Het is geen grap: de Russische regering heeft besloten om gezinnen met kinderen 35 procent van de koopprijs te vergoeden bij de aankoop van woningen, om enerzijds gezinnen in de Corona-crisis te ondersteunen en anderzijds de voor Rusland belangrijke bouwsector te stimuleren.

De Russische televisie meldde vandaag dat de Russische regering een mandaat heeft ondertekend en in werking heeft gesteld om jonge gezinnen met kinderen “bij het kopen, bouwen en herfinancieren” van koopwoningen 35 procent van de aankoopprijs te vergoeden. De Russische regering rapporteert:

“Tegen het einde van het jaar zullen we 5 miljard roebel (ongeveer 65 miljoen euro) voor dit doel hebben uitgetrokken. Dit zal helpen om de huisvestingsproblemen van meer dan 15.000 jonge gezinnen op te lossen”.

In Rusland is het bezit van een eigen appartement een zeer hoge prioriteit. Omdat na het einde van het communisme elk gezin het appartement waarin ze woonden kon privatiseren tegen een aanvraagvergoeding, zijn er in elke familie een of meer schuldenvrije appartementen. (Voor uw begrip: met familie bedoel ik de familie inclusief grootouders, dus meerdere huishoudens), schrijft Thomas Röper.

Daarom zijn jonge Russen die uit hun ouderlijk huis verhuizen en eerst moeten huren, ook zeer geïnteresseerd in het zo snel mogelijk kopen van een eigen appartement. In mijn vriendenkring ken ik enkele jongeren onder de 30 jaar die al in een gefinancierde eigendomswoning wonen, omdat het huisbezit een heel andere status heeft dan bijvoorbeeld in Duitsland.

Poetin heeft onlangs verschillende programma’s gelanceerd ter ondersteuning van jonge gezinnen en de voor de Russische economie belangrijke bouwsector en noemde in dit verband de Coronacrisis zelfs een “unieke kans die niet mag worden gemist” om de staatssteun in de corona-crisis in een richting te sturen die de staat toch al wil ondersteunen.

  Het Demonische ontkennen

Aangezien er veel wordt gebouwd in Rusland, zijn de vastgoedprijzen veel lager dan in Duitsland, waardoor een relatief klein bedrag van ongeveer 60 miljoen euro 15.000 gezinnen kan helpen bij de aankoop van een eigendomswoning. Voor veel gezinnen lost dit het probleem op dat ook in Rusland bekend is: het binnenhalen van de eigen geldmiddelen die nodig zijn voor de financiering. Gezinnen met kinderen krijgen deze nu cadeau van de staat.

Moslima vliegt halverwege paradijs

Vorig artikelPolitie van Seattle waarschuwt burgers dat de wet niet langer kan worden gehandhaafd
Volgend artikelGeweld tegen blanken wordt overal gelegitimeerd – “We vermoorden je vrouw en verkrachten je kinderen, zelfs de jongste”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Ooooo die slechte Russen toch! Wat zijn ze slecht voor hun volk, Hahahaaaaa, maar niet heus.
  Hier doen ze het veeeeeeeel beter. Hier wordt het volk ook geholpen, van hun geld af!?
  Hier geven ze ons geld aan de zielige zuidelijke staten.
  Ze passen de wet van de financiële communicerende vaten toe op de EU.
  Noord Europa armer het zuiden rijker.
  Bende burger verlakkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in