee te zeggen tegen Amerika wordt verwijderd van de korte lijst van landen die hun gedroomde Amerikaanse alleenheerschappij over de planeet aarde in de weg staan.

  Oekraïense gekken rijden gewoon met Leopard Tanks en ander zwaar materieel in de linie om opgeblazen te worden

De uitkomst van deze volledig door de VS uitgelokte oorlog zou wel eens heel anders kunnen zijn dan die welke de natte dromen van Amerika’s neocons bezielt. Rusland lijkt de Amerikaanse sancties vrij comfortabel te overleven, nu er in Azië nieuwe klanten opduiken voor zijn aardgas en andere vitale hulpbronnen, de roebel sterk blijft, 80% van de bevolking blijkbaar achter de regering staat, de economie van Europa, vooral die van Duitsland, in vrije val is omdat de kosten van vloeibaar aardgas uit de VS een veelvoud zijn van de kosten van gedemoniseerd Russisch pijplijngas, en de BRIC’s nieuwe handelsroutes en betaalmethoden ontwikkelen in Azië en in het zuiden van de wereld, waardoor de dollar als reservevaluta van de wereld wordt bedreigd.

Dit alles, en het risico van een kernoorlog met een Rusland dat zich wel degelijk bedreigd voelt door het al dertig jaar durende patroon van nodeloos agressief gedrag van het Amerikaanse militair-industrieel complex tegenover Rusland, waaronder:

 • De meedogenloze uitbreiding van de NAVO naar het oosten, ondanks expliciete beloften van elke westerse leider uit 1990 dat die uitbreiding er nooit zou komen als Rusland de Duitse hereniging zou accepteren, zijn troepen uit Oost-Europa zou terugtrekken en het Warschaupact zou ontbinden;
 • Uitnodigingen in 2008 aan Oekraïne en Georgië om lid te worden van de NAVO, waarvan men toen al wist dat ze voor Rusland even totaal onaanvaardbaar waren als de poging van de Sovjet-Unie om Cuba in 1962 op soortgelijke wijze te veranderen voor de Verenigde Staten;
 • Amerikaanse betrokkenheid bij de staatsgreep van 2014 waarbij de democratisch gekozen pro-Russische president van Oekraïne werd afgezet;
 • de installatie door de VS van geavanceerde wapensystemen in de nieuwe NAVO-landen, waaronder Polen, de Baltische staten en Roemenië; en
 • de behandeling door de regering Biden van Oekraïne als de facto NAVO-lid.
  Tsar Bomba versus Oekraïne: De VS hebben een 100-megaton nucleaire aanval op Kiev gesimuleerd - Video

De reden waarom Rusland op 24 februari 2022 190.000 troepen naar Oekraïne stuurde, was zijn perceptie van bedreiging (zie hierboven), en een acht jaar durende oorlog van het corrupte regime in Kiev tegen de bevolking van de Donbas. De bewering dat de inval van Rusland in Oekraïne de eerste stap was in de verovering van Europa waarnaar Rusland zo verlangt, is een belachelijke, transparante leugen. Degenen die dit beweren geloven het geen moment, en geen enkele goed geïnformeerde student internationale betrekkingen heeft ooit geloofd dat Rusland een agressieve bedreiging vormde voor Europa sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in december 1991. De bewering dat Rusland in Oekraïne uit is op wereldverovering zou lachwekkend zijn, als dat stukje propaganda niet zo alomtegenwoordig door de westerse media was overgenomen en daarom door een onoplettend, nauwelijks bewust publiek in zijn geheel was geslikt.

De leugens van de media over de vermeende motivatie voor het conflict, en het begrijpelijke totale stilzwijgen over de relevante geschiedenis die deze leugens zou ontmaskeren, vinden we terug in de berichtgeving over het verloop en de stand van de oorlog zelf.

Te oordelen naar de mainstream verslaggeving is Rusland altijd aan het verliezen, wordt het doodgebloed, zijn nederlagen zijn enorm, zijn overwinningen verwaarloosbaar, zijn militaire uitrusting en munitie bijna uitgeput, lijdt het veel meer slachtoffers dan zijn vijanden, en is het als militaire macht sterk verzwakt, ongeacht de uitkomst van de oorlog. De ene dag is Bakhmut militair “irrelevant”, de volgende dag wordt ons verteld dat het tot de laatste man wordt vastgehouden omdat zijn val een route zou openen naar verdere Russische veroveringen in westelijke richting. Vladimir Poetin is stervende aan — kies maar — kanker, Parkinson, dementie. Vladimir Poetin is niet populair, staat op het punt gedood of afgezet te worden, wordt omringd door vijanden, enz. enz.

Dit alles is wanhopige propaganda van de westerse elites en hun spreekbuizen in de media, die zich langzaam beginnen te realiseren hoe groot de catastrofe is die de door hen uitgelokte oorlog in Oekraïne aan het worden is.

  De Aarde heeft maar een voedselvoorraad van 3 maanden - Als de productie stopt, heeft de mensheid "binnen 90 dagen" niets te eten

En terwijl de oorlog voortduurt, beginnen er zweetdruppels op de voorhoofden van belangrijke westerse leiders te verschijnen, nu de reële mogelijkheid zich voordoet dat de Amerikaanse regering de Nordstream-pijpleidingen heeft opgeblazen – wat een van de grootste terreurdaden in de geschiedenis zou zijn. En – vergeet niet – dat was een terreurdaad die niet alleen tegen Rusland was gericht, maar ook tegen Amerika’s nauwe bondgenoot Duitsland, voor wie die pijpleidingen de sleutel waren tot het industriële concurrentievermogen en het welzijn van de bevolking. Wat zouden de gevolgen zijn, voor de NAVO, voor de betrekkingen tussen de VS en Europa, voor de regeringen van Europa, voor het imago van Amerika in de wereld, als deze verbazingwekkende daad zijn oorsprong zou vinden in het Witte Huis van Biden?

Het Westen moet een andere koers varen in Oekraïne, en snel. Als het doorgaat met het verlengen van een oorlog die niet gewonnen kan worden, met het verdubbelen van blunders uit het verleden, met het opzettelijk creëren van een gevoel van isolatie en bedreiging in Rusland, zal het zich spoedig op het punt bevinden waar die oorlog alleen kan worden voortgezet door directe inbreng van NAVO-troepen ter vervanging van de tragisch uitgeputte en vernietigde Oekraïners.

Op die manier – het inzetten van NAVO-troepen – ligt de serieuze mogelijkheid van vernietiging van de beschaving. Want wat er ook gebeurt op het conventionele slagveld, de Russen zullen niet tolereren dat Oekraïne wordt omgevormd tot een grote militaire basis van de Verenigde Staten op hun voorportaal.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuwe Russische hypersonische luchtdoelraket in Oekraïne maakt alle Amerikaanse bommenwerpers/AWAC’s overbodig
Volgend artikelTransgenderactivisten lijken veel op Pennywise The Clown
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Het westen koopt nog steeds alle russische grondstoffen, maar dan via tussenhandelaren als Turkije, Saoedi Arabië en India. Voor Rusland maakt het geen verschil. Europa betaalt gewoon een hogere prijs. Europa kan niet zonder Russische grondstoffen. Indien Rusland echt wereldwijd geboycot zou worden, dan stijgen de grondstofprijzen wereldwijd zodanig dat de Nato binnen 6 weken economisch op de knieën zit. Dus gaan we “de we doen alsof” boycot acties volhouden en kopen we olie, gas, steenkool en diesel via een omweg.
  Opvallend is dat nu het schone gas lastiger leverbaar is we meer steenkool stoken dan in de jaren ervoor, russische steenkool. Co2 is symbolisch belangrijk want je kan er belasting mee heffen. Milieu is een vlaggetje om mee te zwaaien, meer niet.

 2. De visie van Soros; het kan me niks schelen of alles daar wordt uitgemoord ” ik wil een ding en dag is handel, geld verdienen”.
  Soros heeft miljarden gestoken, geinvesteerd
  In Oekraine.
  Nou dat is tie kwijt.
  De oekrainse rijkdom is in 2014 al verdeeld onder de wolven!
  Ze krijgen niets. Het is voorbij.
  Binnenkort wordt het land met nieuwe technologien in mum van tijd
  gereinigd vd giftige oorlogschade.

 3. Oekraine is nu al een land zonder bevolking. De Westerse media (NOS voorop) verhalen over de dappere Oekrainers. Hoe valt dat te rijmen met de naar schatting 8 miljoen vluchtelingen in Duitsland en Polen en de 2 miljoen vluchtelingen die voor Rusland gekozen hebben?
  Die 8 miljoen vluchtelingen zullen bijdragen aan de economische ramp die Duitsland gaat treffen als gevolg van de oorlog en Duitsland neemt de rest van Europa mee in haar val, behalve Frankrijk en Hongarije want die gaan straks uit de EU. Kijk maar naar de onrust in Parijs.

 4. Kunnen die oorlogophitsers niet zelf naar het front gaan? Oh nee, daar is het tuig te laf voor. De strijd mogen de jonge en oudere soldaten opknappen als kanonnenvoer. Wat een krankzinnige waanzin!!
  En dat alles om een stel machtgeile idioten te bevredigen en een stel aandeelhouders van de militaire industrie aan dividend te helpen. Wat een k.t wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in