Pixabay

De inflatie in de eurozone is in april opgelopen tot 7%, de eerste stijging in de afgelopen vijf maanden, zo bleek dinsdag uit gegevens van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie.

De consumentenprijzen stegen van 6,9% in maart, onder invloed van de voedselprijzen die vorige maand met 13,6% jaar-op-jaar stegen. Voedsel, alcohol en tabak hadden het hoogste jaarcijfer in april, gevolgd door niet-energetische industriële goederen, die met 6,2% stegen, bericht RT.

De diensten stegen in april met 5,2%, tegen 5,1% in de voorgaande maand. Volgens het rapport stegen de energieprijzen opnieuw met 2,5% na een lichte daling met 0,9% in maart.

De kerninflatie – exclusief voedsel- en energieprijzen – daalde van 5,7% in maart naar 5,6% in april. De cijfers worden nauwlettend gevolgd door de beleidsmakers van de Europese Centrale Bank, die tijdens hun bijeenkomst op donderdag zullen beslissen of ze de rente blijven verhogen om de inflatie te beteugelen.

Letland blijft worstelen met de hoogste inflatie (15%), gevolgd door Slowakije, Litouwen en Ierland, die allemaal te maken hebben met een stijging van de consumentenprijzen met dubbele cijfers in de 20 lidstaten van de eurozone.

De inflatie in Duitsland, de grootste economie van de EU, daalde van 7,8% in maart tot 7,6% in april. In Frankrijk daarentegen stegen de consumentenprijzen vorige maand met 6,9% tegen 6,7% in maart, aldus Eurostat.

Hoewel de ECB zich niet heeft verbonden tot een nieuwe renteverhoging, maken de laatste cijfers dit waarschijnlijker, waarschuwen economen. De belangrijkste depositorente in de eurozone staat op 3%.

  De zaken rechtzetten; Dingen die u moet weten over Oekraïne

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verklaarde onlangs dat het beteugelen van de inflatie en het vermijden van een recessie de grootste uitdaging is waar de EU de komende maanden voor staat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VN-voedselchef waarschuwt voor “chaos”, “hel”, “verwoesting” door HONGERSNOOD… verwacht prijscontroles, rantsoenering en criminalisering van preppers… VERBERG UW VOEDSELVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGrote Oekraïense tegenaanval ten zuidwesten van Bakhmut – Wagner onderschept het – Zware verliezen voor beide partijen
Volgend artikelExplosief: Rusland heeft gecrashte Amerikaanse Reaper-drone geborgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Jaja…de ‘kerninflatie’ ZONDER voedsel en energie lijkt te minderen?
  Dat is net als de stikstof uitstoot zonder de vliegvelden, autowegen en bepaalde industrieen mee te tellen opeens aan de boeren te wijten.
  IEDEREEN heeft dagelijks voedsel en energie nodig. De stijgingen daar niet meenemen is weer typisch overheidsbedrog.

 2. Het EU boontje in Brussel komt om haar loontje. De gedachte om Rusland te kortwieken pakt precies andersom uit.
  “De betweters” in Brussel worden “ bedankt”.
  En het gewone volk is, zoals altijd, de klos. Die mag verarmen en dan is het doel van een verarmd volk in de EU bereikt.
  WEF / Schwabber weet de oplossing al: in 2030 you Will OWN nothing and you Will be happy.
  En zijn marionetten voeren deze orders uit. Arm volk dat zulke lijers ( geen leiders) heeft.

  • Een half volle zak chips is een enorme energie verspilling, de zak blijft even groot, maar de inhoud capaciteit wordt enorm verlaagd, de helft van de zak is weggegooide energie en grondstof.
   Ook voor het transport, als de zak ook de helft zou zijn, rijden er de helft mender vrachtwagens.
   Ik ben geen econoom, dit leerde ik in de eerste klassen van de lagere school.

 3. nog een leuk nieuwtje: ’transitie landelijk gebied’ wie weet wat het is behalve boeren uitkopen en natuurgebieden aanleggen….?

  Nou, iemand?

  Het is de aanzet tot het ontvolken van het platte land en dorpen om mensen te dwingen in steden te gaan wonen….natuurlijk zijn er woningen tekort in steden, maar als je de woningen onteigent kun je vreemde mensen dwingen samen in een huis te wonen….een huis wat niet langer een eigenaar heeft…2030 is hard op weg iedereen gelukkig en bezitloos te maken….

  1984 is niet een getal in het verleden maar de realiteit van het heden…

 4. p.s. natuurgebieden en andere zaken worden zo aangelegd dat gerote gebieden direct zijn af te sluiten. Overheidsgebouwen worden verbouwd om boze menigten en burgers te blokkeren. Het zijn forten aan het worden…..en dat doe je als je problemen gaat veroorzaken en weet dat mensen ze niet zullen pikken.

  2030, het ontnemen van onze menselijkheid om ons gelukkig te maken is heel hard aan de weg aan het timmeren…

  o ja, de EU gaat weg uit Brussel, wegens teveel migranten en de bijkomende overlast.

  • Overheidsgebouwen verbouwen….. Vandaar dat Den Haag zo duur wordt en zoveel langer gaat duren. Ik heb al eens een filmpje gezien met trappen daar naar beneden. Fort Den Haag, misschien onderaardse gang naar het Enge Land als ontsnappingsmogelijkheid als het ze te heet onder de voeten wordt 🙂

 5. Het ECB heeft geen flauw idee hoe de economie nu werkt. Hogere rente zorgt nu juist voor steeds hogere inflatie wat door kan slaan tot hyperinflatie. De markt is niet overhit door te veel consumptie, maar doordat de energie zoals olie en gas kunstmatig hoog wordt gehouden, door een verplichte EU beleid dat iedere energie leverancier naar de energiebeurs moeten. Waardoor iedereen de spotprijs betaald i.p.v. de langdurige contractprijzen.

  Deze verkapte zwendel van de EU om zo de energie vele male duurder te maken dan hij al is. (Deze zogenaamde Green Deal EU belasting) Het zou beter voor de economie zijn als de rente weer naar nul zou gaan. De ECB wil toch al dat alle privaat banken af die nu een tussenschakel zijn van het geldscheppen uit het niets er tussen uit gehaald moet worden. Zodat de ECB het monopoly weer over het monopolygeld behoudt en het zo kan omzetten als de tijd rijp is in de digitale euro. Wat geen betaalmiddel meer zal zijn, maar een programmeerbare dwangmiddel. Om iedereen te kunnen dwingen om bepaalde goederen bij bepaalde winkels te kunnen kopen en alle alternatieve middelen te ontzeggen met de digitale bankpas.

 6. Niet zo vreemd.
  Toen Griekenland gered moest worden is de ECB begonnen via QE maandelijks 80 miljard in de markt te pompen door opkopen waardeloze obligaties van Griekenland en wat andere knoflooklanden. Dit heeft men vele jaren gedaan.
  Talloze economen hebben hier voor gewaarschuwd
  Vele jaren zijn hier sublieme artikel over geschreven ook op DDS door Jean van Wanningen een econoom die in het hol van de leeuw heeft gewerkt bij de EU , tegenwoordig actief bij Follow-up the Money.
  Alles wat er nu gebeurd zijn keuzes , bewuste keuzes.
  Wij worden verraden door onze politici !

 7. De VS wil EU, Russia en China kapot maken. Wij hebben alleen lobbylisten in de orgaan van de EU die uivoerders zijn van de VS.Het is tijd om de rug te keren tegen de VS en de EU.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in