Coronavaccinaties: een goudmijn voor artsen

De bereidheid van de Duitse artsen om deel te nemen aan de komende Coronavaccinaties is groot. Geen wonder, want ze innen daarbij – in ieder geval in Rijnland-Palts – een onevenredig, overdreven, ronduit onfatsoenlijk honorarium.

Meer dan 10.000 artsen in Duitsland zijn bereid om te helpen bij het uitvoeren van massavaccinaties in de Corona-vaccinatiecentra. “De buitengewone bereidheid van collega’s om deel te nemen aan de komende Coronavaccinaties is groot”, juicht Stephan Hofmeister, vice-voorzitter van de Nationale Vereniging van Wettelijke Zorgverzekeringsartsen (KBV).

Geen enkele belastingbetaler zou echter verbaasd moeten zijn over de “buitengewone bereidheid om te helpen”. Want: het honorarium voor de vaccinateurs, bijvoorbeeld in de komende Corona-vaccinatiecentra in Rijnland-Palts, zal maar liefst 140 euro per uur bedragen. Voor de artsen in het “vaccinatiecentrum” betekent dit een dagloon van 1.120 euro voor een dag van acht uur. En dat is alleen maar voor het geven van educatieve gesprekken. De eigenlijke vaccinatie wordt dan uitgevoerd door gespecialiseerd medisch personeel voor 50 euro per uur. De voormalige arts in Koblenz, professor Helmut Wieler, de daklozenarts van Mainz, Gerhard Trabert, de arts en districtsbestuurder van het district Altenkirchen, Peter Enders, en de districtsvereniging vonden voor dit soort “naastenliefde” de beschrijvingen “onevenredig, onfatsoenlijk en buitensporig”.

In tegenstelling tot de geldregen via de Corona-vaccinatienaald, krijgen artsen die werken als noodartsen of die wachtdiensten overnemen, minder dan de helft van de 140 “Corona”-euro, meldt Politikstube.

Ook in Niedersachsen hebben tot nu toe meer dan 1.021 artsen zich deze week aangemeld. Hetzelfde geldt voor Sleeswijk-Holstein. Daar hadden 2.900 artsen de oproep van de KBV gevolgd. De Berlijnse KBV telde meer dan 780 artsen en meer dan 500 artsen hadden zich bij de KBV in Hamburg aangemeld. In Brandenburg reageerden meer dan 700 artsen op de oproep van de KBV, in Thüringen waren dat er meer dan 500. De Kassenärztliche Vereinigung Nordrhein telde 3.350 artsen, bij de KBV Westfalen-Lippe hadden zich 5.000 artsen en medisch specialisten aangemeld.

Migrant ramt met BMW meerdere Duitsers dood

Met welk uurloon deze o zo behulpzame, zelfopofferende artsen in de respectievelijke deelstaten van de Bondsrepubliek worden beloond, is niet bekend. Men mag echter aannemen dat de “Corona-vaccinatiemissie” niet alleen in Rijnland-Palts de moeite waard is voor de “godinnen en goden in het wit”.

Het AfD-lid van de Bondsdag Nicole Höchst is in dit verband van mening:

In de Corona-manie van de staatsregering heeft het blijkbaar alle gevoel voor proportie en ruimte verloren. Omdat burgers de beperkingen op hun grondrechten binnenkort niet meer accepteren, laat men de potjes met belastinggeld opborrelen.

Zoals gewoonlijk beseft de staatsregering niet dat het niet hun geld is dat ze royaal uitdelen. De burger heeft dit geld met hard werken gegenereerd.

Als zelfs artsen, zoals Professor Dr. Helmut Wieler uit Koblenz, deze honorariumhoogte als absurd hoog bekritiseren, zou dit de federale staatsregering aan het denken moeten zetten. Die is echter waarschijnlijk bezig met het uitwerken van strategieën om aan de restauranthouder, die het beroep niet mag uitoefenen, uit te leggen dat ze een arts een dagloon van meer dan 1100 euro toekent voor een 8-urige dienst, terwijl de ander niet meer weet hoe hij zijn kinderen zou moeten moeten voeden.

Migranten brengen de “Witte Pest”: 48 tuberculose geïnfecteerden op een school in Duitsland

4 REACTIES

  1. Het is zo belangrijk en zo logisch om iedereen te vaccineren met een mortaliteitsratio van 0.01 onder de 70 ten opzichte van zeker 5 % zware bijwerkingen tegemoet van de covax. Vergeet niet, je doet het voor die 0,2 % vd bevolking. Dat heet solidariteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here