Het Oekraïense leger gebruikt militairen die door NAVO-landen zijn getraind als kanonnenvoer. Steeds meer Oekraïense krijgsgevangenen verklaren dat ze in het buitenland zijn getraind. De training heeft hen echter niet geholpen tijdens de gevechten aan de Oekraïense frontlinies en ze geven zich over tijdens hun eerste gevechten, bericht Southfront.

Meer Oekraïense krijgsgevangenen die onlangs werden ondervraagd, zeggen dat ze onder dwang in het leger werden opgenomen. De Oekraïense militaire commissarissen verklaren, ondanks de ziektes en contra-indicaties voor zware lichamelijke arbeid van de militairen, iedereen geschikt voor de dienst en sturen hen voor training. De soldaten werden getraind op schietbanen bij Rovno, Lvov en zelfs 3 weken in Frankrijk, maar de training was slecht.

Aan het front waren de Oekraïners alleen uitgerust met aanvalsgeweren en granaatwerpers, ze hadden geen speciale uitrusting. Het moreel in de Oekraïense eenheden is laag. Er waren geen commandanten aan het front: Oekraïense officieren bevelen de troepen via de radio vanuit het achtergebied.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In video: Oekraïense nazi’s blijven Russische krijgsgevangenen dodenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Wagner-strijders zullen blijven vechten in Bakhmut: Prigozjin zegt dat hij munitie zal ontvangen
Vorig artikelGonzalo Lira – op borgtocht, op motor, aan de grens, asiel aan het aanvragen in Hongarije
Volgend artikelVideo’s! Russische woede uitgebarsten: Razende bemanningen van twee T-90’s vernietigen eigenhandig Oekraïense konvooien – Russische soldaat: “Wat heeft hij in godsnaam gedaan?”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. “Oekraïense officieren bevelen de troepen via de radio vanuit het achtergebied.”
  Laffe honden zijn het. Nazi kampbewakerstuig. Net als in WWII.

 2. Gedwongen mobilisatie. Slechte training. Onuitvoerbare opdrachten.
  Berichten van executeren door eigen commandanten.

  En : het zijn vooral etnisch Russische mannen die sneuvelen, uit oost- en zuid-regio’s;
  die uit westelijke regio’s waren al naar EU gevlucht.

  • Benieuwd hoeveel krijgsgevangenen Rusland al heeft… het zal in de tienduizenden zijn. Allemaal zwaar getraumatiseerd…de EU mag een volledig verwoest Oekraine gaan opbouwen na de “overwinning”. De winst naar Blackrock en het verlies betaalt de EU-bevolking. Rutte deed mee aan dit spelletje, want stuurde wapens en ontving Zelensky als eregast.

   • ….al die corrupte overbetaalde klootzakken en kutwijven in het EU parlement die daar n staande ovatie gaven ter ere van dat grommend, z krapuul van zichzelf verrijkend krapuul van Kiev, zou men respectievelijk (maar zonder respect) hun ballen moeten afrukken en hun kutten opvullen met n uit de kluiten gewassen aubergine …..oooh maar nu ben ik toch éecht te grof gebekt vandaag ….mn excuses alvast ….Heb je trouwens gemerkt hoe de energieprijzen weer stijgen ? …en als energie stijgt dan stijgt alles , inflatie gaat maw weer aantrekken dank zij onze klz en k wijven…..Men zou voor minder razend worden …

 3. Gaat het mijnheer Patrick? alles ok? Brandt een geurkaarsje, vouw de handjes samen en neuriet een liedje met de oogjes dicht, jongen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in