Het bevel van de Gezamenlijke Groep van Russische strijdkrachten heeft een vergeldingsoperatie uitgevoerd als reactie op de criminele aanval van het Kievse regime op de tijdelijke accommodatie van het Russische leger in Makeyevka, aldus het Russische ministerie van Defensie, meldt RT.

Het agentschap zei dat verkenningseenheden de afgelopen 24 uur in de stad Kramatorsk accommodaties van Oekraïense troepen hadden gespot. Deze informatie werd vervolgens via verschillende kanalen bevestigd. De betreffende slaapplaatsen waren nr. 28 (700 soldaten) en nr. 47 (600 soldaten), waar de Oekraïense troepen waren ondergebracht. Deze waren onder massaal raketvuur gekomen, waarbij meer dan 600 Oekraïense soldaten omkwamen.

In de eerste minuten van het nieuwe jaar heeft het Oekraïense leger zes HIMARS-raketten afgevuurd op een tijdelijke accommodatie van Russische soldaten bij Makeyevka. Vier raketten raakten het gebouw en brachten het plafond naar beneden. Volgens de laatste berichten werden 89 Russische soldaten gedood, waaronder de plaatsvervangend commandant van het regiment.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Tientallen Russische militairen gedood door Oekraïense raketaanval in Mekeyevka (UPDATES)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Oorlog in Oekraïne maakt de EU bankroet
Vorig artikelWat verbergt Oekraïne in de zoutmijnen van Bakhmut?
Volgend artikelVoorbereidingen in volle gang: 5000 soldaten beveiligen jaarlijkse WEF-bijeenkomst in Davos
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. Ach dewesterse media…..een IQ van een molshoop; allemaal linkse gasten.
  BBC zei vanmorgen–zo onopvallend, dat de russen de Oekraine 10 jaar lang geterroriseerd hebben…

  Hitler zei in 1941 dat hij wel moest aanvallen omdat anders Rusland Europa zou vernietigen…

  Natuurlijk is USA met zijn slaafjes de NATO pissed off.
  Ze hadden zo graag een europese burgeroorlog begonnen op grondgebied van Oekieland (europa tegen rusland) maar Poetin had het spelletje door.

  Nou zitten ze nog te wachten op Afghanistan (niet voor niks alle wapens achter gelaten) en op wat China gaat doen.

  Tja, als je keizer van de wereld wil worden…..

 2. Wraak is het rechtvan de eerste schijnbare verliezer.

  Maar Poetin is nog lang niet klaar met wraak.
  –oorlogschip,
  –pijpleidingen
  –aanval opoorlogschepen

  Zou niet graag aan het ontvangende eind staan van zijn wraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in