TheDigitalArtist / Pixabay

Ik herinner me een tijd, nog niet zo lang geleden, waarin je met enige zekerheid kon zien wat er in de wereld gebeurde, zelfs in je eigen achtertuin.

Als je goed genoeg keek, voorbij de politiek, de hebzuchtige kapitalisten en de ideologische socialisten, kon je er iets van begrijpen. Zelfs dan kostte het wat werk. Je moest veel lezen en journalisten, historici en auteurs vinden die je enigszins kon vertrouwen, schrijft Todd Hayen.

Gooi er hier en daar wat gezond verstand bij en je kon je redelijk vastklampen aan een tamelijk betrouwbaar gevoel van wat waar was en wat waarschijnlijk niet. Tenminste, zo leek het.

Er waren nog altijd mysteries. Mensen zeiden het ene en deden het andere. Maar er waren palen in de grond – palen van de waarheid, bepaalde dingen die je kon vertrouwen, nog steeds met een korreltje zout, maar voor het grootste deel betrouwbaar. Neem bijvoorbeeld de Amerikaanse pers.

Ja, hier en daar worden rare dingen ontdekt bij de pers in de beste tijden, maar ik herinner me dat ik de pers vertrouwde. Herinner je je de grote onthullingen van de Washington Post tijdens de Watergate-schandalen in de jaren 1970? Er kwam een geweldig boek en film uit voort, All the President’s Men. Het was journalistiek op zijn best (of niet?). De gecontroleerde manier waarop het aan het publiek werd gepresenteerd, om verzekerd te zijn van nauwkeurigheid en relevantie. Ik was erg trots op die krant. Maar was zelfs dat de waarheid?

Ja, er waren problemen met journalistieke onderdrukkingen, vooral tijdens het Vietnam-conflict. Maar de waarheid leek altijd te zegevieren. Was het allemaal zoals het leek? Helaas denk ik van niet. Zelfs toen niet. Maar het leek er wel op dat er verschillende bastions van waarheid waren waar je op kon vertrouwen.

Ik herinner me dat ik zelfs bij de moord op JFK dacht dat de corruptie die in dat fiasco aan het licht kwam beperkt was. Helemaal aan het begin van mijn onderzoek naar de gebeurtenis begreep ik niet dat de hele regering van de VS erbij betrokken was. Ik dacht dat de gewetenloosheid beperkt was. Ik geloofde dat ook bij het Watergate-schandaal.

  American Cancer Society: Patiënten behandelen is schadelijk voor de planeet - ze zouden moeten sterven

Zelfs toen 9-11 ons trof, realiseerde ik me niet hoe diep de kanker onze regering (de VS) en zelfs de wereld was binnengedrongen. Ik wist toen nog niet in wat voor een puinhoop alles zat. En om je de waarheid te zeggen, ik weet nog steeds niet hoe erg het is. Voor een wappie met een behoorlijk lange neus weet ik zeker dat ik nog niet de helft weet. Het is behoorlijk ontmoedigend.

Wanneer zijn al deze leugens en corruptie begonnen?

Er is misschien geen “begindatum” – wat betekent dat het altijd al in een of andere vorm aanwezig is geweest. Als we teruggaan naar de tijd van de holbewoners, vinden we waarschijnlijk de eerste poging van een heersende klasse om de massa’s gevangen te houden en een wereld van illusie te creëren die volledig onder hun controle stond. Vrijwel tijdens mijn leven, sinds het begin van de jaren ’50, deden de CIA en haar tegenhanger in de Sovjet-Unie, de KGB, grote moeite om de media te manipuleren met geplante nieuwsberichten bij de mediagiganten van beide landen (The New York Times en Washington Post in de VS, en Pravda in de USSR).

Er wordt beweerd dat deze twee regeringen elkaar en de massa’s voor de gek hielden. Tijdens Nikita Chroesjtsjovs tijd als de Big Kahuna van de Sovjet-Unie, schudde hij bijvoorbeeld voortdurend met zijn nucleaire stok en beweerde dat de USSR kernraketten kon maken alsof het worstjes waren. Dat konden ze niet.

De meeste historici zeggen dat de VS misleid werden door de nucleaire stellingname van de USSR tijdens de beginjaren van de Koude Oorlog. Ik betwijfel ten zeerste of ze werden misleid, want als ze op de hoogte waren van het werkelijke aantal kernwapens van Moskou, dan gaf de Sovjet list hen een geweldig excuus om het defensiebudget van de VS jaar na jaar te verhogen en het Amerikaanse volk, en het volk van de wereld, ervan te overtuigen dat er een goede reden was om doodsbang te zijn. Angst is altijd goed om in je achterzak te hebben als je mensen probeert te controleren.

  De fatale fout van de schapen

De Sovjet-Unie was een papieren tijger. Tenminste in de jaren ’50 en begin jaren ’60. Na de Cubaanse raketcrisis en na het bewind van Chroesjtsjov begon de Sovjet-Unie raketten te maken als worsten. Of toch niet? Het is moeilijk te zeggen hoeveel van die vervelende kernkoppen er waren, van beide kanten. De informatie en desinformatie en propaganda en leugens en corruptie zijn gewoon te massaal om te bevatten en door te snijden om de waarheid te bereiken.

De Sovjetbom-angst van de Koude Oorlog is slechts een piepklein voorbeeld van de “valse realiteit” die ons decennialang is voorgehouden. En, onnodig te zeggen, het is alleen maar erger geworden. Veel erger. Nu, met geavanceerde technologie en Kunstmatige Intelligentie, is het makkelijker dan ooit om informatie te manipuleren en dus de werkelijkheid te manipuleren.

We kunnen nu niet eens meer zien of de president van de Verenigde Staten die een toespraak houdt de echte Biden van vlees en bloed is, een hologram, een biologische kloon of een robot. De rechterhand weet absoluut niet wat de linkerhand aan het doen is, maar ik kan je garanderen dat er een duidelijke, bewuste agenda is, en die agenda is niet verwarrend voor degenen die hem uitvoeren, noch is hij moeilijk te definiëren. Maar het is heel moeilijk te begrijpen – tenminste voor de blinde massa.

De eenvoudige dingen zijn echter nog steeds geloofwaardig. De liefde die je voelt voor je partner, voor je kinderen en je familie. De vrede die je ervaart tijdens een strandwandeling of in de stilte van een bos. De vreugde die je voelt als je danst en naar muziek luistert. En het ontzag dat je ervaart als je naar een kunstwerk kijkt. De lach van een baby zal altijd waar zijn, de slobberende lik van een hond en de blik in zijn of haar ogen als ze hun onvoorwaardelijke liefde voor hun baasje uiten. Deze waarheden zijn ook enorm, maar ze zijn gemakkelijk te begrijpen. We zijn geboren met een scherp begrip van hun essentie, betekenis en doel.

  Wie vertrouwt u?

Ik heb veel memes gezien met het commentaar dat we, om te begrijpen wat er in de wereld gebeurt, alles moeten vergeten wat we geleerd hebben en alles wat ons geleerd is te geloven. Alles.

Deze eis is nogal ontmoedigend, zij het waarachtiger dan je zou willen geloven. Als je denkt dat je het hebt uitgevogeld, en dat dat niet betekent dat je alles vergeet wat je dacht te weten, dan kun je er zeker van zijn dat je het niet hebt uitgevogeld. Onthoud dat deze verwarrende wereld een schaakspel is dat wordt gespeeld door de elite en de machtigen – wij zijn geen spelers maar pionnen. Het is niet echt vanuit een spiritueel en betekenisvol perspectief, hoewel ons verteld wordt dat het dat wel is.

Dus als de onwerkelijke werkelijkheid van deze wereld inderdaad te groot is om te bevatten, dan is het logisch dat het ook te groot is om er iets aan te doen.

Dus wat doen we? We blijven vechten, ongeacht of we denken dat we zullen winnen. We blijven zand in de machinerie gooien. We blijven de leugens en uitvluchten ontmaskeren. We blijven artikelen schrijven en lezen, we blijven een vrije pers creëren, we blijven communiceren via social media en het internet (zolang het duurt, daarna gaan we over op andere communicatiemiddelen) en we blijven ons uitspreken en ons nooit schikken.

Om een van die wereldleiders te citeren die niet was wat hij zelf leek te zijn, Winston Churchill,

“.. geef nooit toe, geef nooit toe, nooit, nooit, nooit – in niets, groot of klein, omvangrijk of onbeduidend – geef nooit toe, behalve aan overtuigingen van eer en gezond verstand. Geef nooit toe aan geweld; geef nooit toe aan de schijnbaar overweldigende macht van de vijand.”

Nog steeds goede woorden, ongeacht wie ze gezegd heeft.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Topglobalist: Poetin heeft globalisering gedoodVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDag van de Overwinning herdenking: waarom de westerse elites willen vergeten
Volgend artikelWat als Rusland de oorlog in Oekraïne niet snel wint?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Ach kijk,,,, De russen lieten al tijdens de koude oorlog tijdens hun militaire parades dat ze op grote trucs kernkoppen zien die geleken op raketten van meterlange afmetingen Dat was zo rond 1963 toen de moord op Kennedy al een feit was omdat dan de echte wedloop om bewapening het grootst was dan tot nu toe Het zijn nu vooral kleine oorlogen die links en rechts worden beslecht met duizenden doden per dag dat komt niet altijd in de krant want daarin staat veel over sportprestaties van de vooraf overwinnaars en voordat er een wedstrijd gespeeld is van welke aard dan ook Dit om het schapenvolk te misleiden en voor te houden dat alles zo goed gaat in Nederland en ver daarbuiten En natuurlijk zoals eeuwen lang het volk stil te houden als afleiding van de strijd tussen partijen van alle landen ter wereld Ja zelfs landen die nu actueel zijn ondanks dat ze moordenaars zijn in hun vetes tegen elkaar bijvoorbeeld bij het schadilig vertoond song festival toegelaten dat niet zij de schuldigen zijn maar de landen die uitgesloten daarvan zijn Het schapen volk zit dan ondanks dat met miljoenen voor de buis en hebben geen mening om hun afschuw uit te gallen tegen deze zogenaamde onschuldigen die moorden plegen en transporten van hulpmiddelen verhinderen en zelfs vernietigen naar bijvoorbeel Palestina het zijn dus ,,,,,onschuldige,,,, joden die dat doen maar de USA grijpt niet in ondanks de joden in 1948 dat land mochten innemen van de USA
  het zijn dus smerige schurken die dat geregeld hebben en hen niet op hun moordend gedrag veroordelen
  omdat zij onschuldig zijn aan de dagelijkse tientallen doden en wat doet de wereld???? die kijken toe en doen helemaal niets!!!!!!!!!!!

 2. ‘Wanneer zijn al deze leugens en corruptie begonnen?’

  Het is de circle of life die de elites naar hun hand proberen te zetten. We zijn ooit duizenden jaren geleden begonnen in volledig bewustZIJN. Daarna zijn we in duizenden jaren afgegleden in ego en egoïsme.

  Dat egoïsme komt nu op zn piek en daar gaat trauma uit komen waar het ego aan sterft. Precies zoals Todd aangeeft, het ego kan nergens meer wat van begrijpen en waarheid (bewustZIJN/liefde) is helemaal weg… dat ego gaat sterven en dan komt het bewustZIJN in ons terug. Je kan zien dat het ego sterft en je kan zien dat het bewustZIJN wordt geboren. Hier op FN zitten we vooral naar de dood van het ego te kijken.

  Mooi artikel van Todd. Onbewust/bewust beschrijft hij zijn transformatie. Als we het ego doorzien en loslaten komt er een waarheid te voorschijn die met geen enkele leugen te ontkennen is.

  • Het is een aardig zooitje Theme. Maar we komen er wel. Wat zei Nietsché, “alles is niets” maar niets is ook weer alles. Vrij ademhalen en opnieuw beginnen en de pleuris weglachen. Maar daarvoor moet het schip op de klippen lopen. Zie het aan en neem tot die tijd een biertje. En wees een beetje aardig tegen je medemens.

   • @Gijp…

    Grappig dat je Nietzsche aanhaalt. Nietzsche ontsteeg zijn ego en raakte via zijn intellect verlicht. Nietzsche liet zich uiteindelijk in een psychiatrie inrichting opnemen. Niet omdat hij gek was/werd, maar omdat hij met niets en niemand nog aansluiting vond en doorzag dat iedereen eigenlijk niet wist wat/hij zij aan het doen was en waarom. In de psychiatrie wist hij tenminste dat de mensen om hem heen gek waren, daar vond hij rust.

    Ik begrijp die Nietzsche wel. Ik ben ook bijna op een punt om gewoon in Frankrijk,Spanje of Portugal op een berg onder de zon te gaan zitten. De meeste mensen hebben geen flauw idee meer wat ze in hemelsnaam aan het doen zijn, ze doen en herhalen het maar gewoon want ze weten niks anders omdat ze helemaal geen enkele autonomie meer in zich hebben.

    Het ego is een mentale stoornis en dat wordt inmiddels elk uur duidelijker.

    • Verstandig Theme, ik ga mee. Even een paar jaar op een berg zitten en dan zie ik daarna wel wat er allemaal in de arena is gebeurd. Laat de spelen beginnen, onee die zijn al begonnen.

 3. De leugen is begonnen wanneer het nieuwe testament is verschenen.
  De leugen van het geld en de NWO is begonnen in 1931: The Federal Reserve and the Banking Crisis of 1931

  • De Amerikaanse burgeroorlog (1861 – 1865) had niets te maken met het al dan niet afschaffen van de slavernij, maar de Rothschilds wilden via stromannen als Goldsmith, Schiff & Warburg controle krijgen over de Amerikaanse geldschepping. President Andrew Jackson (1767 – 1845) heeft tijdens zijn presidentschap (1829 – 1837) dit weten te verhinderen.
   Pas in 1913 is met uitdrukkelijke medewerking van president Woodrow Wilson (1913 – 1921) de Federal Reserve Bank (FED) gerealiseerd.

  • @dwd…

   In 1600 introduceerde NL een economie obv schulden en rente. Het Vaticaan heeft dat financiële sysyeem in 1666 over de hele wereld uitgerold.

   Ze lokken ons al heel lang en heeeeeel langzaam de val in. Met the great reset willen ze hun agenda voltooien.

 4. Ik geloof dat het altijd zo erg was als vandaag.

  Het verschil met nu en toen is dat we de rode pil hebben geslikt en dan weet je de waarheid. En het is onmogelijk om de waarheid terug in de kast te zetten. Vanaf nu zul je altijd zien wat er gebeurd in de realiteit. En je zult er alles aan doen om te voorkomen dat je individuele rechten overtreden worden.

  De mensen die blauwe pil hebben geslikt die kiezen ervoor om hun ogen te sluiten en geven daarbij bewust hun rechten weg.

  De mensen die geen pil hebben geslikt die geloven dat de media betrouwbaar is en dat alles normaal is. Zij geven onbewust hun rechten weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in