Op de 21e dag van de oorlog doen in de westerse media Oekraïense berichten de ronde dat Rusland “enorme verliezen” heeft geleden. Dit maakt een objectieve analyse moeilijk.

“Volgens de Oekraïense generale staf heeft het Russische leger al tot 40 procent verloren van de eenheden die sinds de Russische invasie op 24 februari bij de gevechten betrokken zijn geweest. Deze troepen zijn of volledig verpletterd of hebben hun gevechtskracht verloren, kondigde de generale staf in Kiev woensdagavond aan in een situatierapport. Het gaf geen concreet aantal. De informatie kan niet onafhankelijk geverifieerd worden,” meldde het Duitse dagblad FAZ.

De militaire situatie komt niet overeen met de officiële verklaringen van de Oekraïense generale staf. Een blik op verschillende kaarten laat zien dat de Russische offensieve operatie vordert en dat er dagelijks territoriale winst wordt geboekt. De ring rond de hoofdstad Kiev wordt steeds nauwer, sterke Oekraïense troepenformaties zijn in Oost-Oekraïne omsingeld en grote delen van het land in het noordoosten zijn ingenomen en het hele zuiden is al gedeeltelijk of dreigt in Russische handen te vallen, schrijft Freewestmedia.com.

Zo heeft de militaire inlichtingendienst van Groot-Brittannië de beoordeling van de Oekraïense generale staf bevestigd. De NZZ vat haar analyse kernachtig samen: “De Russische strijdkrachten in Oekraïne hebben grote moeite met het Oekraïense terrein en zijn vooral gebonden aan het wegennet,” schrijft de militaire inlichtingendienst van Groot-Brittannië in zijn laatste situatieverslag van woensdagmorgen.

“Het is voor Russische eenheden nauwelijks mogelijk om zich in open terrein te verplaatsen.” Dienovereenkomstig zou de controle van bezette gebieden zich hoofdzakelijk concentreren op steden en wegen. Effectief Oekraïens verzet en het ontbreken van luchtoverwicht zouden de Russische opmars ook “vertragen en drastisch beperken”. Als gevolg van de geleden verliezen heeft het “Russische leger moeite met het uitvoeren van offensieve operaties.”

  Twee jaar later... Oekraïne-conflict een historische waterscheiding die de doodlopende weg van het westerse imperialisme blootlegt

Het lijdt geen twijfel dat de Oekraïners zich zullen verzetten en zullen vechten op basis van te weinig informatie en een verkeerd totaalbeeld; de verdedigers verzetten zich misschien wel met alle middelen die hun ter beschikking staan tegen de Russische opmars, maar tevergeefs.

De situatie bleef in de nacht van dinsdag op woensdag betrekkelijk stabiel. Uit verschillende steden werden luchtaanvallen gemeld. De hevigste gevechten worden nog steeds gemeld vanuit Mariupol, waar het Russische leger probeert een blokkade op te werpen aan de westelijke en oostelijke buitenwijken van de stad en de havenstad volledig te isoleren. Volgens Oekraïense bronnen hebben de Russen daarbij enorme verliezen geleden.

In de regio Odessa zou de kust door Russische schepen beschoten zijn, maar er heeft tot nu toe geen landingsoperatie plaatsgevonden.

Maar onafhankelijke kaarten laten de uitgebreide territoriale winst van het Russische leger zien, in tegenstelling tot de cartografische voorstellingen van de westerse media. De tactische aanpak van de Russische formaties bevestigt de eerdere beoordeling van militair deskundige Hagen Eichberger van het Deutsche Militärzeitschrift, die stelde dat er een “tweede golf van de Russische aanval” verwacht kon worden.

Volgens informatie uit Kramatorsk hadden de Oekraïners niet genoeg brandstof en munitie over om zich uit de Donbass terug te trekken. De optie van terugtrekken werd voorgesteld door het commando van het Amerikaanse leger in Europa. Volgens het Amerikaanse leger zouden de vrijgekomen troepen gebruikt kunnen worden om de verdediging van de Dnjepr en de gevechten bij Charkov te versterken. Maar uit de analyse van de situatie bleek dat zo’n manoeuvre niet meer mogelijk was. Nu moeten de Oekraïners, zoals onze gesprekspartner opmerkte, de linie vasthouden en hopen op een wonder.

De Amerikaanse inlichtingendienst heeft er bij de Generale Staf op aangedrongen de troepen van het oostfront terug te trekken om niet het lot van Mariupol te herhalen, toen een militaire groep van 20.000 man werd omsingeld en aan een methodische vernietiging werd onderworpen.

Sinds het begin van de speciale operatie van de RF strijdkrachten in Oekraïne, heeft Google het mediaverkeer in de Russische Federatie dat een pro-regeringsstandpunt uitdraagt, aanzienlijk afgesloten.

  Rusland-Oekraïne 2: De wereldorde is veranderd

Daardoor krijgt de consument geen adequaat informatiebeeld te zien, aangezien het accent sterk verschoven is naar pro-Westerse publicaties. Russische nieuwsorganen, waaronder RIA Novosti, RT, TASS, Lenta.ru, Rossiyskaya Gazeta, Izvestia, en Channel Five zijn door Google gecensureerd.

Naar verluidt hebben de Russische media ongeveer 90 procent van het verkeersvolume verloren, en op piekwaarden bijna alles. De absolute meerderheid zal dus nieuws ontvangen van pro-Westerse publicaties. Zo wordt in de publieke opinie een bepaald beeld van de wereld gevormd, dat niet overeenkomt met de werkelijkheid.

De Amerikaanse inlichtingendienst heeft de Generale Staf gewaarschuwd dat Rusland een deel van de militairen van Nikolajev en Cherson naar het oostfront zou kunnen overbrengen om de omsingeling van de Oekraïense troepen te versnellen. Volgens de westerse inlichtingendiensten zullen de gevechten om Mariupol nog 2-3 dagen duren, en daarna zal een operatie beginnen om het oostfront, dat nu 37-45 duizend soldaten van de Strijdkrachten van Oekraïne telt, te omsingelen.

Op 16 maart is de verdediging van de agglomeratie Severodonetsk-Lysichansk in de regio Donbass in elkaar gestort. De strijdkrachten in Severdonetsk werden afgesneden van hun evenknieën in Lysichansk.

Een reeks Russische inslagen vernietigde ook de Automatiseringsfabriek van Kiev bij de stad. “Dit is een belangrijke onderneming van het militair-industrieel complex van Oekraïne, die gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en reparatie van speciale gyroscopische en navigatie-apparatuur. De fabriek is opgenomen in de lijst van Oekraïense ondernemingen die niet geprivatiseerd worden. Opgenomen in de lijst van ondernemingen die van strategisch belang zijn voor de economie en de veiligheid van Oekraïne.”

  De neergang van het imperium en kostbare illusies

Russische parachutisten zijn erin geslaagd de rivier de Irpen over te steken, voet aan de grond te krijgen op de oostelijke oever en nog dichter bij Kiev te komen, zei Jevgeni Poddubny, militair commandant van de All-Russian State Television and Radio Broadcasting Company.

Een aanwijzing voor de werkelijke situatie in Oekraïne is dat de neutrale status van Oekraïne nu serieus besproken wordt bij de besprekingen, in combinatie met de Russische eisen voor veiligheidsgaranties, aldus de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov.

In een interview met Fox News heeft oorlogsverslaggever Steve Harrigan gespeld dat het afgelopen was voor Oekraïne.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het doorsnijden van de mist onthult “een nieuwe bladzijde in de kunst van het oorlogvoeren”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVerslaggever haalt uit naar Witte Huis’ strategie in Oekraïne: U zet deze jongens aan tot zelfmoord
Volgend artikelOekraïne: Reddit Rambo Franse deserteur heeft zichzelf letterlijk huilend gefilmd terwijl hij vluchtte voor Russische bommen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Odessa: satelieten kijken waar Oekraiense leger is–scheepsgeschut schiet het aan flarden.
  Landing is eerst nog niet nodig.

  En zo ook met de rest.
  Satelietjes kijken en melden.
  Artillerie schiet het aan puin, daarna gaat de infantrie even kijken of ze wat vergeten zijn.

  Gaat anders dan 75 jaar terug…
  ————————-
  Als de oekraieners de oorlog willen stoppen, dan is er maar een optie: overgave.

 2. Zo lang de bevolking die sprekende lul van Zelensky steunen, zou ik zeggen; sluit de grenzen voor vluchtelingen.
  Zij steunen deze nazi, die nu ook laat oproepen tot kindermoord, en de MH17 heeft neergehaald.
  Hij heeft zijn enorme kapitaal allang veilig gesteld.
  Wedden dattie heel snel in het buitenland zit?

  Wedden dat hij dat vluchtelingcentrum heeft platgegooid? Voor het groter goed….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in