Foto Credit: Strategic Culture Foundation / (Public Domain)

De Russische historicus Roman Shumov vatte de sublieme betekenis van de Dag van de Overwinning treffend samen. Hij schreef deze week: “Voor Russen is 9 mei niet alleen een feest van militaire triomf – het is een feest van overwinning op de dood.”

Verleden week vierden Rusland en de geallieerde landen de Dag van de Overwinning met de gebruikelijke pracht en praal op het Rode Plein in Moskou. In heel Rusland, en op kleinere schaal ook in andere Europese landen, waren er herdenkingen ter ere van de soldaten en burgers die hun leven gaven om nazi-Duitsland in mei 1945 te verslaan, schrijft Strategic Culture Foundation.

Toen nazi-Duitsland zich op 9 mei officieel overgaf, had het volk van de Sovjet-Unie het meest ondraaglijke en cruciale offer gebracht om de overwinning te behalen. Er is nog steeds geen exact cijfer, maar er wordt geschat dat 27 tot 30 miljoen Sovjetburgers stierven in de Grote Patriottische Oorlog (1941-45). Ongeveer 10 miljoen van dat totaal waren soldaten van het Rode Leger, de rest burgers die stierven door onvoorstelbaar lijden van geweld en ontbering. Het was hun collectieve opoffering en heldhaftigheid tegenover barbaarsheid die het nazi Derde Rijk uiteindelijk de nederlaag bezorgde. Het is niet meer dan passend dat de Slag om Berlijn de laatste stand was voor Hitlers regime en dat het hijsen van de Sovjetvlag boven de Rijksdag het iconische moment van triomf was.

De bijdrage van Amerikaanse, Britse en andere soldaten uit Westerse landen aan het verslaan van nazi-Duitsland was niet onbelangrijk. Maar het “tweede front” dat werd geopend met de landing in Normandië in juni 1944 is belachelijk overdreven door Hollywood en zelfingenomen westerse narcistische propaganda. De lang uitgestelde landingen op D-Day waren een relatief bijkomend onderdeel van de enorme schade die de Sovjets vanaf juni 1941 al hadden toegebracht aan het Oostfront. Tussen 80 en 90 procent van de Duitse militaire slachtoffers vielen in talrijke fenomenale veldslagen, van Stalingrad tot Koersk, Odessa tot Kiev en nog veel meer.

De nederlaag van nazi-Duitsland was niet alleen een ongelooflijke militaire triomf, het was een overwinning op de dood, en niet alleen voor de Russen, maar voor de hele mensheid. De Tweede Wereldoorlog was de grootste, gruwelijkste gebeurtenis van de afgelopen eeuwen, zo niet van de afgelopen twee millennia. De geïndustrialiseerde genocide op miljoenen burgers, de tapijtbombardementen op steden en het droppen van atoombommen op onschuldigen resulteerden in 70 tot 100 miljoen doden. De vernietiging van het leven was ongekend.

  Heb wat klasse

We kunnen wel stellen dat de Tweede Wereldoorlog de meest catastrofale, kwaadaardige gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid was. Daarom moet ook de overwinning op de daders tot de belangrijkste bevrijdende gebeurtenis worden verheven. En we mogen nooit vergeten dat het Sovjetvolk de eer heeft om deze overwinning voor de mensheid grotendeels veilig te stellen.

We mogen ook niet vergeten dat de Tweede Wereldoorlog en het naziregime niet uit een mysterieus toeval ontstonden. Het was het hoogtepunt van imperialistische politiek, economie en rivaliteit. nazi-Duitsland werd in de jaren 1930 door het Westerse kapitaal opgebouwd tijdens een ineenstorting van het Westerse kapitalisme om de imperiale belangen te dienen van het vernietigen van de Sovjet-Unie en elk opkomend socialistisch alternatief.

Toegegeven, uiteindelijk kozen de Westerse mogendheden de kant van de Sovjet-Unie (laat in de oorlog, moet worden opgemerkt), maar die alliantie in oorlogstijd was slechts in elkaar geflanst om een vermeend nazi-schurkenregime uit te schakelen dat de Westerse belangen in gevaar had gebracht. Met andere woorden, de betrokkenheid van de Westerse elites in WO II was er een van opportunisme, geen dwingende noodzaak gebaseerd op principe. Het bewijs daarvan is het daaropvolgende en plotselinge verraad van de Westerse mogendheden die zich vijandig opstelden tegenover hun oorlogsbondgenoot Sovjet zodra WO II voorbij was en het begin van de Koude Oorlog waarin de Westerse mogendheden nazi-restanten rekruteerden om heimelijk tegen de Sovjet-Unie te vechten. Enkele van de eerste rekruten voor de CIA en de Britse MI6 waren Oekraïense en Baltische fascisten die hadden gecollaboreerd met het nazi-regime.

Vandaag de dag betuigt Rusland oprecht respect aan de talloze helden die nazi-Duitsland hebben verslagen en Europa van het fascisme hebben bevrijd. Het is veelzeggend dat, naarmate de tijd verstrijkt, er in de Verenigde Staten en in heel Europa slechts een beschamend officieel stilzwijgen heerst over deze historische gebeurtenis. Opvallend genoeg zijn er in het Westen nauwelijks officiële May Day overwinningsvieringen. De redenen voor het westerse stilzwijgen worden duidelijk, zij het snode.

In zijn toespraak op de Dag van de Overwinning in Moskou berispte de Russische president Vladimir Poetin de Westerse machten terecht voor het “verdraaien van de waarheid” over het meest ingrijpende conflict in de geschiedenis.

  Russische strijdkrachten bestormen Liman in Donetsk volksrepubliek

Westerse elites en de door hen gecontroleerde media willen de onnavolgbare rol van de Sovjet-Unie in het verslaan van nazi-Duitsland niet erkennen. Ze zijn verblind door russofobie en hun propagandadoelen om Rusland te demoniseren.

De Westerse elites moeten noodgedwongen ook de historische waarheid begraven dat de Tweede Wereldoorlog voortkwam uit een imperialistisch conflict. Nazi-Duitsland werd niet alleen gedreven door zijn fanatieke haat tegen Joden, Slaven en het communisme, maar ook door koloniale verovering van andermans rijkdommen.

Het was een landjepik, net zoals de Westerse mogendheden tot op de dag van vandaag Afrika en het Zuiden uitbuiten om grondstoffen. Zo bezetten Amerikaanse troepen illegaal Syrië terwijl ze vrachtwagenladingen olie uit het Arabische land vervoeren om Amerikaanse oliemaatschappijen en Wall Street te verrijken.

Dezelfde koloniale doelstellingen die aan de basis lagen van het nazi Reich zijn nog steeds de drijvende kracht achter de oorlogen van de Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten. Elke oorlog die deze mogendheden in de afgelopen acht decennia sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben gevoerd, wordt aangedreven door imperialistische berekeningen en lusten, zij het bedekt met schandalige leugens zoals het verdedigen van democratie of mensenrechten. In zijn toespraak op de Dag van de Overwinning sloeg Poetin de spijker op zijn kop toen hij zei dat de westerse hegemoniale wereldorde er een is van elitaire koloniale privileges die worden verhuld door het aanwakkeren van conflicten en interne spanningen.

De Verenigde Staten en hun cabal van westerse partners moeten niet alleen de oorsprong van de Tweede Wereldoorlog verdraaien, maar elke oorlog daarna. Want de kern van elke oorlog in de moderne tijd is het kwaad van koloniale verovering.

Daarom is het volkomen toepasselijk, zo niet betreurenswaardig, dat de officiële Westerse mogendheden geen tijd of zin hebben om de Dag van de Overwinning te vieren. Natuurlijk kunnen ze dat niet verdragen. Als ze dat op een echte manier zouden doen, zouden ze hun eigen schuld blootleggen, niet alleen in de gruwelijkste oorlog uit de geschiedenis, maar ook in de vele andere die daarop volgden. Daarom moeten ze de Tweede Wereldoorlog, de Sovjetoverwinning en ook de huidige NAVO-proxyoorlog in Oekraïne vervalsen.

Men moest hartelijk lachen om Steve Rosenberg, de pompeuze hack van de BBC die zich bedrieglijk de Rusland-redacteur van de BBC noemt, die met geringschattende verwaandheid schreef over het evenement op de Dag van de Overwinning in Moskou: “In het Rusland van vandaag herinneren de autoriteiten zich niet alleen het verleden. Ze bewapenen het om te proberen het heden te rechtvaardigen.”

  Duitse minister: Opheffing sancties tegen Rusland ondenkbaar ook al sterft een deel van onze bevolking de hongerdood

De meest veelzeggende omstandigheid van vandaag is dat de Verenigde Staten en hun imperiale lakeien in de NAVO een neonazistisch regime in Oekraïne, dat het Derde Rijk en zijn genocidale misdaden vereert, volledig bewapenen. Een andere consistente omstandigheid is dat dezelfde Westerse machten (die zichzelf fantasievol democratieën noemen) een genocide tegen het Palestijnse volk volledig bewapenen door een fascistisch zionistisch regime dat in 1948 werd bedacht als een bastaard van het Westerse kolonialisme dat de Joodse Holocaust pimpt.

En dan hebben we deze week de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Lord [sic] David Cameron, die probeert kerkelijk en zwaarmoedig te klinken door in een toespraak te waarschuwen dat, “Van Tallinn tot Warschau, Praag tot Boekarest, er opnieuw een kilte is neergedaald over het Europese continent.”

Iemand zou Cameron, die de rijke afstammeling is van Britse slavenhandelaren, moeten vertellen dat de kilte die hij zich voorstelt misschien iets te maken heeft met het feit dat Groot-Brittannië Oekraïense neonazi’s heeft voorzien van langeafstandsraketten die volgens Cameron op Rusland gericht moeten worden.

Vandaag de dag nemen westerse staten gestaag de fascistische vorm aan die ze altijd al hadden, terwijl ze vreedzame demonstranten tegen genocide in Gaza onderdrukken en een naziregime in Oekraïne bewapenen.

Ruslands viering van de Dag van de Overwinning is qua betekenis onvergelijkbaar met enige andere historische datum in de moderne geschiedenis. Nu westerse staten afglijden naar fascisme, is het belangrijker dan ooit om deze gebeurtenis te vieren en de hedendaagse betekenis ervan volledig te begrijpen. Veel gewone burgers over de hele wereld, waaronder in de Verenigde Staten en Europa, zijn met Rusland verenigd in het op gepaste wijze eren van de Dag van de Overwinning.

Dat is de reden waarom westerse elites en machthebbers de geschiedenis liever vergeten. Het haalt hen in en legt hun criminaliteit bloot.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Martin Armstrong vertelt Mike Adams: Het Westen koestert zich in zijn waan dat het mega-machtig isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Rusland-Iran-China zoektocht naar een nieuwe mondiale veiligheidsorde
Volgend artikelTeveel om te bevatten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. De Russen versloegen de Nazi’s.
  De Amerikanen gingen met veel bombarie met de overwinning aan de haal.
  Ze moeten alles klaar hebben hebben gehad 0m schoon en fris Europa in te rollen.
  Onbeschofte hufters.
  Rusland lag op apegapen.

  En nou derlui smerige stilzwijgen……..eeuwiggodgloeiende ranzige rotschoftentroep……!!!!!

  Ik weet dat ik mij niet zo nijdig moet maken…….maar als ik dan wél moet toezien hoe die vieze hoerentroep uit die hoerenkast op die hoerenkermis van die WEF-beerput met derlui vieze geniepigheid aan de haal willen met alles waar wij…….godverdomme wij ja…..hard voor hebben gewerkt…….KUT!!!!

  De vakbonden verraden door WIM KOK……..als die vuile rotschoft nog leeft moet ik hem niet tegenkomen, want ik snij ter plekke zijn vuile rotkop af. Daarna Zalm……Alle macht naar de banken. De gulden naar de kloten voor die vieze hoerenmunt om die uitvretersbende van EU en WEF de gelegenheid te geven om dit land op de knieën te dwingen. De pensioenpotten in het beheer van een van de smerigste ratten uit de politiek…..die moord-ophitser Rosenmuller…….en dat dit zootje ratten uit dat riool van een bende nazistische bedriegers met een kroontje op derlui vuige rotkop, en gelieerd aan de Argentijnse JUNTA hier allemaal aan mee werkt moge ook duidelijk wezen.

  Ik zie maar één oplossing. Niet eens afmaken. Alles van ze afnemen. Geen enkel recht meer. Het smerigste werk voor dat soort. Gif ruimen. Afval rapen. Nooit meer een openbare functie. Nooit meer recht op méér dan dat. Een minimumloontje. Strak in de gaten houden. Leren om beleefd te zijn.

  En als ze dat niet kunnen……..best…….ze zijn zo gek op hun oude waarden….??

  In de vergeetput. Pleur daar af en toe een brood in en laat verder maar verrotten in hun eigen vuil.

  Dat vonden ze toch zo’n leuk spelletje? Dat kwam toch zo goed uit om aan de haal te gaan met de pijn en het leed van Rusland?…..terwijl die de hete kolen meet hun blote handen uit het vuur haalden, en niet anders meer konden dan machteloos toezien hoe het Westen ze diep…..zo godvergeten diep….. in de modder trapte met hun hoerenpers en hun leugenkasten.

  Dat land is verkocht en verraden op alle manieren die je maar bedenken kunt. Ik herinner mij nog uitstekend de foto’s van die MH 17, met die die strakke rijen kogelgaten van voor tot achter, er in geknald door een jager vanaf de zijkant en aan beide kanten. Daar kregen de Russen óók de schuld van.

  Als die Galactische Federatie van Werelden hier niks aan gaat doen, zullen we het zelf moeten doen. ” \

  Die stinkende ouwe rat van een Schwab is kapot……..dat dan weer wel.

  Wie volgt?

  • inhetmeer mei 14, 2024 Bij 13:09

   Je boosheid is heel goed te begrijpen,Inhetmeer.
   Kate Middleton schijnt geofferd te zijn.Charles is er achteraan.Er gaan er nog vele volgen.
   Als die Galactische Federatie van Werelden hier niks aan gaat doen, zullen we het zelf moeten doen. ”
   Ik denk dat die er alleen op toezien,dat er niet met a-bommen gesmeten word(al ken ik ze niet?)
   De Rothschilds dagen zijn geteld.Let maar op.Net als de Rockefellers.
   Van die inteelt familie gaan er nog velen sneuvelen.
   Maar wees alert,die schwabber heeft ook kinderen dus nog geen tijd om opgelucht adem te halen.
   Alhoewel,ik maak me nergens druk om.
   Vanaf eind jaren 70 zag ik op de tell-a-vsion arme,dode,hongerige en bange kindertjes.
   Eind 2011 gekapt met tv.Goh wat een bevrijding van zoveel brainwashing!
   Later nog uitgehongerde kindertjes.Zielig he?Beetje op de gemoedstoestand van de bevolking bespelen.
   Mensen doneer geld!ze hebben honger!(zodat grote bedrijven lekker door kunnen gaan met uitbuiting)
   Op een gegeven moment zijn sommige mensen wel klaar met de verdraaiing van feiten.
   Mensen,dieren en bosbranden.Wat erg he oja wat erg.
   Het meeste is wel overigens MAN-MADE,door de mens aangesticht.
   Bizar waar een klein deel van dat ras een ander aan durft te doen.
   Maar ik vertrouw erop dat Licht het van duister wint.
   Wat is duisternis?Een gebrek aan Licht!
   Meer niet.
   Kop op Inhetmeer,er zijn ook goede tijdingen in het vooruitzicht,maar kan wel even duren.
   Zorg goed voor jezelf en je dierbaren.

   • Als de voortekenen niet bedriegen is omstreeks 19.04 Rothschild-telg en nazizoon Klaus Schwab gaan hemelen op Gitmo.
    Langzaam maar zeker schuifelen wij naar de gebeurtenis die alles hetgeen de mensheid heeft meegemaakt onherroepelijk in de schaduw plaatst.
    Onze nieren worden geproefd, we worden op de proef gesteld en niet z’n beetje ook maar voor onze komst naar de aarde hebben we een zielscontract getekend dus we weten wat boven ons hoofd zou komen te hangen.
    Nog heel even geduld, want alle kwaadaardige entiteiten zijn van onze planeet verwijderd en wij zijn inmiddels vogels die in de kooi blijven zitten, omdat we niet meer weten hoe het is om vrij te zijn.

   • Hou toch op…de Galactische Federatie van Werelden? Te veel Star Trek, Battlestar Galactica en dergelijke gekeken zeker?
    Dat eindeloze gezever over, en absoluut loze hoop in, het idee dat iemand anders je/ons wel komt redden is exact waarom er nooit iets verbetert; je moet niet willen dat iemand anders alles wel voor je opknapt. Dat is in wezen niks anders dan de schapen die denken dat ‘de overheid’ alles wel voor ze zal regelen en ze daarom niks zelf hoeven te doen, maar wel overal recht op menen te hebben, of kinderen die denken dat papa en mama tot in oneindigheid voor hen zullen blijven zorgen.

    Nieuw woordje: ZELF. Als je wilt dat er iets verandert dan moet je/moeten we ZELF dingen regelen.
    Het idee dat ‘papa’ alles wel voor je regelt is niks anders dan de insteek van een kind ipv een volwassene die eigen verantwoordelijkheid kent en snapt dat rechten in balans moeten zijn met plichten. En dat je soms zaken zult moeten doen die je liever niet zou doen, dat je soms acties moet ondernemen ook als die jezelf schade berokkenen.

    Dat geldt trouwens ook voor religie. Je mag je vertrouwen in jezus stellen, maar ook die komt niet voor ieder wissewasje dingen regelen, ook die verwacht dat mensen ZELF hun lot in eigen handen nemen, ZELF verantwoordelijk zijn, ZELF proberen het juiste te doen, niet alles maar laten regelen, niet alles zomaar krijgen.

  • In de Amerikaanse geschiedenis boeken en lessen word de bijdrage in de tweede wereldoorlog van de Russen ofwel verzwegen ofwel geminimaliseerd

 2. Galactische federatie – weer een sprookje
  Het zijn occultisten, hebben dit vast bedacht
  Ws om de schapen in de slaapstand te houden , de fuik in . Als zoiets bestaat waren ze er in Rusland niet bij destijds , ook niet in Syrië, Palestina, Oekraïne.

  De geschiedenis herhaalt zich EU – VS
  Ongeveer exact als jaren ‘30 Duitsland .
  Stroman destijds AH.
  hoofdrolspelers nu NAVO, UK, Israël en fans grootser van opzet .

  Als men zijn verstand (nog heeft) gebruikt , weet men hoe laat het is.

  Het is triest,

  • Ging nooit over een verzetsheld in de verhalen uit die tijd , wel uitkijken voor landverraders , de mens is dezelfde gebleven .

 3. De Russen hebben Miljarden uitgegeven om de Duitse Nazie’s te verslaan.!
  De Amerikanen hebben Miljarden aan Hollywood uitgegeven, om Oorlog films te maken.
  Om West Europa de indruk te geven, dat zij de Oorlog hebben gewonnen.
  En ons bevrijd hebben.
  Uiteindelijk vochten de Russen zo hard in Nazie Duitsland, dat Hitler zijn soldaten uit west Europa terug riep om in het oosten van Nazie Duitsland, tegen de Russen te vechten, waardoor er steeds minder Nazie Duitse soldaten in West Europa waren, op de meeste plaatsen konden de Amerikanen met een sigaar in hun mond vrijelijk de dorpen en steden binnen rijden.
  Ook werden de kinderen op school geleerd, het de Amerikanen de Oorlog hadden gewonnen.
  En dan die Uitbundige DANKBAARHEID naar die Amerikanen, ze waren nog net niet Heilig verklaard….!!!!, maar ik kreeg er dire van.
  Show land, met hun huichelachtige Liberty Beeld, allemaal FAKE ….!!!

  • Na capitulatie hebben veel Duitse soldatenlegers zich overgeven aan de amerkanen uit angst voor de russen. Zij werden in vier grote kampen gedetineerd ten oosten van de Rijn ter hoogte van heidelberg. Met letterlijk 0 voorzieningen in de open lucht met prikkeldraad eromheen en mitrailleurs. Voeding de eerste weken niet. Kuil in de grond was alles. 1 miljoen Duitse soldaten gestorven in gevangenschap. Dit ter correctie van het beeld van onze bevrijders.

  • Deze week weer beelden gezien op TV over de uitbundige menigte die de Amerikaanse troepen verwelkomde bij de zogenaamde bevrijding op het einde van WWII. Hoe gebrainwasht kan men zijn, in de eerste jaren van de Duitse bezetting was alles koek en ei , zie daarom de documentaire van de Nederlandse TV: “Andere tijden” Daarin verteld men dat Duitsland overal in de landen handelsovereenkomsten had ,in Nederland was het een nooit geziene bloeiende periode met (wat nog nooit gebeurd was) geen werkeloosheid ,op de terrasjes zowel in Nederland als Frankrijk zag men Duitse soldaten gezellig keuvelen met de plaatselijke bevolking,maar dan kwamen special forces van Engeland sabotage acties plegen en verzets mensen te ronselen en de sfeer kwam grimmeger met alle gevolgen vandien, dit wil zeggen dat de bevolking die de gealieerde soldaten verwelkomde met bloemen eigenlijk de mensen bejubelde die hun jaren van miserie gebracht hadden

 4. Ook Auschwitz is bevrijd door de Russen.!
  Maar direct kwamen de Amerikanen, die tegen de Russen zeiden, gaan jullie maar door naar Nazie Duitsland, wij bekommeren ons wel over de joden.
  HEB U TROUWES WEL EENS GEHOORD VAN “GESCHIEDVERVALSING”.!
  Nou die Amerikanen hebben in hun voordeel, over de Tweede Wereld Oorlog hier keihard aan gewerkt……!!!!!

  • De Rockefellers hebben de geschiedschrijving over WOII in hun banen geleid waardoor de rol van de Amerikanen is uitvergroot. De Amerikanen profiteren nog altijd van de deze insteek en daarom is de kwalijke rol van de Rockefellers in WOII door handel te drijven met beide partijen nauwelijks bekend bij het grote publiek. Het Duitse IG Farben (1925) heeft voor WOII veel patenten laten registreren in Washington D.C. en na 08.05.1945 (VE Day) is veel productiecapaciteit overgeheveld naar de VS.
   De Britse imperialist, satanist & vrijmetselaar (+ lid van the ancient order of the druids, 1781) Winston Churchill zei ooit: ‘de geschiedenis zal gunstig over mij oordelen want ik ga ‘m zelf schrijven.’ Dit heeft hem geen windeieren gelegd want in 1953 ontving hij de Deep State-nobelprijs voor de literatuur.

  • De ‘nazi’s verslagen’; denkend aan operatie paperclip en allebei de Amerika’s, Canada incluis, waar de ofwel uitgenodigde of vluchtende nazi’s een warm welkom kregen… En in de EU zijn de nazi’s ook nooit helemaal uitgeroeid, kijk maar naar oekraine, waar ze weer konden floreren sinds die clown daar aan de macht is, onder de plu van de amerikanen. Wie weet waar ze nog meer zitten te wachten, tussen alle woki’s en zo. We zitten middenin het bijbehorende fascisme: regeringen en politici, die geregeerd worden door de grote corporaties en vice versa. Weinig mensen hebben dit door en denken dat ze nog steeds in het ‘vrije westen’ wonen, dat nooit vrij is geweest.

   Ach, ach, wat een ellende allemaal!

 5. Meestal krijg ik een onbestemd gevoel vlak voor 4 en 5 mei door de linkse main stream media met hun verdomd belegen manta van “vrijheid” meestal gebracht door figuren die het zelf niet meegemaakt hebben.

 6. Altijd zo jammer dat ze het totalitarisme “fascisme” noemen. Duitsland was niet fascistisch tijdens het Nazi regime. Spanje ook niet. Alleen Italië was fascistisch. Na de oorlog enkele landen in Zuid Amerika die deze staatsvorm hadden. In Nederland is het fascisme ook mislukt in de jaren 80, wat toen het “Poldermodel” werd genoemd. Het idee van fascisme is eigenlijk zo slecht nog niet. Het is een corporatief van 3 gelijke eenheden, staat, werkgevers, arbeiders, met ieder evenveel inbreng.
  Duitsland heeft nooit deze staatsvorm gehad. Maar ja, het woord “totalitarisme” mag blijkbaar niet genoemd worden?

 7. Liberation day in western europe stands for the installation of the us world order on the continent. And via the world wars the order of old is smeared and judged corrupted, obsolete, destined to fade away. Plastic fantastic from now on!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in